Nyheter om Oljeindustrien


I 2013 fikk Petroleumstilsynet beskjed om å bli strengere, likevel unnlot tilsynet å politianmelde alvorlige saker i oljeindustrien

Allerede for over fem år siden fikk Petroleumstilsynet klar beskjed om å stramme til virkemiddelbruken. Det skjedde ikke, noe som kan ha ført til utviklingen av Goliat-skandalen.

Oljeindustrien kartlegger sine kvikksølvutslipp nøye

DEBATT: Roar Jørgensen peker på oljeindustrien som kilde til kvikksølvforurensning av fisk og annet maritimt liv i norske havområder i Aftenbladet 7. januar.

Frykter skatteendring vil rasere oljeindustrien

Venstre vil endre skatteregimet på norsk sokkel, og KrF vil ha utredning. Professor Petter Osmundsen frykter en endring vil rasere oljeaktiviteten i Norge.

Gründere taper for oljeindustrien

Stavanger-gründeren Craig Langdon er blitt presset utenlands i jakten på nye ansatte. Nå er det igjen en strøm av ansatte inn i oljeindustrien.
Les mer om:

Nye næringer krever stor innsats

Da oljeprisen falt til under 30 dollar i 2016 ble det klart at store deler av norsk industri må fases ut. Denne oljeindustrien ble utviklet i regi av staten siden 1970, og har fortrengt mange industrier siden da. Nasjonalt tilrettelegges derfor andre alternativer som energi, sjømat, prosessindustri og turisme. Men merk at ingen av disse næringene er aktuelle her i Vestfold, og at andre alternativer må på plass.

Iran-avtalen er fullstendig reversert fra USAs side

Mandag ble sanksjonene mot den iranske oljeindustrien gjeninnført, dermed er alle sanksjonene slik de var før atomavtalen i 2015.
Les mer om:

AUF vedtok styrt avvikling av oljeindustrien innen 2035

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035.
Les mer om:

Vil avvikle oljeindustrien

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035.
Les mer om:

AUF vedtok styrt avvikling av oljeindustrien innen 2035

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035.
Les mer om:

- Denne industrien er kjent for først å glemme og så gjenta de samme feilene

Toppene i oljeindustrien vil snart glemme de dårlige tidene. Total-sjef Patrick Pouyanné tror ikke på løftene om det motsatte.
Les mer om:

Ny nedtur for oljeindustrien i Nordland – skaper få arbeidsplasser

Mens det har vært tidenes oljeår i Finnmark, så er det langt mindre å hente for bedriftene i Nordland, viser ny rapport.

Gjør næringen grønnere(pluss)

I Harstad og Bergen utvikles det ny teknologi som skal gjøre oljeindustrien grønnere.

«Jeg aksepterte at slik er det. Slik er oljeindustrien, og så lenge ingen tar på meg, skal det gå greit»

TRAKASSERING: Da hun fikk seg oljejobb i Stavanger, trodde hun på en ny start. Så tok sjefen henne på låret.

Diplomaten

Aleksander Stokkebø (23) vil verken legge ned oljeindustrien eller bruke spisse albuer for å nå toppen. Foreløpig har han nok med å være Rogalands utsendte i hovedstaden.
Les mer om:

30 år senere lyver klimafornekterne fortsatt om James Hansens forutsigelse

Lønnslipp fra oljeindustrien ser ut til å gi gode grunner for å lyve.
Les mer om:

Store kutt øker risikoen for ulykker

En fersk studie slår fast at det er en sammenheng mellom kostnadskutt og risiko for uønskede hendelser i oljeindustrien.
Les mer om:

Gründer gikk fra nesten-konkurs til ny oljeboom

Livsverket til oljeservicegründer Tor Ole Talgø gikk nesten til skifteretten. To år etter krisen er det boom igjen. Aldri før har omslaget i oljeindustrien vært kraftigere viser nye makrotall.
Les mer om:

Sirius skal sørge for bedre datatilgang

De skal berike hverandre, oljeindustrien, industripartnerne og universitetsmiljøene. Forskning på oljeindustriens utfordringer kan bidra på andre fagfelt, men først må utfordringene forstås.
Les mer om:

Den Norske modellen står for fall

Vestlandet, med Rogaland i spissen, har vært i verdstoppen i leveranse av kompetanse, teneste og produkt til oljeindustrien. Ringverkingane har vært enorme og investeringane store.

Nye takter fra oljeindustrien, eller bare grønnmaling?

KOMMENTAR: Midt i alt bråket rundt nå avgåtte justisminister Sylvi Listhaug (Frp), var det i forrige uke et annet drama som utspilte seg på en annen kant av Oslo.
Les mer om:

Skal skape digitale fortrinn for oljeindustrien

Ny tankemåte og ny teknologi skal bidra til å forenkle hverdagen for innkjøpere og leverandører i olje- og gassindustrien. Arbeidsmåten til det gamle prekvalifikasjonsarkivet for innkjøpere trenger radikal fornying.
Les mer om:

Byggesprekken er billig

Stortingets kostnadssprekk har satt sinn i kok. I oljeindustrien rynker de knapt på nesen. Dette er ingen sprekk, det er knapt en fure.
Les mer om:

Harald Strands fiskebolleboks-oppfinnelse endte i full patentkrig med Statoil

Harald Strand mener han utviklet et patent som skulle spare oljeindustrien for store summer. Statoil mener oppfinnelsen kom fra deres egen Petter Smart. Krangelen flyttes nå inn i rettssalen.

Selvtilfredshet er risikofaktor i oljeindustrien

DEBATT: Industrien har en problematisk ubalanse mellom struktur og kultur.
Les mer om:

Norsk Industri: Forventer store oppdrag til leverandørene

Statoils gode årsresultat for 2017 viser også at den norske oljeindustrien sammen har lykkes i kostnadsreduksjonene. Nå forventer Jan T. Narvestad i Norsk Industri at norske leverandører vil få en betydelig andel av nye kontraktstildelinger.