Nyheter om Odense


Den svært engasjerte Jan Pytlick gir seg

Jeg har noen venner, jeg nevner ikke navn som følger med på hva som skjer med damehåndball. – Hver gang Norge møter Danmark møtte vi Jan Pytlick på motsatt side. 54 åringen er svært god i sin jobb, men også litt «over the top» engasjert. Jan Pytlick forteller at en 31 år lang trenerkarriere er over samtidig som årets sesong. Private årsaker er grunnen til at han gir seg i Sønderjyske og generelt som trener. Les: Claudio Ranieri er akkurat det Joshua King trenger The Danish coach legend, Jan Pytlick, has decided to end his career in the summer of 2022.

Nora Mørk i god gammeldags målform i Vipers seier

Det var ingen stor dag for Vipers spillemessig, men det var godt å se Nora Mørk i god gammeldags målform. Kristiansand laget kruste inn til en behagelig 34-25 og seier mot svenske Sävehof i mesterligaen lørdag uten å være spesielt utfordret. Vipers revansjerer 29-35-nederlaget mot Györ i åpningskampen sist helg. Les: Los Angeles sparer ikke på noe i racet om Fotball VM 2026 «Kampen svinger veldig. Vi slipper de inn til to mål i andre omgang. Det er unødvendig. men derfra og ut er det veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner med ni.

Ein time i Berlin

Ein time i BerlinLukk auga. Strekk ut armane. Ei stor hand strekk seg ned frå himmelen og løftar deg varsamt etter nakken. Du svevar over Randers, Odense, Tyskland. Handa set deg ned i Berlin. Les mer

Sender Sander Svendsen tilbake til Norge

Spissen Sander Svendsen hadde ikke engang kommet tilbake i garderoben fra leieopphold hos Odd i Eliteserien før hans danske klubb Odense sender han tilbake på et nytt utlån. Dette skjer samtidig som klubben langt inne i de dype skogene avslører det snakkes engelsk på kontoret.

Svendsen fortsetter i Odd

Sander Svendsen er tilbake i Odd på en ny låneavtale. Den offensive midtbanespilleren blir Odd-spiller ut sesongen. Klubben bekrefter låneavtalen på sine sider. 24 år gamle Svendsen lånes ut fra danske Odense. Avtalen til Svendsen gikk ut 17. august. Moldenseren har tidligere spilt i Molde og Hammarby og vært på lån i Brann. Denne sesongen har Svendsen spilt 15 kamper for Odd og scoret to mål og levert to målgivende pasninger.

I dag reiser han: – Når det gjelder Odense-saken så er det mange som tror at vi ikke har bydd nok

SKIEN: Sander Svendsen sin låneavtaler utløper i dag, og nå returnerer han til Odense. Det betyr at Odd må på leting etter en kantspiller.

Svendsen vender tilbake til OB

Sander Svendsen returnerer til danske OB når låneavtalen hans med Odd utløper tirsdag. Det bekrefter Odds sportslige leder Tore Andersen overfor Discovery. – Sander trives godt i Odd og føler at han har lyktes her, men Odense vil ha ham tilbake, så slik er det bare, sier Andersen. 24 år gamle Svendsen har startet 14 av 15 av Odds seriekamper denne sesongen og står med to mål og to målgivende pasninger.

Sanders farvel?

SKIEN: Tirsdag går låneavtalen ut, og onsdag er Sander Svendsen (24) tilbake i Odense.

Mikkel Desler blir lagkamerat med Ruben Gabrielsen i Frankrike

Det har blitt en del dansker etter hvert som opplever at norske klubber fungerer som et utmerket springbrett ut i Europa. – Så også tilfelle for Haugeunds høyreback Mikkel Desler (26) er solgt til den franske klubben Toulouse.

Haugesund selger Desler

Mikkel Desler er klar for spill i Toulouse på nivå to i Frankrike. Han forlater Haugesund etter godt spill i Eliteserien. Dansken blir dermed lagkamerat med Ruben Gabrielsen, som har spilt i Toulouse siden overgangen fra Molde i desember 2019. Laget rykket ned fra Ligue 1 i 2020, men er blant favorittene til å rykke opp igjen kommende sesong. 26 år gamle Desler kom til Haugesund fra Odense foran 2019-sesongen. Han fikk totalt 79 kamper for vestlendingene, der han noterte seg for to scoringer og 13 målgivende pasninger. (NTB)

Tøff motstand for Vipers

Fjorårets mesterligavinnere Vipers møter både CSKA Moskva og Györ i årets mesterligagruppespill. Også danske Odense er i gruppen til Vipers. Dette er gruppen: CSKA Moskva (Russland), Odense Handbold (Danmark), Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), Metz Handball (Frankrike), Györ (Ungarn), Kastamonu Belediyesi GSK (Tyrkia) og IK Sävehof (Sverige).

Høgmo tar over svensk klubb

Per-Mathias Høgmo tar over den svenske klubben BK Häcken, melder Aftonbladet. Ifølge avisen skriver han en kontrakt som strekker seg ut 2024. Han tar med seg Martin Foyston som assisterende trener. Foyston er kjent med Høgmo fra tiden i Djurgården og det norske landslaget, hvor han hadde samme rolle. Høgmo tar over klubben som for øyeblikket på sisteplass i den svenske ligaen. Seks poeng på åtte kamper er resultatet før nordmannen tar over skuta. Hans siste trenerjobb var som hovedtrener for Fredrikstad. Etter det har han hatt en stilling i Norges Fotballforbund.

Engelsk journalist: Manchester United på handletur i Danmark

Selv om vi har Erling Haaland og Martin Ødegaard helt der oppe i verdenstoppen, er vi småmisunnelig på våre danske naboer. En haug med danske talenter spres kontinuerlig rundt til de største klubbene i de beste ligaene. Jesper Lindstrøm er nestemann ut. Brøndby-spilleren fikk debuten i 2019 og har som 21-åring rukket å få med seg 65 kamper for Superligaklubben. Les: Sheffield United: Kommer ikke på tale med billigsalg Solide 15 scoringer, 15 assists og et solid skuddbein har fått United til å trekke til Danmark.

Aambakk spelar om titlar i sesongavslutninga

Malene Aambakk er i posisjon til å vinne både slutspelet og cupen i sin første sesong i danske Odense.
Les mer om:

Åpner dørene inn til H.C. Andersens eventyrverden

I danske Odense vekkes våre favoritteventyr til live når det spektakulære H.C. Andersens Hus åpner 30. juni. Opplevelseshuset er en portal inn til den danske forfatterens eventyrlige univers.
Les mer om:

Odd forsterker laget - ny kantspiller er snart på plass

SKIEN/ODENSE: Sander Svendsen returnerer til Odd på lån fra danske OB.

Dette venter Vipers i kvartfinalene: – Ett av verdens beste lag

Søndag gikk Vipers videre i Champions League på bekostning av danske Odense. Nå venter den russiske stormakten Rostov-Don i kvartfinalene.
Les mer om:

Vipers til kvartfinalen i mesterligaen

Katrine Lunde gikk foran da Vipers Kristiansand slo Odense 30–26 og sikret seg plass i kvartfinalen i mesterligaen. Seieren ble berget med knepen margin.

Vipers til kvartfinalen i Champions League - Reistad avgjorde på slutten

(Odense-Vipers 26–30, totalt 62–65) Vipers er klar for kvartfinalen i Champions League etter et vanvittig drama mot danske Odense søndag.

Vipers klare for CL-kvartfinale

Vipers er videre til Champions League-kvartfinale etter å ha slått Odense 30-26. Kristiansanderne gikk videre med 65-52 sammenlagt. Rostov-Don er Vipers' motstander i kvartfinalen.
Les mer om:

Følg Vipers’ skjebnekamp i Champions League og chat med vår reporter

Vipers må slå Odense i det avgjørende returoppgjøret i Champions League. Avkast 16.00.
Les mer om:

Vipers-spillerne før skjebnekampen: – Det er helt uaktuelt å tape

Vipers-spillerne har øvd mye på forsvarsspill denne uken, og er nå klare for den avgjørende Champions League-kampen mot Odense søndag.
Les mer om:

Vipers-motstander gikk på stjernesmell: – Odense bommer igjen når det gjelder

Tidlige morgener, sene kvelder, helger og på selveste julaften. Koronaens detektiver kan ikke ta fri
Les mer om:

Vipers-motstander gikk på stjernesmell: – Odense bommer igjen når det gjelder

Med ett poeng mot Viborg onsdag ville Odense blitt seriemester i Danmark, men tapte med hele 12 mål og måtte ta til takke med sølv.
Les mer om:

Dette betyr Astra­Zeneca-stansen for Sandnes og Stav­anger

Vipers-motstander gikk på stjernesmell: – Odense bommer igjen når det gjelder
Les mer om: