Nyheter om Oslo tingrett


Tiltalt for flere voldtekter

Mandag må to 20 år gamle menn møte i Oslo tingrett, tiltalt for flere voldtekter og et tilfelle av seksuell omgang med barn.
Les mer om:

Mann tiltalt for å ha mishandlet familien i 20 år

I rundt 20 år skal den 61 år gamle mannen ha utsatt kona og barna sine for vold og trusler. Til uka må han møte i Oslo tingrett.
Les mer om:

Johnny Brennas bok fra 2013 er nesten identisk med ransplanene i Betew-saken

OSLO TINGRETT (TV 2): Ransboken kom ut i 2013 og er basert på gamle ransplaner Brenna fikk vite om som politispaner. Nå er Metkel Betew tiltalt for de samme planene.
Les mer om:

Stappfullt i klimarettssak

Det er stor interesse for «norgeshistoriens første klimarettssak» som startet i Oslo tingrett i dag. Rettssaken om hvorvidt tildelingen av lisenser i Barentshavet bryter med Grunnloven og Norges forpliktelser er ventet å vare til midten av neste uke.

– Aldri opplevd lignende i mine 19 år som høyesterettsdommer

OSLO TINGRETT (NRK): Lund ble opprørt over regjeringsadvokatens innledningsforedrag i klimarettssaken. – Aldri opplevd lignende i mine 19 år som høyesterettsdommer, sa han i retten.
Les mer om:

Lange køer for å komme inn på klimarettssak

Interessen er stor både nasjonalt og internasjonalt foran den historiske klimarettssaken som tirsdag startet i Oslo tingrett.
Les mer om:

Vil stoppe ulvejakta i dag

WWF vil i Oslo tingrett i dag forsøke å stoppe den pågående ulvejakta.
Les mer om:

Miljøvernere avduket isskulptur før klimarettssak

Miljøbevegelsen avduket mandag en isskulptur utenfor Oslo tingrett som et symbol på klimarettssaken mot staten som starter tirsdag.
Les mer om:

Skeie vant mot staten

Skeie Technology AS nærmest knuste Finansdepartementet i Oslo tingrett.
Les mer om:

Miljøvernere tar norsk oljepolitikk til retten

Miljøbevegelsen hevder oljevirksomheten i Barentshavet bryter med grunnlovens miljøparagraf. Saken starter i Oslo tingrett tirsdag.

Avviser drapsplaner: – Han skulle få smake sin egen medisin

OSLO TINGRETT (TV 2): Bandidos-profilen Lars Harnes hevder Imran Saber plaget en bekjent, og at han skulle gjøre det ubehagelig for Saber, men han skulle ikke drepe ham.
Les mer om:

– Man må være struts for å ikke skjønne hvorfor jeg skulle bli drept

OSLO TINGRETT (TV 2): Imran Saber sier han ikke har noe uoppgjort med Metkel Betew, som er tiltalt for drapsforsøk på Saber.
Les mer om:

Saber rasende i retten: – Skulle drepes fordi jeg leverte «Skrik» og «Madonna»

OSLO TINGRETT (NRK): – Du må være en struts for å ikke forstå hvorfor jeg ble forsøkt drept, tordnet Imran Saber i Oslo tingrett. Han peker ut den tidligere kameraten David Toska som mannen bak drapstruslene.

Slik var det hemmelige spillet for å redde Toska-venn fra likvidering

OSLO TINGRETT (TV 2): Med skjult sporingsutstyr og hemmelige overvåkning, mener politiet at de avverget et drap på Imran Saber.

Mener Betew snakket om gamle bragder, ikke planla nytt ran

OSLO TINGRETT (TV 2): Metkel Betew søkte opp flere Nokas-dømte på 1881 etter at han slapp ut, mens politiet mener han planla spektakulært nytt ran.

Fembarnsfar dømt for terror

En 38 år gammel mann fra Senja er dømt til 7,5 års fengsel i Oslo tingrett for terrorforbund og deltakelse i terrororganisasjonen IS, ifølge VG.

Fembarnsfar (38) dømt for terror

En fembarnsfar fra Senja er dømt til 7,5 års fengsel i Oslo tingrett for terrorforbund og deltakelse i terrororganisasjonen IS.

Vil erkjenne straffskyld for drap og 13 års mishandling av kone og barn

En 43 år gammel mann møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha knivdrept kona si på en gangvei på Trosterud i Oslo i juni i fjor. Ifølge hans forsvarer vil han erkjenne straffskyld.
Les mer om:

Hemmeligholder hvordan agenter infiltrerte Betews indre krets

OSLO TINGRETT (TV 2): Retten nekter pressen å skrive hvordan de danske agentene kom på innsiden av Nokas-ranerens krets, og hvordan de fraktet flere titalls kilo narkotika.

Konvertitt ikke trodd i retten

Daniel Ahmadi sier han er en troende kristen. I følge Oslo tingrett er det ikke til å tro.
Les mer om:

36-åring avviste spektakulære planer om flyran på Gardermoen : – Det er sånn man ser på film, det er bare piss

OSLO TINGRETT (TV 2): Tiltalt takket høflig nei til å forklare seg, men politiet mener han var med å planlegge et ran som skulle overgå NOKAS-ranet.

Ber om ni års fengsel for terrortiltalt trønder (34)

OSLO TINGRETT (NRK): Aktoratet ba i sin prosedyre torsdag om ni års fengsel for den terrortiltalte 34-åringen fra Verdal.

NFF dropper Edvartsen-forhandlinger

Norges fotballforbund innkalte ikke Svein Erik Edvartsen til forhandlinger før fristen utløp, etter at toppdommeren har varslet søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver. Det betyr at feiden mellom Edvartsen og NFF etter alle solemerker ender i Oslo tingrett. Etter det VG forstår mener NFF å ha en svært god sak dersom det hele skal avgjøres i en rettssal. Men også motparten er offensiv: Edvartsens advokat John Christian Elden sier i en e-post at de ser frem til rettssaken med glede, og frykter ikke resultatet.

46 år gammel mann tiltalt for voldtekt av stedatter

En 46 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt sin stedatter over flere år.
Les mer om:

46 år gammel mann tiltalt for voldtekt av stedatter

En 46 år gammel mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt sin stedatter over flere år.
Les mer om: