Nyheter om Ordfører


Kritisk fase: Henter inn EU-jurist i deponikampen

PORSGRUNN: – Vi er inne i en kritisk fase nå, sier ordfører Robin Kåss (Ap) som henter inn en EU-jurist i kampen mot et deponi for farlig uorganisk avfall i Norcems gruver.
Les mer om:

Vi gikk sammen inn for gratis ferge. Det har vært mer vellykket enn noen våget håpe

Ordfører Jon-Ivar Nygård: – I årene som kommer vil fergetilbudet bli utvidet med flere båter og nye anløp.
Les mer om:

Engasjerte elever straffes for klimastreik

Ida Julsen og Tina Molvig Aspestrand, MDG, oppfordrer ordfører Jon-Ivar Nygård til å finne en løsning som innebærer at skolestreik for klimaet betraktes som uttrykk for engasjement og politisk mot, og ikke bør straffes med udokumentert fravær.

600.000 til Turnhallen – og ordføreren var ikke inhabil i saken

Ordfører Jon-Ivar Nygårds datter er aktiv i turnforeningen og får en mindre godtgjøring som trener. Samtlige politikere mente han ikke var inhabil, da formannskapet ga 600.000 kroner til å redde turnhallen.
Les mer om:

Ikke uproblematisk å bygge arena uavhengig av Frederik II – forutsetningen er at tre tomter skal utvikles under ett

Ordfører Jon-Ivar Nygård håper det er mulig å gjennomføre plan- og designkonkurransen som planlagt. Hvis fylkespolitikerne setter arbeidet på vent, kan det skape betydelige forsinkelser også for Arena Fredrikstad.

Dahl: – En litt trist sorti, dette(pluss)

– Dette er jo en litt trist sorti for Terje Tovan, men jeg har registrert en tiltagende politisk frustrasjon hos Terje, sier ordfører Torgeir Dahl (H).
Les mer om:

5000 politifolk klarte ikke stanse bråket i Paris – Byens ordfører er sint

– Vi burde kunne håndtere slike situasjoner, sier en rasende ordfører i Paris etter helgens demonstrasjoner. Nå vil hun ha en forklaring.
Les mer om:

Motstanden øker mot Kunstsilo

Motstanden mot Kunstsilo har økt fra 47 til 56 prosent siden januar 2018. Ordfører Harald Furre mener det er viktig å våge upopulære avgjørelser.
Les mer om:

Dalane kulturfestival åpnet: - Kulturen er en god brubygger

Dalane kulturfestival er i gang. Klokka 13.00 lørdag var det åpning i alle fire kommunene. I Egersund stod ordfører Odd Stangeland (Ap) for åpningen. Den var lagt til Sandersvingen og det nye byrommet ved Lundeåne.

Mandal får de tyngste funksjonene i Nye Lindesnes: – Både lettelse og tårer

Allerede til sommeren blir hverdagen til mange hundre ansatte i Mandal, Lindesnes og Marnardal endret. Noen må flytte på seg, mens andre blir værende. – Ikke alle er like fornøyde, sier ordfører.

Ole Ueland får være med å forme nasjonal Høyre-politikk

Ordfører Ole Ueland holder innlegg på Høyres landsmøte om mer lokal verdiskapning.
Les mer om:

Regjeringen vil ha bjørn midt i et av de beste beiteområdene for sau og rein

- Vi sliter allerede med store tap til jerv og gaupe. Kommer det bjørn også er det en katastrofe, sier ordfører i Saltdal, Rune Berg.

Wirak er på ingen måte ferdig med forhandlingene

Ordfører Stanley Wirak (Ap) gir uttrykk for undring over at fylkeskommunen og de andre tre kommunene i et åpent brev anser Sandnes kommune for å ha brutt forhandlingene om bompengeinnretningen.
Les mer om:

Betaler dyrt for å få beholde Asle Berteig

For Ringsaker er kultursjef Asle Berteig gull verdt. Som kultursjef hever han mer i lønn enn ordfører Anita Ihle Steen.

Disse stiller til valg for Demokratene

Demokratene har fått flere nye navn på lista til høstens valg. Og listetopp Vidar Kleppe sier han er klar for å bli ordfører.
Les mer om:

Ordfører fikk nok av bygdesladder – la ut dette bildet av sin uføre mann

RINGSAKER (NRK): Tre av fem uføre lever med «skjult» sykdom. Yrkesskadde Dag Ragnar Steen må hvile mye. Likevel prøver han å holde seg aktiv. Da kommer spørsmålene.

Vil flytte Manhattans strandlinje 150 meter

New Yorks ordfører Bill de Blasio vil bruke 10 milliarder dollar på å beskytte nedre Manhattan mot klimaendringer og stigende havnivå.
Les mer om:

Manhattan skal reddes fra stigende hav

New Yorks ordfører Bill de Blasio vil bruke 10 milliarder dollar på å beskytte Manhattan mot klimaendringer og stigende havnivå.  
Les mer om:

Bente vil gjerne skrive historie

Hjemme i huset til Bente Ingebretsen (39) på Øvre Egeland i Kvinesdal står TV-en på når vi kommer. Det er VM i skiskyting, og Bente er vilt begeistret for vintersport, og er Kvinesdal Arbeiderparti sin ordførerkandidat. Hun håper å bli Kvinesdals første kvinnelige ordfører.

Har ikke vært farbar

Kjell Ivar Larsen (Frp) fikk svar av ordfører Per Sverre Kvinlaug på spørsmål knyttet til lysløypa i Årli.
Les mer om:

Leder: Gratulerer med ny barnehage!

FOR LILLE Anne Martine og hennes venn Zakaria, vil tirsdagen sitte som spikret i hukommelsen. For unge barnesinn å skulle holde snoren som ordfører kl...
Les mer om:

Ordførerduell: Flere vil ha Skisland

Flere foretrekker Jan Oddvar Skisland (Ap) over Harald Furre (H) som ordfører i Kristiansand etter valget til høsten.

– Vil ha vekk sparefokuset(pluss)

Olaug Bergset er motivert for å bli ordfører i Nordreisa. Sammen med Tanja Veronica Birkeland står hun på topp på Nordreisa Sps valgliste.

Vil ha hjelp av alt fra rusavhengige til toppsjefer

Digitalsjef Stein Inge Morisbak i Haugaland Kraft og ordfører Arne-Christian Mohn vil gjerne bli nedringt av haugesundere som har et ønske om å gjøre Haugesund sentrum til et bedre sted.

Kan han ta turen fra plogfabrikken til ordførerkontoret?

TIME-VALGET: Opposisjonen vil igjen invitere til et bredt samarbeid for å ta makta fra Jærens største stemmesanker, dagens ordfører Reinert Kverneland (H).