Nyheter om Norge


Brukte dansk rapport til å forsvare å holde ølkranene stengt i Norge

Regjeringen forsvarte en forlenget skjenkestopp med en dansk rapport. Virke etterlyser en tilsvarende norsk rapport og mer åpenhet om bakgrunnen for at et tiltak forlenges.
Les mer om:

Danskene endrer «kjøttrådene» – ikke mer enn dette per dag

350 gram kjøtt i uken, eller 50 gram om dagen, er nå en del av danskenes nye kostholdsråd. Norge har ikke planer om å slenge seg på med det første.
Les mer om:

Her er den i Norge: Toyotas første elbil

Kommer til våren – men vi har allerede kjørt den. Les testen:
Les mer om:

- Livsfarlig å bevege seg ute nå

Det blir stille etter stormen. Men først må store deler av Norge gjennom et regn av farevarsler.
Les mer om:

Henter landslagspiller i Egypt

Det kan virke som om Jerv har gjort et lite varp nå som de har hentet inn den 23 år gamle kantspilleren Luis Willis Alvés Furtado. Han er født i Frankrike, og kommer fra spill for FC Masr som i fjor spilte på øverste nivå i Egypt. Futardo spiller også for landslaget til Kapp Verde. Arne Sandstø hadde følgende å si om den nye signering til Jerv sine sider:«Willis er en kraftpakke med teknikk. Han har både fart og ferdigheter, og et godt overblikk for spillet. Det er en spiller med x-faktor og og et spennende potensiale, som vi gleder oss til å få utviklet enda mer.

Ny Netflix-konkurrent til Norge

Paramount+ åpner slusene for nordmenn i mars.
Les mer om:

Norske profiler føler seg bortdømt – nå er VM i fare

KAIRO (VG) Norge er avhengig av hjelp for å gå videre fra mellomrunden i VM. Den føler de ikke at de fikk av det spanske dommerparet i dramaet mot Portugal.
Les mer om:

Hull-manageren om Samuelsen: – To klubber er veldig ivrige

Hull-manager Grant McCann bekrefter at to klubber jakter på Martin Samuelsen. – En i Danmark og en i Norge, sier han.

Søkte om totalt 1,3 milliarder

Idrettsaktører og frivillige organisasjoner søkte om å få dekket drøyt 1,3 milliarder i tapte inntekter gjennom kulturminister Abid Rajas (V) tredje krisepakke. Det viser den oppdaterte søkerlisten og nøkkeltall fra Lotteri- og stiftelsestilsynet , som har administrert ordningen. Fristen for å søke utløp 15. januar. Totalt kom det inn 6595 søknader. Disse knytter seg til 25.153 ulike arrangementer. I alt har 5891 organisasjoner kommet på banen for å få kompensert tapte inntekter som følge av viruspandemien. Den største enkeltsøknaden står Norges Håndballforbund bak.

Stefan Johansen ferdig med Fulham

Fulham manager Scott Parker har ikke benyttet seg av Stefan Johansen på fryktelig lenge, vi skal ikke påstå at det er grunnen til at klubben ligger under den røde streken, men den norske midtbanespilleren var en viktig del av laget frem til Scott Parker overtok tømmene. Vi må helt tilbake til 1 oktober i fjor i ligacupkampen mot Brentford sist gang 30 åringen fikk spille. – Nå er både lån og salg noe agent Tore Pedersen forteller til VG: «Det jobbes med fornuftige alternativer. Utenom det er det ikke så mye å si.

Budsjettvennlig kompakt-SUV

Den nye, helelektriske EQA-modellen overrasker med en lav startpris på 408 000 kroner. Bilen kan bestilles fra 4. februar og kommer til Norge i april. 
Les mer om:

Daniels rånerserie skamroses i Sverige: – Nå kjenner jeg på forventningspresset

SKIEN: Svenske Aftonbladet kaller første sesong TV-serien fra Bø en perle. I Norge er «Rådebank» den mest sette etter «Skam». Staysman er så fan at han sendte mail der han spurte om å få en rolle. Når sesong to har premiere på torsdag kjenner regissør Daniel Fahre fra Skien på forventningspresset. – Jeg er fryktelig nervøs.

Kraftig fall i asylsøknader

Antall asylsøknader til Norge har falt fra 31.150 i rekordåret 2015, til 1387 i fjor. Coronaen og innstramminger i reglene trekkes frem som viktige årsaker.
Les mer om:

Norge vant intenst VM-drama mot Portugal: – Det er krig

KAIRO (VG) (Portugal-Norge 28–29) Et tap ville sendt Norge ut av VM, men de norske håndballgutta taklet presset og tok to viktige poeng for å komme til kvartfinalen i mesterskapet.
Les mer om:

Vaksineringen: Derfor henger Norge etter

Norge har en annen vaksinestrategi enn våre naboland. Det gjør at befolkningen vaksineres tregere.
Les mer om:

431 nye koronasmittede siste døgn – 236 færre enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 431 koronasmittede i Norge. Det er ni flere enn dagen før, men 236 færre enn samme dag i forrige uke.
Les mer om:

Norsk klima perfekt for solenergi – likevel henger vi etter

Det kalde norske klimaet gir bedre og mer effektive solcelleanlegg enn lenger sør i Europa. Nå vil forskere at Norge skal bli blant de beste i klassen på solkraft.
Les mer om:

Norge må ha VM-hjelp: – Akkurat som vi fryktet

Slik tar håndballgutta seg til VM-kvartfinale.
Les mer om:

431 nye koronasmittede siste døgn – 236 færre enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 431 koronasmittede i Norge. Det er ni flere enn dagen før, men 236 færre enn samme dag i forrige uke.
Les mer om:

Slik kan Norge miste kvartfinalen: – Tror ikke Frankrike legger seg

Den norske ettmålsseieren over Portugal kan vise seg å være for liten. Åpningstapet mot Frankrike kan bli skjebnesvangert. Om portugiserne søndag vinner mot Frankrike med mellom ett og seks mål kan Norge miste VM-kvartfinalen.
Les mer om:

Les dagens VG her!

Norge har en annen vaksinestrategi enn våre naboland. Derfor blir vår befolkning vaksinert tregere. Men hvorfor? Og hvordan? Les saken her!
Les mer om:

Stolpeskudd i siste sekund holdt liv i Norges kvartfinaledrøm

Det ble dramatisk da Norge møtte Portugal i den første kampen av hovedrunden i Håndball-VM.

Folkebørsen: Bergerud reddet Norge

(Portugal-Norge 28–29) Torbjørn Bergerud så det siste skuddet slå i stolpen. Norge vant skjebnekampen om å komme til VM-kvartfinalen. Bli med å sette dine poeng på VG-børsen.
Les mer om:

Norge vant etter nervepirrende drama: - Helt vilt

Norge vant første kamp i hovedrunden i håndball-VM etter et nervepirrende drama som ble avgjort i siste sekund. Nå venter to nye skjebnekamper i jakten på kvartfinaleplass for de norske guttene.
Les mer om: