Nyheter om Ofotbanen


Advarer skiløpere: – Når du ser toget, er det for sent

Togselskapene har i flere år slitt med skigåere som krysser togspor på en usikker måte. Med moderne og raskere tog frykter de ulykker. – Det er en sikker død, sier banesjef på Ofotbanen.
Les mer om:

Snøskred sperrer 750 personer inne, og full stans på Ofotbanen

Snøskred har ført til full stans i togtrafikken mellom Narvik og Kiruna, og i Beisfjord i Narvik er 750 personer innesperret etter at et skred har stengt den eneste veien inn til bygda.
Les mer om:

Ofotbanen er ikke en «Narvik-sak»

De som ser på Ofotbanen som en «Narvik-sak», vet ikke hva de snakker om. Ofotbanen er viktig for hele Nord-Norge, men overses totalt. Av Nord-Norge.
Les mer om:

Geolog undersøker rasområder i Nordland – flere er evakuert

Geologer er på vei inn i rasområdene i Beisfjord og Ballangen i Nordland. Til sammen ni personer er evakuert etter flere jordras. Også Ofotbanen er rammet.

Vil selge Ofotbanen som arktisk turistattraksjon

Narvik-selskapet Arctic Train har kjøpt tre togsett for å starte opplevelsesbasert turisttrafikk på Ofotbanen. Den 42 kilometer lange malmbanen fra Narvik til Sverige regnes blant Europas vakreste jernbanestrekninger.

Turisttog på Ofotbanen: – Den råeste turistsatsingen i Nord-Norge på mange år

– Når de får til dette på Flåmsbanen, må vi kunne lokke turister til Ofotbanen også. Naturen her er minst like spektakulær, sier daglig leder Ketil Svenningdal i Arctic Train.

Godstog med farlig last sporet av

Ofotbanen er stengt for all trafikk etter at et godstog onsdag kveld kjørte rett inn i et snøoverbygg som hadde kollapset.
Les mer om:

Godstog med farlig last sporet av

Ofotbanen er stengt for all trafikk etter at et godstog onsdag kveld kjørte rett inn i et snøoverbygg som hadde kollapset. – Heldigvis gikk det bra.
Les mer om:

Advarer mot livsfarlig kryssing av jernbanespor

Hvert år ser Bane Nor rundt 20 alvorlige hendelser knyttet til at folk velger å krysse jernbanespor på Ofotbanen. – Å bli truffet av et slikt tog er den sikre død, advarer banesjefen.
Les mer om:

Sammen for Ofotbanen

Ofotbanen er viktig og kapasiteten må økes. Derfor vil fylkesrådsleder Tomas Norvoll i Nordland ha Norrbotten og Luleå med på toget.
Les mer om:

Ofotbanen stengt etter togavsporing

Ofotbanen er stengt etter at et lokomotiv kjørte på en stein i sporet og sporet av med én aksling ved Djupvik søndag formiddag.
Les mer om:

Ofotbanen blir stengt til i alle fall over helgen: – Rammer godstrafikken hardt

Ofotbanen er fremdeles stengt etter tunnelbrannen torsdag, noe som rammer både godstrafikk og turister. – En svensk barnefamilie måtte hentes med helikopter, forteller hyttenabo.
Les mer om:

Ofotbanen stengt iallfall til mandag

Ofotbanen kan tidligst gjenåpnes mandag etter brannen i en tunnel. Minst ti malmtog fra Sverige blir rammet hver dag.
Les mer om:

Ofotbanen kan tidligst gjenåpnes mandag

Ofotbanen stenges iallfall fram til mandag. Minst ti malmtog fra Sverige blir rammet hver dag.
Les mer om:

Per Jonny ble evakuert da snøoverbygget tok fyr: – Det var svart røyk over hele området

Brannvesenet har nå kontroll på brannen som oppstod i et snøoverbygg på Ofotbanen mellom Narvik og Rombak på Bjørnfjell. Det kan ta en uke før jernbanen åpnes igjen, opplyser utrykningsleder, Torgeir Trældal fra Ofoten Brann.

Eksplosjoner i brennende tunnel

En togtunnel på Ofotbanen i Nordland er overtent, og brannen har også tatt en hytte i nærheten. Det er også meldt om flere eksplosjoner.
Les mer om:

Flere eksplosjoner i brennende togtunnel

Det brøt ut full brann i en togtunnel på Ofotbanen i Nordland onsdag. En hytte ble slukt av flammene, og det oppsto flere eksplosjoner i gassflasker.
Les mer om:

Flere evakuert etter flere eksplosjoner ved brennende tunnel på Ofotbanen

Det har vært flere eksplosjoner i en tunnel på Ofotbanen mellom Narvik og Rombak. E 10 var stengt, mens jernbanen er stengt. Giftig røyk gjør at området er evakuert, og brannmannskapene ikke kunne drive slokking.
Les mer om:

Ofotbanen og Narvik blir EU-korridor

Av kun ni korridorer i EU, kan Ofotbanen komme øverst på prioriteringslista til EU.
Les mer om:

Stor snøskredfare i Nordland

Flere områder i Nordland vil ha snøskredfare på nest høyeste nivå torsdag. Ofotbanen er stengt etter snøskred.
Les mer om:

– Det dere har der sørpå, er bare leketog. Det vi har, er Ofotbanen

Verdens sterkeste tog holder liv i Nord-Norge.
Les mer om: