Nyheter om Onarheim


Dette fant politiet i Bergen da de åpnet opp to konteinere

– Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.
Les mer om:

Ny podcastserie: NORDE

NORDE er Norges første tankesmie for digital etikk, og rådet består av fagpersoner fra ulike fagområder og sektorer med kompetanse på digital etikk. Les mer Inga Strümke står bak initiativ og arbeidet med å utvikle og gjennomføre prosjektet, Frank Vevle er produsent. Margrete Tennfjord har designet logo. Podcastene er publisert her i kronologisk rekkefølge med den siste øverst. Podcast 10. mai:Hastedigitalisering i skolen – debatt Dagens tema er hastedigitalisering i skolen.

«Etiske vurderinger må mennesker gjøre (for svingende!)»

Debatten startet med de store linjene. Etikk, moral, om vi får maskinell intelligens som overgår vår biologiske. Og mye av det er med utspring i KI-strategien som ble lagt frem fra daværende digitaliseringsminister Nikolai Astrup i januar. Og kapittelet om intelligens var nok det som har engasjert mest.

Håper AI og etikk blir sexy

Leonora Onarheim Bergsjø, PhD, er forfatter og forsker på digital etikk. Hun jobber på Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo, og leder også Dataforeningens nettverk NORDE – Norsk råd for digital etikk. I februar skal hun dele sine tanker om dette hyperaktuelle området med deltakerne på Software 2020. Starter med den enkelte Etikk starter med den enkelte, ifølge henne. — Etikk er ikke noe som skal være forbeholdt en yrkesgruppe av etikere, det er noe alle skal drive med, sier hun.

Samvittighet og digitalisering

Dette innlegget ble opprinnelig publisert i digi.no. IT vil spille en større og større rolle for samfunn og næringsliv. For å sikre at veien vi velger er til felles beste, trengs en faglig debatt og enighet om verdigrunnlaget som inkluderer flere enn teknologer. Teknologien har gitt oss nye og flere muligheter gjennom årene som har gått siden Internett og digitale hjelpemidler ble allemannseie. Nytten av ny teknologibruk i nye digitale løsninger må forstås og aksepteres som et gode. Ubenyttet bruk er tapt mulighet til å gjøre livene våre bedre.

Funn av død person på Tysnes

En mann er funnet død på Onarheim på øya Tysnes i Hordaland. Torsdag kveld opplyser politiet at ingenting tyder på at han er utsatt for noe kriminelt.

Person funnet død på Tysnes

En mann ble funnet på en adresse i Onarheim tidlig torsdag morgen.

26-åring funnet død på Tysnes: – Veldig trist

Politiet melder at det var 26 år gamle Kjetil Carlsen Høviskeland som ble funnet død på Onarheim på Tysnes tidlig torsdag morgen. – Per nå er det ikke noe som tyder på at avdøde har blitt utsatt for noe straffbart, melder politiet.

Død mann funnet på Tysnes

Torsdag morgen ble politiet varslet om en bevisstløs mann som lå på bakken utenfor et kombinert leilighetsbygg og næringsbygg i Onarheim.

Digitalisering med AI, etikk og krisehåndtering i offentlig sektor

Denne sendingen har flere intervjuer med spennende foredragsholdere og deltakere på Publicworld. De vi har snakket med er Steffen Sutorius i Difi, Tore Bjelland i Oracle, Gunnar Helge Wiik i NAV, Jo Cranner i Norsk Sykepleierforbund, Ole Andre Bråten, Cathrine Pihl Lyngstad i NAVs AI-lab og Leonora Onarheim Bergsjø i Universitetet i Oslo.  

Vurderer å selge det gamle hotellet: - Vi jobber med flere alternativer

SKIEN: Kun et drøyt år etter at Onarheim Eiendom AS kjøpte det gamle hotellet i Prisessegata ligger det ute for salg. Nå røper eierne at de jobber med flere løsninger for videre drift.
Les mer om:

Hadde store planer for det tradisjonsrike hotellet - nå vurderer de å selge

SKIEN: Kun et drøyt år etter at Onarheim Eiendom AS kjøpte Dag Bondeheim vurderer eierne å selge det gamle hotellet.
Les mer om:

Var isbjørnvakt under boreoperasjonen på Haketangen

Som unggutt fikk Stig Onarheim jobben som isbjørnvakt på Haketangen sammen med den erfarne fangstmannen Odd Ivar Ruud.
Les mer om:

Ti sauer omkom i låvebrann i Onarheim

Ti sauer brant inne da det tok fyr i en låve i Onarheim på øya Tysnes i Hordaland søndag kveld.

Harald Victor Hove blir Høyres toppkandidat

Høyre-politiker Harald Victor Hove blir partiets byrådslederkandidat i Bergen ved neste års lokalvalg. Hilde Onarheim kan bli Bergens neste ordfører.

Lyngørporten har fått ny eier

Kjøpskontrakten ble signert i Oslo onsdag. Mandag 3. september overtar Onarheim Eiendom AS Bokhotellet Lyngørporten.
Les mer om:

Erik (23) løper fra Haugesund til Oslo

Mandag morgen er Erik Nilsen Onarheim på Knapphus, og satser på å nå Røldal i løpet av dagen. Stordabuen løper til inntekt for Kreftforeningen.

Nye eiere har disse planene for Dag Bondeheim

SKIEN: Onarheim Eiendom AS er de nye eierne av Dag Bondeheim som skal ruste opp det gamle hotellet til et nytt overnattingskonsept med rundt 20 nye rom.
Les mer om:

Vil ha masterstudier til Fosen

Organisasjonsdirektør ved NTNU, Jan Onarheim ,sier fosningene ikke må være smålåtne når de satser på å få forsknings- og studievirksomhet til Fosen.
Les mer om:

Høyres gruppeleder i Bergen etter tiggedokumentar: – Nødt til å innføre tiggeforbud

Gruppeleder i Bergen Høyre, Hilde Onarheim, synes Brennpunkt-dokumentaren om tiggemiljøet i Bergen er sjokkerende. Hun ønsker tiggeforbud.
Les mer om:

Historisk bilde

Fra bildesamlingen til Kjell Onarheim.
Les mer om:

Historisk bilde

Fra bildesamlingen til Kjell Onarheim.
Les mer om:

Testar dei små grå før skulestart

Mathea Onarheim Grønnvik (11) og Ylva Våge Bjørklund (11) tek småkryp under lupa.
Les mer om:

Godtepiraten godtar seg over stor stemning i gjestehamna

- Det er viktig med kjekke avbrekk når arbeidsdagane er travle og lange for oss, seier Tove Stavland Onarheim i Opplev Bømlo om sommarlivet i gjestehamna ved Kuleseidkanalen.

Girar om til Vamp-konserten

I morgon kveld brakar det laus med utekonsert med populære Vamp i gjestehamna ved Kuleseidkanalen. Vidar Onarheim i Opplev Bømlo trur gruppa vil samla eit konsertpublikum på minst 1.000 menneske.
Les mer om: