Nyheter om Oppland


Oransje farenivå for snøskred i fjellet i Sørøst-Norge

Røde Kors i Oppland samt Meteorologisk institutt advarer mot stor snøskredfare i fjellet akkurat nå. Sjansen er stor for at snøskavler knekker og utløser skred.
Les mer om:

Viser fram julegaver i egen utstilling

Da utstillinga som gir allmennheten et innblikk i Oppland fylkeskommune enorme «avskjedsgave» til sine ansatte åpna nylig, fortalte Liv Rygh fra Fagernes om kunstnernes opplevelse av å få gigantoppdraget i fanget.
Les mer om:

SMØRETIPS: Furusjøen Rundt-rennet

Smøretips til Furusjøen Rundt-rennet ved Kvam i Gudbrandsdalen i Oppland. Her er smurningsrådene:

Mann skadd i fallulykke på Biri

En mann i 20-årene ble mandag formiddag skadd i en fallulykke på Moelven Mjøsbruket på Biri i Oppland. Mannen er fraktet til sykehus med luftambulanse med alvorlige skader.
Les mer om:

Haldor er tilbake på jobb, og nå gir han klar beskjed: – Det er transporten som er problemet, ikke landbruket! Siden jeg startet som melkebonde er antallet melkebruk i kommunen gått fra over 150 til 50. Nå får det være nok!

Klimarapporten foreslår at landbruket må reduseres med ti prosent, tilsvarende aktiviteten i Oppland fylke. – Det er lang transport av varer og tjenester som er problemet, ikke landbruket. Vi må heller satse på klimavennlig, kortreist mat og mer sjølforsyning her i landet, sier ordfører i Vestre Slidre, Haldor Ødegård.

Igangsetting og salg av nye boliger gikk ned i Oppland i 2019

I Oppland er det en nedgang på igangsetting av boliger med 8 prosent i 2019 i forhold til 2018, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.
Les mer om:

Kvotejakt på gaupe i hele Valdres

Det er åpnet for kvotejakt på gaupe i region 3 /Oppland i 2020. Totalkvoten er på ni dyr fordelt på to jaktområder.
Les mer om:

Frp åpner for å ta opp sammenslåingen av Oppland og Hedmark på nytt

Leder i Innlandet Frp, Johan Aas, sier det er naturlig å ta opp fylkessammenslåingen i Innlandet på nytt, etter at partiets stortingsrepresentant Jon Helgheim i Klassekampen onsdag, åpnet for å reversere opprettelsen av Viken fylkeskommune.

Politiet er nærmere et svar på hva som skjedde ved ulykka ved Gjøvik der en vestreslidring omkom

Etterforskningsleder John Eivind Melbye forteller til Oppland Arbeiderblad at politiet så å si er ferdig med etterforsking av dødsulykka på riksveg fire den 29. oktober i fjor.

Oppland senterparti: Kjers­ti Bjørnstad innstilt som ny leder

Kjers­ti Bjørnstad inn­stil­les som ny le­der av Opp­land Sen­ter­par­ti. I mot­set­ning til alle de and­re fyl­kes­par­ti­er i Opp­land og Hedmark har fyl­kes­par­t­ia i Sen­ter­par­ti­et ikke lagt ned sine fylkesorganisasjoner et­ter at Opp­land og Hedmark fra nytt­år ble til ett fyl­ke.
Les mer om:

Marit K. Strand: – Det hjelper ikke med økt etterforskningskapasitet på Hamar når kriminaliteten skjer helt andre steder

Stortingsrepresentant for Oppland Senterparti, Marit Knutsdatter Strand fra Beito, er ikke spesielt imponert over svaret hun har fått fra justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr.
Les mer om:

Folk på Innlandet vant 180 000 på å skylle og brette kartong - blant de en kvinne fra Vestre Slidre og en barnehage i Øystre Slidre

Totalt 18 heldige vinnere fra Hedmark og Oppland delte på 180 000 kroner fra Returkartonglotteriet 2019. Blant vinnerne finner vi to skoler, én barnehage, et servicesenter og en frivillighetssentral.

Dette bør du vite om den nye fylkeskommunen Innlandet

Da det nye året ble feiret natt til onsdag, var det også noen som drakk gravøl for Oppland og Hedmark. For fra 1. januar ble de to fylkene samlet som Innlandet. Her er noen fakta og nøkkeltall.
Les mer om:

Hest funnet død i Skjåk – trolig skremt av fyrverkeri

En islandshest ble funnet død i Skjåk kommune i Oppland ved 14-tiden nyttårsaften. Hesten hadde rømt etter at det ble skutt opp ulovlig fyrverkeri i nærheten.
Les mer om:

Balder (10) funnet død i Skjåk – trolig skremt av fyrverkeri

Islandshesten Balder ble funnet død i Skjåk kommune i Oppland ved 14-tiden nyttårsaften. – Det er et veldig stort tap for oss, og tragisk at en hest dør på denne måten, sier hesteeier Magne Håvard Forberg.

Synshemmede Tone er redd de svakeste rammes av fylkessammenslåingen: – Jeg blir fortvilet

Ordningen med tilrettelagt transport er ennå ikke på plass når Hedmark og Oppland slår seg sammen fra nyttår. – Fortvilende, mener Tone Mathisen. – Sjokkerende, mener FFO. Kommer snart i orden, lover fylkeskommunen.

Ung mann tiltalt for å ha lastet ned hundrevis av overgrepsfilmer

En mann i starten av 20-årene fra Oppland er tiltalt for å ha lastet ned og oppbevart over 800 bilder og over 300 filmer som viser overgrep mot barn.
Les mer om:

Ung mann tiltalt for å ha lastet ned hundrevis av overgrepsfilmer

En mann i starten av 20-årene fra Oppland er tiltalt for å ha lastet ned og oppbevart over 800 bilder og over 300 filmer som viser overgrep mot barn.
Les mer om:

Wyclef Jean spiller på Beitostølen

Wyclef Jean spiller på Beitostølen Stadion lørdag 13. juni neste år, bekrefter Beitostølen Live. Konsertarrangøren lover en episk tidsreise gjennom hitlåter alle har et forhold til. Den haitiske musikeren har vært med på å forme popkulturen gjennom flere tiår. Først som del av gruppa The Fugees og deretter som soloartist og produsent.
Les mer om:

53 brannevakuerte på Fagernes får flytte hjem

Brannen som brøt ut i en bygning på Fagernes i Oppland natt til lille julaften, er slukket. De 53 personene som ble evakuert, har fått flytte hjem.
Les mer om:

Enebolig brant ned i Oppland

Én person berget seg ut da en enebolig på Jevnaker i Oppland brant ned fredag kveld.
Les mer om:

Vet du hvor gavepapiret, isoporen og gavebåndet skal etter at grana er tømt for gaver? - Frykter avfallsberg som følge av julehandelen

Ifølge prognosene kommer innbyggere i Oppland til å handle for 2 milliarder kroner i julemåneden desember. Grønt Punkt Norge frykter at mye emballasje ender i peisen eller restavfallet.
Les mer om:

Gir gaver til 1.900 ansatte: Prislappen er på rundt tre millioner kroner

Oppland fylkeskommune gir sine ansatte kunstverk i gave for å markere at fylkeskommunen snart er historie. Det har kostet fylkeskommunen tre millioner kroner.
Les mer om:

NRF-okse fra Lomen fremdeles med på topplisten fram til februar

11992 Riste fra oppdretter Gullik Riste er med fra forrige periode, som en av tre NRF-Eliteokser fra Oppland.
Les mer om: