Nyheter om Norges Skiforbund


RBK-sjef Dyrhaug innstilt som ny skipresident

Tove Moe Dyrhaug (55) er valgkomiteens forslag til å bli president i Norges Skiforbund. Rosenborg-lederen blir favoritt til å ta over etter Erik Røste.

Tove Moe Dyrhaug innstilt som skipresident

Valgkomiteen i Norges Skiforbund vil ha RBK-leder Tove Moe Dyrhaug som ny president.

Innstilt som ny skipresident

Tove Moe Dyrhaug (55) innstilt som ny president i Norges skiforbund. Hun er nå daglig leder i Rosenborg. Hun blir første kvinnelige skipresident om hun blir valgt på skitinget.

RBK-leder Dyrhaug innstilt som ny skipresident: – Det ble litt vanskelig

Valgkomiteen i Norges Skiforbund har landet på at Tove Moe Dyrhaug er den beste kandidaten til å overta presidentvervet etter Erik Røste.

Dyrhaug utpekt som Røstes arvtaker

Valgkomiteen i Norges Skiforbund har innstilt Tove Moe Dyrhaug til ny skipresident, opplyser forbundet i en pressemelding. Dyrhaug har vært daglig leder i Rosenborg siden 2013. I mars ble det kjent at Erik Røste ikke tar gjenvalg. Den neste skipresidenten velges på skitinget i Molde i juni. – Jeg er glad for å ha valgkomiteens tillit og ser frem til mange store, spennende og utfordrende oppgaver, dersom jeg blir valgt. Sammen med en engasjert organisasjon er mitt fokus å utvikle skisporten videre og bidra til at vi er best mulig rustet til å møte dagens utfordringer og de som kommer.

Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren

Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong. Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009. Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på Lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund. – Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss.

Kvinnenes hopptrener forlenget kontrakten

Kvinnenes landslagstrener i hopp, Christian Meyer, har skrevet under på en ny fireårskontrakt, melder Dagbladet. – Jeg har signert. Kravet fra min side var at vi fortsatt fikk ha et godt støtteapparat, sier Meyer til avisen. – Nå ser det ut til at vi også får med servicemann Mats Bjerke Myhren, og da faller bitene på plass.

Skikrets vil gi ny president kraftig lønnskutt

Den nye presidenten i Norges Skiforbund må ta et lønnskutt på 27 prosent sammenliknet med Erik Røste, dersom Oslo skikrets får viljen sin.

Langrenn: Juniorverdensmester står uten tilbud fra skiforbundet

Johannes Lønnestad Flaaten ble juniorverdensmester i sprint i vinter. Neste sesong står han likevel uten et lagtilbud fra Norges Skiforbund.
Les mer om:

Langrennstalent: - Sjokkert

Johannes Lønnestad Flaaten vant gull i junior-VM i vinter. Nå står han uten tilbud fra Norges Skiforbund. - Jeg ble rett og slett litt sjokkert, sier 20-åringen.
Les mer om:

Langrenn: Juniorverdensmester står uten tilbud fra skiforbundet

Johannes Lønnestad Flaaten ble juniorverdensmester i sprint i vinter. Neste sesong står han likevel uten et lagtilbud fra Norges Skiforbund.
Les mer om:

Langrenn: Juniorverdensmester står uten tilbud fra skiforbundet

Johannes Lønnestad Flaaten ble juniorverdensmester i sprint i vinter. Neste sesong står han likevel uten et lagtilbud fra Norges Skiforbund.
Les mer om:

Tok VM-gull i februar – må klare seg uten hjelp fra Skiforbundet

Johannes Lønnestad Flaaten tok individuelt gull og stafettsølv i junior-VM. Nå står 20-åringen uten tilbud fra både landslag og regionlag, avslører han overfor NRK. – Etter mine prestasjoner i år, så føles det veldig spesielt å stå igjen på slutten av sesongen uten et eneste tilbud fra Norges Skiforbund, sier Flaaten. Han var på juniorlandslaget sist vinter, og leverte varene da han fikk sjansen i junior-VM på Lygna i slutten av februar. Han gikk på det norske laget som tok sølv i stafett – og ble juniorverdensmester i sprint. Nå blir han seniorløper.
Les mer om:

Profiler ber om nytt grep: - En tabbe å ikke ha det

MAJORSTUEN (VG) Andelen trøndere på langrennslandslaget er høyere enn på lang tid. Det må få konsekvenser for trenerjakten i Norges Skiforbund, mener Emil Iversen og kometen Marte Skaanes.

Sikret seg kontrakt med tre landslag: – Vi ønsker jo å være nummer én i norsk vinteridrett

«Dæhlie» og Active Brands brøt for ett år siden samarbeidet med Norges Skiforbund. Fra neste vinter og til 2027 skal de norske landslagsløperne i langrenn gå i klær fra Craft, som styres og sendes ut fra Råde. Nå har New Wave Norway på Åkebergmosen kapret landslagene i kombinert og skiskyting

Adressa: Tønseth tilbake i landslagsvarmen

Didrik Tønseth blir en del av langrennslandslaget neste sesong, hevder Adresseavisen. Det får avisen opplyst fra flere uavhengige kilder. Trønderen ble vraket fra landslaget forrige sesong, men er angivelig tilbake i laget som presenteres av Norges Skiforbund mandag. Ifølge Adressa fikk Tønseth tilbudet om en landslagsplass for en tid tilbake.

NRK: Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån

Norges Skiforbund gir hopplandslaget mer tid til å skaffe nye sponsorkontrakter foran neste sesong. I mellomtiden får de et bufferlån fra forbundet.

NRK: Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån

Norges Skiforbund gir hopplandslaget mer tid til å skaffe nye sponsorkontrakter foran neste sesong. I mellomtiden får de et bufferlån fra forbundet.

Skiforbundet redder hopperne

Norges Skiforbund gir hopplandslaget mer tid til å skaffe nye sponsorkontrakter foran neste sesong, melder NRK. I mellomtiden får de et bufferlån fra forbundet.

Skiforbundet gir hopplandslaget buffer-lån: – Optimist

De andre grenene i Norges Skiforbund låner norsk hoppsport fem millioner kroner mens det jaktes på nye sponsorer.

Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån

Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong. Dermed unngår Hopp-Norge store budsjettkutt.

Adressa: Knotten erstatter Ulvang i FIS' langrennskomité

Guri Knotten blir Nores nye representant i langrennskomiteen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter Vegard Ulvang, melder Adresseavisen. Ulvang trer ut av komiteen han har vært leder for siden 2006. Knotten tar ikke automatisk over som komitéleder etter Ulvang, men det kan fort bli en realitet. – Vegard signaliserte for en tid tilbake at han ikke ønsket gjenvalg. Vi har fulgt Guri i internasjonale møter og vet at hun har et stort nettverk i utlandet.

Ingen kvinner vil bli trener for langrennskvinnene

Den nye hovedtreneren for kvinnelandslaget i langrenn blir en mann. Totalt var det 23 søkere på de ledige stillingene som hovedtrener og assistenttrener, skriver Adresseavisen. – Seks personer er kalt inn til førstegangsintervju, og den prosessen er allerede i gang. Deretter venter et finaleheat, med en, to eller kanskje tre kandidater. Alle sammen er meget godt kvalifiserte kandidater, og det syns vi er veldig bra, sier Baard Lund. Han er rådgiver for Kaluna Nordic og bistår Norges Skiforbund i ansettelsen av trenere for kvinnelandslaget.

VG: Hopplandslaget klarer ikke millionkrav

Det sier landslagssjef Clas Brede Bråten til VG torsdag ettermiddag. – Vi jobber hardt og befinner oss i gode prosesser med eksisterende samarbeidspartnerne våre. Men det kommer ikke til å bli signert en stor avtale før 1. mai. Det er ikke sånn vi jobber, sier Bråthen til VG. Hopplandslaget ble pålagt av Norges Skiforbund å inngå en ny sponsoravtale før 1. mai eller kutte i sitt eget budsjett. Samtlige av hopplandslagets sponsoravtaler går ut i slutten av måneden, og de må derfor skaffe 5 millioner kroner før 1. mai.

Hopplandslaget klarer ikke millionkrav: Nekter budsjettkutt

Styret i Norges Skiforbund påla hopplandslaget å inngå en ny sponsoravtale før 1. mai eller kutte i sitt eget budsjett. Ingen av delene kommer til å skje.

Mest lest siste uke