Nyheter om Norge


Økonom: Norge kan havne i kryssilden i handelskrigen mellom USA og Kina

Handelskrigen mellom USA og Kina påvirker hele verdenshandelen og vil også ramme Norge, mener flere eksperter.
Les mer om:

Sverige er også rammet av skogbrann, låner seks helikoptre fra Norge

Svenske beredskapsmyndigheter (MSB) har fått hjelp av seks helikoptre fra Norge i kampen mot skogbranner.
Les mer om:

På bobilferie i ombygd fangetransport fra 1964

Med vedovn til å holde varmen på kalde netter, og et fungerende kjøleskap fra 1973 skal familien fra Tyskland utforske Norge i sin helt spesielle bobil.
Les mer om:

– Vi har blitt kjent med verden på en helt annen måte(pluss)

129 utvekslingselever kommer til Norge i august for å lære om norsk kultur og tradisjon. 90 mangler fremdeles en vertsfamilie. Rita og Torstein Jørgensen fra Trollvika har vært verstfamilie for seks jenter fra land i hele verden. Og har elsket det.
Les mer om:

Engelske fengsler gir fangene telefoner

Tusenvis av fengselsinnsatte i England og Wales vil få muligheten til å ha telefonsamtaler i cellene sine i et forsøk på å redusere vold. Hva er sjansen for at en lignende løsning vil skje i Norge?
Les mer om:

Slutt for «eksos-skinka» til høsten

Til høsten kan Norge importere mer skinke fra EU-land, og smutthullet som skaper såkalt eksosskinke, fjernes. Hurra, roper Matmerk-direktøren.
Les mer om:

17-åring med midlertidig oppholdstillatelse siktet for drapet i Vadsø

En 17 år gammel afghansk gutt er siktet for drapet på 18 år gammel mann i Vadsø lørdag. Gutten kom til Norge som mindreårig asylsøker i 2015.
Les mer om:

Bildeserie fra dragrace i Fyresdal

FYRESDAL: 40 år etter at dragrace ble presentert i Fyresdal, var det klart for jubileum hos den lokale motorsportsklubben. Fredag og lørdag var bygdas flystripe arena for det årlige arrangementet i samarbeid med Amcar Norge. 150 deltakere, fra både Norge og Sverige, var påmeldt og flere av bilene og utøverne fra 1978 var på plass. Jan Kile i Fyresdal motorsportklubb forteller om flere tusen tilskuere, men arrangementet fikk dessverre en brå slutt og det ble avlyst søndag. En lokal gutt var da fortsatt savnet etter en tragisk båtulykke.
Les mer om:

Den siktede kom til Norge som mindreårig asylsøker

Det opplyser politiet i Finnmark på en pressekonferanse.
Les mer om:

Flere får trolig skabb: – En intens kløe jeg ikke har opplevd før

Det er meldt om flere utbrudd av skabb i Norge de siste årene, ifølge Folkehelseinstituttet. Lege Ebbe Grønvold fikk selv skabb for noen år siden, og sier det er vanligere enn hva man tror.

17-åring med midlertidig oppholdstillatelse siktet for drapet i Vadsø

En 17 år gammel afghansk gutt er siktet for drapet på en 18 år gamle Håvard Pedersen i Vadsø lørdag. Gutten kom til Norge som mindreårig asylsøker i 2015.
Les mer om:

Drapssiktede hadde midlertidig oppholdstillatelse

Politiet opplyser at 17-åringen som er pågrepet og siktet for drapet på en 18 år gammel mann i Vadsø, kom som mindreårig asylsøker til Norge i 2015.
Les mer om:

Økt toll på import av storfekjøtt til Norge

Tollen på import av storfekjøtt til Norge settes opp. Bakgrunnen er tørken i landet som har ført til at flere dyr enn normalt slaktes.
Les mer om:

Siktede etter knivdrap i Vadsø hadde midlertidig opphold i Norge

18-årige Håvard Pedersen ble drept. Den siktede hadde forfulgt andre personer.
Les mer om:

Drapssiktet 17-åring hadde midlertidig opphold i Norge

Det var 18 år gamle Håvard Pedersen fra Vadsø som ble drept på jobb i Coop Extra-butikken i Vadsø lørdag kveld. En 17-åring er siktet for drap.
Les mer om:

Flommen av e-poster illustrerer den store svakheten med GDPR

Torsdag 20. juli trår EUs nye personvernregler i kraft i Norge. Det er et skritt i riktig retning, men ikke en perfekt løsning.
Les mer om:

Derfor er ikke Byton som andre biler

Den kinesiske elbil-SUV-en Byton M Byte kommer til Norge i 2020 og prisene starter på ca. 360.000 kroner. Bilen byr på endel innovasjoner. Vi har tatt en nærmere titt på noen av dem.
Les mer om:

Pilegrimsvandring: – Slik vil turistene oppleve Norge

Interessen for å dra på pilegrimsvandring øker. Fra å være en vandring mot hellige mål, settes naturen mer i fokus.
Les mer om:

Slik jakter pilotene skogbrann over Norge

OVER ØSTLANDET (VG) I sommer flyr brannpiloter fra Rygge Flyklubb over Østfold for å overvåke skogene og bistå brannvesenet i slukningsarbeidet.

Håndballjentene sviktet offensivt mot Frankrike

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte 16-22 for Frankrike i en landskamp natt til søndag. Ikke siden 1994 har Norge scoret så få mål.
Les mer om:

Kripos-sjef slår alarm om mafialignende tilstander i Norge

Kripos-topp Eivind Borge er bekymret for det han mener er en alvorlig kriminalitetsutviklingen i Norge. – Kriminelle får hjelp til å skjule kriminalitet, advarer han.
Les mer om:

Offshore-formann frykter fengsel i Tyrkia

Han har sonet nesten tre år i fengsel for narkotikakriminalitet. Nå vil Norge sende ham til Tyrkia, hvor 29-åringen risikerer å bli fengslet uten dom.
Les mer om:

Håndballjentene med verste målfangst siden 1994

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte 16-22 for Frankrike natt til søndag. Ikke siden 1994 har Norge scoret så få mål i en landslagskamp.
Les mer om:

Håndballjentene med labert målnivå mot Frankrike

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte 16-22 for Frankrike natt til søndag. Ikke siden 1994 har Norge scoret så få mål i en landslagskamp.
Les mer om:

Håndballjentene med labert målnivå mot Frankrike

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte 16-22 for Frankrike natt til mandag. Ikke siden 1994 har Norge scoret så få mål i en landslagskamp.
Les mer om: