Nyheter om Palestina


Besøk fra Palestina

Tre palestinske aktører har i de siste måneder besøkt Norge etter invitasjoner fra statlige og private institusjoner.
Les mer om:

Palestinske artistar: – Aurora støtter opp om kvitvasking av Israel sin okkupasjon av Palestina

Fleire palestinske artistar har skrive under på eit brev til artisten Aurora.
Les mer om:

Palestinske artistar: – Aurora støtter opp om kvitvasking av Israel sin okkupasjon av Palestina

Fleire palestinske artistar har skrive under på eit brev til artisten Aurora.
Les mer om:

Fikk ikke sjekke inn: Sa han skulle banke, voldta og drepe SAS-ansatt

Mannen ble nektet innsjekk på et fly til Palestina. Da truet han to ansatte med drap og voldtekt.
Les mer om:

Det hjalp ikke Hector Cuper å være Årets La Liga-trener

Argentineren Hector Cuper ble i 1999 stemt inn som årets trener i La Liga for jobben med å lede Mallorca til 3. plass.

Suhad er 2. kandidat for Rødt i Hamar: – Jeg vil gjerne være et godt forbilde

Suhad Fawzi Abushammala kom fra Palestina til Norge for 11 år siden, og har fast jobb, eier egen bolig og brenner for integrering. Nå håper hun på fast plass i kommunestyret for Rødt.

Rap på fem språk du kanskje ikke kan

Enten du liker norsk eller engelsk hip-hop har 2019 allerede bydd på en drøss med varierte svisker fra artister med helt forskjellig sound. Fra for eksempel KingSkurkOne og Arif til Lil Nas X, YBN Cordae, City Girls, Chance The Rapper og Drake – det finnes noe for alle. Men vet du hvilke artister som preger spillelistene til de 6,7 milliarder menneskene som hverken foretrekker engelsk eller norsk? 730.no presenterer her et lite utvalg artister innen den «urbane» sjangeren som vi mener kan representere fem språk få i Norge kan. Fransk: Heuss l’Enfoiré 27-åringen hadde sitt første gjennombrudd i

Israel kan aldri viskes ut

Roald Haaverstads patetiske forsøk den 3. august på å eliminere det historiske begrep Israel til fordel for Palestina i sitt svar til Alf Eftestøls innlegg noen dager tidligere, fortjener egentlig ingen kommentar.
Les mer om:

Davidsriket og Palestina

Gabriel Edland skriver at Israel var størst og mektigst på kong Davids tid.
Les mer om:

Israel/Palestina

Først en takk til Alf Eftestøl for et saklig og informativt innlegg basert på fakta. Det har aldri eksistert noen palestinsk stat, skriver AE. Det er helt korrekt, og et udiskutabelt faktum.
Les mer om:

Palestina kan ikke viskes ut

Alf Eftestøl liker ikke benevnelsene Palestina og palestinere.
Les mer om:

Uklart om Israel vil nekte Omar og Tlaib innreise

De to amerikanske demokratene Ilhan Omar og Rashida Tlaib planlegger et besøk i Palestina, men det er uvisst om Israel vil slippe dem inn.
Les mer om:

Frp vil kutte norsk bistand til Palestina

Regjeringspartiene er enige om at ordningen med fangelønn må avvikles av de palestinske selvstyremyndighetene hvis de skal få norsk bistand.
Les mer om:

«Århundrets avtale»: Kan Team Trump bringe fred til Midtøsten?

Mens forholdet mellom USA og Iran blir stadig mer spent, gjøres det forsøk på å skape fred i et annet konfliktområde i nabolaget: Israel og Palestina.
Les mer om:

Boikott Eurovision i Tel Aviv

Mange ønsker at Eurovision skal være upolitisk, at det skal bringe folk sammen på tvers av politisk ståsted, at det skal være en arena for samhold. I år går det dessverre ikke. For en kan ikke stikke under en stol at det israelske regimet bruker Eurovision som et politisk verktøy.

KEiiNO på 17. mai-feiring hos ambassadøren i Tel Aviv

Ambassadør Jon Hanssen-Bauer i Tel Aviv trakk i 17. mai-talen paralleller mellom KEiiNOs budskap og arbeidet med en tostatsløsning for Israel og Palestina.
Les mer om:

– Det å være i en krigssone, er noe vi alltid tenker på

Årets utgave av Eurovision Song Contest går i Tel Aviv, og forholdet mellom Israel og Palestina har preget mye av pressedekningen fram mot arrangementet. Norges deltakere, KEiiNO, har vært på plass i den israelske kystbyen i en drøy uke og møter NTB til intervju på hotellet der den norske delegasjonen er innlosjert. – Det å være i en krigssone er noe vi alltid tenker på.

Den palestinske katastrofen

15. mai 1947 ble FNs spesialkomite for Palestina (UNSCOP) opprettet.
Les mer om:

Importerer opp mot 40 tonn dadler i året(pluss)

– Så og si alle utenlandske matbutikker i hele Norge selger «mine» dadler. I vinter tok jeg inn et parti på 20 tonn fra Palestina, og alt var videresolgt til grossister i løpet av en dag, sier Fares Omar (32).
Les mer om:

Kronprinsessens bokbane: Avsluttet litteraturreisen på Stovner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fem år har Kronprinsesse Mette-Marit reis rundt i Norge for å snakke om hvorfor litteratur og bøker er livsnødvendig. I år ble reisen lagt til hovedstaden. Bekkestua, Røa, Majorstua, Tøyen og Furuset er alle steder bokbanen har vært innom, før den nådde gårsdagens endestasjon. - Det er fint å se alt som skjer i byen vår, oppleve engasjementet som er og kjenne på fellesskapet.

Det er ikke antisemittisk å kritisere Israel

Knut Jarl Rødje kommenterer den siste tids debatt om Palestina og Israel.
Les mer om:

Ingen bryr seg om palestinerne

Palestina er ikke tema i den israelske valgkampen. Det tragiske for begge parter er at vold ser ut til å være det eneste som får den palestinske saken på den israelske dagsorden.
Les mer om:

Reisen ble ikke helt som Henriette hadde sett for seg: - Jeg opplevde det dramatisk. Vi ble fratatt alt vi hadde

GARDERMOEN/KRAGERØ: Fredag skulle Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp reise hjem etter besøk i Palestina. På flyplassen i Tel Aviv i Israel opplevde hun å bli utsatt for israelske sikkerhetsfolk som tydelig ikke likte hvor hun hadde vært.

Israel må hele tiden gjøre det som er nødvendig for å overleve som nasjon

Kjell J. Tveter svarer Hannah Berg at jødene i dag må kjempe for livet for å kunne bo i ca 12 prosent av det landområdet som ble tildelt dem i 1920. Han mener britene svek jødene ved å gi bort land og tillate ukontrollert arabisk innvandring i daværende Palestina.
Les mer om:

USA slutter å omtale Vestbredden og Golanhøydene som «okkupert»

USA omtaler ikke Golanhøydene, Vestbredden og Gazastripen som Israel-okkuperte territorier i sin seneste rapport om menneskerettigheter. Palestina raser.
Les mer om: