Nyheter om Norheim


Haugesund sentrum mister handel, Kopervik vokser mest

Kopervik, Aksdal, Norheim og Åkrehamn er de største vinnerne. Haugesund sentrum og Skudeneshavn mister handel. Men den aller største vinneren er Utlandet.

Vart køyrd ned av bil under sykkelritt – fekk brot i ryggen

– Me var særs heldige med utfallet. Det kunne gått skikkeleg gale, seier syklist Kurt Norheim.
Les mer om:

Flere på det gamle bildet møtte i skolegården denne uka: De fortalte blant annet om «buksevannet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: De har mye å skravle om, i skolegården på Grefsen. Ikke rart, det er mye å summere opp. Det er nemlig 60 år siden de gikk ut av syvende klasse, ved Grefsen skole. Tilbake på skoletrappa, helt til venstre nåværende rektor Are Enger, og klar til å ta med gjengen på en omvisning på skolen, bak fra venstre: Tommy Melle, Bjørn Melsom, Ronald Eriksen, Åse Husabø og John Norheim.

Naboane vil ha redusert fart på Fjermestadvegen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I vinter var Fv. 219 éin av fleire vegar i Time der vikeplikta vart fjerna for dei som køyrde på vegen, og som dermed slapp å stoppa for bilane som skulle innpå frå tverrvegane. Langs den nedste delen av vegen ligg eit større bustadfelt, der fleire av bebuarane har kontakta kommune og vegvesen for å be om ekstra tiltak.- I dette krysset må det skje noko, her må det koma nokre humpar.

Politiet rykket ut etter innbruddsalarm på kjøpesenter

Politiet fikk klokken 00.30 natt til 17. mai melding om at innbruddsalarmen hadde gått på Norheim senter i Rissa.
Les mer om:

Frøyland feira 17. mai med leikar i strålande vêr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I bordhockey er det ikkje lov å skåra før det er gått to sekund frå pucken er droppa på isflata. Det første målet til Sverige og Sindre Efteland Johansen (19), vinnar av NM i B-klassen i 2017, er gyldig, men berre så vidt det er.

Pollestad fekk ein pangstart på 17. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Idet klokka nærmar seg kvart på åtte, rullar Sofie (7) og Johnny Rosland ut på gata, i ein liten grøn militærjeep. På slep har far og dotter ein tilhengar med kanon på, for å starta grunnlovsdagen med eit smell.Sofie synest det er kjekt med kanon, men at lyden kan vera høg og litt skræmande.Johnny Rosland seier at kanonen vart kjøpt på Finn.no, for å markera 75-årsdagen til faren.

India Tandoori ventar på svar frå UDI

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søknadsprosessen var meint å ta mellom fire og seks veker, men innehavaren av den nye indiske restauranten på Bryne, Izral Singh, fortel at køane er store i papirmølla i UDI.Kokkane har vore tilsette ved prominente kjøkken i Mumbai, og skulle syta for at den indiske maten var autentisk og av høg kvalitet. Singh ventar svar i løpet av veka, men den planlagde opninga før 17. mai ser ut til å gå fløyten.

Hesselberg har flytta frå Sola til Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ein totalleverandør av truck og ein leverandør av nye og brukte spesialmaskinar, med tilhøyrande utstyr, er på plass i nye lokale i næringsparken. Begge selskapa er del av det same Hesselberg-konsernet.- Eg vil takka eigarane våre, som er villige til å satsa så stort. Eg tek det som ei stor tillitsfråsegn til dei tilsette.

Hesselberg har flytta frå Sola til Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ein totalleverandør av truck og ein leverandør av nye og brukte spesialmaskinar, med tilhøyrande utstyr, er på plass i nye lokale i næringsparken. Begge selskapa er del av det same Hesselberg-konsernet.- Eg vil takka eigarane våre, som er villige til å satsa så stort. Eg tek det som ei stor tillitsfråsegn til dei tilsette.

Nordic Steel flyttar frå Øksnevad til ny fabrikk på Bryne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jobbane me får, blir større. Produkta me lagar, blir tyngre, aukar i lengd, breidd og høgd. Det gjer at me veks ut av lokala me har i dag. Dei er ikkje så eigna som dei burde vore for å halda kostnadene låge for kundane, seier Børre Lobekk.Då Lie CNC (bedriftas gamle namn) flytta inn i sine nåverande produksjonslokale, for om lag 10 år sidan, var det tynnplateproduksjon som galdt.

Her tippar husbåten rett veg for Jørg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag morgon skal ein betongbåt på over 10 tonn kantrast med vilje. Jørg Løvoll har forsterka sidene av båten med tjukke lekter, og med cirka éin meters mellomrom er det sett opp 13 sett med avstivarar, for at stoltheita skal tola påkjenninga frå kranbilen.I februar støypte Løvoll båt, ved å sprøyta betong på eit skjelett av armeringsjern. Torsdag er skroget ferdig «prima» og tilrettelagt.

Nubben vellag reagerer på forureina bekk i nærmiljøet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå er det gått så lang tid at eg synest det er rart at kommunen ikkje greier å få stoppa utsleppet, identifisera kven som har gjort det, og få reinsa vatnet. Det er det me ber om. Inntil vidare meiner me at dei må varsla om at vatnet ikkje er friskt, seier Bjørn Vikås.Vellagsleiaren viser veg gjennom det store, grøne parkdraget som Time kommune og utbyggjaren av Svertingstad gard, Jadarhus, gjorde ferdig hausten 2014.

Time formannskap gjorde som i Klepp, og vedtok bompengar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Prinsippavklaringane for Utbyggingspakke Jæren vart klare i fjor, fekk stor merksemd og skapte mykje støy. Hå kommune trekte seg frå «bompakka», men både i Klepp og Time valde politikarane å gå vidare. I Klepp har det kome eit eige bompengeparti, elles har det vore roleg.

SR-Bank flyttar inn på Bryne torg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Skiltinga er i ferd med å koma på plass på fasaden, slik at kundar skal finna vegen til bankens nye lokale, i andre etasje på Blå på Bryne. SpareBank 1 SR-Bank har flytta frå lokale i Storgata, og blitt nabo med Kulturbanken, i 600 kvadratmeter tilpassa ein moderne bankkvardag. - Det er framleis ikkje gått av moten å snakka med folk.

– Vellykka nesten heile vegen

Bokmelding: Forfattaren går inn i sjølve minneprosessen og underminerer biografiske lesingar på ein elegant måte i «Minner om fremtiden». Det meiner litteraturkritikar Marta Norheim om Siri Hustvedt si nye roman.
Les mer om:

– Det er noe med stemningen på jobb

McDonalds-restauranten på Norheim stiller med fulltallig bemanning 1. påskedag. Det kan gå 1.200 matbestillinger i løpet av arbeidsdagen.
Les mer om:

Toralv skvisar inn ein rockefest mellom 17. mai og Jærnåttå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det blir mykje god lokalprodusert rock og mykje god tributerock, lovar Toralv Hellestø Bråtveit.Toralv's Music & Entertainment står som arrangør av vårens nyvinning på musikkfronten på Bryne, ein heilaftan som skal viast til til lokale rockarar og solide tributeband. 40-åringen har tidlegare vore med og arrangert Brynerocken, som frivillig.

Ekspertane vil stengja Arne Garborgs veg for gjennomkøyring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På oppdrag for Time kommune har Norconsult sett på tiltak for å betra tryggleiken og redusera gjennomfartstrafikken i Bryne sentrum. Dei har særleg sett på Arne Garborgs veg, som strekk seg frå 1900-krysset i aust, til rundkøyringa ved M44 og Shell i vest.Norconsult har vurdert effekten av å hindra gjennomkøyring på Arne Garborgs veg begge retningar.

Brannstasjonen på Nærbø rykka ut til brann på andre sida av gata

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannsjef i Hå brannvesen, Per Ivar Aniksdal, tippar avstanden opp til den gule rønna på andre sida av gata. - Kan det vera 100 meter? Eg veit ikkje om det er så mykje eingong. Med dét er det sett ein ny rekord på Nærbø brannstasjon, konstaterer Aniksdal og kollegaen Livar Enåsen, for korte uttrykkingar. Livar Enåsen (t.v.) og brannsjef Per Ivar Aniksdal seier det vart sett rekord på Nærbø tysdag kveld.

Arbeid med vinkelslipar starta brannen på Lye

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Toppen av Lyefjell stod i lys lue måndag ettermiddag. Det nye bustadfeltet på toppen av Lye var berre nokon titals meter frå flammane som klatra oppover åssida, og sette fyr på store felt av gras og tuer.

Mange på møte om lungesykdom

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var LHL, «Åkke øve 60» og Folkehelsekoordinatorer i Lund som var arrangør. Tilbudet var åpent for alle.I forkant hadde LHL og Folkehelsekoordinator hatt planleggingsmøte på Lund legesenter. Legesenteret støttet forslaget om å arrangere ett opplysningsmøte, og i ettertid tilby en Spirometri test (måle lungefunksjonen), samtidig som en deler ut informasjon om lungesykdom.

Vineksperten meiner folk går for kjedelege vinar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det viktigaste er at folk finn noko dei liker. Men påsken har sine matrettar, og den mest kjende er lam. Då er det raudvin som passar best. Det finst mykje forskjellig, men eg har lett for å tenkja spansk viss eg skal velja. Det er trygt, seier Nils Nærland.Bonden med gard på Nærland i Hå, har lang fartstid som medarbeidar på Vinmonopolet i Stavanger og er aktivt styremedlem i Stavanger Vinforum.

Én av disse avgjorde lokaloppgjøret mellom Frøyland og Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Frøyland - Klepp 1-0 (1-0)Mål: 1-0 Tommy Tønnesen (8)Frøyland hadde mange store sjanser i første omgang, men det ble med den ene nettkjenningen signert Tommy Tønnesen etter corner. Aslak Ravndal og Joakim Grude hadde hver sin gedigne mulighet i løpet av 30 sekunder.