Nyheter om Oppdal


Steen Olsen fikk landslagsplass

Den lovende alpinisten Alexander Steen Olsen (20) er tatt ut på landslaget. Totalt 34 utøvere er klar for neste sesong. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Paralandslaget øker med én utøver. 12 kvinner er tatt ut, mens det er 19 menn som er tatt ut. – Det er en klar målsetting å levere på den internasjonale arenaen.

Geilo tildelt NM i skiskyting i 2024

Norgesmesterskapet i skiskyting i 2024 skal arrangeres av Geilo IL. Det var totalt seks søkere til mesterskapet. Geilo skal også arrangere norgescuprenn i sesongen 2022/23. Norges Skiskytterforbund har også tildelt disse øvrige mesterskapene i 2023/24-sesongen: NM rulleski (Øvrebø IL), Hovedlandsrennet (Vingrom IL), NM for ungdom og junior (Oppdal IL). (NTB)

Melding om snøscooterspor inn i snøskred i Oppdal

Luftambulansen ble kalt ut etter meldinger om spor fra snøscooter ble funnet inn i et rasområde i Heggvollbotten i Oppdal. Politiet advarer om stor snøskredfare i området.
Les mer om:

Snøskuterspor i skred var falsk alarm

Politiet vart varsla om snøskuterspor inn i eit snøskred i Oppdal i Trøndelag. Etter eit søk frå luftambulanse, viser det seg at spora ikkje var ferske.

Advarer mot snøskredfare

Politiet advarer om stor snøskredfare i området Heggvollbotten i Oppdal grunnet snøsmelting.
Les mer om:

Skiløper falt ned i fire meter dyp sprekk i Oppdal

Like før halv fem fikk politiet melding om en skiløper som hadde havnet i en snøsprekk i Oppdal i Trøndelag.
Les mer om:

Mann døde etter å ha blitt funnet alvorlig skadet i trappeoppgang(pluss)

Politiet ble søndag varslet om at mannen som ble funnet alvorlig skadet i en trappeoppgang i Oppdal lørdag, ble erklært død ved St. Olavs hospital.
Les mer om:

Røa vant NM-gull foran Kilde

Henrik Røa suste ned til utforseier i alpin-NM i Narvik søndag. Favoritten Aleksander Aamodt Kilde tok sølvet og ble slått med 38 hundredels sekund. Røa kjørte fra første startnummer og gjorde få feil. Det sikret ham gullet foran landslagskompisen Kilde. Markus Nordgård Fossland tok bronsen, 1,03 sekunder bak Røa. Kilde har vært verdens beste fartskjører denne sesongen, der han tok både super-G- og utforkula i verdenscupen.

1064 personer var med: – Vi er strålende fornøyd med dagen

VINJE: Etter to avlyste renn på grunn av koronapandemien kunne arrangørklubben IL Rein endelig ønske deltakerne velkommen til det populære og flotte Haukelirennet, der Gaute Kvåle fra Røldal og Silje Øyre Slind fra Oppdal IL var raskest i hovedløpet.
Les mer om:

Fem nordmenn til Flachau-slalåmen

Fem norske alpinister skal delta i verdenscuprennet i slalåm i Flachau, Østerrike onsdag kveld. Rennet sendes på NRK2. Slalåmrennet i Østerrike erstatter rennet fra Zagreb tidlig i januar. Rennet i Kroatia ble avbrutt i 1. omgang på grunn av utfordrende forhold i bakken. Henrik Kristoffersen, som vant begge rennene i Garmisch-Partenkirchen forrige helg, leder slalåmcupen foran Lucas Braathen.

OL-bronse til Timon fra Oppdal

I sitt første OL herjet Thea Louise Stjernesund og var med på å sikre norsk bronse. Men kvelden før kom det en beskjed som kunne ført til at to av de norske utøverne ikke ville fått medaljen.
Les mer om:

DIREKTE: Curlingbygda Oppdal følger OL-finalen

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kan ta OL-gull. Vi sender direkte fra Oppdal der familien og venner følger spent med.
Les mer om:

Ti norske alpinister til Schladming og Kronplatz

Norges Skiforbund sender seks utøvere til herrenes verdenscupslalåm i Schladming og fire til kvinnenes storslalåmrenn i Kronplatz. Begge rennene kjøres tirsdag. Kvinnene skal i aksjon på dagtid, mens det tradisjonen tro er kveldsrenn i slalåm i Schladming. Uttaket, menn: Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Timon Haugan (Oppdal), Lucas Braathen (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum), Alexander Steen Olsen (Kjelsås). Kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærum), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo). (NTB)

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.

Debutant klar for verdenscupen

Alpinist Markus Nordgård Fossland (22) får sin verdenscupdebut i italienske Val Gardena helgen før jul. 22-åringen får prøve seg etter gode resultater i europacupen. – Tidligere har han slitt med skader, men i år virker kjøringen lovende med blant annet en pallplass og gode resultater i europacupen. I Val Gardena er han først og fremst med for å lære, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste. Disse kjører super-G og utfor i Val Gardena 17.–18.

Snart åpner skianleggene: - Vi vil åpne flere heiser etter hvert(pluss)

Alpinanleggene i Oppdal og Åre åpner delvis til helga.
Les mer om:

Flere fikk påvist koronasmitte etter advokatmøte - nå strammer tingretten inn koronatiltakene(pluss)

Strengere smitteverntiltak og flere fjernmøter i Trøndelag tingrett. Det er resultatet etter at fire personer testet positivt på koronaviruset etter et advokatseminar i Oppdal.

Heile livet med Terje Tysland

Heile livet med Terje TyslandFullt hus, stående applaus og mange gjesteopptredener. Slik var det under Terje Tyslands jubileumskonsert i hjembygda Oppdal nylig. Tysland feirer 70 år i år, og at det er 50 år siden han begynte å spille i Prudence.Les mer
Les mer om:

Skipropaganda fra Oppdal

Les mer om:

Skipropaganda fra Oppdal

Les mer om:

Skiløyper på Oppdal

Les mer om:

Skiløyper på Oppdal

Les mer om:

E6 i Drivdalen er åpnet for trafikk

E6 i Drivdalen i Oppdal åpnet for trafikk igjen onsdag morgen etter å ha vært stengt siden søndag morgen som følge av et ras som gikk over veien.
Les mer om:

E6 i Drivdalen er åpnet for trafikk

E6 i Drivdalen i Oppdal åpnet for trafikk igjen onsdag morgen etter å ha vært stengt siden søndag morgen som følge av et ras som gikk over veien.
Les mer om:

Håper på E6-åpning i Oppdal onsdag

Det er sluppet en rekke vannbomber over rasområdet ved E6 i Drivdalen i Oppdal tirsdag, og Statens vegvesen håper at veien kan åpnes onsdag morgen.
Les mer om: