Nyheter om Obrestad


Full storm på Obrestad mandag morgen

Vindkast på 25–26 sekundmeter på Obrestad og liten storm ved Kvitsøy skaper stans i store deler av ferjetrafikken mandag morgen.
Les mer om:

LESARBREV: Brot på kommunen sin målbruksplan

Det var interessant å lesa artikkelen om dei nye læringsbretta (ipadane) som alle elevane i Suldal nå bruker. Det er ikkje tvil om at desse kan vera eit godt og spennande hjelpemiddel i undervisninga. Styret i Suldal Mållag ser seg likevel nøydde til å hella litt malurt i begeret her. Noregs Mållag og Suldal Mållag har lenge vore opptekne av at digitale læremiddel som skal brukast i skulen óg må liggja føre på nynorsk. Per i dag eksisterer det svært få læringsprogram for ipad på nynorsk.

Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Dei nye sokneråda i Suldal

Det inneber ei valdeltaking på 23 prosent, opplyser Anne Marit Øvstebø, kyrkjeverje ved Suldal kyrkjekontor. Samanlikna med kyrkjevalet for fire år sidan, er valdeltakinga noko lågare denne gongen. I 2015 var det også val til bispedømmerådet. Seks medlemmer er valde inn i kvart råd. Dei neste fem på listene er vara. På oversikta under er berre første vara ført opp.

Senterpartiet får både ordføraren og varaordføraren

Etter vel to ein og halv time med forhandlingar var det i går kveld klart at Senterpartiet tar både ordførar og varaordførar, og at altså Ap mister varaordførar-vervet. Formannskapsfordelinga som i dag Fordelinga av dei sju plassane i formannskapet blir mellom partia som i dag. Sp får tre, mens Venstre, Ap, Krf og Høgre får ein kvar. Kven som skal sitja rundt bordet, blir avgjort 17.september. MDG inn i LMT-utvalet Senterpartiet får også leiaren for LMT-utvalet (landbruk, miljø og teknikk).

Ukens anbefalte sanger

Jarle Obrestad fra Hå planlegger et nytt album neste år.
Les mer om:

– Gode poeter er en gave til komponister

Øyvind Staveland har alltid med seg gitar og diktbøker når han er på reisefot. Sittende på hotellrommet bladde han opp et dikt av Kolbein Falkeid. – Det var som om jeg leste et brev fra ham. Da kom tanken om en hel plate med brev, sier Vamp-sjefen. Staveland snakker med nostalgi om det å skrive brev, lime igjen konvolutten; at noen i den andre enden går i postkassen, åpner konvolutten i spenning. – Det er det nærmest slutt på, sier han med beklagelse. Lyrisk perle Falkeid har tre tekster med på platen, sendt Vamp-sjefen i håndskriften gjengitt i plateomslaget.

Mann i 30-åra pågripen etter hyttebrann på Obrestad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Natt til onsdag brann i ei hytte ned ved Obrestad hamn, ein brann ingen skal ha sett før hytta vart funnen redusert i oske, utpå morgonkvisten 1. mai. Per Ivar Aniksdal i Hå brannvesen opplyste til Jærbladet at ingen hadde sett noko, og at brannvesenet ikkje visste sikkert kva som var skjedd.Minst éin person visste kva var skjedd. Onsdag 1. mai pågreip politiet ein mann frå Hå, mistenkt for skadeverket.

Her stod det ei hytte i går

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Ingen har sett det, så me veit ikkje sikkert når det har skjedd, opplyser Per Ivar Aniksdal i Hå brannvesen. Brannvesenet rykka ut til Obrestad, men då var det lite dei kunne gjera. Onsdag ettermiddag ryk det framleis litt frå brannruinen. Det einaste som minnar om at det stod ein bygning her er steingarden rundt og nokre tre- og murrestar. Elles er alt vekke.Aniksdal trur brannen må ha skjedd i løpet av tysdagen.

Slik blir årets 1. mai-markering på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen starter, tradisjonen tro, med frokost på Røde Kors-huset. Der blir det faglig appell ved Morten Larsen, leder for Fellesforbundet DK Rogaland.

Denne gjengen skal lage jazza festivalstemning i Hå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)6.-12. mai er det Maijazz i Stavanger. De fleste konsertene blir i Stavanger, med blant annet kjente navn som Jan Garbarek, Knut Reiersrud og Sigvart Dagsland på plakaten. I tillegg blir det enkelte konserter i nabokommunene Randaberg, Sola og Hå.Torun Eriksen skal spille i både Sola ruinkirke, Obrestad fyr og Tungenes fyr. Konserten på Obrestad er onsdag 8.

Duo med jazz, pop og soul i ruinkirken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Til årets festival har Maijazz invitert Torun Eriksen og Kjetil Dalland til å synge og spille i Sola ruinkyrkje.

Nærbø G18 startet landsserien fredag kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sluttspillet i G18-landsserien startet i Drammenshallen fredag kveld. Sandefjord - Nærbø 29-27 (17-15)Drøyt fem minutter før full tid, var stillingen 25-24. To tominutter bidro til å gjøre sluttminiuttene vanskelige for Nærbø-laget som vant G16-landsserien for to år siden.

To Nærbø-lag på gulljakt på Østlandet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)At guttehåndballen på Nærbø har gullutfordrere i både G16- og G18-landsserien, er ikke overraskende, men veldig imponerende. Begge lagene kvalifiserte seg til sluttspillet med stil, og nå venter store utfordringer. Akkurat slik guttene vil ha det.G16 møter gullkandidat Nærbøs G16-lag skal til Stange utenfor Hamar, og prøve å bli det tredje Nærbø-laget som vinner G16-landsserien.

Klissvåt mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Både temperatur og nedbør økte kraftig i mars 2019, sammenlignet med samme måned i fjor. 121,7 millimeter nedbør var det totalt i mars i år, mens i fjor kom det bare 33,3 millimeter. Ifølge Meteorologisk institutt skal normalen for nedbør i mars ligge på 88 millimeter. Det var mye vann å se på veiene i mars. (Arkivfoto) Foto: Erling Svensen Onsdag 13.

Snart kroken på døra for den lille barnehagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS:Snart 90 år siden Kjelsås bedehus i Myrerveien 4, ble innviet. For ti år siden hadde Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen en sak om bedehuset, i lagets medlemsblad:«2. juni 2009 var det 80 år siden Kjelsås bedehus i Myrerveien ble innviet...I 1921 søkte Indremisjonsforeningen om å få overta en tomt på en fjellknaus bak Kjelsås gamle skole. Tomten ble gitt av Aker kommune og ble registrert som Myrerveien 4.

Nærbø sendte Sandnes en divisjon ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nærbø II - Sandnes II 31-28 (19-16)Nærbø stilte med et tilnærmet G18-lag i dagens serieavslutning mot Sandnes' andrelag i Nye Loen. For gjestene var det helt nødvendig å vinne for å unngå nedrykk, all den tid Haugaland slo Herkules. Det er bare ett lag som rykker ned, og da sluttsignalet gikk på Nærbø, var det klart at Sandnes-rekruttene må spille i 3.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Sesilåmi for store og små

Sesilåmi 2019 ble en slitsom affære for de som skulle ta seg over fjellet på ski i 53 kilometer. Årets vinner ble Sjur Obrestad Gabrielsen fra Sandnes IL.

Joar Thele: – Kan ikke vinne Sesilåmi med katastrofeski

Joar Thele var så irritert og skuffet at han gikk rett i garderoben etter målgang. Han ble var sjanseløs i nedoverbakkene mot vinneren Sjur Obrestad Gabrielsen.
Les mer om:

Sjur Obrestad Gabrielsen kopierte seieren fra i fjor

Sandnes-løperen Sjur Obrestad Gabrielsen hadde de beste skiene og rant fra sin hardeste konkurrent, Joar Thele, i den siste nedoverbakken.
Les mer om:

Sjur Obrestad Gabrielsen kopierte seieren fra i fjor

Sandnes-løperen Sjur Obrestad Gabrielsen hadde de beste skiene og rant fra sin hardeste konkurrent, Joar Thele, i den siste nedoverbakken.
Les mer om:

Stolen safe truleg dumpa i Obrestad hamn

Ein gong i løpet av natt til laurdag har nokon brote seg inn i Jæren Outlet på Håland på Bryne.

Frontfiguren som trivst godt i tilbaketrekt rolle

Gjennom hobbyen sin har Hans Obrestad gjeve Jæren ein kulturskatt av det aller mest kjende slaget. No nyt han livet som pensjonist.
Les mer om:

Frontfiguren som trivst godt i tilbaketrekt rolle

Gjennom hobbyen sin har Hans Obrestad gjeve Jæren ein kulturskatt av det aller mest kjende slaget. No nyt han livet som pensjonist.
Les mer om: