Nyheter om Omland


Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai

Fire menn er tiltalt for befatning med 150 kilo hasj i Os, i det som er en av tidenes største hasjsaker i Bergen og omland.
Les mer om:

Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os

Fire menn er tiltalt for befatning med 150 kilo hasj i Os, i det som er en av tidenes største hasjsaker i Bergen og omland.
Les mer om:

– Molde og Ålesund kan styrke seg ved å finne sammen(pluss)

– Molde er litt liten og sårbar, Ålesund har for lite omland. De to byene kunne styrket hverandre hvis man knytter seg tettere sammen, mener fylkesplansjef Ole Helge Haugen.

Sylte: – Dette bruker vi ikke mange kalorier på

Det blir ingen kutt i sukkeravgiften på brus i forslaget til statsbudsjett for 2020. – Som forventet, sier Morten Omland hos Oskar Sylte Mineralvannfabrikk AS.
Les mer om:

En omkom etter at brannbil kjørte av veien

En brannbil på utrykning har kjørt av veien på Omland i Kvinesdal i Vest-Agder. En person er omkommet, bekrefter politiet.
Les mer om:

Brannbil i alvorlig ulykke – én person bekreftet omkommet

En brannbil under utrykning har kjørt av veien ved Omland i Kvinesdal. En person er bekreftet omkommet, og to personer er kjørt til sykehus med lettere skader.
Les mer om:

Brannbil i alvorlig ulykke – én omkommet

KVINESDAL/OSLO (NRK): En brannbil på utrykning har kjørt av veien på Omland i Kvinesdal i Vest-Agder. En er omkommet, bekrefter politiet.

Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned

Et plutselig uvær har revet flere trær over ende i Oslo og omland, og flere biler er truffet. Nødetatene melder om svært mye å gjøre.
Les mer om:

– Jeg synes nedleggelsen er kjempetrist

Nå er Marte Omland (29) hos Skomakerinnå eneste igjen i sitt fag i Haugesund.
Les mer om:

Tamilsk fotballfest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Leder av Stovner Tamil Sport Club, Ananth Sathananthan, vil anslå at det i løpet av weekenden cupen arrangeres er opp imot 3000 tilskuere. Bare på den aller siste finalekampen for seniorklassen er det rundt 1000 tilskuere.

Ny kulturscene og gratis konsert på Økern: Kulturtårnet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Artistene som kommer til å stå på scenen er Pegah, Ora the molecule, Amanda Delara og Chris Abolade. Som sagt - helt gratis for å markere den offisielle åpningen med brask og bram! Konserten varer fra klokka 17 til 22.Dagen etter er det DDE og Postgirobygget som skal holde konsert. Til denne konserten er det vanlig billettsalg.Unike atelierer Det skjer store ting mellom Kabelgata og Tårngata på Økern.

For 75 år siden lå Odvar i skjul for tyskerte i Melum-skauen - denne uken var han tilbake

Filmfotografen Harald Omland ringer meg en dag: Vil du være med på skogstur med min onkel? Jeg sier sjelden nei til en skogstur, men denne forespørselen virker litt uvanlig. 
Les mer om:

Elveforkjemperne får Oslo bys høyeste utmerkelse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen ble tildelt Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, for deres verdifulle innsats for hovedstaden. Prisen ble delt ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus, 14. mai. - Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen har begge gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning.

Terrengløp på Søyland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flere løpere holdt god fart i den kuperte løypen på fem kilometer med start/mål ved Søyland skole. Moi-løperen Bjørnar Stenberg, som nå bor i Flekkefjord, var enda en gang den klart raskeste. Han løp inn til den gode tiden 19,14.- Dette var min første konkurranse i den fine terrengløypen på Søyland. Den første stigningen var lengre enn forventet - i lettere terreng fokuserte jeg på å holde farten oppe.

Må ha 100.000 liter vann i timen til snøkanoner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På vegne av Knaben Alpinanlegg søker fagleder Svein Åge Omland fra Cowi om uttak av vann fra Knabeåna til snøproduksjon i alpinanlegget på Knaben.

Nesten 3000 elever på Sognsvann: - Oslomarka er arvesølvet vårt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SOGNSVANN: For fjerde år på rad inviterte Oslo og Omland Friluftsråd, i samarbeid med 17 friluftsorganisasjoner og støttet av Oslo kommune, Akershus Fylkeskommune og Miljødirektoratet, til Flerkulturell Friluftsfest. 2700 elever fra mottaksklasser og voksenopplæring i Oslo og Akershus var påmeldt.

Lege vil ut av fellesskap i legesenteret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord Lege Knut Spikkeland ønsker ikke lenger å være en del av fellesskapet på Flekkefjord Legesenter i Elvegaten, og søker nå kommunen om å flytte fastlegeavtalen han har medkommunen.«Jeg søker om å flytte hjemmel/avtale fra Flekkefjord legesenter til nytt legekontor i Flekkefjord sentrum på Sundesiden.

Hva er ditt favoritt friluftsområde?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARKA: Klima- og miljødepartementet initierte i 2014 prosjektet Kartlegging og verdsetting av friluftslivsområder. Prosjektet har som mål at alle kommuner i Norge skal ha kartlagt og verdsatt sine friluftslivsområder innen utgangen av 2019.«Arbeidet skal gjennomføres i tråd med Miljødirektoratets veileder M98-2013 Kartlegging og verdsetting av friluftslivsområder.

God start for karusellen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I konkurranseklassen var Bjørnar Stenberg fra Flekkefjord den klart raskeste i den kuperte løypen på 5,6 kilometer med start/mål ved Kvinesdal stadion. Kvindølen Tore Tjørnhom holdt følge med vinneren på de to første kilometerne - på siste del av distansen ble tempoet skrudd opp og Stenberg gikk til topps på 20.11.

- Nei til mer vindkraft - nå er smertegrensen nådd!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NVE har etter bestilling fra regjeringen kartlagt hvilke området i Norge som kan egne seg til vindkraft. Nærmest hele Kvinesdal er tegnet inn i dette kartet, og nå mener Arbeiderpartiet i Kvinesdal at grensen er nådd. De sier nei til ytterligere vindkraft.- Det handler om at kommunen gjennom mange år har avgitt store naturressurser til fornybar energi.

Legevakt får mange mesling-spørsmål

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Godt halvmaraton-løp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En rundløype på syv kilometer ble løpt tre ganger rundt Hålandsvannet.- Det ble en fin tur, men på den siste runden røynet det på og jeg klarte ikke å gå forbi løperen som tok seieren i min klasse. Hvis formen holder stiller jeg også på halvmaraton i Farsund i slutten av mai, fortalte Svein Inge Jonassen til Agder, etter sitt gode løp i Randaberg.Glenn Omland fra Flekkefjord fulgte også opp med et godt løp i klassen 45-49 år.

Motstand mot Frp-forslag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flere av de små skolene i kommunen har nemlig samtlige eller ni onsdager fri i løpet skoleåret - men nå argumenterer Frp for at denne ordningen skal kuttes, og at alle skoler går over til tradisjonell skoleplan med femdagersuker.Runar Nilsen (Frp) har varslet en interpellasjon til kommunestyret neste uke.

Suveren russerevy

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den røde tråden var Flekkefjord som brobygger - bokstavelig talt. Revyen ble derfor tildelt det treffende navnet «Der ingen kunne tru at någen bygge ei bru». En fiffig parodi både på NRKs TV-program og det faktum at Flekkefjord har investert tungt i broer de seneste årene.• Se video i bunnen av saken. Program Aller først ble publikum hilst velkommen med rim og finurlige formuleringer.