Nyheter om Nyttår


Få skremmes av prikker. Politiet: – Det er helt utømmelig

Siden nyttår har ulovlig mobilbruk blitt straffet med to prikker og 1.700 kroner. Den store effekten ser ut til å ha uteblitt.
Les mer om:

Ny og elektrisk SUV fra Mercedes: Så bra er den

Den nye elektriske Mercedes EQC nærmer seg. De første kundene får bilen sin før nyttår.
Les mer om:

Nå har kommunen ansvaret for sjøbadet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SJØBAD: Det har vært skrevet mye om sjøbadet på Myklebust siden det ble åpnet. Det var full fest i august 2015 da slusene ble åpnet og badet brukt for første gang. Siden har det luktet. Det har vært alger. Og det har vært hunder som har gjort sitt fornødne i nærheten. Noen ganger har det rett og slett ikke sett ut.

Må lage nye vegnavn for å unngå kaos(pluss)

Identiske eller svært like veinavn kan skape trøbel når Verran og Steinkjer slår seg sammen fra nyttår. Derfor skal en rekke veier få nye navn.

Disse kommunene i Rogaland er for små

12 rogalandskommuner er for små til å levere de tjenestene som innbyggerne har krav på, ifølge kommunalminister Monica Mæland. Fra nyttår reduseres antallet til ni.
Les mer om:

Disse rogalandskommunene er for små

12 rogalandskommuner er for små til å levere de tjenestene som innbyggerne har krav på, ifølge kommunalminister Monica Mæland. Fra nyttår reduseres antallet til ni.
Les mer om:

Legger ned bomstasjonene i Lister før valget

Egentlig skulle de tre bomstasjonene i Lister legges ned rundt nyttår. Nå kan de være borte før valget.
Les mer om:

- Vi vil vise at det går an å sykle i alle slags klær, også bunad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TRANSPORT: Bompenger, økonomi og færre parkeringsplasser er blant noen av faktorene som stiller sykkelen i et godt lys når det gjelder egentransport. Bompengene har allerede omringet kommunen, og over nyttår skal også parkeringsplassene reguleres med avgift. Når nytt rådhus står klart mot slutten av året, er det med flere garderober og mer plass til parkering av sykler.

Aldri har en Premier League-vinner hatt høyere poengsnitt etter nyttår enn Manchester City

Samtidig har ingen lag rotet bort en større nyttårsledelse enn Liverpool.

Slår sammen fiskesalgslag

Skagerakfisk og Rogaland fiskesalgslag slår seg sammen fra nyttår.
Les mer om:

For få gjester sendte den forrige driveren av restauranten i konkurs

Selskapet som drev restauranten Lahore på Haslum inntil nyttår er konkurs. Et femtitalls inkassosaker og et skattekrav ligger igjen.
Les mer om:

170 campingvogner får ny avgift fra nyttår(pluss)

1.1.2020 innføres det renovasjonsavgift også for rundt 1.300 fritidseiendommer og campingvogner i Harstad.
Les mer om:

Nordic Steel flyttar frå Øksnevad til ny fabrikk på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jobbane me får, blir større. Produkta me lagar, blir tyngre, aukar i lengd, breidd og høgd. Det gjer at me veks ut av lokala me har i dag. Dei er ikkje så eigna som dei burde vore for å halda kostnadene låge for kundane, seier Børre Lobekk.Då Lie CNC (bedriftas gamle namn) flytta inn i sine nåverande produksjonslokale, for om lag 10 år sidan, var det tynnplateproduksjon som galdt.

Alle får etterløn utanom dei som jobbar i kiosken

Når ferjesambandet Stavanger-Tau vert lagt ned frå nyttår, får ikkje dei kiosktilsette tilbod om etterløn som alle dei andre som jobbar om bord.
Les mer om:

Må ha 100.000 liter vann i timen til snøkanoner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På vegne av Knaben Alpinanlegg søker fagleder Svein Åge Omland fra Cowi om uttak av vann fra Knabeåna til snøproduksjon i alpinanlegget på Knaben.

Ønsker fritt skolevalg i hele Viken

Tenåringer i Asker og Bærum bør fortsette å konkurrere om skoleplassene i Asker og Bærum – også etter at storfylket Viken blir en realitet fra nyttår.
Les mer om:

Klepp Ap seier nei til bompakka og skaper spenning før det avgjerande kommunestyremøtet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Einar Erga har markert seg som ein tydeleg motstandar av korleis Utbyggingspakke Jæren er utforma. Eit fleirtal i medlemsmøtet torsdag 2. mai støtta synet hans, om å seia nei til bompakka. I formannskapet 24. april sa to tvilande Ap-representantar, Sigmund Rolfsen og Kate Seldal, ja til bompakka.

Den nye bompakken er ein brukt dokost

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Er det slik, på trass av mange ord, at informasjon er utelatt, noko er i skodda og noko er feil i sak 2018/1855?Kan det vera slik at saka ber preg av at dette har hast? Eg håpar ikkje at anna ligg og sleng, eller heng og blør fordi nokon på død og liv vil ha ferdigbehandla Utbyggingspakke Jæren før valdagen i september inneverande år.

Forsker på byen og folket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Zdenka flyttet til Longyearbyen i februar med mann og tre små barn på ett, tre og fem år. Hun tok doktorgrad i 2010 med tema miljøetikk. Nå jobber hun med et forskningsprosjekt tilknyttet Universitetet i Oslo der Thomas Hylland Eriksen er hennes veileder.Gjennom 350 intervju med folk som bor i byen skal hun finne ut hvordan Longyearbyen forandrer seg og hvordan dette påvirker alle som bor her.

Lister Sparebank åpner 1. januar 2020

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tirsdag morgen ble det klart at styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har bestemt seg for å starte fusjonssamtaler. Målet er å slå sammen de to lokale og tradisjonsrike sparebankene til en fra nyttår, under navnet Lister Sparebank. - Vi er tidlig i prosessen, men det er en vilje blant begge bankenes styrer.

Alle beholder jobbene sine

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kvinesdal blir som kjent vertskommune for nye Nav Lister, og eksisterende Nav-leder i Kvinesdal Bente Haugland blir fra 2020 leder for Nav-sammenslåingen i Lister-kommunene.Slike endringer fører ofte til usikkerhet blant ansatte, men Haugland konstaterer at ingen ansatte skal miste jobbene sine som følge av sammenslåingen.

Stor feiring av år 2562

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Thailandsk nyttår feires egentlig 13. til 15. april. Av praktisk årsaker valgte man i Kvinesdal å legge feiringen til helgen som var. Gymsalen på ungdomsskolen var fylt til trengsel av damer i sine vakre silkedrakter.Thailandsk nyttår er like en mye en religiøs feiring som en fest. I følge tradisjonen skal buddhismen ha startet for 2562 år siden.Songkran Nyttårsfeiringen heter på thai «Songkran».

Feiret nyttår - året er 2562

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mange kaller nyttårsfeiringen i Thailand en vannfestival. Nyttårsfesten i Thailand heter «Songkran» og man bruker vann. Nyttårsfesten handler om å ta avskjed med dårlige minner i året som gikk, og å ønske hell og lykke og det nye året velkommen.

Beboere i Røyken og Hurum flyttes ikke til Bærum sykehus

Befolkningen i Røyken og Hurum får ikke Bærum sykehus som sitt lokalsykehus selv om kommunene slås sammen med Asker fra nyttår.