Nyheter om Ordfører


Har helt klar avtale om hvem av disse som skal bli ordfører – hvis de vinner

Når Hvaler Høyre og Hvaler Frp nå har inngått en felles samarbeidsavtale, har de en helt klar avtale om hvem av disse to som skal bli ordfører om de vinner valget.
Les mer om:

Det er ni uker igjen til valget: Marit Hougsrud kan bli Sør-Aurdals første kvinnelige ordfører

Ma­rit Hougs­rud går laus på sin tredje periode i kommunestyret i Sør-Aurdal, og hun synes fortsatt at politikk er både morosamt og interessant.

Som hyttebeboere opplever vi det som svært vanskelig å leve miljøvennlig i Fredrikstad

Hyttefamilie i Øyenkilen: – Vi stiller oss bak mange av ordfører Nygårds punkter om klimaambisjoner, men vi er forundret over i hvor liten grad dette kommer frem i dagliglivet.
Les mer om:

Gryllefjæring tar over som ordfører(pluss)

Kari-Anne Opsal (Ap) tar over for Marianne Bremnes og blir ordfører i Harstad frem til høstens valg.

Rushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland

Fylkesordførerkandidat Margrete Dysjaland i Rogaland stiller et ultimatum overfor de andre partiene om å fjerne rushtidsavgiften dersom hun blir ordfører.
Les mer om:

Vil ha park, ikke fotohus

SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Les mer om:

Pro-kinesisk ordfører blir opposisjonens kandidat på Taiwan

Opposisjonen på Taiwan har utpekt en populær, Kina-vennlig ordfører til sin kandidat ved presidentvalget neste år.
Les mer om:

En av disse skal styre ny-kommunen

En av disse tre blir ordfører i den nye storkommunen Lindesnes i et veldig spennende lokalvalg. Velgerne skal slite med å finne store forskjeller mellom deres politikk ut over boplikt og eiendomsskatt.

– Er kommet for å bli(pluss)

Da ryktene gikk om at Utflytterdagen i Molde kunne bli avviklet, fikk ordfører Torgeir en rekke henvendelser om at dette ikke måtte skje. Det gjorde det heller ikke.
Les mer om:

– 50 nye arbeidsplasser(pluss)

– Lokalpolitikere er ikke bevisstløse hva vi bruker naturen til. Loen Skylift har revitalisert næringslivet i Loen og gitt 50 nye arbeidsplasser, sier ordfører Sven Flo i Stryn kommune.
Les mer om:

– Jeg måtte gå rundt og forklare fadesen om og om igjen

Ivelands ordfører og tidligere flyvertinne Gro Anita Mykjåland ble peonrød da hun skjønte hva hun hadde sagt over høyttaleranlegget.
Les mer om:

Folk strømmer til Furøya - venter på Sondre Justad

Kanonjolla har tradisjonen tro åpnet den 30. Kystkulturuka med smell. Fylkeskultursjef Hege Solli i Aust Agder og ordfører Jan Dukene har stått for talene, og nå strømmer folk inn på øya. 

Ungdommen lå strødd i grøfta på vei hjem fra festival i Finnmark – nå har ordføreren tatt affære

I utgangspunktet var det ikke satt opp rockebuss fra Lakselv til festivalområdet denne helgen. Nå legger ordfører Aina Borch penger fra egen konto på bordet i trafikksikkerhetens navn.

Opposisjonen i Stange lanserer en felles ordførerkandidat

Partiene Høyre, KrF, Frp, V, BL, og Sp mobiliserer for å fjerne Nils A. Røhne som ordfører i Stange, og har nå lansert en felles ordførerkandidat.

Anita Vik: –Ordføreren må vise at han er mann og står for sikkerheten i byen

Den profilerte Frp-politikeren krever at Aps ordfører Jon-Ivar Nygård tar affære og får bort romfolket fra parkeringsplassen ved Kvernhuset skole. Nygård svarer at dette må kommuneadministrasjonen ordne opp i.

Klimaendringene – Fredrikstad kommune har ambisiøse mål

Ordfører Jon-Ivar Nygård: – Fra 2020 innfører Fredrikstad kommune eget klimabudsjett. Fredrikstad kommune går foran i trekke opp ambisiøse mål.

Skei Grande møtte Istanbuls nye ordfører

Som første utenlandske politiker har kulturminister Trine Skei Grande (V) møtt Istanbuls nye ordfører Ekrem Imamoglu.

"Røkke-tårnet" kan forsvinne for Kåss

PORSGRUNN: Ordfører Robin Kåss hev seg rundt og ville ha «Røkke-tårnet» til Porsgrunn da Bærum kommune sa nei til det 225 meter høye blå tårnet. Nå kan det forsvinne utenlands.

Furre om ringvei-forslag: – Tullete

Ordfører Harald Furre kommer sin Vennesla-kollega i møte og sier det ikke er aktuelt å droppe krysset på Dalane når Ytre Ringvei skal bygges.
Les mer om:

Ordførere gikk i kjelleren

Ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn, besøkte forrige uke Rjukan og Vemork.
Les mer om:

– Når de kaster fra seg sprøyter på en lekeplass er de ikke lenger velkomne

PORSGRUNN: Lørdag formiddag fikk toåringen Nova en brukt sprøyte i fingeren da hun lekte i Rådhusparken. -Selv om man er rusmisbruker er ikke det en unnskyldning for å ikke rydde opp, sier ordfører Robin Kåss.
Les mer om:

Vennesla-ordfø­reren frykter at Vennesla blir avskåret fra veisat­sing

Veiplaner i Kristiansand vekker reaksjoner i Vennesla. Ordfører Nils Olav Larsen (KrF) er redd for at Vennesla og Setesdal blir koblet helt av veinettet når Gartnerløkka og ny ringvei bygges ut.

- Den økonomiske situasjonen er kritisk

(SALTDAL) I mars signerte styreleder og ordfører for kassakreditt for Vensmoen eiendom uten myndighet. Nå går kredittlånet til å dekke løpende månedlige utgifter.
Les mer om:

Slik skal ordfører-Ida sørge for at hun beholder makten i Bodø

Det er viktigere for Ida Pinnerød å få gjennomslag for mest mulig Ap-politikk, enn å bli gjenvalgt som ordfører.
Les mer om: