Nyheter om Ordfører


Leder: - Det er ikke lønna som gjør at de påtar seg ordførervervet

Det er andre ting enn penger som er drivkrafta når man stiller til valg øverst på ei liste som innebærer å bli ordfører.
Les mer om:

Har Strongman-ordføreren begynt med håndarbeid?

Ordfører Jan Dukene ble nylig avbildet med strikketøy i hendene. Men han er ikke så fingernem som det kan se ut som, hevder han selv.
Les mer om:

Ordfører og varaordfører fikk se Røkkes tårn allerede i august

Kjell Inge Røkkes Aker FB drev aktiv lobbyvirksomhet i tiden før «Det store blå» ble vist.
Les mer om:

– En stor dag

– Dette er en stor dag, sa ordfører i Etnedal, Toril Grønbrekk (Ap), da hun åpnet kommunestyret torsdag.
Les mer om:

Forlenger etter å ha tatt skrittet opp på landslaget under VM i sommer

Det er mange som oppdaget Tin Jedvaj det siste året i Tyskland og de mener den 22 år gamle forsvareren fra Kroatia vil bli en kjent figur for oss alle fremover. – Bayer Leverkusen er meget godt fornøyd med utviklingen hans og har signert en kontrakt frem til sommeren 2023.  Tin Jedvaj ble i ung alder oppdaget av Roma, men gikk videre til Bundesliga høsten 2014, det var en leieavtale, som de omgjorde til et kjøp kort tid etter for 7 millioner euro. Les: Gunnar Wilhelmsen vil bli ordfører, fører til usikkerhet i TIL BIG NEWS Tin Jedvaj has extended his contract until 2023!

Arbeidskonflikt ved Brukerombudet også i 2011: Eks-ordfører Andersen (Frp) ser ingen sammenheng

Frps Eva Kristin Andersen mener hun håndterte arbeidskonflikten korrekt da hun var ordfører i 2011. Hun er ikke enig i at hun burde ha tatt andre grep hos Brukerombudet, som har vært gjennom en mangeårig konflikt.
Les mer om:

Tjener mest av ordførerne: – Mine arbeidsuker er opp mot 80 timer, og i fjor hadde jeg én feriedag

Ordfører Tom Staahle (Frp) i Ullensaker tjener mer enn en statsråd. – Det er ikke jeg som bestemmer lønna, påpeker han.
Les mer om:

Kari fikk møte både en internasjonal mester og en Veitvet-mester i sjakk

Sjakk er hjernetrim. Onsdag kom tidligere elitespiller i sjakk, Torstein Bae, og ordfører Marianne Borgen (tidligere Veitvet-mester) til Seniorhuset, og spilte turnering med Kari Hauge og de andre beboerne.
Les mer om:

Gunnar Wilhelmsen vil bli ordfører, fører til usikkerhet i TIL

Han er styrtrik en eiendomsbaron, arbeiderpartimann og meget engasjert supporter av TIL. Mang en gang har Gunnar Wilhelmsen bladd opp lommebok og benyttet sin kompetanse for klubben som til tider har hatt en meget ruglete økonomi.  Det er et langvarig engasjement som Gunnar Wilhelmsen har for klubben i sitt hjerte, allerede i 1981 ble han leder i fotballavdelingen og var sammen med andre frivillige at de  noen år senere rykket opp på øverste nivå.

Ga 150.000 kroner mer til gransking

Arbeiderpartiet vil ha saken om gransking av kritikken mot ordfører Astrid Hilde opp til ny behandling i kommunestyret.

-Vi har alt på stell i forhold til registrering av psykisk utviklingshemmede

Ordføreren i Tolga kommune måtte i helgen be om unnskyldning til tre brødre som var registrert som psykisk utviklingshemmede uten at de visste det selv. VG har påpekt at det følger betydelige offentlige midler med hver slik registrering. - Vi har gått gjennom hvem som er registrert som psykisk utviklingshemmet i Nord-Aurdal kommune nøye flere ganger gjennom årene. Jeg føler meg helt trygg på at vi har alt på stell, sier ordfører Inger Torun Klosbøle.

Kom med blomster og kake

Ordfører Per Sverre Kvinlaug, som for tiden er på Stortinget, tok med seg rådmann Jens Arild Johannessen til Sentrum Barnehage. De hadde med seg både blomster og kake.

Noe nytt om rådmann?

Ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) fikk spørsmål om hva som skjer når det gjelder ny rådmann.
Les mer om:

Vi spurte Tromsøs innbyggere om de vil ha Hjort eller Wilhelmsen som ordfører: – Disse tallene gir masse motivasjon

Det er første gang Gunnar Wilhelmsen er utsatt for en meningsmåling, og innrømmer at det nå begynner å bli personlig. Selv er han meget fornøyd med resultatet.
Les mer om:

Tom åpna full barnehage

Tirsdag kom den store dagen da nyombygde Borgen Barnehage endelig kunne erklæres for ferdig. Ordfører Tom Myrvold (H) kom og klipte snor i det flotte nybygget.
Les mer om:

Tom åpna halvfull barnehage

Tirsdag kom den store dagen da nyombygde Borgen Barnehage endelig kunne erklæres for ferdig. Ordfører Tom Myrvold (H) kom og klipte snor i det flotte nybygget.
Les mer om:

– Blir tettere på Narvik(pluss)

Ordfører Eva Ottesen i Gratangen sier de ikke har tatt stilling til regionrådstilknytning, men føler seg tett på Narvik når Hålogalandsbrua åpner.

Anmelder svindelforsøk mot kommunalt ansatt

En ansatt ved Åkra helse- og omsorgssenter fant en faktura for parkering på bilen sin etter endt arbeidsdag. Nå anmelder ordfører Jarle Nilsen en privatperson for forsøk på svindel.
Les mer om:

Ordføreren mener forsøksordning i Færder bør bli permanent: – Bedre og billigere barnevern

I snart tre år har Færder kommune, som en forsøksordning, drevet hele barnevernstjenesten – inkludert det som i dag er statlige oppgaver. Ordfører Roar Jonstang (H) mener prosjektet har vært så vellykket at det bør bli permanent.
Les mer om:

- Hva skjer med arbeidsplassene?

Ordfører Eivind Brenna etterlyste konkret informasjon under møtet med sykehusledelsen om DPS Valdres sin framtid. – Hvor mange vil miste jobben? Spurte Brenna.
Les mer om:

Sonja (39) om flommen i Luster: – Verste flommen vi har opplevd

Flommen i Luster kommune har forårsaket store skader på veier og broer. Noen får heller ikke muligheten til å flytte hjem med det første, ifølge ordfører.
Les mer om:

Bekymret for Fredrikstad Energi: – En svært alvorlig situasjon som krever øyeblikkelig handling

Bjørnar Laabak og Eva Kristin Andersen, begge Frp, er sterkt bekymret for Fredrikstad Energi. Til bystyrets møte torsdag har de mange kritiske og alvorlige spørsmål til ordfører Jon-Ivar Nygård.

Sendte toppløsbilde av sin ekskone til ordfører Nygård

Fredrikstad-mannen i 50-årene står tiltalt for en flere krenkende hendelser overfor ekskona. Blant annet skal han ha sendt et toppløsbilde av henne til ordfører Jon-Ivar Nygård og fylt sofaen hennes med blåskjell.
Les mer om:

Store forskjeller i Troms: Så mye tjener din ordfører

Forskjellene på ordførerlønninger i Norge er store: Fra mer enn en statsrådslønn til ingen lønn i det hele tatt.
Les mer om:

Ordfører Kirsten Helen skjøt sin åttende elg, danker ut varaordføreren på elgjakta

- Gratulerer, får vel bare godta at ordføreren skyter større elg enn varaordfører, skriver John Geir Smeland til ordføreren.
Les mer om: