Nyheter om Opseth


Opseth tredje best i kvaliken

Silje Opseth hadde det tredje beste hoppet i kvalifiseringen til fredagens verdenscup for kvinner i Russland. Silje Opseth landet på 92 meter og hadde bare østerrikske Marita Kramer 98,5 meter og verdenscupleder Nika Kriznar 89 meter foran seg. I kvalifiseringen fikk Thea Minyan Bjørseth 80,5 meter og var heller ikke blant de lengste. Anna Odine Strøm hadde svært vanskelige forhold, men klarte å kvalifisere seg med 74,5 meter. Bjørseth ble nummer 22 og Strøm nummer 31. Frida Berger landet på 70,5 meter i kvalifiseringen. Det holdt ikke til å komme blant de 40 beste.

Pallsjansen glapp for Opseth

Silje Opseth falt ned to hakk og endte på 6.-plass etter finaleomgangen i søndagens verdenscuprenn i hopp i russiske Nizjnij Tagil. Marita Kramer fra Østerrike var i en egen klasse og vant foran Nika Kriznar og Sara Takanashi. Thea Minyan Bjørseth ble nummer åtte, og Anna Odine Strøm endte på 21.-plass.

Opseth utenfor pallen

Sile Opseth ble beste norske kvinne med fjerdeplass i hopprennet i Nizjnij Tagil i Russland. Hun var kun 2.2 poeng bak pallplass. Marita Kramer fra Østerrike vant rennet åtte poeng foran japaneren Sara Takanashi. Nika Kriznar endte på tredjeplass. Thea Minyan Bjørseth havnet på sjetteplass, mens Anne Odine Strøm havnet på 18. plass.

Helt knust

- Jeg er rørt over Maren Lundby og skuffet over meg selv, sier Silje Opseth. 21-åringen klarte ikke å holde tårene tilbake etter en dramatisk landing og femteplass. Landingen gjorde at hun ramlet fra sølvmedaljen.
Les mer om:

Gråtkvalt etter fall: – Veldig skuffet over meg selv

Silje Opseth falt fra det som etter alle solemerker ville blitt sølv bak Maren Lundby.
Les mer om:

Storbakkegull til Maren Lundby

Maren Lundby blir første verdsmeister i storbakke, 8,7 poeng framfor Sara Takanashi. Ho avgjorde med 130,5 meter i finaleomgangen. Gull til henne som har kjempa fram at kvinnene skulle få lov til å hoppe i storbakken. Silje Opseth blei nummre fem. Ho hoppa 138 meter i andre omgang, men fall. Thea Bjørseth blei nummer 14 og Anna Odine Strøm 27.

Historisk VM-gull til Lundby: – Vinner det rennet hun selv har laget

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Maren Lundby skal ha all ære for at storbakke nå sto på programmet for første gang i et VM, og sikret samtidig at den historiske gullmedaljen ble hennes. En nedbrutt Opseth fikk hoppet spolert.

Lundby tok historisk gullmedalje – lagvenninnen forlot sletta i tårer

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Maren Lundby skal ha all ære for at storbakke nå sto på programmet for første gang i et VM, og sikret samtidig at den historiske gullmedaljen ble hennes. En nedbrutt Opseth fikk hoppet spolert.

Lundby best av de norske

Marita Kramer var i en klasse for seg selv under kvinnenes kvalifisering til hopprennet onsdag. Hun hoppet 137,5 meter, noe som også var lengst i omgangen. De fire norske hopperne er videre i kvalifiseringen i stor bakke dagen før onsdagens historiske VM-renn Maren Lundby endte på 6.-plass etter et hopp på 122,5 meter, og ble beste norske utøver. Thea Minyan Bjørseth hoppet 123 meter og kom på 8.-plass, mens Silje Opseth endte på 15.-plass. Anna Odine Strøm måtte nøye seg med en 34.-plass etter et mislykket hopp på 92 meter.

Frykt i VM-bakken

- Jeg fikk nesten sjokk, sier Silje Opseth (21) om coronautbruddet blant de kvinnelige hopperne. VM-håpet innrømmer at det er spesielt at hun har en slovener før og etter seg på startlista i dagens kvalifisering.
Les mer om:

Opseth klar for Sarpsborg

Kristian Fardal Opseth har signert en toårskontrakt med Sarpsborg 08 og vender dermed hjem til norsk fotball. Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Opseth returnerer til Norge etter at fotballkarrieren de siste årene har ført han til Tyrkia, Australia og India. – Jeg føler jeg er en goalgetter: En god avslutter som er god i boks og pleier å være på rett plass til rett tid. Jeg kommer hit for å bidra så mye som mulig og score så mye jeg kan, sier Opseth.

Nå skal han senke sine gamle venner i Glimt

Opseth klar for Sarpsborg.
Les mer om:

Norsk sølv i blanda laghopp

Norge tok sølvet i den blanda laghoppkonkurransen, 5,2 poeng bak Tyskland. Austerrike tok bronsen. Silje Opseth, Robert Johansson, Maren Ludnby og Helvor Egner Granerud var på det norske laget. Tyskland vinn denne konkurransen for fjerde VM på rad.

Hopp-sølv til Norge

Det norske hopplaget tok VM-sølv i den blandede lagkonkurransen. Tyskland tok seieren. Silje Opseth, Robert Johansson, Maren Lundby og Halvor Egner Granerud var Norges lag.

Blandet lag klart

Sportssjef Clas Brede Bråthen og trener Aleksander Stöckl har tatt ut utøverne som skal representere Norge i søndagens blandet lagkonkurranse i hopp-VM. Det er Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Maren Lundby og Silje Opseth. – Vi gikk etter resultatlisten, sier Stöckl.

Skreik ut i frustrasjon då gullet glapp: – Eg kjende det som at eg øydela for laget

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Silje Opseth viser tydeleg fortviling etter sitt andre hopp i lagkonkurransen. Men det blei bronse, noko hoppsjefen var nøgd med.
Les mer om:

Hoppjentene tok VM-medalje

Norge tok bronse under lagkonkurransen i Oberstdorf. Silje Opseth (21), Anna Odine Strøm (22), Thea Minyan Bjørseth (17) og Maren Lundby (26) var Norges utvalgte.

VM-sølv til Maren Lundby

Ema Klinec vann hopprennet i veslebakken, 3,1 poeng føre Maren Lundby. Sara Takanashi er nummer tre, slått av Lundby med to tidels poeng. Klinec's gull er første slovenske medalje i denne øvinga. Marita Kramer leia etter første omgang, men blei nummer fire. Silje Opseth blei nummer 6, Thea Bjørseth 7 og Anna Odine Strøm 19.

Lundby om kometen Opseth: – Større medaljekandidat enn meg

Silje Opseth (21) går ikke med på at hun er noen større favoritt enn Maren Lundby (26) i VM, til tross for bedre resultater. Torsdag hopper de begge for medaljer.
Les mer om:

Bjørseth imponerte i kvaliken

Den norske 17-åringen Thea Minyan Bjørseth imponerte i kvalifiseringen for kvinnenes første hopprenn i VM i Oberstdorf. Hun tok 6.-plassen etter et hopp på 101 meter, noe som var konkurransens fjerde lengste hopp. Silje Opseth, som har slitt med bakken, fikk en opptur med et hopp på 97 meter og 7.-plass. Maren Lundby hoppet 91 meter og tok 11.-plassen, mens Anna Odine Strøm tok 17.-plass med et hopp på 95,5 meter. Japanske Sara Takanashi vant kvaliken med et hopp på 103 meter. Kvinnene skal kjempe om medaljer i normalbakken torsdag. Du kan følge sendingen fra klokken 17 på NRK 1.

Indisk brudd: Globetrotter på vei tilbake til Norge

Kristian Fardal Opseth (31) er på vei tilbake til Eliteserien etter å ha terminert kontrakten med sin indiske klubb, får VG opplyst.

Berger fikk den siste VM-plassen

Frida Berger fra Røyken er tatt ut til VM i Oberstdorf. Dermed er det norske VM-troppen i hopp komplett. 16 år gamle Berger fikk VM-plassen etter sin innsats i kontinentalcupen i tyske Brotterode i helgen. – Det blir gøy og kult å få erfaring og lære av det, sa Frida Berger til hopplandslagets Twitter-konto. Hun tok 7.-plass lørdag og 16.-plass i søndagens renn, begge dager som beste norske utøver. Lørdag hadde hun tredje beste hopp i finaleomgangen. Det norske laget består for øvrig av Maren Lundby, Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørnseth.

Norge vant lagkonkurransen

Norge vant lagkonkurransen i hopp lørdag. Halvor Egner Granerud, Maren Lundby, Daniel Andre Tande og Silje Opseth sikret norsk seier.

Norge med seier i lagkonkurransen

Det ble en jevn kamp mellom Norge og Slovenia i blandet lagkonkurranse i hopp, men Norge tok seieren. De to lagene lå helt jevnt gjennom hele konkurransen, men Halvor Egner Granerud var overlegen i det aller siste hoppet, noe som gjorde at Norge til slutt vant med over 23 poeng. Maren Lundby, Silje Opseth og Daniel André Tande var de andre på det norske laget.

Silje Opseth: – Hadde nok ikke vært her i dag uten Maren

2.-plassen fredag var Silje Opseths sjette pallplassering i verdenscupen hopp denne sesongen. Nå takker hun Maren Lundby for framgangen.
Les mer om: