Nyheter om Oppland


Her kan du følge Toneprisen 2017

Toneprisen er en talenkonkurranse for unge musikere med tilhørighet i Hedmark og Oppland. Konkurransen arrangeres av NRK, Eidsiva og Toneheim Folkehøgskole. Møt finalistene her.
Les mer om:

Fredag kommer innstillingen fra disse åtte

Fredag tar styret i Sykehuset Innlandet en viktig avgjørelse på vegne av 360.000 mennesker i Hedmark og Oppland. Hvem er de åtte?
Les mer om:

Skal få inn mer enn Oppland på TV-aksjonen

Hedmarkingene spyttet i fjor inn litt over 8,2 millioner kroner i Røde Kors sitt arbeid. Fylkesaksjonsleder Tore Topp håper vi klarer å slå oss selv neste søndag.

15 skadd i trafikken på under et døgn

Fra i natt til lørdag formiddag ble 15 personer skadd i trafikken i Hedmark og Oppland. Halvparten av dem kjørte på svært glatte veger.
Les mer om:

Sju skadd i trafikkulykke

Sju personer er sendt til sykehus og legevakt etter en trafikkulykke ved Tonsåsen i Oppland. Fire biler var involvert. En er fraktet bort i luftambulanse.
Les mer om:

Ordførere vil ikke ha nytt storsykehus ved Mjøsbrua

Lokalpolitikere reagerer på at ledelsen i Sykehuset Innlandet vil ha ett stort og nytt sykehus for Hedmark og Oppland ved Mjøsbrua.
Les mer om:

Listhaug: – Vi øser ut penger til integrering

Ledelsen i Sykehuset Innlandet har konkludert. De går inn for ett stort og nytt sykehus for Hedmark og Oppland som skal ligge ved Mjøsbrua.
Les mer om:

Vil ha ett nytt hovedsykehus i Innlandet

Ledelsen i Sykehuset Innlandet har konkludert. De går inn for ett stort og nytt sykehus for Hedmark og Oppland som skal ligge ved Mjøsbrua.
Les mer om:

Direkte klokka 12: Skjebnedag for sjukehusene

Fredag klokka 12 legger Sykehuset Innlandet fram anbefalingen for hvor mange sykehus det skal være i Hedmark og Oppland i framtida. Blir det et storsykehus ved Mjøsbrua?
Les mer om:

Statsbudsjettet i Hedmark og Oppland

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018 er lagt fram. Se hvordan pengene fordeles og hvordan det påvirker Hedmark og Oppland.
Les mer om:

Redaktør tar selvkritikk

Redaktøren for Oppland Arbeiderblad anklages for å provosere frem reaksjoner under motdemonstrasjon mot SIAN.
Les mer om:

Ap vil vrake Thommessen

Det ble rabalder da stortingsgruppa til Høyre innstilte på at Olemic Thommessen fra Oppland Høyre skal fortsette som stortingspresident. Nå lanserer Arbeiderpartiet en motkandidat

Frp-politiker med krasse anklager mot norsk barnevern i indisk avis

Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen skrev en kronikk i en lokalavis med sterk kritikk av barnevernet i Oppland. Han synes det er helt greit at den nå er trykket på engelsk i India.

Gikk seg fast i 2000-meters høyde

Fire menn måtte, slitne og kalde hentes ned av en redningsgruppe med helikopter mellom Oppland og Sogn og Fjordane søndag.
Les mer om:

To til sykehus etter gasslekkasje på hytte i Oppland

To personer er fløyet til Lillehammer sykehus etter å ha pustet inn gass på en hytte på Eidsbugarden i Vang kommune i Oppland.

Nattefrost i Troms – varsler sludd og snø i Trøndelag og Innlandet

I Tromsø måtte bileiere skrape is av ruta i morges. Nå varsles det om snø og sludd sør i Trøndelag og nord i Oppland og Hedmark.

Varsler snø, sludd og vanskelige kjøreforhold

Nord i Hedmark og Oppland og sør i Trøndelag er det ventet snø og sludd i høyden fra i kveld.

Kan bli stans i søppeltømminga

Konkursen i RenoNorden rammer 150.000 innbyggere i Hedmark og Oppland. – Det kan bli stans i hentingen av avfall de neste dagene, sier Grethe Olsbye i Sirkula IKS
Les mer om:

Kan bli søppelkrise

Store deler av Hedmark og Oppland kan bli rammet etter at renovasjonsselskapet RenoNorden er konkurs.
Les mer om:

RenoNorden slått konkurs – kan bety søppelkrise i Rogaland

Store deler av Hedmark og Oppland kan bli rammet etter at renovasjonsselskapet RenoNorden er konkurs.

Oppland vil ikke gi Hamar hovedsetet

Politikerne i Oppland vil ikke uten videre gi Hamar fylkesadministrasjonen, selv om Lillehammer får hovedsetet for Fylkesmannen.
Les mer om:

Venter sludd og snø i høyden til uken

Det kan bli snø og sludd i Hedmark og Oppland i midten av neste uke, melder Meteorologisk institutt.
Les mer om:

Fylkesmannen går for vestre E6-alternativ

Fylkesmann i Oppland Sigurd Tremoen mener Lillehammer er best tjent med at ny E6 bygges på vestsiden av Lågen. Saken splitter Lillehammers befolkning.

Dansk mann funnet død i Biri

En 58 år gammel dansk mann ble lørdag morgen funnet død i vannkanten i Biri i Oppland. Politiet mistenker ikke noe kriminelt, og anser det som en drukningsulykke.
Les mer om:

Startliste Hafjell Opp 2017

Det blir beinhard konkurranse blant om lag 200 løpere som lørdag deltar i motbakkeløpet Hafjell Opp i Øyer og Oppland. Startlista finner du her:
Les mer om: