Nyheter om Omdal


Kjelsås - Romania: Trente sammen i dag, i morgen skal de på landskamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Fotballmoro på Grefsen Stadion, torsdag. Kjelsås 06-gutter trente med unge gutter fra Romania, og som var invitert til Norge i regi av fotballforbundet i Romania. De rumenske guttene spiller på samme lag i Romania, og turen er en del av premien for at de vant en stor fotballcup i hjemlandet.Klubbstruktur Per Ravn Omdal, tidligere idrettsleder og president i Norges Fotballforbund.

Bil- og MC-treff til hjelp for Hviterussland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Treffet ble holdt ved Myssa bedehus i Sokndal i regi av stiftelsen og hjelpeorganisasjonen En Hjelpende Hånd. Bygdeånden kunne tas og føles på når mer enn 40 forskjellige kjøretøy ble vist fram.Mer enn 250 mennesker møtte opp på lille Myssa i Sokndal. Biler, MC-er, barn og voksne i alle aldre var til stede.

Bør bøker lesast på gamlemåten?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Paneldebatt før premiere Den franske filmen "Mellom linjene" har premierevising i Egersund fredag. Filmen handlar om ein forfattar og ein forleggar, som opplever utfordringar med digitaliseringa i samfunnet. Før filmen blir det paneldebatt.Temaet for paneldebatten er korleis digitaliseringa pregar lesinga. Er det best å lesa bøker på nettbrett eller på ark mellom to permar?

Inviterer til country på bedehuset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I halvannet år har en gjeng ildsjeler arrangert konsertkvelder på bedehuset. Arrangementene er populære langt utenfor bedehusrekkene, og som regel er det 2-300 mennesker som benker seg for en kveld med god musikk og mat. Fredag er det lokale musikere på programmet, og arrangørene forventer mye folk og god stemning.- Konsertene skal være et lavterskeltilbud for alle.

Seks ville bli vei- og utemiljøsjef

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den videre prosessen er planlagt i neste uke og uka etter, opplyser Arild Sandstøl, kommunalsjef for organisasjon og læring i Eigersund kommune.Lyst ut for andre gang Én av kandidatene har trukket seg. Av de øvrige er fire menn og én kvinne. Dag Fanebust (56) søkte også stillingen første gang den ble utlyst. Det kom da til sammen to søkere.

Sven Egil Omdal: Journalister spiser av Sylvis hånd

FRIPENN: Hvis vi alle husker å mate småfuglene, kan vi overlate til Sylvi Listhaug å mate journalistene. De spiser uansett av hånden hennes.
Les mer om:

Brassband-gjengen ut på tidsreise; avgang i kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når Bjerkreim Brassband i år igjen, for 11. gongen på like mange år, set opp eit breitt anlagt musikalsk show, er Anne Margrethe Vikeså nok ein gong hyrt inn til å trekkja i nokon av dei viktigaste trådane. Ho er manusforfattar og produsent, har ansvar for scenografien og er i tillegg ein av solistane i «Tilbake til framtiden».Drøymer idear - Mot slutten av natta, rett før eg vaknar, pleier eg å ha nokså klare idédraumar.

Markerer 1. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I morgen er det 1. mai. Arbeidernes dag, som først ble markert i 1890 i Norge. Dagen står fortsatt sterkt, og slik markeres den lokalt.Lund/Dalane Roger Myklebust åpner markeringen, og det blir servert frokost og kaffe. Fagforeningene og Arbeiderpartiet står på stand.Lund Ap sin ordførerkandidat, og nå varaordfører, Ann Sissel Haukland, holder en appell.

Stressa? Søvnlaus? Her er tre bøker med gode råd

Bokhandlane er fulle av bøker med råd mot stress, søvnproblem, prestasjonspress og andre av det moderne samfunnets folkesjukdommar. Aftenbladets meldarar Sven Egil Omdal og Tom Hetland har tatt for seg tre av dei nyaste utgivingane i denne sjangeren.
Les mer om:

Utnyttet den siste påskesola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I Langevann hadde en gjeng modige jenter akkurat tatt årets første bad. De har alle hatt fine påskeferier, der noen har vært på hytta og kjørt slalåm, mens andre har vært i Danmark og badeland. Men til tross for at det her hjemme har vært skyfritt og varmt hele påska, var jentene enige om badetemperaturen:- Iskaldt!

Passer nøye på Kondalsheia, Hamreheia og Åvendal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det opplyser brannsjef i Lund, John Skåland. Han advarer nå folk på det sterkeste mot å bruke åpen ild i, eller nær den knusktørre naturen. Brannvesenet i Lund kjempet tirsdag på to fronter. På Hamreheia ved Moi ble brannen slokket i ettermiddag, men folk skal gå brannvakt der i natt.

Truar ikkje lenger med tvang og bot i Horve

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Då Eigersund kommune 20. mars i år varsla at dei ville krevja at Egersund Skog- og Treplantningsselskap og Dalane sykleklubb fjernar sykkel- og turstiar, parkeringsplass med meir frå Horve-området, bad advokat Asbjørn Stokkeland igjen å få oppgitt lovheimel for at utførte tiltak er søknadspliktige.

Kulturhotellet trenger nytt konferanserom

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sogndalstrand kulturhotell er i beit for kapasitet til konferanser. Stadig flere kunder ønsker tilbud til større grupper. På kulturhotellet har de nok rom og plass nok til å ta imot og bespise inntil 60 gjester. Men de tre små konferanselokalene tar ikke mer enn til sammen 35 personer.- Næringslivet går så det suser. Vi får stadig flere forespørsler om å ta imot større grupper.

Nytt kosthald, ny jobb

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jane Beathe Asbjørnsen ønskte å gå ned i vekt, og ho meinte at både ho sjølv og ungane ville ha godt av eit sunnare kosthald. Ho spurte legen om råd. Var det mogleg å få hjelp av ein ernæringsfysiolog? Men det gjekk ikkje. Ho fekk beskjed om at ein måtte vera innlagd på sjukehus for å få slik hjelp.Dermed fann ho ut at ho måtte lesa seg opp sjølv.

To nye NM-gull til Oksa Muay Thai

Lars Roger Omdal Kjøniksen og Roger Alexander Gregersen kjempet seg i helga til NM-tittel i thaiboksing.
Les mer om:

Vil rekruttere gjennom lærlinger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De har prosjekter i Flekkefjord, Sokndal og Lund, som er hovednedslagsfeltet. Det er den indre sirkelen. I tillegg kan de ta prosjekter i Kvinesdal, Sirdal og Egersund.- Det som gjør meg stolt av å være her er alle de flinke ansatte vi har og det vi får til sammen, sier daglig leder Leif Roger Øvrebø.- Vi skal levere et produkt med god kvalitet og godt samarbeid med kundene.

Ønsker ny sitatpraksis

Norsk Presseforbund nedsetter et utvalg som skal gjennomgå medienes profesjonsetikk. Utvalgsleder Sven Egil Omdal mener det er på tide at norsk presse tar et oppgjør med sin sitatpraksis.
Les mer om:

De firbeinte har fått egen hall på Fotland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er en stor treningshall i Stavanger også, men ellers er det bare vi som har en slik hall i Sør-Rogaland, forteller en stolt Åse Berg, leder av Dalane Hundeklubb.Klubben har 130 medlemmer fra alle Dalane-kommunene, og dessuten kommer det hundeeiere fra Flekkefjord, Sirdal, Sandnes og Jæren.

Karateklubb kan bli lagt ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lund Karateklubb ble stiftet i 1989 og har pr. i dag 33 medlemmer. I nesten 30 år har klubben trent i gymsalen til Lund ungdomsskole. Klubben er nå bekymret for at det i investeringsbudsjettet for 2020 og 2021 er satt av midler til renovering eller nybygg.

Med falkeblikk for naturen

Hobbyfotograf Falke Omdal liker aller best å gå på tur om vinteren.
Les mer om:

D'Sound ute av Melodi Grand Prix - KEiiNO vant den norske finalen

Konkurransen ble for sterk for Mirjam Johanne Omdal (27) og D'Sound. KEiiNO tok seieren, og skal representere Norge når finalen går av stabelen i Tel Aviv i Israel senere denne våren.

Vanskeleg å velta bomrekninga over på transportkundane

- Det er jo heilt horrible prisar! seier Jarle Omdal om takstane i det foreløpige bompengeopplegget for ny E39 på strekninga Lyngdal-Ålgård.
Les mer om:

Vil ha biblioteket i hjertet av byen

- Uansett hva slags kulturhus vi ender opp med, må vi ha byens bibliotek i hjertet av sentrum. Det må bli mye mer tilgjengelig enn det er i dag, sier Unn Therese Omdal (Ap)
Les mer om:

Hamar-jente med i Melodi Grand Prix

Mirjam Omdal fra Hamar er vokalist i D'Sound. Nå er hun og bandet én av ti finalister i årets Melodi Grand Prix.

Sven Egil Omdal gir deg Aftenbladets 125 år på 125 minutter

Aftenbladet - 125 år på 125 minutter - formidlet og presentert av tidligere Aftenblad-redaktør Sven Egil Omdal.
Les mer om: