Nyheter om Oslo tingrett


Langelands advokat: – Arbeidsgiver har forsøkt å skape et monsterbilde

OSLO TINGRETT (NRK): På den siste rettsdagen i Nils Rune Langeland sin sak mot staten, anklaget hans advokat motparten for å «demonisere» den omstridte professoren.

Nils Rune Langeland: – Jeg har fått en dødsdom fra det norske samfunnet

Det oppsagte professoren har kjempet for sitt faglige renommé i Oslo tingrett denne uken. Fredag kommer sluttprosedyrene.

UiS om Langeland-sparking: – Tilliten var brukt opp

OSLO TINGRETT (NRK): Nils Rune Langelands tidligere sjef tergner et bilde av uakseptabel atferd over en lengre tidsperiode som førte til professorens avskjed.
Les mer om:

Mann dømt til 13 års fengsel for drap på Ellingsrud

En 24 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på Ellingsrud i Oslo i fjor. Mannen anker dommen.

Langeland ble konfrontert med sin hemmelige Facebook-profil

OSLO TINGRETT (NRK): Nils Rune Langeland ble grillet om sexmeldinger og konfrontert med sin hemmelige Facebook-profil tirsdag.

13-åringen Farida tapte i fjerde runde mot staten

Den afghanske jenta Farida og familien får ikke komme tilbake til Norge. Det er klart etter at UNE ble frikjent i Oslo tingrett, melder NRK.

Forlenget varetekt for terrorsiktet kvinne

Oslo tingrett har besluttet å forlenge varetektsfengslingen av en norsk 31-årig kvinne som er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon.
Les mer om:

Henning Forsberg og Hankø utvikling med knusende seier mot staten i Husebukta-saken

Fylkesmannen i Øsfold gjorde feil da det i fjor ble nektet igangsetting av Husebukta-utbyggingen på Hankø. Det slår Oslo tingrett fast i en helt fersk dom hvor Hankø Utvikling og Henning Forsberg har vunnet en full seier mot staten.

Utvist iraner som skal ha blitt pisket får ikke erstatning

Leila Bayat, som fortalte at hun ble pisket etter å ha blitt utvist fra Norge, tapte i Oslo tingrett. Dermed får hun ikke erstatning fra staten, men hun får bli i Norge. Hun anker avgjørelsen.
Les mer om:

Ellingsrud-drapet: – Ville bare rispe ham i kinnet

– Jeg ville bare rispe ham i kinnet, sa 24-åringen i Oslo tingrett da rettssaken mot ham startet. Han er tiltalt for å ha drept 20 år gamle Arvin Taravaty.
Les mer om:

Kvinne (33) fra Haugalandet offer for Kopseng: – Jeg sa jeg ikke ville ha sex

Kvinnen har i Oslo tingrett forklart at den kjente danseren Julio Kopseng (41) tvang henne til å utføre oralsex på ham da de var i et forhold.
Les mer om:

Mohammad dømt til fengsel i to og et halvt år

Islamisten Mohyeldeen Mohammad er av Oslo tingrett dømt til to år og seks måneder i fengsel for trusler mot Venstres stortingsrepresentant Abid Raja.

Islamisten Mohyeldeen Mohammad dømt for trusler

Mohyeldeen Mohammad er dømt i Oslo tingrett til 2,5 års fengsel for trusler mot stortingsrepresentant Abid Raja (V).

Drapstiltalt (24) i retten: – Jeg tenkte «hva er det jeg har gjort?»

OSLO TINGRETT (TV 2): Mannen som er tiltalt for å ha drept Arvin Taravaty (20) på Ellingsrud i fjor, sier han angrer på at han ikke ble igjen og hjalp til på åstedet.
Les mer om:

Knivdrap på 20-åring for retten

Tirsdag starter rettssaken mot 24-åringen som er tiltalt for drapet på 20 år gamle Arvin Taravaty på Ellingsrud i Oslo i fjor høst i Oslo tingrett.
Les mer om:

Full krangel i Farida-rettssaken

Det har vært uenighet om det aller meste i Farida-saken i Oslo tingrett denne uka.
Les mer om:

Kopseng i retten for voldtekter

Serieovergriper Julio Kopseng (41) soner allerede lovens strengeste straff, men fredag skal den tidligere danseren i Oslo tingrett tiltalt for to nye voldtektsanklager.
Les mer om:

Kjørte fra Kiwi til Kiwi – tok ut over 240.000 i kontanter

OSLO TINGRETT (TV 2): Politiet mener en 27 år gammel mann og fem av hans bekjente har bedratt flere pensjonister for mange hundretusen kroner.

18-åring fengslet i fire uker etter knivstikking på Blå

18-åringen som er siktet for to drapsforsøk på utestedet Blå i Oslo i helgen, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.
Les mer om:

18-åring blir begjært fengslet i fire uker etter knivstikking på Blå

Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt sier til NTB at han også vil be om brev- og besøksforbud og at fengslingsmøtet i Oslo tingrett onsdag ettermiddag går for lukkede dører. 18-åringen møtte opp på politihuset i Oslo mandag kveld sammen med sin forsvarer Thomas Wyller og ble avhørt samme kveld. Politiet hadde da lett etter mannen siden søndag. Voldsepisoden skjedde natt til søndag da to menn i 20-årene ble kritisk skadd inne på utestedet. Ifølge vitner kom to menn ut, blødende fra overkroppen. Tirsdag var begges tilstand stabil.

Dømt for ran av klokker

Fire menn er i Oslo tingrett dømt for å ha stjålet Rolex-klokker rett fra folks håndledd. To av fem saker i tiltalen var så grove at de karakteriseres som ran.
Les mer om:

16-åring dømt for voldtekt

En 16 år gammel gutt er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekt og ran av en 14 år gammel jente på Voldsløkka i Oslo i desember i fjor.
Les mer om:

16-åring dømt til fire års fengsel for voldtekt

En 16 år gammel gutt er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekt og ran av en 14 år gammel jente på Voldsløkka i Oslo i desember i fjor.
Les mer om:

- Vi hadde aldri vært i Kabul i nesten fire år om vi ikke hadde problemer

I dag skal både Farida og foreldrene i vitneboksen i Oslo tingrett.
Les mer om:

Skal Farida få komme tilbake til vennene sine på Dokka?

Hvor farlig er det i Afghanistan? Og når kan en flyktningstatus opphøre? Det avgjøres i Oslo tingrett denne uka.