Nyheter om Notodden


Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Legger ned - flytter til nabokommunen

Byggevareforretningen Optimera Partner Notodden, tidligere Montèr, legger ned i Hydroparken. Ansatte, driftsmidler og varelager flyttes til Montèr Storkaas på Gvarv.
Les mer om:

55-årig kvinne lurte til seg over 180 000 kroner - slik gjorde hun det

NOTODDEN: En 55-årig kvinne er dømt for å ha lurt til seg drøye 180 000 kroner for mye i arbeidsavklaringspenger fra Nav. Aust-Telemark tingrett tror ikke på at kvinnen, som i en årrekke var selvstendig næringsdrivende, ikke visste hvordan hun skulle fylle ut meldekortene til Nav.
Les mer om:

Sanna (31) var bekymret for den tradisjonsrike familiebedriften: – Vi ble overrasket over hvilken vei det gikk

SKIEN: De ansatte i den 91 år gamle bedriften fryktet at pandemien skulle ta knekken på den tradisjonsrike bedriften. – Men store oppdrag, som restaureringen av Hydroparken på Notodden og et stort prosjekt på Rjukan reddet oss, sier Sanna Bastiansen.
Les mer om:

Sliter med å kjøpe billett via nett og app til Skien: – Når også automaten tydeligvis ikke liker fuktig vær, er det hele ugreit

– Når ikke appen virker og nettsiden forteller at det ikke er reise mellom Notodden og Skien, blir det vanskelig. Når også automaten tydeligvis ikke liker fuktig vær, er det hele ugreit.
Les mer om:

Mikael (23) hoppet av studiene for å følge drømmen: – Ble besatt det og mistet kjæresten

Mikael Landsverk Johansen (23) fra Notodden har alltid brydd seg om hva andre tenker. Hans første studieår bød på flere utfordringer og han kjente på ensomhet for første gang. Nå har han vokst på de vanskelige følelsene og funnet det han brenner for.

27 nærkontakter ble testet - nå er svarene kommet

NOTODDEN: Torsdag kveld hadde Notodden kommune fått svar på samtlige tester gjort i tilknytning til smittetilfellet tidligere i uken.
Les mer om:

Rykker ut til brann i enebolig

NOTODDEN: Brannvesenet og politiet er på vei til brann i en enebolig på Notodden.

– Det er Notodden motorbåtforenings skyld at båten min nå har sunket

Det var et trist syn som møtte Svein Arild Brendefur i båthavna fredag, seilbåten hans har sunket og ligger under vann og is i Heddalsvatnet. Forliset har utløst en omfattende strid om hvem som har ansvar for forliset.
Les mer om:

Trafikkulykke: Bil har havnet på taket

NOTODDEN: Trafikkulykke mandag kveld.
Les mer om:

Skranter forholdet? Dette må du huske på

– Noen barn beskriver det omtrent som å sitte i skyttergrav når konfliktene mellom foreldrene er stor, sier helsesykepleier Linda M. Haugan ved Helsestasjonen på Notodden. Nå skal det bli litt lettere for foreldre å samarbeide etter brudd.
Les mer om:

Personbil påkjørt av trailer

Nødetatene rykket tirsdag kveld ved 20-tiden ut på melding om en trafikkulykke ved Elgsjø på Notodden.
Les mer om:

28-åring lurte til seg både Mercedes og Rolex for mangfoldige hundre tusen kroner: – Han sa det var noe tull med banken

GRENLAND/NOTODDEN: På bare noen uker sikret 28-åringen seg både en feit Mercedes og en Rolex til en verdi av flere hundre tusen kroner. Eierne satt igjen uten ei krone.

Mann skal ha dyttet kona inn i glassdør - så slo han henne flere ganger i ansiktet mens hun lå nede

NOTODDEN: En notoddenmann i 50-åra er tiltalt for å ha dytta kona inn i ei glassdør, slik at glasset knuste og hun fikk kuttskader i ansiktet. Deretter skal han ha slått kona flere ganger i ansiktet mens hun lå nede.
Les mer om:

Hjertebank av Rådebank

Det var de unge i huset som så NRK-serien Rådebank først. Dramaserien basert på virkelige hendelser i Bø, Notodden og Ulefoss fenga tydeligvis, og det tok det ikke lang tid før jeg også hadde sett serien om bil, vennskap, kjærlighet og råning i fjor.
Les mer om:

Nå starter kampen om en million kroner

Etter flere års krangel er det oppgjørets time i tingretten. Utestedet Telerock krever en million kroner av Notodden kommune.

– Jeg har plassert ut fjernstyrte bomber

NOTODDEN: En mann i 40-åra sendte meldinger til en politimann og sa at han hadde plassert ut flere fjernstyrte bomber. Senere ringte han inn en liknende trussel til politiets operasjonssentral.
Les mer om:

– Dette er et så stort prosjekt at vi bare måtte kaste oss på denne muligheten

NUAS-direktør John Terje Veseth mener Notodden har mange av kriteriene som kreves for å den store batterifabrikken til kommunen på plass, men at det selvsagt vil komme noen utfordringer hvis Notodden er en av stedene som går videre i konkurransen.
Les mer om:

Folk går på isen på Heddalsvannet: – Ikke ta sjanser, dropp det!

NOTODDEN: – Det er all grunn til å rope et varsku til de som drister seg til å gå på Heddalsvannet eller andre store vann med bevegelse i vannmassene under isen. Det er dumdristig.
Les mer om:

– Det desidert dummeste jeg hører er eiere som sier at de har full kontroll på hunden og ikke trenger å ha den i bånd

Avlivningsvedtaket for den lille hunden Teddy på Ulefoss har sparket i gang en omfattende samfunnsdebatt om hunders rettigheter. Saken har skapt engasjement landet over, også på Notodden.
Les mer om:

15 bilførere gikk inn i helga med litt mindre penger

NOTODDEN: Politiet gjennomførte et par timers fartskontroll på E134 ved Strupa fredag ettermiddag, og fikk inn litt ekstra penger til statskassa.
Les mer om:

Har kastet seg inn i kampen om 2000 arbeidsplasser

Equinor, Hydro og Panasonic vurderer å etablere storskalaproduksjon av batterier i Norge. Notodden er en av 82 norske kommuner som har kastet seg inn i kampen om denne bedriften – og hele 2000 arbeidsplasser.
Les mer om:

Skadet skiløper ble hjulpet ned fra fjellet

Notodden Røde Kors Hjelpekorps gjennomførte torsdag en rask og vellykket bergingsaksjon da en skiløper var uheldig og skadet seg ikke så langt fra Vasshølet på Blefjell.
Les mer om:

Pengene fløy for vestlending på tur i Telemark: Først knipset fotoboksen – så ble han tatt for sexkjøp

NOTODDEN: En 47-åring fra Vestlandet glemmer nok ikke turene han tok til Telemark i 2020 med det første.
Les mer om:

Kim Rune (30) i delfinalen: – Det handler om mitt enormt lite suksessrike kjærlighetsliv

NOTODDEN: Når Kim Rune Hagen debuterer i Melodi Grand Prix på lørdag, synger han om en personlig opplevelse. – Jeg trodde jeg hadde møtt drømmemannen, sier 30-åringen.