Nyheter om Ordfører


Ordfører: To døde og femten skadd etter påkjørsel i gågate i Trier

To personer er døde og femten er skadd etter å ha blitt truffet av en bil i en bilfri sone i sentrum av den tyske byen Trier, opplyser byens ordfører.
Les mer om:

To døde og ti skadd etter påkjørsel i gågate i Trier

To personer er døde og ti er skadd etter å ha blitt truffet av en bil i en bilfri sone i sentrum av den tyske byen Trier, opplyser byens ordfører.
Les mer om:

Ordfører raser over utvida ulvesone

Myndighetene er så redde for at den genetisk viktige ulven blir skutt under lisensjakta, at den har fått en egen ulvesone.
Les mer om:

Erlend Rian er død

Tidligere Høyre-politiker Erlend Rian er død, 79 år gammel. Rian var ordfører i Tromsø i 16 år og blir beskrevet som folkets ordfører.
Les mer om:

Sarpsborg sier nei til felles renseanlegg: Ordfører og kommunedirektør har forsøkt

Ordfører Jon-Ivar Nygård og kommunedirektør Nina Tangnæs Grønvold har forsøkt å overbevise sine kolleger i Sarpsborg om at et felles renseanlegg på Øra er beste løsning for Nedre Glomma. Men Sarpsborg velger Alvim.

Gunnar best likt av kvinner: – Fornøyd med at damene har tillit til meg

En av tre tromsøværinger har liten eller svært liten tillit til ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap). Men han og resten av kommunen får stjernekarakter for sin koronahåndtering.
Les mer om:

Krever svar om «uverdige forhold» på sykehjem etter TV 2-avsløring

To ansatte ved Stalsberg bo- og behandlingssenter i Lillestrøm varslet om forferdelige forhold for beboerne ved sykehjemmet. Nå ber både ordfører Jørgen Vik (Ap) og gruppeleder i Høyre, Kjartan Berland, om en forklaring fra kommunen.

Frp krever avgjørelse om Krohn-brygga, tar saken til kommunestyret

Dersom ordfører René Rafshol (H) ikke finner en utvei for løsning bryggestriden mellom Råde kommune og Finn Krohn innen neste kommunestyre, vil Råde Frp at hver enkelt politiker må ta stilling i saken.
Les mer om:

Kanari-ordfører vil straffe migrant-husly

En migrantbølge har skaffet hoteller på Kanariøyene 6000 gjester. Men nå får økende frykt for at turistene vil skremmes bort en ordfører til å slå alarm.

Ber om orientering om «uverdige forhold»: – Hvis dette stemmer, er det så urovekkende at vi må ta fatt i det

Høyres gruppeleder har bedt om en redegjørelse fra kommuneledelsen etter varsel om kritikkverdige forhold ved Stalsberg bo- og behandlingssenter. Ordfører Jørgen Vik (Ap) stiller seg bak ønsket.
Les mer om:

Barnehager og skoler under lupen(pluss)

– Når vi ser en viss nedgang i antall barn og unge i Molde, blir vi nok nødt til å se på dimensjoneringen av barnehagetilbudet og skoletilbudet, sier ordfører Torgeir Dahl foran budsjettmøtet i formannskapet.
Les mer om:

– Hektisk – nei, det er jeg vant til

Linn Therese Erve ønsker å vise at det lar seg gjøre å kombinere politikk og småbarnsliv. Nå har hun bak seg ett år som ordfører i Sveio.
Les mer om:

En person koronasmittet i Vegårshei: - Vi har kontroll på nærkontakter

I går kveld fikk ordfører i Vegårshei, Kjetil Torp, beskjed om at en av kommunens innbyggere har testet positivt på covid-19.
Les mer om:

– Vi betaler prisen for Sveriges koronastrategi

STRÖMSTAD (NRK.NO): I Strömstad skyter arbeidsledigheten i været – og verre skal det bli. Mye verre. – Nå er det alvor, sier ordfører Kent Hansson.
Les mer om:

Vil ha rapport om hva barnevernet driver med(pluss)

Ninni Torblå Korsmo (H) ber ordfører Kari-Anne Opsal (Ap) redegjøre.
Les mer om:

Ordfører Anne måtte ta koronatest: – Det var en vekker

Tønsberg-ordfører Anne Rygh Pedersen føler selv hun har vært ekstremt forsiktig siden koronaviruset kom hit i mars. Torsdag måtte hun likevel ta sin første koronatest.
Les mer om:

Elever fra Lavangen dro på inspirasjonstur til Harstad(pluss)

Lavangen skal bygge et nytt uteområde i kommunen. Ordfører Hege B. Myrseth Rollmoen tok like godt med seg alle ungdomsskoleelevene for å se alt det Harstad har fått til.

Elever fra Lavangen på inspirasjonstur i Harstad: – Dere har det fint her(pluss)

Lavangen skal bygge et nytt uteområde i kommunen. Ordfører Hege B. Myrseth Rollmoen tok like godt med seg alle ungdomsskoleelevene for å se alt det Harstad har fått til.

Elever fra Lavangen skole på inspirasjonstur i Harstad: – Dere har det fint her(pluss)

Lavangen skal bygge et nytt uteområde i kommunen. Ordfører Hege B. Myrseth Rollmoen tok like godt med seg alle ungdomsskoleelevene for å se alt det bra Harstad har fått til.

– Reversering av avtalen kan koste fylket rundt 15 millioner kroner(pluss)

14 millioner kan regninga fra Åfjord til Trøndelag fylkeskommune bli om de trekker seg fra samarbeidsavtalen om samlokalisert skole og aktivitetshus. – Saken skal opp i fylkestinget 16. desember, sier ordfører Vibeke Stjern i Åfjord kommune.

Debatt: - Det er beklagelig at lokalavisen sår tvil om prosessen

Ordfører Marlen Rendall Berg viser til kritikk av tilsettingsprosessen av ny kommunedirektør og redegjør for prosessen.
Les mer om:

Nå vokser Sarpsborg mer enn Fredrikstad – ordføreren forklarer det med boligpriser, arbeidsplasser og effekten av Sarpsborg 08

Sarpsborg vokser raskt, og kraftigere enn Fredrikstad også i år. Ordfører Sindre Martinsen-Evje forklarer befolkningsøkningen med nye arbeidsplasser og økt boligbygging, og peker på Sarpsborg 08-effekten.

Kjære ordfører!

I sist ukes møte i bystyret ble møteplanen for 2021 vedtatt. Vi i Demokratene var et av partiene som igjen var opptatt av at ikke bystyremøtene i vår nye storkommune skulle kollidere med møter i fylkestinget.
Les mer om:

Strid om politiker-habilitet blir utsatt en uke

Ordfører Kari Nessa Nordtun og kommunedirektør Per Kristian Vareide utsetter saken om de kommunale foretakene. Årsak: Uklarhet om hvem som er habile til å behandle saken.
Les mer om:

Mener Skisland kom med budsjettlekkasje

Under et møte onsdag skal ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) mer enn antydet at Mottaksskolen på Lund ikke vil bli lagt ned.
Les mer om: