Nyheter om Norge


Hver dag denne vindmåleren snurrer for fort koster det Norge tre millioner kroner

Prislappen for å heve fregatten KNM Helge Ingstad stiger etter det TV 2 erfarer med minst tre millioner kroner for hver dag heveoperasjonen utsettes.

Sender spiss til Sverige for resten av sesongen

I august i fjor hentet Kristiansund spissen Simon Alexandersson fra den svenske Superettan kubben Brage for nesten 700 000 kroner. – Nå bærer det tilbake til Sverige igjen etter bare 11 kamper i Norge.  Den høyreiste spissen lånes ut til svenske Dalkurd FF (Superettan) ut 2019-sesongen. Simon ankom KBK i august 2018, og har spilt i totalt 11 kamper for klubben. Sportslig leder, Kenneth A. Leren hadde følgende å si om utlånet: «Vi har inngått avtale om utlån av Simon for hele kommende sesong.

Markedet for fjellhytter koker selv om vinteren smelter bort

Rekordhøy nybygging, rekordhøy etterspørsel og positiv prisutvikling er status for hyttemarkedet i Norge. Mildere vintre vil neppe stoppe utviklingen med det første, men det snakkes mye om snøsikkerhet.
Les mer om:

Viktig drahjelp: Får en halv million kroner til å utvikle nytt konsept

På Hagefjordbrygga jubles det hos Kote Null, etter at de fikk innvilget 500.000 kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge. Pengene skal de i all hovedsak bruke i jakten på Raet.
Les mer om:

Kriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge

En hemmelig politirapport avslører at personer med koblinger til Hells Angeles og kriminelle grupperinger jobber på Arlanda. – En risiko politiet er kjent med, sier Kripos-topp.
Les mer om:

Danskene har problemer. Pasientombudet i Norge er bekymret for innføring av datasystemet

Dansk helsepersonell melder om store problemer med datasystemet de har fått fra Epic. Pasientombudet er bekymret over at samme leverandør skal brukes i Norge.
Les mer om:

Langrennssporten sliter med rekrutteringen

Mens Norge dominerer i langrennssporet i VM i Seefeld, lyser varsellampene for rekrutteringen til sporten.
Les mer om:

Jan Schmid tok VM-sølv

Jan Schmid gikk inn til VM-sølv i kombinert for Norge i den første øvelsen i Seefeld. 35-åringen tok dermed sin første individuelle VM-medalje siden mesterskapet i Liberec i 2009.
Les mer om:

Made in Norway: – Det er barskt å være en norsk produsent i Norge

SKIEN: Norwegian Made. Ser du ein kopp med konglemerket ved sida, kan du vere sikker på at den er designa og produsert i Noreg.
Les mer om:

Laveste ekteskapstall på 25 år

Vi må helt tilbake til 1994 for å finne et lavere tall for inngåtte ekteskap i Norge enn de som ble inngått i fjor.
Les mer om:

Skanska fikk psykiatribygg til 780 mill.

Prosjektstyret for bygging av nytt psykiatribygg for Sørlandet sykehus har vedtatt å tildele kontrakten til Skanska Norge AS.

Danket ut store konkurrenter: - Det er Gaute og Erik som har æren for det. Og alle sjåførene, sier daglig leder

Tvedestrand Distribusjonsservice (TDS) ble kåret til Jetpaks mest presise leverandør i Norge i januar.
Les mer om:

Omstridt IT-løsning innføres i Norge

Dansk helsepersonell melder om store problemer med datasystemet de har fått fra Epic. Pasientombudet er bekymret over at samme leverandør skal brukes i Norge.
Les mer om:

Klopp vet hvilken United-manager han møter neste sesong

Vi har hørt det fra Ryan Giggs, vi har hørt det fra Paul Pogba og flere av spillerne. Nå komme samme melodi fra rival Jürgen Klopp. Da er det virkelig på tide å lytte. De skal møtes på søndag: Liverpool mot United, Klopp mot Solskjær. 11 seire på 13 kamper for Solskjær taler om at Liverpool – sesongens sterkeste klubb i Premier League (sammen med City, selvfølgelig) – møter et United som er alt annet enn svekket etter månedene med neglisjering. Og hva mener Klopp om den største diskusjonen i Manchester: manager-jobben? Det er bare å klappe Solskjær inn.

Åpner for emojier i bilskiltet

Queensland i Australia er først ute. Men kan det bli aktuelt i Norge?
Les mer om:

EU stopper skatteunndragelse

Norge må bli medlem av EU for å stå sammen med andre land i kampen mot multinasjonale selskapers skatteunndragelse, skriver Johannes Bangum fra Unge Venstre.
Les mer om:

Disse yrkene er det størst etterspørsel etter fremover

Norge har et skrikende behov for flere rørleggere, snekkere og andre håndverkere de neste årene. Unge som velger yrkesfag nå har gode jobbutsikter.
Les mer om:

Norge blir med på søknad om fotball VM 2027

Det som ser på årstallet og har litt peiling på fotball skjønner umiddelbart at det dreier seg om fotball VM for kvinner som Norge nå blir en del av.  De seks nordiske fotballforbundene går sammen om et pilotprosjekt og søker om fotball-VM for kvinner i 2027.

Forsker på vindkraft: – Vi vil se en bølge av utbygging

Det planlegges i disse dager flere hundre vindmøller i indre Agder. I folkemøter og politiske møter er diskusjonene høylytte. Hvorfor er vindkraft så vanskelig i Norge? Mikaela Vasstrøm ved UiA leder et forskningsprosjekt som skal finne svaret på akkurat det.
Les mer om:

Halve Norge saltes og strøs før helgeutfarten

Strøbilene er i full gang for å gjøre veiene sikrere. Det varsles vanskelige og glatte kjøreforhold i deler av Nord-Norge, i Trøndelag og i Hedmark og Oppland.

Glatte veier over hele Norge

Strøbilene er i full gang for å gjøre veiene sikrere. Det varsles vanskelige og glatte kjøreforhold i store deler av landet.
Les mer om:

Disse kan skåne naturinngrep på land – forskere etterlyser større satsing

I 2009 satte Equinor opp verdens første flytende vindmølle utenfor Karmøy. Ti år senere undres klimaforsker på hvorfor Norge ikke har kommet lenger i satsingen på havvind.
Les mer om:

Flytende vindmøller kan skåne naturinngrep på land – forskere etterlyser større satsing

I 2009 satte Equinor opp verdens første flytende vindmølle utenfor Karmøy. Ti år senere undres klimaforsker på hvorfor Norge ikke har kommet lenger i satsingen på havvind.
Les mer om:

Presenterer «festivalenes fremtidige headlinere»

«Er det headlinerne som gir den gode festivalfølelsen?» spør arrangørene av den nye showcasefestivalen hu:Mor i en pressemelding. «De norske festivalene har snevret seg inn på ett kunstuttrykk – musikken – mens scenene rundt om ellers i Norge er fulle av andre opplevelser som ikke bare passer inn på festival, men som vil være med å løfte festivalen til nye høyder.» Den ferske festivalen, som arrangeres lørdag 2. mars, har fokus på Norges humor- og alternativscene.
Les mer om: