Nyheter om Opera


Trygt med 600 på konsert hevder lederen for Norges største kunstnerorganisasjon

Hans Ole Rian i Creo sier til Kulturplot at dette kan innføres i Norge. – I Tyskland fungerer det utmerket med 600 tilskuere. Forskning viser at det ikke er mer smitterisiko.

Dirigent Eivind Gullberg Jensen: Norsk dugnad

Frilansdirigent og påtroppande operasjef for Bergen Nasjonale Opera, Eivind Gullberg Jensen, skreiv i går eit ope brev til sentrale myndigheitspersonar i Noreg om pandemien og kulturlivet som ofrast og nyttast som kommunikasjonsmiddel. Innlegget Dirigent Eivind Gullberg Jensen: Norsk dugnad dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Kringlebotn imponert av Ingeborg: – Dette er første gang i kveld jeg følte jeg var på en opera

Ingeborg Walther imponerte «Stjernekamp»-dommerne med sin opera-framføring lørdag kveld, og tok seg direkte videre til neste runde av «Stjernekamp».
Les mer om:

«Stjernekamp» låt for låt

Det har vært opera i «Stjernekamp».
Les mer om:

Robin (16) fra Bodø skal til Operaen: - Jeg danset og ble en helt annen person

I desember skal Robin Lenschow Silberg (16) danse i Den Norske Opera & Ballett.
Les mer om:

Fem stjerner til Peter Grimes

Brittens opera høres stor og spennende ut i en nyansert innspilling med glitrende samspill mellom sangere og orkester - det har sjeldent hørtes bedre ut, skriver britiske The Guardian i en anmeldelse av Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av operaen "Peter Grimes". Innlegget Fem stjerner til Peter Grimes dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Tidligere ballettsjef Joan Harris er død

Tidligere ballettsjef ved Den Norske Opera, Joan Harris, er død. Hun ble 100 år gammel.
Les mer om:

Godkjent korona-Carmen

Øyer-kvinne har hovedrollen i Den Norske Opera og Balletts oppsetning av «Carmen». Anmelderne sier det er godt musikkteater under koronarestriksjoner.
Les mer om:

Verdens mest kjente opera: Smitterverntilpassa Carmen

Bizets kjente og populære opera er forkortet til konsert på Den Norske Opera & Ballett i høst. Innlegget Verdens mest kjente opera: Smitterverntilpassa Carmen dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Opera satser på fintech – kjøper bank

Svensk-norske Fjord bank overtas av nettleserselskapet.  
Les mer om:

Opera Rogaland skal setje opp «Carmen»

Våren 2022 kjem Opera Rogaland med sin første fullskalaproduksjon som dei står for på eiga hand. I tillegg skal dei tilsetje ein operasjef etter sommaren.
Les mer om:

– Opera i festningen er veldig attraktivt, og vi må jobbe for å få det ut

Det er ingen hvem som helst som skal lede styret i Opera Østfold de neste fire årene. Til daglig er Stein Olav Henrichsen (66) direktør ved Munchmuseet i Oslo.

Øystein (46) har vært kokk på Bagatelle og soussjef på Hotell Opera - nå stortrives han bak ferskvare-disken

NOTODDEN: Har du sett denne smilende karen i kokke-uniform, bør du raskest mulig gripe tak i ham og få tipsene til helge-menyen. Ferskvaresjef Øystein Eie (45) har nemlig fagkunnskapen i behold. Han har jobbet med kokke-Norges aller beste.
Les mer om:

Nasjonalballettens husregissør: – Det er i krisetid vi viser hvem vi er

Den Norske Opera og Ballett har holdt det gående med forestillinger som har reist ut til sykehjem. Nå skal utøverne ta operahuset tilbake.
Les mer om:

Samisk opera nominert til pris i Canada

Rawdna Carita Eira har skrevet librettoen til operaen "Gállábártnit", som ble urfremført i Canada i november 2019. Nå er hun og komponist Britta Byström nominert til den kanadiske scenekunstprisen Dora Mavor Moore Awards. Innlegget Samisk opera nominert til pris i Canada dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Da 5 Bloods: Spike Lee slipper traileren til sin Netflix-film

Spike Lee har flaks som slipper sin nye film via Netflix, jamfør koronakrisen. Netflix er også heldige som får en ny Spike Lee-joint. Hans forrige, BlackkKlansman fra 2018, ble Oscar-nominert til årets beste film. Traileren til Da 5 Bloods kom i kveld. Se den nedenfor. Den legendariske regissørens nye film handler om fire afrikansk-amerikanske krigsveteraner som tjenestegjorde i Vietnam.

Har sluttet fred med dødsangsten(pluss)

Aud og Svein Lilleengen bruker ofte linjer fra dikt i samtalene seg imellom. Svein har trua på at samtaler og kommunikasjon er noe av det viktigste vi har. Aud liker å lytte til opera og stelle planter, og hun er ikke så redd for å dø mer.
Les mer om:

Opera Rogaland satsar på digitalt kinderegg

Gjennom skjermen skal publikum få innsikt i korleis livet til ein operasongar eigentleg er.
Les mer om:

Raser mot permitteringer på nasjonale scener

– Jeg er steike forbanna, sier forbundsleder om permitteringen av nesten 600 ansatte ved Den Norske Opera & Ballett.
Les mer om:

Koronasituasjonen: Operaen avlyser og varsler store permitteringer

Den Norske Opera & Ballett holder stengt ut april, og 598 ansatte permitteres helt eller delvis. Innlegget Koronasituasjonen: Operaen avlyser og varsler store permitteringer dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

– Det var rett og slett magisk

Sang opera fra kirketårnet til befolkningen i Lillestrøm .
Les mer om:

New York forbyr forsamlinger med over 500 personer

New York-guvernør Andrew Cuomo følger dermed etter en rekke andre byer og land verden over som har gjort det samme. Forbudet betyr blant annet at en rekke sportsarrangementer og kulturarrangementer er avlyst fra og med torsdag aften. LES OGSÅ: Live Nation stopper pågående turnéer. Kulturinstitusjoner som Metropolitan Museum of Art stenger, og en rekke Broadway-teatre avlyser sine forestillinger. Det samme gjør Metropolitan Opera og Carnegie Hall, blant flere. (©NTB) The post New York forbyr forsamlinger med over 500 personer appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Operaen stenger fram til påske

Den Norske Opera & Ballett avlyser alle forestillinger, konserter og andre publikumsaktiviteter til og med 5. april.
Les mer om:

Operaen stenger fram til påske

Den Norske Opera & Ballett avlyser alle forestillinger, konserter og andre publikumsaktiviteter til og med 5. april.
Les mer om: