Nyheter om Ordfører


Bardu vil tilby billigere tjeneste(pluss)

Ordfører Toralf Heimdal (Sp) vil tilby en ny og billigere ordning for legevaktsamarbeid og drift av KAD-senger.
Les mer om:

Stures geniale grep fikk internasjonal oppmerksomhet – nå oppfordrer han kommuner i Salten til å gjøre det samme

Igjen er det negativ befolkningsutvikling som bekymrer mest når landsdelens overhodet ser i krystallkula. En offensiv ordfører fra Vesterålen mener han kan ha løsningen på plass.

Prisen for å leie utstyr, transport, folk med overnatting og diett og det som hører med, vil være i størrelsen kr 200.000,- – Det er nærliggende å spørre seg om hva vi får vi ut av et slikt arrangement

For noen år tilbake møttes ordfører Kåre og spellemann Ørnulf i Bagn. Ørnulf ville ha større rom for kultur og idrett, men ordføreren så ikke helt for seg hvordan man skulle klare dette.

Slakter dette Molde-stuntet

Trude Drevland, tidligere ordfører i Bergen, mener Brann aldri kunne funnet på å arrangere en ridderseremoni. Selv hevder Jan Fuglset at Brann var interessert i å videreføre den spesielle medaljeoverrekkelsen.
Les mer om:

Spår kaos hvis de ansatte involveres for tett i nedbemanningsprosjekt

I følge ordfører Kjetil Torp (KrF) blir det kaos hvis ansatte og kommunestyrepolitikere går inn som faste medlemmer i kommunens «Prosjekt bærekraft». Varaordfører Gunn Olsen (H) er uenig. Hun mener Torps holdning strider mot «alle anbefalinger».

– Særdeles skuffet(pluss)

Ordfører i Indre Fosen, Bjørnar Buhaug (Sp) har forsøkt å få svar fra Telia om årsaken til at deler av kommunen har vært uten nettforbindelse over lang tid.
Les mer om:

Sosialhjelpsbombe: Familie må tjene mer enn 700.000 for at det skal lønne seg å jobbe

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) fortviler etter sosialhjelpsbudsjettet har eksplodert. – Det er slett ikke slik at det lønner seg for alle økonomisk å gå fra sosialhjelp til jobb, sier han.
Les mer om:

Herr redaktør

Ordfører Skisland svarer vel egentlig på et innlegg fra Hjemdal om Lund torv, men da blir jeg litt usikker på om de mener samme Lund torv.
Les mer om:

Norsk velferdsbombe: Må tjene mer enn 700.000 for at det skal lønne seg å jobbe

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) fortviler etter sosialhjelpsbudsjettet har eksplodert. – Det er slett ikke slik at det lønner seg for alle økonomisk å gå fra sosialhjelp til jobb, sier han.
Les mer om:

Ordførerens våte drøm brast: – Jeg hadde en mistanke om det

– Dette er helt feil måte å tenke på, sier ordfører Arne-Christian Mohn etter å ha fått vite at Verdenshavets hovedkontor mest sannsynlig legges til Østlandet.
Les mer om:

Kameratene har investert fire millioner - prosjektet stoppes av nytt flomkart

VÅGÅ (NRK): Fare for skred og flom lammer flere titalls norske kommuner. – Håpløst, sier ordfører.
Les mer om:

– Frykter vi er satt sjakk matt(pluss)

Ordfører Kari-Anne Opsal innkaller til hastemøte i styringsgruppa for Harstadpakken. Hun vil også be om å få et møte med statsråd Jon Georg Dale.
Les mer om:

Samferdselsminister for heile landet

– Eg må sjå på heilskapen – anten det er i nord, sør, aust eller vest, skriver samferdselsminister Jon Georg Dale i dette svaret til ordfører Jon-Ivar Nygård som spurte om Dale er samferdselsminister bare for Vestlandet.

Kari-Anne innstilt som nestleder i Troms Ap(pluss)

Valgkomiteen i Troms Arbeiderparti innstiller Harstads ordfører som ny leder i partiet.
Les mer om:

Nygård etter varslersakene: Ingen garanti for at det ikke begås nye feil

I etterpåklokskapens lys mener ordfører Jon-Ivar Nygård at politikerne tidligere burde hatt mer fokus på hvilken situasjon varslerne i teknisk drift sto i.
Les mer om:

Ordførerens firma bygde for nært veien, men slapp unna gebyr på 40.000 kroner

Vegvesenet klager på at kommunen fjernet overtredelsesgebyr til firma som eies av ordfører og hennes familie.
Les mer om:

Frykter badeland-vedtak gir ny «ørkenvandring»: – Denne dialogen har pågått siden 2015

Kjartan Berland (H) vil ha en rask avklaring om bade- og svømmeanlegget på Strømmen og frykter det siste politiske vedtaket gir en ny «ørkenvandring». Den bekymringen deler ikke ordfører Jørgen Vik (Ap).

Til Fredrikstads ordfører: Sprengning går på rettssikkerheten løs

Helge Andreas Almgren med nytt innlegg om naboens spengning som kommunens avdeling for regulering og byggesak ikke har innsigelser til: – Kommunen ivaretar i praksis ikke folks interesser og presser folk over i rettsapparatet.
Les mer om:

- Vi må alltid tenke oss om, før vi gjør varige inngrep i naturen

Ordfører Odd Erik Holden svarer på spørsmål om hva han mener om den nye «trillestien» som bygges i snaufjellet, fra fylkesveg 51 over Valdresflye til Rjupetjernet.
Les mer om:

Vil ruste opp populær turvei

Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) peker på tre aktuelle turområder som han mener må få nye og bedre turstier de kommende årene.
Les mer om:

Publikums dom: -Fantastisk bra!

-Dette gjør meg stolt, sa ordfører Marianne Landaas til dirigent Rune Hansen etter søndagens nyttårskonsert i Tvedestrand kirke. Hun var ikke alene om å uttrykke begeistring for det som ble servert under den drøyt halvannen time lange konserten.

Feiret den nye kommunen: – Jeg håper vi ikke blir en utkant

Innbyggerne feiret nye Tønsberg kommune i Oseberg kulturhus fredag kveld. Festen fortsetter lørdag med konsert på Torvet klokken 13. – Den nye kommunen skal bygge på styrkene fra Re og Tønsberg. Vi er bedre rustet til å møte fremtidens muligheter og utfordringer sammen. Vi må fortsette å heie på hverandre. Vi må jobbe sammen, sa ordfører Anne Rygh Pedersen i sin åpningshilsen på arrangementet.

Ordførere i Romsdal støtter kystopprøret mot økte ferjetakster(pluss)

Nærmere 50 ordførere langs kysten har skrevet under på kystopprøret mot dyrere ferjetakster. – Jeg har ikke diskutert dette med ordfører Torgeir Dahl, men jeg støtter kystopprøret, sier varaordfører Odd Helge Gangstad.
Les mer om:

Samferdselsministerens personlige opplevelse av pris

- Er Jon Georg Dale kun samferdselsminister for Vestlandet, eller kan vi håpe at han også vil prioritere tettere befolkede områder?, skriver ordfører Jon-Ivar Nygård i dette innlegget.