Nyheter om Paris


Karabatic langtidsskadet

en franske håndballgiganten Nikola Karabatic må belage seg på et langt skadefravær. Han har pådratt seg en alvorlig korsbåndskade. Det melder 36-åringens klubb, Paris Saint-Germain, i en uttalelse på egne nettsider mandag. Der fremgår det at Karabatic ble skadd i seriekampen mot Ivry i helgen. Det fremre korsbåndet i det høyre kneet til Karabatic viste seg å være avrevet.
Les mer om:

Solskjær uten kapteinen

Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike. Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade. – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær. I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG. – Det forventet jeg ikke.

Trøbbel for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær må klare seg uten kaptein Harry Maguire, Eric Bailly, Mason Greenwood og Edinson Cavani i Champions League-møtet med Paris Saint-Germain tirsdag.

PSG i skadetrøbbel før United-møte

Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen. På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade. I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

Kilde: Fire elever pågrepet etter lærerdrapet i Frankrike

Fire elever er pågrepet mistenkt for å ha hjulpet mannen som drepte en historielærer utenfor Paris, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Takker Norge for støtten etter terroren: – Det er en stor trøst

Den franske ambassadøren i Norge er rørt over nordmenns respons etter at en lærer ble halshugget utenfor Paris.
Les mer om:

Tror på ny PSG-skalp: - Bedre enn sist vi møtte dem

Manchester United knuste Newcastle 4-1 på lørdag. Marcus Rashford tror oppturen fortsetter mot Paris Saint-Germain.

Franske myndigheter: Det ble utstedt fatwa mot lærer som ble halshogd

Faren til en elev samt en kjent militant islamist oppfordret til drap på læreren som ble halshogd ved Paris fredag, opplyser Frankrikes innenriksminister.
Les mer om:

Razziaer mot franske islamister og 80 etterforskninger mot netthat i gang

En rekke politietterforskninger og razziaer mot franske islamister er blitt satt i gang mandag, etter at en lærer fikk halsen skåret over utenfor Paris fredag.
Les mer om:

Franske myndigheter: Det ble utstedt fatwa mot lærer som ble halshogd

Faren til en elev samt en kjent militant islamist oppfordret til drap på læreren som ble halshogd ved Paris fredag, opplyser Frankrikes innenriksminister.
Les mer om:

Terroristen betalte elever for å få vite mer om læreren han drepte

PARIS (TV 2): En 15 år gammel elev ble søndag pågrepet mistenkt for å ha tatt imot penger i bytte mot informasjon om læreren.
Les mer om:

«Kielland»-ulykken: Møtte franskmennene før det hemmelige forliket

Den norske sivilingeniøren, Ole Østlund traff franske advokater og eksperter i Paris, like før Norge inngikk det hemmelige forliket med Frankrike i 1991.

Wolfsburg med målfest i kvinnenes Bundesliga

Ingrid Syrstad Engen og Karina Sævik scoret hvert sitt mål da Wolfsburg slo Duisburg 5-2 i tysk Bundesliga for kvinner søndag.Wolfsburgs nykommer karina Sævik sørget for sine første scoring for den tyske storklubben etter overgangen fra franske Paris Saint-Germain i sommer. Den tidligere Kolbotn- og Avaldsnes-spilleren sendte Wolfsburg i ledelsen da hun fikk stå alene foran mål allerede etter tre minutters spill. Avslutningen var iskald.Det skulle ikke ta mer enn minutt før Pia-Sophie Wolter økte ledelsen for hjemmelaget, før lagets andre norske spiller overtok hovedrollen.

Store demonstrasjonar i Frankrike

PARIS/OSLO (NRK): Fleire tusen samla seg søndag i Frankrike for å minnast ungdomsskulelæraren som blei drepen fredag. Politiet meiner drapet var eit militant islamistisk angrep.

Store demonstrasjoner i Frankrike etter lærerdrapet

En stor menneskemengde samlet seg i Paris søndag for å demonstrere etter knivdrapet på en lærer fredag. Frankrikes statsminister Jean Castex deltok også.

Tusenvis minnes halshugget lærer i Paris

En massiv menneskemengde er samlet i sentrum av Paris for å hedre læreren Samuel Paty (47).
Les mer om:

Drapsmistenkte skal ha blitt stadig mer religiøs de siste årene

Abdullakh Anzorov (18) som er mistenkt for å ha halshugget en lærer i Paris fredag, skal ha levd et tilbaketrukket liv. De siste par årene skal han fordypet seg stadig mer i religion, forteller klassekamerat.
Les mer om:

Solskjær står fjellstøtt på forklaringen – på lørdag kom beviset

Luke Shaw var uheldig og sendte Steve Bruce og gjengen i ledelsen etter 101 sekunder, utskjelte Maguire svevde inn utligningen tjue minutter senere. Så eksploderte United-fyrverkeriet i de siste minuttene av kampen. Solskjær står fortsatt ved forklaringen på hvorfor det har vært en seig start på sesongen. -Etter forrige kamps resultat (1-6 mot Tottenham) ble denne kampen viktig. Da vi lå under 1-0 etter to minutter ble det til og med enda større.

Ulovlig demonstrasjon mot portforbudet i Paris: – Hater politiet

PARIS (VG) Tross trusler om 4000 kroner i bot demonstrerte unge voksne mot portforbudet i Paris
Les mer om:

Halshugget lærer viste Muhammed-karikatur i time: Skolen hadde mottatt trusler

PARIS (VG) Historielæreren Samuel Paty viste elevene karikaturer av profeten Muhammed. Etter det mottok skolen trusler og fredag ble 47-åringen brutalt drept i forstaden Conflans-Sainte-Honorine.
Les mer om:

Tsjetsjensk 18-åring sto bak lærerdrapet i Paris

En 18 år gammel tsjetsjener skal ha stått bak knivdrapet på en lærer i Paris, opplyser fransk påtalemyndighet.
Les mer om:

Samuel Paty (47) ble halshogd

Den mistenkte gjerningsmannen bak gårsdagens halshogging utenfor Paris, skal være en 18 år gammel tsjetsjener født i Moskva. Nå bekrefter fransk politi at det var den 47 år gamle læreren Samuel Paty som ble drept.
Les mer om:

Kilder: Tsjetsjensk 18-åring sto bak lærerdrapet i Paris

En 18 år gammel tsjetsjener skal ha stått bak knivdrapet på en lærer i Paris, opplyser kilder hos den franske påtalemyndigheten.
Les mer om:

Fullstendig galskap! 4,4 milliarder og Ronaldo

Det er ikke småtteri som Juventus tenker å bla opp for å sikre seg den 21 år gamle Kylian Mbappé. – De vet at den franske søkkrike klubben Paris Saint-Germain er mer opptatt av superstjerner enn penger og mer opptatt av å vinne Champions League enn alt annet. Derfor, hvis Juventus i det hele tatt skal lykkes med å hente den som Paris Saint-Germain er overbevist om at skal bringe dem heder og ære, må det ikke bare hemningsløst mye penger på bordet, men også noe ekstra som kan bringe det gjeveste trofeet litt nærmere.

Fire personer anholdt etter lærerdrap i Paris

Fire personer, blant dem en mindreårig, er anholdt etter angrepet i Paris fredag, der en lærer ble halshogget. Det opplyser kilder til AFP.
Les mer om: