Nyheter om Paris


Helene (19) og Julie (19) har snart bodd ett år i Paris: – Vi har fått et nytt bilde av Frankrike på godt og vondt

I september 2020 satte venninnene Helene Viken (19) og Julie Noorda (19) seg på flyet til Frankrike for å ta ett år i den franske hovedstaden.
Les mer om:

Først Neymar og Kylian Mbappe, så Premier League toppscorer

Det er en ting på agendaen til Paris Saint-Germain, sikre en forlengelse med sine superstjerner Neymar og Kylian Mbappe. – Det er plankekjøring for Neymar som gjerne blir, mens Mbappe er litt mer usikker. L’Equipe, melder at Neymar allerede er i sluttforhandlinger med PSG-hierarkiet. Så nære en signatuur at klubben håper å kunne kunngjøre kontraktsforlengelsen – satt til å løpe frem til 2027 – før Champions League-kampen mot Manchester City 28.

Everton casher inn på den italienske landslagsspissen Moise Kean

Paris Saint-Germain lånte 21 år gamle Moise Kean fra Everton i oktober i fjor og det har vært et lykketreff for begge parter, på 22 seriekamper har det blitt 12 mål. Den meget fotrappe Kean passer perfekt inn i manager Mauricio Pochettino sin strategi. Kean er en slags superreserve som med sin fart og tilstedeværelse endrer dynamikken i kamper selv om han ikke skulle score selv.

Paul Pogba hoster opp et sinnsykt lønnskrav

Det er bare å ta av seg hatten for agent Mino Raiola, han er en konsistent grådig drittsekk, nå snart den franske superstjernen Paul Pogba starter å levere etter en lang og dårlig periode hoster de opp et lønnskrav som er fullstendig hinsides. Agenten, akkurat som han gjør med Erling Braut Haaland blåser store mengder varmluft opp i rumpa på sine stjerner og sørger for at lett påvirkelige snørrunger tror de er uovervinnelige og at hele verden elsker dem.

Sjokkerer alle ved å gi fra seg verdens viktigste managerjobb

I fjor kunne Hans-Dieter Flick løfte Champions League trofeet over hodet etter å ha vunnet finalen mot Paris Saint-Germain. – I midten av forrige uke røk Bayern München i kvartfinalen mot nettopp den franske hovedstadsklubben. Rett etter tirsdagens tap hvor Paris Saint-Germain gikk videre til semifinalen på bortemålsregelen ga Flick beskjed om at han trekker seg til sommeren. – Det sammenfaller med at det Tyske landslaget har en ledig jobb som landslagssjef, men viktigere.

Bekreftet: Bayern München må ut på managerjakt

Da Karl-Heinz Rummenigge måtte ut tidligere i år og avvise ryktene om at det var full konflikt mellom sportsdirektøren og Hansi Flick, skjønte vi noe var på gang. På lørdag kom bekreftelsen. Hansi Flick tok over et Bayern i fall (sammenlignet med forventingene) i 2019. Niko Kovac fikk aldri orden på sakene hos Bundesliga-giganten, nå skulle assistenten redde sesongen. Det endte med trofeer i Champions League, Bundesliga og DFB Pokalen.

Frustrerende å være toppscorer i Premier League og ikke vinne kamper

Etter gårsdagens uavgjort oppgjør i Premier League mot Everton er avstanden opp til topp fire i Premier League hele fem poeng og det med en kamp mer spilt et West Ham som nå sitter på den viktige siste kvalifiseringsplassen for Champions League. Tottenham har toppscoreren i Premier League, og han leverte også i går, Harry Kane er nå oppe i 21 mål, to mål mer enn Liverpool stjerne Mohammed Salah. Harry Kane skal være svært frustrert over forholdene i Tottenham en frustrasjon som han gjør sitt ytterste for å holde utenfor fotballbanen.

The Untouchables: Vinicius, Valverde, Rodrygo og Ødegaard

Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde. Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke. Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard.

Spansk presse: Real Madrid, fransk presse: PSG og Sporten: Manchester United

Et samlet pressekorps er overbevist Cristiano Ronaldo forlater Juventus i sommer, den italienske storklubben ska være klar for å selge for bare 25 millioner euro. – Det høres lite ut for en som har vunnet gullballen fem ganger, med ved et kjøp kommer det et vanvittig lønnskrav. – Sist år tjente Ronaldo 31 millioner euro. Diario AS som mange andre spanske medier at en retur Real Madrid er det som er mest sannsynlig, men 31 millioner euro i året er veldig mye penger for en klubb som fortsatt er i sparemodus.

Flere Liverpool-stjerner på hoggestabben

Sjefene på Anfield har beregnet at Covid 19 pandemien så langt har kostet klubben 120 millioner euro i tapte inntekter. – Det faktum sammen med ønske om å være aktive når overgangsmarkedet åpner igjen gjør at flere stjerner må selges. Liverpool klarer ikke å signere både Ozan Kabak og Ibrahima Konaté uten å frigjøre midler. RB Leipzig-forsvarer Konaté har en utkjøpsklausul på 34 millioner pund, en sum som er lavere enn det den tyske klubber ønsker seg «hvis det ikke var klausul». -Liverpool vet det er et godt kjøp og at de har muligheten til å cashe ut nå.

Bild tror ikke Julian Nagelsmann sier nei takk til «verdens viktigste managerjobb»

Den tyske avisen tenker definitivt ikke på den snart ledige jobben som manager for Tottenham som verdens største, de har mer den hjemlige storklubben Bayern München i tankene. Hansi Flick overrasket absolutt alle ved å «som vikar» ta Champions League tittelen i finale hvor Paris Saint-Germain nærmest var statister. De regjerende Champions League mestrene røk i går ut i kvartfinale mot nettopp Paris Saint-Germain like vel regnes Flick i og med at Liverpool manager Jürgen Klopp ikke er klar enda som den neste tyske landslagssjefen etter Joachim «Jogi» Löw.

Atlético Madrid casher inn på sin dyreste noensinne

For et par år siden tok Atlético Madrid innersvingen på alle og brukte mer penger enn de noen gang hadde brukt på en spiller, ca 130 millioner euro. Da prisen på den nå 21 år gamle spissen Joao Felix passerte 100 millioner euro, regnet klubber med dypere lommer den evige treer ville falle fra. I begynnelsen tenkte de fleste at Joao Felix kjøpet best kunne beskrives med den berømte katta i sekken, men ikke nå lenger. – Spissen leverer og blir bare bedre og bedre. Spansk presse trekker allerede sammenligninger til de aller største.

PSG-presidenten: Neymar og Mbappé har ikke lenger noe valg

Da kruttrøyken hadde lagt seg i Paris, sto det Mauricio Pochettino beskriver som verdens beste klubb, ute av det beste selskapet. For snart ett år siden var det Bayer München som lekte seg til finaleseier mot Ligue 1-klubben.

PSG til mesterligasemifinale tross sjansesløseri

Tittelforsvarer Bayern München slo Paris Saint-Germain 1-0 på bortegress, men røk ut på bortemålsregelen i mesterligaens kvartfinale.
Les mer om:

PSG sendte Bayern ut

PSG fikk hevn for Champions League-finaletapet mot Bayern München. Tyskerne vant 1-0 i Paris, men etter 3-3 sammenlagt tok franskmennene seg videre med flere scorede bortemål.
Les mer om:

PSG til ny Champions League-semifinale: – Noen sesonger siden vi har sett noe så vilt

(PSG – Bayern 0–1, 3–3 sammenlagt) De slet i årevis med å ta seg til Champions Leagues semifinaler, men nå har Paris Saint-Germain greid det to ganger på to sesonger.
Les mer om:

Pochettino med 5 usikre før Bayern-kampen

Mauricio Pochettino beskriver Bayern München som verdens beste klubb akkurat nå. Forrige uke var PSG sterkere. Tre scoringer til Paris-klubben på bortebane gir Pochettino et glimrende utgangspunkt – litt avhengig av hvilke spillere han får skrapt sammen til tirsdag. Nå disponerer Pochettino en av de mest stjernespekkede troppene i verden, men når flere spillere samtidig sliter med sitt, vil selv PSG-manageren få en utfordring med førsteelleveren. Les: Fikk 20 minutter på å bestemme seg før privatflyet skulle lette -I forhold til Marquinhos, så vet jeg ikke om han blir klar..
Les mer om:

Mann død etter skyting i Paris

En mann ble skutt og drept utenfor et sykehus i Paris mandag, opplyser kilder i politiet. En kvinne som også ble skutt, skal være livstruende skadd.
Les mer om:

En død og en såret i skyting utenfor sykehus i Paris

En mann ble skutt og drept utenfor et sykehus i Paris mandag, opplyser kilder i politiet. En kvinne som også ble skutt, skal være livstruende skadd.
Les mer om:

Milliarder: Snakker med folkene til Mohammed Salah og Harry Kane!

Den franske søkkrike klubben Paris Saint-Germain følger opp med ekstreme investeringer for å nå sitt mål om å vinne Champions League. – Det holder ikke å dominere den franske ligaen de skal bli best i verden. I går tapte Tottenham 1 – 3 mot Manchester United i Premier League og med det er Champions League neste år i praksis utenfor rekkevidde for London-klubben. Harry Kane har helt siden Mauricio Pochettino fikk sparken for et og et halvt år siden følt det var noe som manglet.

110 gjester tatt på fersken på ulovlig restaurant

Fransk politi har bøtelagt 110 personer som spiste og drakk ulovlig på en hemmelig restaurant i Paris fredag kveld og dermed brøt de strenge restriksjonene.
Les mer om:

Angel Di Maria: «Fantastisk hvis Messi kommer og spiller med oss»

Til stor irritasjon for Barcelona så er Angel Di Maria igjen ute og hyller Lionel Messi og forteller igjen han drømmer om å spille sammen med sin landsmann for Paris Saint-Germain. – Den franske hovedstadsklubben er en av få klubber som vil ha råd til å betale det som trolig kreves av Messi. Det foregår en enorm dragkamp, om under tre måneder utløper Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona ut på dato, klubbens nye president Joan Laporta jobber i høygir for å lande en forlengelse.

Satser på Kylian Mbappé og dropper både Haaland og Alaba!

At Paris Saint-Germain har styrket seg etter Mauricio Pochettino overtok managerstolen er det liten tvil om, vi så det tydelig da de slo Bayern München i første runde av kvartfinalene i Champions League.

Pochettino har knekket PSG-koden

Bayern München spilte uten Robert Lewandowski og tapte 3-2 i en forrykende gladiatorkamp. Det er ingen overraskelse at Kylian Mbappé gjorde jobben med å produsere scoringer, men Hansi Flick fikk i tillegg en ekstra overraskelse fra 22-åringen. Noe har skjedd siden Thomas Tuchel «overlot» tømmene til Mauricio Pochettino i Paris. Selv om PSG fortsatt halter i Ligue 1, er spillerne og laget klare for de store, avgjørende kampene i Champions League på en helt annen måte.

- Det er en hån!

V Sport-ekspert Morten Langli var på ingen måte fornøyd over tilleggsminuttene i Champions League-oppgjøret mellom Bayern München og Paris Saint-Germain.
Les mer om: