Nyheter om Obrestad


Drive-in-gudsteneste i Erfjord

Leiar i Erfjord sokneråd, Tone Obrestad, fortel at etter innspel om ein slik type gudsteneste, snudde soknerådet seg rundt. Vanleg gudstjeneste med uvanlege rammer Obrestad fortel at dei har søkt smittevernlegen om å halda gudsteneste på banen. I førekant av gudstenesta vil bilane bli dirigerte på plass på grusbanen. Programmet har dei planar om å festa på vindaugsviskarane. Vidare forklarer leiaren at dei vil setja opp eit telt på plassen, der prest Margit Haver vil halda gudstenesta.

Då tyskarane sa nei til å begrava eit russisk lik på Nærbø

Krigen var på andre året. Hausten var ille. Så blei eit skip med over 900 russiske krigsfangar skote i senk utanfor Lindesnes. Ein av desse dreiv i land på Jæren og låg og skvalpa i strandsteinane på Obrestad. Men hans siste reis enda ikkje der.
Les mer om:

Sterk vind i flere timer ennå

Vervarslinga på Vestlandet melder om sterk vind i Rogaland også utover ettermiddagen og kvelden. Sterkest vind er målt på Obrestad fyr, med 29,3 meter per sekund i kastene. Det tilsvarer full storm.

Edvard Hoems avskjedshelsing til Tor Obrestad

Forfattar, journalist og diktar Tor Obrestad vart gravlagt tysdag denne veka. Fredag ville han blitt 82 år. Forfattarkollega Edvard Hoem sendte med han desse orda på den siste ferda.
Les mer om:

Dømt til fengsel etter sjølvmordsforsøk

19-åringen, som med vilje frontkolliderte med taxisjåfør Torolv Obrestad (68) og passasjer Raimond Bårdsen (28), er dømt til fem og eit halvt års fengsel.
Les mer om:

Forfatter Tor Obrestad er død

Forfatter, dikter og journalist Tor Obrestad døde lørdag kveld, 81 år gammel. Det opplyser familien hans til Stavanger Aftenblad.
Les mer om:

Forfatter Tor Obrestad er død

Forfatter, dikter og journalist Tor Obrestad døde lørdag kveld, 81 år gammel. Det opplyser familien hans til Stavanger Aftenblad.
Les mer om:

Forfatter Tor Obrestad er død

Forfatter, dikter og journalist Tor Obrestad døde lørdag kveld, 81 år gammel. Det opplyser familien hans til Stavanger Aftenblad.
Les mer om:

Tor Obrestad er død

Forfatter, dikter og journalist Tor Obrestad døde lørdag, nær 82 år gammel.
Les mer om:

Fornærmet taxisjåfør i retten: - Det har vært et smertehelvete

Taxisjåfør Torolv Obrestad trenger fremdeles hjelp til alt etter at en 19 år gammel mann kjørte inn i bilen hans i november 2018. Påtalemyndigheten mener at 19-åringen gjorde det med vilje.
Les mer om:

Forsøkt drept med bil: - Det har vært et smertehelvete

Taxisjåfør Torolv Obrestad trenger fremdeles hjelp til alt etter at en 19 år gammel mann kjørte inn i bilen hans i november 2018. Påtalemyndigheten mener at 19-åringen gjorde det med vilje.
Les mer om:

Påkjørt med vilje: - Det har vært et smertehelvete

Taxisjåfør Torolv Obrestad trenger fremdeles hjelp til alt etter at en 19 år gammel mann kjørte inn i bilen hans i november 2018. Påtalemyndigheten mener at 19-åringen gjorde det med vilje.
Les mer om:

Full storm på Obrestad mandag morgen

Vindkast på 25–26 sekundmeter på Obrestad og liten storm ved Kvitsøy skaper stans i store deler av ferjetrafikken mandag morgen.
Les mer om:

LESARBREV: Brot på kommunen sin målbruksplan

Det var interessant å lesa artikkelen om dei nye læringsbretta (ipadane) som alle elevane i Suldal nå bruker. Det er ikkje tvil om at desse kan vera eit godt og spennande hjelpemiddel i undervisninga. Styret i Suldal Mållag ser seg likevel nøydde til å hella litt malurt i begeret her. Noregs Mållag og Suldal Mållag har lenge vore opptekne av at digitale læremiddel som skal brukast i skulen óg må liggja føre på nynorsk. Per i dag eksisterer det svært få læringsprogram for ipad på nynorsk.

Senterpartiet måtte bøya seg for kjønnsfaktoren

Kjønn og ekteskap versus politiske maktønske, var snublesteinen i gårskveldens forhandlingar. Der opposisjonens krav om eit meir kvinnesterkt formannskap pressa Senterpartiet inn i ein situasjon ein frustrert Magne Langeland (Sp) til slutt kalte «urettferdig». Så langt som muleg Problemet er at mens kjønnskravet om minst 40/60-fordeling er absolutt for LMT-og levekårsutvalet, er lova lempelegare når det gjeld formannskapet.

Dei nye sokneråda i Suldal

Det inneber ei valdeltaking på 23 prosent, opplyser Anne Marit Øvstebø, kyrkjeverje ved Suldal kyrkjekontor. Samanlikna med kyrkjevalet for fire år sidan, er valdeltakinga noko lågare denne gongen. I 2015 var det også val til bispedømmerådet. Seks medlemmer er valde inn i kvart råd. Dei neste fem på listene er vara. På oversikta under er berre første vara ført opp.

Senterpartiet får både ordføraren og varaordføraren

Etter vel to ein og halv time med forhandlingar var det i går kveld klart at Senterpartiet tar både ordførar og varaordførar, og at altså Ap mister varaordførar-vervet. Formannskapsfordelinga som i dag Fordelinga av dei sju plassane i formannskapet blir mellom partia som i dag. Sp får tre, mens Venstre, Ap, Krf og Høgre får ein kvar. Kven som skal sitja rundt bordet, blir avgjort 17.september. MDG inn i LMT-utvalet Senterpartiet får også leiaren for LMT-utvalet (landbruk, miljø og teknikk).

Ukens anbefalte sanger

Jarle Obrestad fra Hå planlegger et nytt album neste år.
Les mer om:

– Gode poeter er en gave til komponister

Øyvind Staveland har alltid med seg gitar og diktbøker når han er på reisefot. Sittende på hotellrommet bladde han opp et dikt av Kolbein Falkeid. – Det var som om jeg leste et brev fra ham. Da kom tanken om en hel plate med brev, sier Vamp-sjefen. Staveland snakker med nostalgi om det å skrive brev, lime igjen konvolutten; at noen i den andre enden går i postkassen, åpner konvolutten i spenning. – Det er det nærmest slutt på, sier han med beklagelse. Lyrisk perle Falkeid har tre tekster med på platen, sendt Vamp-sjefen i håndskriften gjengitt i plateomslaget.

Mann i 30-åra pågripen etter hyttebrann på Obrestad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Natt til onsdag brann i ei hytte ned ved Obrestad hamn, ein brann ingen skal ha sett før hytta vart funnen redusert i oske, utpå morgonkvisten 1. mai. Per Ivar Aniksdal i Hå brannvesen opplyste til Jærbladet at ingen hadde sett noko, og at brannvesenet ikkje visste sikkert kva som var skjedd.Minst éin person visste kva var skjedd. Onsdag 1. mai pågreip politiet ein mann frå Hå, mistenkt for skadeverket.

Her stod det ei hytte i går

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Ingen har sett det, så me veit ikkje sikkert når det har skjedd, opplyser Per Ivar Aniksdal i Hå brannvesen. Brannvesenet rykka ut til Obrestad, men då var det lite dei kunne gjera. Onsdag ettermiddag ryk det framleis litt frå brannruinen. Det einaste som minnar om at det stod ein bygning her er steingarden rundt og nokre tre- og murrestar. Elles er alt vekke.Aniksdal trur brannen må ha skjedd i løpet av tysdagen.

Slik blir årets 1. mai-markering på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen starter, tradisjonen tro, med frokost på Røde Kors-huset. Der blir det faglig appell ved Morten Larsen, leder for Fellesforbundet DK Rogaland.

Denne gjengen skal lage jazza festivalstemning i Hå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)6.-12. mai er det Maijazz i Stavanger. De fleste konsertene blir i Stavanger, med blant annet kjente navn som Jan Garbarek, Knut Reiersrud og Sigvart Dagsland på plakaten. I tillegg blir det enkelte konserter i nabokommunene Randaberg, Sola og Hå.Torun Eriksen skal spille i både Sola ruinkirke, Obrestad fyr og Tungenes fyr. Konserten på Obrestad er onsdag 8.

Duo med jazz, pop og soul i ruinkirken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Til årets festival har Maijazz invitert Torun Eriksen og Kjetil Dalland til å synge og spille i Sola ruinkyrkje.

Nærbø G18 startet landsserien fredag kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sluttspillet i G18-landsserien startet i Drammenshallen fredag kveld. Sandefjord - Nærbø 29-27 (17-15)Drøyt fem minutter før full tid, var stillingen 25-24. To tominutter bidro til å gjøre sluttminiuttene vanskelige for Nærbø-laget som vant G16-landsserien for to år siden.