Nyheter om Odda


Mystisk stein dukket plutselig opp i sjøkanten. Runeskriften på den er en beskjed til innbyggerne

Natt til onsdag dukket det opp en stor mystisk stein med runepåskrift nede ved sjøkanten utenfor Odda storsenter.
Les mer om:

I natt dukket denne mystiske steinen opp: – Vi har møtt stor velvilje

Natt til onsdag dukket det opp en stor mystisk stein med runepåskrift nede ved sjøkanten utenfor Odda storsenter.
Les mer om:

Mann tiltalt for drapsforsøk i Odda

Ein mann er tiltalt for å ha forsøkt å drepa ein annan mann med kniv i Odda.
Les mer om:

– Bør vera mange positive sider om dette skal vera aktuelt

Ordføraren i Ullensvang kommune, Roald Aga Haug, vil ha langt meir informasjon om tiltaket dersom Odda skal vera aktuell som ny deponiplass.

Åpner for deponi av farlig avfall i Odda

Et ekspertutvalg mener Brevik kan utelukkes som et alternativ for deponi for farlig avfall. – Full seier for Brevik, sier Porsgrunn-ordfører Robin Kåss.

Oddingene trosset kulden og sto i kø for lagersalg

Mange oddinger tok turen til Hjøllo da Bohus Odda hadde lagersalg på møbler lørdag.
Les mer om:

Bare fire tente på kreativ annonse

Gjennom en kreativ annonse på nett om «Norges beste sted å bli allmennlege» presenterte Odda både arbeidsplassen og hva nærområdet har å by på av natur og kulturtilbud. Men det gav ikke forventet uttelling.
Les mer om:

Ferskt Frp-lag i full oppløysing: – Vil ikkje la ein svindlar representera meg

ODDA (NRK): Lokallaget til Ullensvang Frp blei stifta for berre sju månader sidan. No har tre styremedlemmer trekt seg – i protest mot sin eigen kommunestyrerepresentant.
Les mer om:

Sal og Kjartan skal ha to tretopp-hytter klare til utleige i mai: - Vi har ikkje råd til å gå glipp av sesongen

Aldri før har så mange turistar som no kome til Odda. Likevel er det framleis relativt få som har satsa innan overnatting. Sal og Kjartan Aano trur det vil endra seg.
Les mer om:

Bokekspedisjonen

Bokekspedisjonen har nå kommet til Odda og forfatter Frode Grytten.
Les mer om:

50 000 kroner frå Hydro Energi Røldal-Suldal til årets TV-aksjon

– Det er viktig at alle, også andre bedrifter i Suldal, blir utfordra til å støtta denne aksjonen, meiner kraftverksjefen på Hydro Energi på Nesflaten. Årets TV-aksjon går til CAREs arbeid for å skapa eit betre liv for kvinner i nokre av verdas mest sårbare område. TV-aksjonen skal gi kvinner moglegheit til å tena eigne pengar, bestemma over eigen kropp og få sin stemme høyrt.

Mann frifunnet for knivran – satt i varetekt i ett år

En mann i 20-årene er i Gulating lagmannsrett frikjent for et knivran i Odda i august i fjor, etter å ha sittet i varetekt i ett år.

Satt fengsla i over eit år etter knivranet i Gågata. No er mannen frifunnen

Mannen i 20-åra som i Hardanger Tingrett tidlegare i år vart dømt for ranet ved Safa i Bakkegata i Odda, i tillegg til ei rekke andre tilhøve, vart denne veka frifunnen for post I i tiltalebeslutninga i Gulating Lagmannsrett.

Frifunnet for knivran i Odda – lagmannsretten refser politiet

Mannen har vært varetektsfengslet i nærmere 500 dager. Nå er han frifunnet for å ha ranet en tenåringsjente i en butikk i Odda og vil kreve erstatning.
Les mer om:

Selskapet nærmer seg en milliard i omsetning og har nesten 200 ansatte. Fra lokalkontoret i Odda har Kjetil (44) en nøkkelrolle

Fra kontoret sitt i Odda har Kjetil Olsen i Fjøssystemer AS hele Norge og Europa som arbeidsområde. Selskapet opplever god økonomisk vekst parallelt med at stadig flere bønder investerer i fjøsene sine.
Les mer om:

No har det snudd for Odda Mekaniske: - Vi må vera i verdsklasse

Odda Mekaniske Verksted både investerer og rekrutterer for å nå måla dei har sett seg: – Vi ser vi er på god veg, seier dagleg leiar Øystein Dagestad.
Les mer om:

Dreamarcher: The Bond

Metalbandet fra Odda har disiplinert seg. Motstridende krefter blir ett på albumet The Bond, mener vår anmelder.
Les mer om:

Ett steg nærmere venterom på Seljestad

Statens vegvesen har søkt Odda kommune om midlertidig dispensasjon for gjeldende reguleringsplan for bygging av toalett og venterom ved Seljestad vekt- og kontrollstasjon.
Les mer om:

Jublar over å få oljerigg på skulen

ODDA (NRK): Ein fullskala oljeseparator-rigg skal gjere yrkeselevane i Odda betre rusta til å møte arbeidslivet. – Ein kjempeidé, seier lokal bedriftsleiar.
Les mer om:

Odda vil hjelpe deg med kjærligheten

Flaks for Odd-Magnus Williamson at han har skuespillertalent. Ellers ville «What is love» føyd seg inn i rekken av forestillinger der komikere bretter ut sin vonde livshistorie fra scenen – med passe hell.
Les mer om:

Én av disse skal lede Tromsø de neste fire årene

ODDA (NRK): Ullensvang Frp jobbar febrilsk med å søka om fritak for tidlegare toppkandidat Finn Hagen, som trekte seg etter at fleire dommar blei kjende.

Bedrageridømd Frp-topp bad om å bli stroken frå lista – likevel stemt inn i kommunestyret

ODDA (NRK): Ullensvang Frp jobbar febrilsk med å søka om fritak for tidlegare toppkandidat Finn Hagen, som trekte seg etter at fleire dommar blei kjende.
Les mer om:

Ap tapar stort over heile landet – her gruste dei Senterpartiet

ODDA (NRK): Det var knytt stor spaning til om Ap eller Sp skulle ta makta i den nye Hardanger-kommunen. Ap knuser all motstand og er berre få mandat frå å kunna regjera åleine.
Les mer om:

Selv vinterveiens helt kan bli rørt

Thord Paulsen fra Odda har jevnt og trutt besøk av beundrere fra mange ulike land. Besøket han hadde for to uker siden, gjorde likevel ekstra inntrykk.
Les mer om: