Nyheter om Notodden


Få hadde hørt om dem da de var her i 2018 – etterpå ville «alle» ha dem tilbake

NOTODDEN: Få hadde hørt om bandet Vintage Trouble innen de entret hovedscenen på Notodden Blues Festival i 2018. De blåste bakoversveis på publikum med sin intense opptreden, og mange krevde at de kom tilbake.
Les mer om:

Tilsto seksuell omgang med to jenter under 14 år: 23-åring dømt til fire år og 10 måneder i fengsel

NOTODDEN: En 23 år gammel mann fra Vest-Telemark er dømt til fire år og 10 måneders fengsel. I retten tilsto 23-åringen alle tiltaleposter, som gikk på voldtekt og seksuelle handlinger og krenkelser mot flere unge jenter.
Les mer om:

Jente påkjørt av bil

NOTODDEN: Torsdag morgen rykket nødetatene ut til sentrum etter melding om en jente som hadde blitt påkjørt.
Les mer om:

Signert med ung landslagsspiller fra Stabæk

Strømmen IF er i dag kommet til enighet med både 20 år gamle Morten Renå Olsen og tidligere Stabæk. Det betyr at enda en ung og spennende spiller er på plass i det som kan bli tidenes sesong for Strømmen i OBOS-ligaen. – Det blir tøft i år med blant annet naboklubb Lillestrøm som nykommer. Slik det ser ut nå har Strømmen stablet på beina et meget spennende lag og det er ikke gitt Lillestrøm kommer til å gjøre det bedre enn «lillebror». Les: Henter lynrask og driblesterk ving Renå Olsen ble Stabæk-spiller som 15-åring og har hatt gode utviklingskår i bærumsklubben.

Store forsinkelser for Go Ahead: – Det gikk flere timer i svarte skauen

NOTODDEN: Go Aheads tog på vei fra Kristiansand mot Oslo har hatt store tekniske problemer. En passasjer forteller til TA at toget hans ble stående i nærmere tre timer i nærheten av Øysteinstul.

To fratatt førerkortet – åtte fikk bot

NOTODDEN: Fredag kveld kontrollerte UP trafikanter i 60-sonen på Tuvenområdet.
Les mer om:

Lyst å drive pub? Her har de stengt dørene

NOTODDEN: Military Burger er stengt ned og lokalet er lagt ut til leie. For 30 000 kroner i måneden pluss moms. – Vi har stengt, inntjeningen går bare nedover, sier driver Rainers Calmans.
Les mer om:

Enda flere «håndverkere fra helvete-firma» er utestengt

NOTODDEN: De som sto bak selskapet «Byggmester Kleiven Bygg & Takst», som tilbød sine tjenester på Notodden i 2018, oppretter stadig flere firma. Og tjenesten mittanbud.no kaster de ut når de oppdages.
Les mer om:

«Ragnar» ble offer for blind vold: Ble slått ned på vei hjem

– Jeg har alltid følt meg trygg på Notodden. Etter å ha blitt påført blind vold og slått rett ned på åpen gate, er jeg redd jeg har tatt grundig feil.
Les mer om:

– Jeg var redd, og han tvang meg, sa de voldtatte 13-åringene

NOTODDEN: 23-åringen bestemte seg for å innrømme alt dagen før voldtektssaken mot ham begynte. – Jeg var redd, forklarte en jente. – Han tvang meg, sa en annen. Begge var 13 år da voldtekten skjedde.
Les mer om:

Gjestene ble evakuert da restauranten fyltes med røyk

Nødetatene rykket fulltallige ut da det ble meldt om røykutvikling på Burger King-restauranten på Notodden mandag kveld.
Les mer om:

Velkommen til Stor-Telemark

Hvordan føles det? Altså å være innbyggere i Stor-Telemark. Jeg har jo registrert at noen kaller sammenslåingen av Telemark og Vestfold for Vestfold og Telemark. Og noen, altså, motsatt. Men egentlig er det altså Stor-Telemark vi snakker om. Hør bare: Telemark utgjør litt over 87 prosent av det sammenslåtte fylket. Vi snakker om et areal på 15296 kvadratkilometer. Mot Vestfolds 2225 kvadratkilometer. Man kan gjerne replisere med at Vestfold har 249 000 innbyggere mot våre 173 000, men det betyr bare at vi har enda mer landareal i snitt, per innbyggere.

23-åring tiltalt for voldtekt av barn: – Skyldig!

NOTODDEN: 23-åringen som er tiltalt for blant annet voldtekt av to barn, ombestemte seg da rettssaken mot ham startet mandag morgen. Tiltalen er på ni punkter, omfatter fem jenter, og mannen erkjente straffskyld på samtlige punkter.
Les mer om:

Mann i 20-åra tiltalt for voldtekt av to unge jenter

NOTODDEN: En mann i 20-åra er tiltalt for seksuell omgang med to jenter under 14 år, samt andre seksuelt krenkende handlinger mot to andre jenter under 16 år.
Les mer om:

En person slått ned lørdag morgen

NOTODDEN: En person skal være lettere skadet etter at vedkommende ble slått ned lørdag morgen.
Les mer om:

Industrien: Kan trenge opptil 100 nye ansatte i 2020

De nye moderne industribedriftene på Notodden har fått fart på ordrebøkene. Samlet kommer de til å trenge opptil 100 nye ansatte i løpet av 2020, viser en ringerunde Telen har gjort.
Les mer om:

Her mistet to bilførere lappen på stedet

NOTODDEN: Da UP stilte seg opp tirsdag formiddag ble to bilførere til fotgjenger på stedet. Mange andre måtte punge ut.
Les mer om:

Har signert første etter å ha kvittet seg med mange

Eric Kitolano har signert for Tromsø. Det melder klubben på sin hjemmeside mandag. Etter Tromsø rykket ned til OBOS-Ligaen har de kvittet seg med flere spillere og deler av trenerapparatet. – Noen fordi det ikke passer lenger, naturlig avgang eller en ny klubb, men også fordi klubben naturlig nok trener å spare penger. Les: Juventus har ikke gitt opp – håper Icardi benytter seg av klausulen 22-åringen har signert en kontrakt som strekker seg ut de neste to årene.

Forsvarsspiller Håvard Mork Breivik får sin første proffkontrakt

Unggutten Håvard Mork Breivik, som fyller 19 år i slutten av februar, har signert proffkontrakt med Aalesund. Avtalen strekker seg ut 2021-sesongen. Hareidsdølen fikk sin første obligatoriske A-kamp for Sunnmøres stolthet mot Notodden på Color Line Stadion 24. juni i fjor. Da ble han byttet inn for Kaj Ramsteijn seks minutter før slutt. Også i 2019-sesongen ble det spilletid for Håvard, som kom inn på overtid borte mot Nest-Sotra i den 29. serierunden.

Låve totalt nedbrent i natt

NOTODDEN: Natt til fredag rykket nødetatene ut til en brann i Nordre Vestsidavegen.
Les mer om:

Vurderer fyrverkeriforbud for å hindre brann i verdensarven

Før jul ble det utsatt en sak til kommunestyret i Tinn om mulig fyrverkeriforbud, og nå er ønsket at Rjukan og Notodden skal definere felles tiltak for å hindre brann i verdensarvområdene.
Les mer om:

Tatt for fyllekjøring med båt to ganger på én måned

NOTODDEN: En 31-åring fra Midt-Telemark er dømt til fengsel etter at han fyllekjørte med båt to ganger på kort tid i sommer.

Kan bli 100 nye boliger: Starter graving til våren

NOTODDEN: Her er regulert til innpå 100 nye boligtomter. Anbud sendes ut nå – og gravearbeidene starter til våren.
Les mer om:

Mathis skulle egentlig bli dataingeniør - men så kom telefonen som forandret alt

NOTODDEN: I oktober 2016 dro Mathis Bredrup til Chile - litt spontant, for å jobbe noen måneder i onkelens shippingfirma. Tre år senere har én blitt til tre, og i jula er på besøk hos moren med kjæresten Carolina og datteren Nor på 14 måneder. Ting skjer fort!
Les mer om:

Nytt navn, nytt selskap, men det er "håndverkerne fra helvete"

NOTODDEN: Våren og sommeren 2019 tilbød firmaet «Byggmester Kleiven Bygg & Takst AS» – far og sønn – sine snekkertjenester i Notodden og omegn. Mange kjøpte katta i sekken. Nå er sønnen i gang igjen, men under andre navn. Han avviser alt ansvar for gamle synder og faren innrømmer signaturforfalsking.
Les mer om: