Nyheter om Odland


Haugaland og Sunnhordland tingrett: Tine Odland eneste søker

Haugaland tingrett i Haugesund og Sunnhordland tingrett på Stord skal i løpet av høsten få felles ledelse.

No kan du møta eit sterkt, tungt folk på Fotland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Utstilliga består av i alt 17 ulike grafiske kunstuttrykk, som alle er henta frå boka «Utanfor, i vest, bryt havet på».- Utstillinga kan gjerne kallas «Det er eit sterkt, tungt folk», fortel kunstnaren, som også har stilt ut på Fotland tidlegare.Jan Th. Værp sine teikningar er ei tolking av Arne Garborgs innleiing i boka «Fred». Utstillingen blir opna av Tom Hetland sundag 19.

Kvitladalen-
Bjordalen kan bli nasjonalpark

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I forbindelse med at Klima- og miljødepartementet bad Miljødirektoratet foreslå nye verneområde i landet, spelte fylkesmennene inn 1.300 aktuelle område. Etter silingsprosessen i direktoratet har 275 område gått vidare.

Forsker inviterer til sjekk. Tror gravide får i seg for lite jod

– Hvis gravide får i seg for lite jod, kan det påvirke barnas IQ, sier forsker Jon Øyvind Odland, som inviterer gravide bodøkvinner til en sjekk.
Les mer om:

Fortviler ikkje over forseinka bjerkreimshall

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det begynner så absolutt å likna noko. Faktisk liknar det veldig på ein topp moderne fleirbrukshall tilpassa ei rekke ulike behov, først og fremst hjå bygdefolk i ulike aldrar, men òg hjå tilreisande. Men idrettshalldelen av nye Bjerkreimshallen blir likevel ikkje ferdig til midten av juni.

Brassband-gjengen ut på tidsreise; avgang i kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når Bjerkreim Brassband i år igjen, for 11. gongen på like mange år, set opp eit breitt anlagt musikalsk show, er Anne Margrethe Vikeså nok ein gong hyrt inn til å trekkja i nokon av dei viktigaste trådane. Ho er manusforfattar og produsent, har ansvar for scenografien og er i tillegg ein av solistane i «Tilbake til framtiden».Drøymer idear - Mot slutten av natta, rett før eg vaknar, pleier eg å ha nokså klare idédraumar.

Plantet 500 epletre, fikk fire epler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvordan man skaper en god markedsplass, var sakens kjerne da de rundt 25 produsentene samlet seg til matkonferanse i regi av prosjektet "Mad - Matopplevelser i Lund".Vanskelig start I 2017 plantet han 500 epletrær. I fjor høstet han fire epler. - Det var flere enn forventet, sier han.Sommeren i fjor var ekstremt tørr. Det slo dårlig ut for den nyetablerte bonden.- Jeg brukte sommeren på å vanne.

Kinderegg-dag før bjerkreimelevane tok påskeferie

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Veit de kven det er som har ordna det sånn at de har fått denne flotte ballbingen? spurde ordførar Torbjørn Ognedal (Sp) utover den unge forsamlinga han hadde føre seg i morgonsola nedanfor Bjerkreim skule på fredag.Nei, elevane var usikre, og ordføraren måtte svara sjølv: - Det er Dag.- Å ja, det er den gamle rektoren. Han er sikkert pensjonist nå, var det ein som visste.- Men kor er han?

Neste veke er det slutt på lovleg bråtebrenning

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fram til og med sundag er bråtebrenning lov. Og med utstyret som Bjerkreim brennelag disponerer, kan det gjerast i trygge former.

Miljøengasjerte elevar brukbart fornøgde med ordførar-svaret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Her vasker oppfinnelsen fra Undheim tunnel i Stockholm

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)"Endelig. Tunnelvaskeren til Svevia har forlatt bygningen. Takk for prosjektet. Vi håper dere blir fornøyde og tunnelene i Stockholm rene."Det står på et innlegg på S. Risas Facebook. De siste fem månedene har de åtte ansatte i bedriften på Undheim jobbet med en spesiell type tunnelvasker, som nå er levert til det svenske selskapet Svevia.- Å vaske tunneler er ikke noe nytt, men en type som denne har vi aldri laget før.

Her får du oversikten du trenger for en sprek sesong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag i sist uke tjuvstartet medlemmene i Bryne triatlonklubb en sesong som byr på utallige muligheter til å konkurrere, først og fremst på mosjonsnivå. Det har blitt et trivelig vårtegn og tradisjon i klubben at man et par ganger i måneden gjennom sesongen arrangerer treningsduatlon eller triatlon - temperaturen i vannet bestemmer om man bare løper og sykler eller både løper, sykler og svømmer.

Aldri ein kjedeleg dag med golf

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)To av dei budde i Stavanger - ein av dei nesten på golfbanen - og dreiv med idrett frå dei var små; fotball, handball, segling, golf. Den tredje vaks opp i Egersund.- Svogeren min, ein engelskmann, var golfproff. Han begynte å undervisa i Stavanger i 1956. Då begynte også foreldra mine å spela, især mor. Alle me ungar blei dratt med for å plukka stein og raka lauv på banen.

– Han drømte i mange år om å få dykke

– Trond var opptatt av sikkerhet og la vekt på Alf Leas gode renomme da han meldte seg på dykkerkurset. Jeg tror ikke han hadde gjort det om det var instruktøren selv som tilbød kurset, fortalte Solfrid Odland Ytreland i retten.
Les mer om:

Vindkraftforkjempar vil ikkje ha møller i Bjerkreimsheiane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Varaordførar og ordførarkandidat Marthon Skårland (H) har ikkje noko ønske om å fylla opp mest mogleg av Bjerkreim kommune med vindmøller. Og den delen av kommunen som er lagt inn i det eine av dei 13 utpeikte områda i NVE sitt forslag til nasjonal ramme for vindkraft, er også for Skårland altfor verdifullt til å avsjå til vindkraft.- For verdifullt - Det er nok gjort i ei god meining, ut frå kor hen det er gode vindressursar.

NVE meiner Kvitlen og Sætra er eigna for vindkraft

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Norges vassdrags- og elektrisitetsdirektorat (NVE) overleverte måndag forslaget sitt til nasjonal ramme for vindkraft på land til olje- og energiministeren og til klima- og miljøministeren. I forslaget peiker NVE ut dei 13 områda som om dei meiner eignar seg best for vindmøller.Eigersund og Sokndal går heilt klar, men delar av både Bjerkreim og Lund inngår i eitt av dei 13 aktuelle områda.

Bildespesial fra kretsmesterskapet i terrengløp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)EIK friidrett var lørdag vertskap og arrangør for kretsmesterskapet i terrengløp. Det ble kåret kretsmestere i hele 26 forskjellige klasser, delt opp etter alder og kjønn. Christina Toogood fra Sandnes IL er sikkert allerede lei av spøker om etternavnet, men det blir nok ikke mindre av dét etter at hun vant senior-kvinneklassen i suverén stil.

Brynhild Aanestad (90) tok sertifikatet då ho var 63 år. No har ho gått over til mopedbil

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brynhild Aanestad, som fyller 90 år i i dag, torsdag, kjørte bil fram til for eitt år sidan.- Då flytta eg frå garden på Aanestad og inn i leilegheit ved Varhaug bu- og velferdssenter. Her har eg det veldig godt, fastslår Aanestad.Ho vaks opp på gard der ho har næraste nabo til Varhaug gamle kyrkjegard.- Eg hadde tre brør, og eg var nummer tre i rekkja.

Opprydningen på Odland avgjort: – Eieren må rydde selv

Torsdag falt endelig avgjørelsen. Teknisk utvalg vedtok at ryddingen på Gunnars industriområde må gjøres av ham som eier. Regningen må han også ta.
Les mer om:

Sterkt Sesilåmi av 14 år gamle Sigrid Odland Paulsen

14 år gamle Sigrid Odland Paulsen fra Bjerkreim var nummer to i mål av de kvinnelige Sesilåmi-løperne fra Dalane.
Les mer om:

Svein Odland raskeste dalbu i Sesilåmi

Svein Odland fra Bjerkreim var første dalbu i mål i lørdagens Sesilåmi.
Les mer om:

Her rives Odland bru

Odland bru har stått siden 1800-tallet. Etter å ha vært stengt for biltrafikk siden 2017, er den nå borte.
Les mer om:

Odland bru ved Varhaug skal rivast og erstattast med ei ny

Denne veka er Jærbanen stengd i periodar, på grunn av vedlikehaldsarbeid. Det gir Statens vegvesen opning for å skifta ut Odland bru.

– Det går ikke an å beskrive hvordan det føles å bli mistenkt for å ha drept sin beste venn. Vi var som brødre

Ole Odland (59) ble pågrepet og er fortsatt siktet for å ha medvirket til dødsbrannen hvor bestekameraten mistet livet. – Nå har jeg ingen igjen, sier han.
Les mer om:

– Sånne sjanser kommer «aldri», så da var det bare å hoppe på

Veslemøy Odland (23) pakket en bag med treningsklær og flyttet til Paris da telefonen kom.
Les mer om: