Nyheter om OCD


Mario Balotelli har spist tapet

De introverte og de med OCD har det som plommen egget i corona-isolasjon, de som liker folk og at ting skjer går på veggen. – Ikke overraskende har den alltid utagerende Mario Balotelli har hatt det tøft. Han kan fortelle om savnet av sitt sosiale liv og de enorme problemene han har med hensyn til matlaging. Les: Liverpool raider RB Salzburg igjen Serie A-klubbene har fått lov til å gjenoppta lagtrening fra 18. mai, og ligaen tar sikte på å komme tilbake 13.

Eline (29) sliter med OCD og angst. Under koronapandemien kjenner hun på panikk og frykt.

De siste ukene har det vært stor pågang hos flere hjelpetelefoner. For Eline Darki (29) har koronapandemien trigget hennes tvangslidelse.
Les mer om:

Anders kan kurere angst på fire dager med en revolusjonerende behandling

Nå kan mennesker med panikkangst og OCD bli friske på fire dager. Hør psykologspesialist Anders Misund fortelle om et spesielt behandlingstilbud og hva angst egentlig er i dagens episode av TB-podden.
Les mer om:

HBOs drøye nye serie er kanskje årets beste. Her er vår anmeldelse!

Zendaya imponerer stort i det som kan bli årets high school-serie, co-produsert av Drake. OBS! Anmeldelsen er basert på fire av totalt ni episoder. Noe av innholdet kan oppfattes som spoilers. Euphoria følger livet til tenåringen Rue (Zendaya) som fra tidlig alder har slitt med tvangslidelser (OCD). Da hun nærmet seg tenårene begynte hun å eksperimentere med farens medisiner, og ble lettet over å endelig finne en ro hun ikke hadde kjent på tidligere. Dessverre viser rus seg å bli løsningen for unge Rue.

OCD er angstlidelsen som spiller på dine verste frykter

Det er viktig at noen tør å stå fram og vise folk et annet bilde av OCD.
Les mer om:

Kan en app hjelpe mot tvangshandlinger?

Ja, sier forskere ved University of Cambridge i England. Forskningen deres viser at en app kan hjelpe de med OCD til å beherske symptomene bedre.
Les mer om:

Tvangslidelser: OCD (obsessive-compulsive disorder)

OCD er en sykdom hvor tvangstanker eller tvangshandlinger er de viktigste symptomer. Tvangen innvirker på dagliglivet og sosial fungering.
Les mer om:

Innrømmer personlige problemer

Tidligere fotballdommer Howard Webb, som i 2010 dømte både mesterligafinalen og VM-finalen, holdt i hele karrieren skjult at han lider av tvangstanker, såkalt OCD.
Les mer om: