Nyheter om Pakistan


Mann for drap på Zainab (7)

En mann er pågrepet mistenkt for drapet på syv år gamle Zainab i Pakistan. Jenta ble funnet voldtatt og drept på en søppelfylling. Hendelsen fikk landet til å koke av raseri.
Les mer om:

Ambassade avdekket omfattende juks i søknader om familieinnvandring fra Pakistan

Den norske ambassaden i Pakistan har avdekket juks i nærmere 60 prosent av alle søknader om familieinnvandring til Norge.
Les mer om:

Skuffelse i Pakistan etter USAs beslutning om å stanse militærstøtte

Pakistan uttrykker skuffelse over Trump-administrasjonens beslutning om å holde tilbake militærstøtte til landet.
Les mer om:

Pakistan protesterer mot Trump-tvitring: – Verden skal få vite sannheten

I hans første Twitter-melding i 2018, kom Donald Trump med anklager mot Pakistan og trusler om bistandskutt. Nå har USAs ambassadør blitt kalt inn på teppet til pakistanske myndigheter.

Nå har Økokrim overtatt denne unike saken

Det 263 meter lange lasteskipet «Harrier» skulle smugles ut av Norge til ulovlig opphugging på ei strand i Pakistan, mener norske myndigheter. Nå har Økokrim overtatt politietterforskningen.

Selvmordsbombere angrep julegudstjeneste i Pakistan

To selvmordsbombere gikk til aksjon under en gudstjeneste som innledet julehøytiden. Politiet får ros for å ha begrenset omfanget av angrepet der ni ble drept og 50 er skadd.
Les mer om:

Minst åtte drept i selvmordsangrep mot kirke i Pakistan

Minst åtte mennesker er drept og 42 er såret i et selvmordsangrep mot en metodistkirke i Quetta i Pakistan. IS hevder å stå bak.
Les mer om:

Minst ni drept i selvmordsangrep mot kirke i Pakistan

Minst ni mennesker er drept og over 50 er såret i et selvmordsangrep mot en metodistkirke i Quetta i Pakistan. IS hevder å stå bak.
Les mer om:

Minst fem drept i kirkeangrep

Minst fem personer er drept i et angrep mot en kirke i Quetta Pakistan. Rundt 25 personer skal være såret i det som ifølge innenriksministeren var et selvmordsangrep.
Les mer om:

Og - vips - der ble det 35 nye jobber på Kleppe

Han kom fra Pakistan for fem år siden. Fredag er han sjef når en ny Burger King åpner ved siden av McDonald’s på Jærhagen. Verdens nest største og verdens største hamburgerkjede skal på Jæren konkurrere slik de gjør i utlandet. Over 200 søkte på de 35 ledige jobbene.
Les mer om:

Terrorister angrep studenthjem

Minst 11 mennesker ble drept og over 30 ble såret da fem menn iført burka angrep et studenthjem i Pakistan fredag. Angriperne er drept, ifølge lokale medier.
Les mer om:

Islamistar fekk innfridd krava i Pakistan

Justisministeren i Pakistan går av etter fleire veker med demonstrasjonar. Årsaka: Profeten Muhammeds namn vart utelaten i den nye versjonen av ein eid som politikerarar må avlegge.
Les mer om:

Pakistan: Blokkerer veier i profeten Muhammeds navn

I byer over hele Pakistan blokkerer rasende muslimer veier og krever at justisministeren går av. Grunnen: Profeten Muhammeds navn ble utelatt i den nye versjonen av en ed som politikere må avlegge.
Les mer om:

Demonstranter holder stand i Islamabad – hæren nøler med å rykke inn

Islamistiske demonstranter i Islamabad i Pakistan viser ingen tegn til å ville gi seg, dagen etter at seks personer ble drept i sammenstøt med politiet.
Les mer om:

Bin Laden-dokumenter og videoer frigitt av CIA

Etterretningstjenesten CIA har frigitt en stor mengde dokumenter og videoopptak som ble beslaglagt under aksjonen mot Osama bin Ladens skjulested i Pakistan.
Les mer om:

Utdanning er ein menneskerett – bli bøsseberar!

DEBATT: Årets tv-aksjon skal gi skulegang og håp til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Ambassaden slår alarm: Norsk-pakistanske menn har kone nummer to i Pakistan

Enkelte norsk-pakistanske menn har en kone i Norge og en hemmelig kone i Pakistan, ifølge den norske ambassaden i Islamabad.
Les mer om:

Norske ambassade i Pakistan slår alarm: Norsk-pakistanske menn har kone nummer to i Pakistan

Noen norsk-pakistanske menn har en kone i Norge, og i hemmelighet en annen i Pakistan. Barna til kona i Pakistan har da rett på norsk pass og statsborgerskap. Dette varsler den norske ambassaden i Pakistan om, i et notat NRK har fått tilgang til.
Les mer om:

Afghanistan vil samarbeide med Pakistan om å bekjempe ekstremisme

President Ashraf Ghani inviterer Pakistan til samtaler om hvordan man kan bekjempe ekstremisme, som følge av USAs nye strategi for Afghanistan.

– Vi tror hun ble ført til Pakistan

Det sier familiens advokat, Fritjof Feydt, om Cold case-gruppen som nå gjenopptar forsvinningen av Therese Johannessen.

Tillerson advarer Pakistan

Pakistan kan miste sin status som en betydelig alliert av USA, antyder utenriksminister Rex Tillerson.
Les mer om:

Kritiserte Pakistan og krevde hjelp fra India

President Donald Trump brukte sterke ord om Pakistan da han i natt talte om USAs militære innsats i Afghanistan i tiden fremover.

Tidligere president Pervez Musharraf i VG-intervju: – Pakistan er misforstått

Pervez Musharraf ser på India som en fiende, mener Donald Trump vet lite, og tror pakistanere i Norge kan bidra med å rette opp et feilaktig bilde av Pakistan.

Ble sendt til Pakistan mot sin vilje – har laget film

Iram Haq har laget filmen «Hva vil folk si?» inspirert av sin egen oppvekst. Som ung ble hun sendt til Pakistan mot sin vilje.
Les mer om:

Ble sendt til Pakistan mot sin vilje – har laget film

Iram Haq har laget filmen «Hva vil folk si?» inspirert av sin egen oppvekst. Som ung ble hun sendt til Pakistan mot sin vilje.
Les mer om: