Nyheter om Oppland


Tre av ti viltpåkjørsler skjer nå frem mot nyttår

I fjor ble det registrert 240 kollisjoner mellom bil og vilt i Oppland de siste tre månedene av året. Det er en markant økning i antall viltpåkjørsler om vinteren.
Les mer om:

Ansatte har sendt bekymringsmelding: – Det går utover nattesøvnen og helsa

Ansatte i videregående opplæring i Oppland fylkeskommune er frustrerte i innspurten til sammenslåingen med Hedmark i 2020. Det er særlig usikkerheten rundt framtidige kontorlokaler og arbeidsmiljø som er problematisk. – Det går utover nattesøvnen og helsa, advarer de fylkesrådmannen.

Hedmark og Oppland blir Innlandet friidrettskrets fra nyttår

Nok en fusjon på tvers av fylkesgrensene skjedde mandag kveld, da både Oppland og Hedmark friidrettskretser holdt ekstraordinært årsmøte og stemte ja til å slå sammen de to friidrettskretsene fra 1. januar 2020.
Les mer om:

Fagforbundene slår seg sammen: – En betydelig kamporganisasjon

Fagforbundet Hedmark og Fagforbundet Oppland slås sammen og blir Fagforbundet Innlandet fra 01.01.2020.

Se hva Sunniva (14) vant for andre året på rad

I disse dager deles det ut en rekke priser etter en lang friidrettssesong, og den gjeveste av dem alle i Oppland, nemlig allsidighetsprisen, ble nok en gang vunnet av 14-åringen Sunniva Fjeld fra Fagernes IL med 4617 poeng.
Les mer om:

To ambulanser under utrykning i ulykke

En ambulanse frontkolliderte med en personbil og en annen ambulanse kjørte av vegen og traff en lyktestolpe ved Hornslinna i Gran i Oppland søndag kveld.
Les mer om:

To ambulanser og én personbil i ulykke i Oppland

Ulykken skjedde på fylkesveg 24 ved Hornslinna i Oppland.
Les mer om:

Oscar André (15) ble drept på Kapp

Det var Oscar André Ocampo Overn som døde etter å ha blitt utsatt for vold av faren i sitt hjem på Toten i Oppland.
Les mer om:

En hyllest til Vazelina

Vazelina: Dresskledde menn fra Oppland fikk gutter på andre sida av fjord’n til å synge om nakne damer og brennvin. Nå er det snart slutt. Dette er min hyllest og takk.
Les mer om:

Det var Oscar (15) som ble drept av faren sin på Toten

Gutten på 15 år som ble bekreftet død tirsdag etter en voldshendelse på Toten i Oppland i oktober, var Oscar André Ocampo Overn.
Les mer om:

15-åring døde av kvelning

Gutten som ble bekreftet død tirsdag etter en voldshendelse på Toten i Oppland i oktober, ble kvelt, opplyser politiet i en pressemelding.
Les mer om:

– En oppsiktisvekkende blek rapport fra Østlandsforskning, jeg ser ingen konkrete eller kvalifiserte innspill

– Dette var en oppsiktsvekkende blek rapport fra Østlandsforskning, som bekrefter det jeg har sagt i flere år; kunnskapen og kompetansen rundt store begivenheters betydning i Norge, er alt for svak. Derfor går vi også glipp av store verdier, sier PR-strateg Bjørn B Jacobsen om ringvirkningsanalysen av 8 festivaler i Oppland, 4 av dem i Valdres, i dette innlegget.

Berge topper skattelistene i Vestre Slidre: – Stolt av å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet

Erik Martin Berge i Røn tjente mest, skattet mest, og hadde høgest formue i Vestre Slidre i 2018. Han troner ikke bare på inntektstoppen i egen kommune, men er også på topp i Valdres og på andreplass i Oppland, med vel 26,8 millioner kroner i skattbar inntekt.

Gutt (15) døde av skadene etter voldshendelse på Toten

Den 15 år gamle gutten som ble utsatt for vold i sitt hjem på Toten i Oppland i oktober, døde mandag av skadene. Guttens far har erkjent å ha utøvd volden.
Les mer om:

15 år gammel gutt på Kapp i Oppland døde etter voldshendelse

Den 15 år gamle gutten som ble utsatt for vold i sitt hjem på Toten i Oppland i oktober, døde mandag av skadene. Guttens far har erkjent å ha utøvd volden.
Les mer om:

Gutt (15) døde av skadene etter voldshendelse på Toten

15-åringen som ble utsatt for en voldshendelse på Toten i Oppland i oktober, døde mandag.
Les mer om:

Døde etter voldshendelse

15-åringen som ble utsatt for en voldshendelse på Toten i Oppland i oktober, døde mandag. Faren er siktet for drapsforsøk på sin sønn. Han har erkjent forholdet.
Les mer om:

Nytt innlandsfylke: HA jakter på innlandsånden

Om knappe to måneder er Hedmark og Oppland historie, og vi blir offisielt innlendinger. Men hva forener folk fra de to fylkene, og hva er selve innlandsånden?
Les mer om:

Vang folkebibliotek er på 4. plass blant landets 20 beste folkebibliotek

Vang folkebibliotek ligger på 4. plass blant landets 20 beste folkebibliotek, forteller Tone Nyseter, leder for Oppland fylkesbibliotek.
Les mer om:

– De gruer seg til rettssaken

En fysikalsk behandler i Oppland er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med fem kvinnelige pasienter, i tillegg til en sjette kvinne han var arbeidsgiver for.
Les mer om:

Mann siktet for drapsforsøk på kvinne i Gudbrandsdalen

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at han skal ha slått en kvinne i hodet med en gjenstand i Ringebu i Oppland.

Mann siktet for drapsforsøk på kvinne i Gudbrandsdalen

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at han skal ha slått en kvinne i hodet med ei øks i Ringebu i Oppland.

Kvinne skadd i voldshendelse på Ringebu

En mann er pågrepet etter å ha slått en kvinne i hodet med en gjenstand i Ringebu i Oppland, ifølge politiet.
Les mer om:

Oppland: Kvinne i 60-årene ble meldt savnet

Kvinnen forsvant fra hjemmet på Dokka, men kom til
Les mer om:

Politiet: En person bekreftet død etter trafikkulykke i Oppland

En person er bekreftet død og to personer er brakt til sykehus etter en trafikkulykke på riksvei 4 ved Gjøvik. Situasjonen på stedet beskrives som kaotisk.