Nyheter om Oslo


Helsebyråden om Oslo: – Vi vil at åpningen skal vare for evig

Forbudet mot å ha mer enn to på besøk i hovedstaden, er det første tiltaket som ryker. Vurderingen starter allerede mandag.
Les mer om:

Alexander (31) sitt stunt på hyttekontor i Valdres gikk viralt

I løpet av koronaåret, har flere benytta hytta som hjemmekontor – og muligens tatt en skitur som avbrekk i den nye jobbhverdagen. Alexander Kondrup (31) fra Oslo tok det ett hakk lenger sammen med kompisgjengen i vinter.
Les mer om:

Nordre Aker MDG: «Hva vi vil med småhusplanen»

MENINGER: Oslo Kommune reviderer småhusplanen. Planen som omfatter 29000 boliger står sentralt for Nordre Akers framtid som et godt sted å bo.
Les mer om:

Lise Marit (27) kjøpte leilighet med bestevenninnen: – Jeg blir i godt humør av crazy farger

KVITESEID/OSLO: Da Lise Marit Syftestad flyttet til Oslo kjøpte hun leilighet med venninnen, Kristine Koslung fra Notodden, og malte rommene i spreke farger. Nå lager den fargerike programlederen oppussingsprogram for barn. – Det var på tide, mener hun.
Les mer om:

Klient drept foran Kjærviks øyne

11. september 1995 drepte en 25-åring den overgrepstiltalte stefaren til kona si i Oslo tinghus. Avdøde Tor Kjærvik forsvarte mannen som ble drept.
Les mer om:

– Kjenner oss trakka på(pluss)

Det vert tre daglege avgangar mellom Oslo og Hovden når det nye tilbodsregimet er på plass. – Ikkje godt nok, seier næringssjef Odd Magne Vinjevoll.
Les mer om:

Gründeren var redd hun skulle miste livsverket: – Jeg gikk rett inn i «fight or flight»-modus

Oslo Raw-gründer Tiril Refsum var redd hun skulle miste livsverket sitt. Nå omsetter selskapet for mer enn før pandemien.
Les mer om:

Hydrolift-eier involvert Green Waves' nyeste båtprosjekt

Hydrolift-eier Bård Eker sitt designselskap har hjulpet Green Waves med den nyeste elektriske skjærgårdsjeepen deres. Nå skal han selv levere hurtiggående elbåter til elbåtpool i Oslo.
Les mer om:

Eks-advokaten hevder seg uskyldig dømt for å ha avtalt drap og kidnapping – nå er ankesaken i gang

Den tidligere Fredrikstad-advokaten og forretningsmannen, Amir Mirmotahari, ble i Oslo tingrett dømt til ti års fengsel for å ha inngått avtaler om drepe en person og kidnappe et voldtektsoffer. Denne uken startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

40.000 elever tilbake på skolen: – Man mister mye når man sitter hjemme

Etter en måned med hjemmeundervisning, skal elever på ungdomsskoler og vidergående skoler i Oslo få komme tilbake på skolen. Men alt vil ikke være som vanlig.
Les mer om:

Håpefull søring: – Nå har vel våren kommet til nord? Meteorologen: – Nei, den har nok ikke det.

Troms har fått en liten smak av vår denne helga, men fra sitt solfylte kontor i Oslo har vakthavende meteorolog en dyster beskjed: Til uka kommer det sludd og snø.
Les mer om:

Strengere smittevern i Osloskolen fra mandag: – Opp til oss om vi klarer å bevege oss til en videre åpning av Oslo

KOMMENTAR: «For noen elever vil skolen nå trolig bety oppmøte på skolen hver annen dag, eller kanskje halve dager og resterende som digital hjemmeundervisning. Det forstår jeg at noen kan synes er dumt, - men da må elevene huske på at alternativet faktisk er videre heldigital skole», skriver byråden.
Les mer om:

Kameratgjeng hjalp bilfører og to hunder fanget i togovergang

SARPSBORG/OSLO (VG) Like etter at Herman Laursen (15) og vennene hans fikk løftet bommen, og sluppet ut bilen, kom lokomotivet.
Les mer om:

Ti personer anmeldt etter å ha motsatt seg karantenehotell

Lørdag opprettet politiet ti saker på personer som nektet å sjekke inn på karantenehotell i Ullensaker kommune, der Oslo lufthavn Gardermoen ligger.

Avslørt av viltkamera - skjønte ikke bæret

De to til tre siste åra har Wenche Bruu (75) fra Oslo hatt noen faste gjester på uanmeldt besøk.
Les mer om:

Kjørte ut etter illebefinnende – lagt i respirator

Får behandling ved Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Ti personer anmeldt etter å ha motsatt seg karantenehotell

Lørdag opprettet politiet ti saker på personer som nektet å sjekke inn på karantenehotell i Ullensaker kommune, der Oslo lufthavn Gardermoen ligger.

Varsku fra nødetatene: Flere gressbranner lørdag

Brannvesenet har rykket på så mange som seks gressbranner i Oslo lørdag. En av dem svidde av 200–300 kvadratmeter.
Les mer om:

Nordmann omkom i snøscooterulykke i Sverige

En mann i 50-årene fra Trondheim omkom i en snøscooterulykke i fjellet i Åre i Sverige lørdag kveld. En 35 år gammel kvinne fra Oslo er alvorlig skadd.

Sølvi står i resepsjonen på karantenehotell: – Vi fikk en melding som ga meg gåsehud

Meldingen fra en fornøyd gjest på karantenehotellet Scandic Oslo Airport ga Sølvi Vikaskag gåsehud. Men ikke alle tilbakemeldingene er like konstruktive.
Les mer om:

Flere dropper munnbind på Ruter-avganger med få reisende

Andelen i Oslo som bruker munnbind på trikk, buss og T-bane med relativt få passasjerer, har gått ned fra påsken og utover, ifølge en telling.
Les mer om:

150 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 150 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er elleve under snittet de sju foregående dagene.
Les mer om:

Skolebyråden om kritikk av spesialundervisning: - Veldig alvorlig

Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo tar det for gitt at Utdanningsetaten følger opp kritikken mot spesialundervisningen for noen av de mest utsatte elevene i Osloskolen.

33 anmeldt etter fester i Oslo

Politiet i Oslo brøt natt til søndag opp fire fester. 33 personer er anmeldt for brudd på coronaforskriften. Flere steder i landet har det vært festbråk i natt.
Les mer om:

33 personer corona-anmeldt etter fester i Oslo

33 deltakere fordelt på fire fester i Oslo natt til søndag er anmeldt for brudd på koronaforskriften. Også flere andre steder ble det meldt om feststøy.
Les mer om: