Nyheter om Os


Slik skal andre runde spelast i cupen

Den regjerande cupmeisteren Molde møter Brattvåg i cupens andre runde, medan tapande finalist Bodø/Glimt skal reise til Harstad. Andre runde i fotball-NM spelast 22. og 23. juni, der samfulle lag frå Eliteserien framleis er med.

Åsane er ute av cupen

Os snudde til seier etter å ha ligget under 2–4.
Les mer om:

Noe har skjedd på barneskolene i Kristiansand

Takk for en tankevekkende artikkel fra Anette Os og Eva Myklebust om situasjonen i Kristiansandsskolen.
Les mer om:

Ny militærøvelse i nord

Forsvaret varsler en ny øvelse i nord. Hundrevis av amerikanske soldater skal flys fra USA os slippes i fallskjerm over Altevann i Indre-Troms for å øve på arktisk forsvarsevne.
Les mer om:

NFF med cupflause - glemte lag i kampoppsettet

Torsdag ble kampoppsettet for første runde i fotball-NM for menn sluppet, som skal spilles 18. og 19. mai. Det skal spilles tre runder i år, resten av mesterskapet avvikles i 2023. Problemet dukket opp da Norges Fotballforbund ikke hadde med Træff da de 64 kampene i første runde i cupen ble satt opp. I sin liste var Åkra inkludert med kamp mot Vard Haugesund. Åkra ble slått ut i kvalifiseringen.

Idyll i emning: Ny hytteperle reiser seg i Tvedestrandsfjorden

Det er nybygget til Rasmus Os på Saltnestangen som nå, planke for planke og vegg for vegg, er i ferd med å ta sin plass i fjorden.
Les mer om:

Roligere tider for den kjente skiskytteren

På det meste hadde Alexander Os mellom 260 og 290 reisedøgn i året som skiskytter på det norske landslaget. Nå er det langt roligere tider for 42-åringen, som slapper best av hjemme i Poppelveien på Fauske.
Les mer om:

Vegvesenet: Fergefri E39 mer klimavennlig enn elferger på sikt

Fergefri E39 mellom Stord og Os, gir langt lavere klimagassutslipp enn å ta i bruk elferger på de tre fergesambandene på strekningen, ifølge Statens vegvesen.

Hallfrid Os slutter som plan- og utviklingssjef

I 2018 ble Hallfrid Os ansatt i en nyopprettet stilling som nestkommanderende i teknisk drift i Fredrikstad kommune. Nå slutter hun for å tiltre som kommunalsjef i Porsgrunn kommune i mai.

Hallfrid fikk toppjobben i Porsgrunn

Hallfrid Os har takket ja til tilbud om stilling som kommunalsjef for organisasjon og utvikling i Porsgrunn kommune. Hun begynner i stillingen 21. mai i år.

Krever over en halv million kroner for at reinsdyra tråkker på jordet

Grunneiere i Os i Østerdalen har telt hvor mange reinsdyr som har vært på deres eiendom siden november i fjor. Prislapp: 630 000 kroner.
Les mer om:

Vegard Leikvoll Moberg får oppfylt guttedrømmen

Det viser klasse fra Bodø/Glimt når «trollmannen fra Os» forlater klubben for å bli Brann spiller. Vegard Leikvoll Moberg som fikk mye av sist sesong ødelagt på grunn av skade hadde følgende å si på Glimt sine sider: «Vi kan vel oppsummere oppholdet mitt her som et «Barndomsminne fra Nordland».

Mener dette er byens beste beliggenhet: Har kjøpt området for å bygge 10 leiligheter og næringslokale

Haakon Os har overtatt et eiendomsprosjekt i Tvedestrand sentrum som Odd Rune Espeland med flere startet på for noen år siden.
Les mer om:

Sp-ordfører i Østerdalen melder seg ut

Uenighet om skolestruktur og ny privatskole splitter Senterpartiet i Os i Østerdalen. Nå har fem av åtte i partigruppa meldt seg ut – inkludert ordføreren.
Les mer om:

Fantastisk presentasjonsvideo: Noen ideer er rett og slett dumme

Det er en trend blant fotballklubber å lage artige videoer når nye spillere skal presenteres for omverdenen, dette i tillegg til et velkomstintervju som stort sett er standard i Norge. – Den russiske klubben CSKA Moskva havnet i hard vær etter de laget en video som var ment å være morsom. I «dokumentar form» viste klubben hvordan de klarte å signere midtbanespilleren Yusuf Yazici på fra Lille ved å tilby han prostituerte kvinner. – En kjent russisk teknikk, noe Vladmir Putin i sin tid tilbød Donald Trump.

Nå er Os Gjestegård historie – dette sier politiet om brannårsaka

Os Kro, Os Evangeliesenter, Os Gjestegård. Kjært barn har mange navn. Nå er den brannskadde bygningen revet.
Les mer om:

Statsforvalteren i Vestland bekymret for naturinngrep på E39

Statsforvalteren i Vestland mener Statens vegvesen må endre både fart og dimensjoner på E39 mellom Stord og Os. Årsaken er de enorme inngrepene i naturen.

Fire personer fraktet til legevakt etter brann i Os

Fire personer er fraktet til legevakt etter brann i en kjellerleilighet i Os.
Les mer om:

Fire personer fraktet til legevakt etter brann i Os

Fire personer er fraktet til legevakt etter brann i en kjellerleilighet i Os.
Les mer om:

Reingjetere flyttet hundrevis av rein etter press fra bønder – nå er de tilbake

Konflikten mellom bønder og reindriftsnæring i Os hardner til. Nå skal ordførerne i møte med landbruksministeren.
Les mer om:

Mest lest siste uke