Nyheter om Norgesmesterskapet


Rosenborg enkelt videre i cupen etter selvmål

Rosenborg hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde i norgesmesterskapet i fotball. Carlo Holse og et selvmål ga 2-0-seier over Sandnes Ulf. Etter 25 minutter med høyt press og et flust av sjanser fikk Carlo Holse endelig hull på byllen i Sandnes. Edvard Tagseth fikk ballen inne i boksen og spilte videre til Holse, som skøyt ballen i mål fra sju meter. Etter pausen gjorde hjemmelaget det vanskelig for seg selv da Adrian Pereira slo inn en corner på hodet til Sam Rogers, som headet mot mål.

Scandic best på frokost med flest distriktsvinnere

 Hotellkjeden Scandic er best på frokost flest steder i landet. Det fremkommer i den anerkjente kåringen Twinings Best Breakfast, også kjent som det uoffisielle Norgesmesterskapet i hotellfrokost.
Les mer om:

Stabæk videre mens ØHIL røk ut

Linn Huseby scoret kampens eneste mål da Stabæk slo Røa. Stabæk er dermed klare for neste runde i norgesmesterskapet i fotball.

Skal være pauseunderholdning i Oslo

Nå på lørdag deltar Kong Frederik IVs Tambourafdeling i underholdningsdelen på Norgesmesterskapet i marsjering.
Les mer om:

Se NM i bryting direkte

Få med deg alt fra begge mattene under norgesmesterskapet på Fauske.

Geilo tildelt NM i skiskyting i 2024

Norgesmesterskapet i skiskyting i 2024 skal arrangeres av Geilo IL. Det var totalt seks søkere til mesterskapet. Geilo skal også arrangere norgescuprenn i sesongen 2022/23. Norges Skiskytterforbund har også tildelt disse øvrige mesterskapene i 2023/24-sesongen: NM rulleski (Øvrebø IL), Hovedlandsrennet (Vingrom IL), NM for ungdom og junior (Oppdal IL). (NTB)

Leif Simensen har spilt sin siste tone

Gitaristen og bandet hans gikk helt til topps i norgesmesterskapet i jazz i 1963. Hadde ikke en president ved navn Kennedy blitt skutt samme døgnet, hadde denne bragden fått den oppmerksomheten den hadde fortjent. Gitaristen vi snakker om er Leif Simensen og han gikk nylig bort 78 år gammel.

Lanserer nytt NM-konsept

Fra og med sesonger 2022/23 vil Norgesmesterskapet i håndball bli avgjort med Final8-spill i Arendal. Det var toppklubbene som først kom på banen med de nye planene.

Disse møter Skeid, Kjelsås og Lyn i første runde i cupen

1. runde i Norgesmesterskapet i fotball for menn spilles 18. og 19. mai. Det skal arrangeres tre runder i år. Resten av mesterskapet avvikles i 2023.

Psykt kult på fylkestoppen – skal kjempe om å bli best i landet

Etter å ha blitt kåret til Østfolds beste HR-bedrift på ungdomsnivå, er nå Psykt kult UB klare for norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter.
Les mer om:

Cupfinalen flyttes

Finalen i norgesmesterskapet i fotball er flyttet fra lørdag 30. april til søndag 1. mai. Bodø/Glimts europasuksess er årsaken til det. Det opplyser Norges Fotballforbund. «Dersom Bodø/Glimt avanserer i Conference League, spiller de semifinale torsdag 28. april. Dersom de i tillegg går til cupfinalen, så ville det derfor vært to dager mellom kampene. For å skape forutsigbarhet velger NFF å flytte cupfinalen nå», skriver forbundet. Bodø/Glimt spiller semifinale i cupen mot Viking 21. april. (NTB)

Tittelforsvarer August Austefjord er i finalen også i år til NM i e-seiling

Årets første norgesmestre i seiling kan komme fra Sørlandet. De er storfavoritter i NM i e-seiling – det vil si virtuell seiling på en PC-skjerm.Mandag 28. mars går finalen i det andre norgesmesterskapet som er blitt avholdt i e-seiling. Tittelforsvarer er August Austefjord fra Grimstad, og etter fem runder med kvalifiseringsseilaser har han fått følge av et kobbel andre sørlendinger som også er favoritter til å stikke av med NM-tittelen og medaljene.

Nye forfall til ski-NM – Tønseth og Northug står over

Didrik Tønseth og Even Northug blir ikke å se under norgesmesterskapet på ski i Harstad kommende helg, skriver Adresseavisen.

Nye forfall til ski-NM – Tønseth og Northug står over

Didrik Tønseth og Even Northug blir ikke å se under norgesmesterskapet på ski i Harstad kommende helg, skriver Adresseavisen.

Nye forfall til ski-NM – Tønseth og Northug står over

Didrik Tønseth og Even Northug blir ikke å se under norgesmesterskapet på ski i Harstad kommende helg, skriver Adresseavisen.

Bodøværinger til topps: – Det føles helt uvirkelig

Flere bodøværinger stakk av med priser og premier etter Norgesmesterskapet i frisering og hudpleie.
Les mer om:

Denne gjengen er klare for NM: – Det er skummelt, men veldig gøy

Det er spent stemning i hallen, før det braker løs i Norgesmesterskapet i cheerleading neste helg. Se video fra øvingen i vinduet over!
Les mer om:

Oilers ble seriemester

Stavanger Oilers ble seriemester i ishockey da Vålerenga ble slått 6-4 på bortebane i eliteserien tirsdag. Tittelen er klubbens sjette siden den første i 2012. Dermed tangerer Oilers fjorårets seriemester Frisk Asker i antall serietitler på norsk ishockeys øverste nivå. Vålerenga er fortsatt suveren på toppen av listen med sine 31. Oilers har hittil gått gjennom sesongen med 33 seire og åtte tap, og har fire kamper igjen av serien før sluttspillet og NM starter. Norgesmesterskapet ble avlyst både i 2020 og 2021 som følge av koronapandemien, og siddisene har ikke vunnet NM siden 2017-sesongen.

Stortalentet skal spille NM på hjemmebane: – Høydepunktet i karrieren

Til helga arrangeres norgesmesterskapet i badminton for juniorer. Det skal spilles på hjemmebanen til stortalentet Elias Øyen Selsaas (17).

Må avlyse populære arrangement – taper en halv million i billettinntekter

Midnight Sun Marathon anslår at de går glipp av 500.000 kroner i billettinntekter når de må avlyse reinkappkjøringen og norgesmesterskapet i lassokasting.

Tre unge valdriser skal kjempe om seieren - NM kan du se her

Før jul fikk Hattfjelldal snøscooterforening i Nordland forespørsel om å arrangere norgesmesterskapet i snøscootercross for 2021, fordi ingen andre ville arrangere det.

Kristin befestet posisjonen som Norges beste kickbokser(pluss)

Kristin Vollstad tok hjem gullet fra norgesmesterskapet i kickboksing i helga. Flere reisaværinger fulgte opp med medalje.
Les mer om:

Er Carlsen den største verdensmesteren i sjakk gjennom tidene? Antakelig ikke ennå.

I alle sporter har man den evige diskusjonen om hvem som er best gjennom tidene – snooker har O’Sullivan, golf har Tiger Woods, amerikansk fotball har Tom Brady og listen fortsetter. Så kommer spørsmålet: Er det en soleklar nummer 1 gjennom tidene i sjakk? Og er det i så fall Magnus Carlsen? Det å sammenlikne spillere på tvers av ulike epoker i sport er alltid utfordrende, men vi skal likevel gjøre et forsøk. Få eksklusivt innhold fra Magnus Carlsen og sjakk-VM her Verden har sett 16 verdensmestre i sjakk, og blant dem er det en del som ikke kan hevde å være den beste gjennom tidene.

Debutant Aleksander (31) sjokkerte: – Det verste er at jeg er litt skuffet!

Aleksander Thomasrud (31) har drevet med judo i bare to måneder. Denne helgen stevnedebuterte han under norgesmesterskapet i Lislebyhallen.
Les mer om:

Medaljedryss i NM for familien Sinding-Larsen og deres firbente venner: Leverte da det gjaldt som mest

På grunn av pandemien var norgesmesterskapet i hundkjøring årets store høydepunkt for Viktor og Linn Beate Sinding-Larsen fra Lunden. Da passet det bra at det meste også klaffet for ekteparet.