Nyheter om Oslo kommune


Det har tatt 20 år: Se når Korsvollhallen skal stå ferdig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KORSVOLL: I revidert budsjett som blir offentliggjort på torsdag kommer byrådet til å legge fram kostnadsramme på Korsvollhallen. Det får Nordre Aker Budstikke bekreftet.Lokalt har det vært jobbet for en hall på Korsvoll i snart 20 år. I byrådserklæringen til det rødgrønne byrådet i 2015 ble Korsvollhallen nevnt spesielt.

- Hvem bør få siste ordet i byutviklingen?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Det er Tåsen Ullevål Arbeiderpartilag som arrangerer og inviterer til åpent møte og det de håper på at skal bli en spennende debattkveld, om positive og negative sider ved byutviklingen i Nordre Aker så langt:- Hva bør vi vektlegge i byutviklingen fremover. Hvem skal få siste ord: Politikerne, utbyggerne, plan og bygningsetaten, beboerne?

«Barna i Nydalen trenger en stor park»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det bygges høyt og tett i Nydalen. Første generasjon med nydøls-barn vokser nå opp i det som sannsynligvis er Norges trangeste skole- og bakgårder. Allerede ser vi at manglende oppholdssteder er i ferd med å begrense barnas utfoldelse. Ettersom private aktører, med kommunens velsignelse, har planer om 3000 nye boliger i Nydalen, vil behovet for parker og offentlige møteplasser ikke bli mindre.

Arbeidene med den nye varmestua er igang

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN:Mandag 20. mai starter arbeidene med å transformere vaktbua i Skar leir til varmestue for turgåere i Maridalen. Den verneverdige vaktbua oppgraderes og fra høsten vil etter planen et nytt tilbud til friluftsfolket være på plass.- Dette er en milepæl i arbeidet med å få mer liv i Skar leir.

Kari Svendsen og Ullevål-musikantene inviterer til konsert på Kjelsås

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Ullevål skole skal sammen med Kari Svendsen og musikere ha konsert for eldre. Konserten er på Kjelsås skole 21. mai kl 19:00 og det er gratis inngang.Arrangementet er åpent for alle i bydelen, og vil være et morsomt og engasjerende tiltak for eldre og unge, ifølge korpset.I fjor ble Norges Musikkforbund (NMF Øst) tildelt midler på bakgrunn av prosjektet «Korpsmusikk for eldre - fra marsjer til allsang».

Nå skal det bli lettere å komme inn på boligmarkedet i Oslo

Oslo kommune skal de neste årene teste ut flere løsninger for å gjøre det lettere å komme inn på boligmarkedet. Blant annet vil de prøve å eie deler av boligen din.
Les mer om:

Oslo kommune vil la halve Y-blokka stå

I motsetning til statens planer om å rive hele blokka og ta vare på kunsten, sier nå Oslo kommune at kun halve blokka kan rives inntil videre.
Les mer om:

Forlenger avtalene med seniorsentrene, men ingen vet hva som skjer etter 2020

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Bydelsdirektør Øyvind Henriksen har bestemt å forlenge avtalene med bydelens tre ideelt drevne seniorsentre ut 2020.

- Vi ble ført bak lyset

Oslo kommune lovet å rydde opp i husleieøkningen for utviklingshemmede. Det har de ikke gjort.
Les mer om:

Ansatte i Oslo rådhus kan bli tatt ut i streik

Fra 24. mai kan det bli streik i Oslo kommune. Blant annet 140 personer i rådhuset kan tas ut i streik, noe som rammer forberedelser til høstens valg.
Les mer om:

Elveforkjemperne får Oslo bys høyeste utmerkelse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen ble tildelt Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, for deres verdifulle innsats for hovedstaden. Prisen ble delt ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus, 14. mai. - Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen har begge gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning.

Oslo kommune gjør klar Stubberudfeltet: Bedriftene kastes på dør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det føles virkelig som David mot Goliat. Lasse Løw driver familiebedriften Bilskade & Lakk, som i 2008 faktisk ble kåret til byens beste verksted. Nå er det ganske straks kroken på døra - i hvert fall for driften på Stubberudfeltet. Det er nemlig Oslo kommune som eier mye av jorda på Stubberud, og de siste årene har det foregått en prosess med å få tilbake landet og få revet det som ligger der.

«Karl Johan» på Furuset: Bygate med boliger, butikker og kafeer ... men også 57 busser i timen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den nåværende bilveien ved t-banestasjonen og kjøpesenteret forsvinner, og det er tiltenkt at deler av busstrafikken skal kjøre i en sirkel rundt Furuset Forum. Vidar Noreng i Furuset IF etterlyser en annen løsning.Seteradene var fylt opp på Fubiak da Oslo kommune ved Bydel Alna inviterte til informasjonsmøte om byutviklingen på Furuset.

Kommunen steilet av stampen: Derfor måtte denne fjernes

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)AKERSELVA: «Mysteriet» med badestampen i Akerselva ved Stilla, startet forrige helg. Etter en «etterlysning» greide vi å spore opphavet - arbeidsfellesskapet Kroloftet i Frysjaveien 40. 150 kreative mennesker er knytte til Kroloftet, som ble etablert i april 2014 av scenograf Frans Friis og møbeldesigner Oscar Honeyman-Novotny. Å lage badestamp er en årlig tradisjon for kollegaene i Frysjaveien.

Om "råfortetting": «Desperat fra Høyre!»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tidligere denne uken skrev Grete Horntvet (H), og BU-leder Per H. Christiansen (H) innlegget «Stans rå-fortettingen av Oslo og på Tåsen». Det startet en debatt med byutviklingskomié-leder Victoria Marie Evensen (Ap), og flere innlegg i Nordre Aker Budstikke.

Uteliggerne var uønsket i samfunnet. Nå blir livene deres hedret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENÅSEN: Harald Grande (1927-2017) var en av mange som bygget seg små hytter i marka etter krigen. Her bodde menn og kvinner på siden av samfunnet. Flere av dem hadde gjort en innsats for landet før og etter 2. verdenskrig. Men storsamfunnet maktet ikke ta seg av dem.

Norske veteraner får eget hus i Oslo

Oslo kommune stiller et hus til disposisjon for norske veteraner, og sørger for drift i et spleiselag med Forsvaret.
Les mer om:

Møtte på Rådhuset: Ber politikerne gjøre noe med skoleveien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Nordre Aker Budstikke har tidligere fortalt om foreldre ved Disen skole, som kjemper for en mer trygg skolevei til og fra Disen skole: «Kjelsåsveien er en utsatt veistrekning med mye trafikk og mange gående. Nedre del av Grefsenveien er for tiden stengt, med økning av trafikken i Kjelsåsveien og småveiene rundt som resultat.

Oslo setter inn ni nye tiltak mot unge gjengangere

Oslo kommune og Oslo politidistrikt lanserer en ny felles handlingsplan med tiltak rettet mot unge gjengangere. Et nytt institusjonstilbud er blant tiltakene.

Oslo setter inn ni nye tiltak mot unge gjengangere

Oslo kommune og Oslo politidistrikt lanserer en ny felles handlingsplan med tiltak rettet mot unge gjengangere. Et nytt institusjonstilbud er blant tiltakene.

Vi bruker et og et halvt Maridalsvann i året

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARIDALEN: Det er i en video publisert på Vann- og avløpsetatens Facebook-side Oslovann, at illusjonisten Alexx Alexxander forteller om "magien" i drikkvannet. - Vann er nødvendig for alt liv, sier han i videoen. 90 prosent av befolkningen i Oslo får drikkevannet sitt fra Maridalsvannet, som er Oslos største innsjø.

«Merkelig fra Høyre om fortetting!»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det skulle man ikke tro når man leser Horntvedt og Christiansens innlegg «Stans rå-fortettingen av Oslo og Tåsen».I Høyres program for 2019-2023 står det blant annet at «Oslo Høyre vil legge til rette for bygging av flere boliger. Det må bygges tettere og mer urbant der kollektivtilbudet er best.».

Rekordbot til Oslo kommune

Datatilsynet har utstedt sitt høyeste varsel om bot for brudd på personopplysningsloven. Oslo kommune har begått grove brudd på regelverket i appen Skolemelding, mener tilsynet.

Ville fjerne parkeringsplasser ved kommunale arbeidssteder

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Det er Nettavisen som 3. mai forteller at Klimaetaten i rapport rådet kommunen å fjerne alle parkeringsplassene ved kommunale arbeidsplasser i bydelene St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo, samt ved kollektivknutepunkter, per 1.