Nyheter om Nordstrand


Fortsatt problemer på Østfoldbanen – Bane Nor finner ikke feilen

På grunn av signalproblemer mellom Oslo S og Nordstrand blir innsatstogene inntil videre innstilt. Situasjonen er ikke endret tirsdag morgen.

Hjemme slenger Pia beina på bordet og ser en dårlig film

Mens Pia Farstad von Hall er leder for Nordstrand Høyre, er bonussønnen leder for Nordstrand Unge Høyre.
Les mer om:

NIF reddet ett poeng mot serielederen

Med litt flaks og litt dyktighet reddet Petter Strandem Nyhus 1-1 for fotballherrene til Nordstrand hjemme mot serieleder Eidsvold Turn i Norsk Tipping-ligaen.
Les mer om:

Nå skiller bare ett poeng mellom romeriksklubbene

(Nordstrand – Eidsvold Turn 1-1 og Spjelkavik – Lørenskog 0-2). Lørenskog utnyttet Eidsvold Turns feiltrinn og kløv opp i ryggen til eidsvollingene.
Les mer om:

Åpner Nordstrand Gaming Center: – Vi setter gaming som fritidsaktivitet på lik linje med sport

På Lambertseter fritidsklubb gjøres siste finpussen før åpningen av Nordstrand Gaming Center onsdag 21. august. Målet er å skape en sosial arena for dem som liker gaming.
Les mer om:

Snart kan du se travløp via Nordstrands Blad

Fra midten av august overtar Amedia medierettighetene til rikstotoløp. Det betyr at abonnenter kan se livetrav fra Bjerke og andre arenaer via Nordstrand Blads nettavis.
Les mer om:

Markus (17) sikter mot toppen

OL og EM. Det er noe friidrettsutøver Markus Rooth (17) fra Nordstrand tør å drømme om etter at han har imponert i mangekamp denne sesongen.
Les mer om:

Vil fylle bydelshuset på Sæter med kultur: – Det bør være et hus folk på Nordstrand er stolt av!

Venke Knutson er blant dem som har store vyer for bydelshuset på Sæter, som neste år skal få nytt innhold. Drømmen er at bygget skal bli et møtested hvor kreativitet og kultur kan blomstre – et kulturhus på Nordstrand.

Økt sikkerhet på Mortensrud og Holmlia under Eid i dag

Moskeer på Søndre-Nordstrand får økt vakthold i dag. – Vi er i dyp sjokk og svært bekymret etter skyteepisoden i Bærum, opplyser Søndre Nordstrand Muslimske Senter.
Les mer om:

På mopeden sin reiser mastergradstudenten Mose (35) rundt og selger bøker på Nordstrand: – Kunnskap redder verden

Kanskje får nettopp du besøk fra Kenya i sommer? Med bøker i kofferten bak på mopeden farter Mose Kefa Onchari rundt i vårt distrikt.
Les mer om:

Alle førsteklassinger får gratis Aktivitetsskole

Barn som skal begynne på skolen til høsten vet nå hvilken skole de skal gå på. Da er det også tid for å søke på Aktivitetsskolen (AKS). Fra høsten 2019 vil ca. 16 000 elever i Oslo få tilbud om tolv timer gratis oppholdstid i AKS. Det gjelder også alle 1.klassinger i bydelene Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø.

BSKs 16-åringer ute av Norway Cup etter straffedrama

Åttendelsfinalen ble siste stopp for fotballguttene til Nordstrand (G16) i Norway Cup etter at de tapte straffekonkurransen 5-3 torsdag.
Les mer om:

- Jeg har sett hvordan lokalmiljøet har stilt opp når en krise rammer, sier Espen Andreas Hasle

- Nordstrand er et fint sted å bo. Det siste året har vi opplevd hva et godt samhold betyr, sier Espen Andreas Hasle, KrFs listetopp til bystyret.
Les mer om:

Nå vil NIFs 13-åringer vinne Norway Cup

Å vinne Norway Cup er de færreste forunt, men det skremmer likevel ikke 13-årslaget til Nordstrand.
Les mer om:

Karina (19) kjemper om å bli Miss Norway

I begynnelsen av august avgjøres det om Karina Okorokova fra Nordstrand blir årets Miss Norway.
Les mer om:

Ny bomring ved Rema 1000 Kolbotn stopper ikke kundene - Kjøpmann Eirik Gulbrandsen (36) fra Nordstrand er fornøyd med tallene

Første juni kom det ny bomring ved Kolbotn, og den første helgen sto det helt stille. Men kundene kom raskt tilbake, og Eirik Gulbrandsen har hatt grønne tall allerede på sin første arbeidsuke.

– Vi har vunnet kamper som vi tidligere har pleid å tape

(Nordstrand – Lørenskog 0-1). Trener Daniel Westvang ser fram mot en spennende høst etter at Lørenskog tettet luka til Eidsvold Turn.
Les mer om:

Nordstrand tok ferie med tap for Lørenskog

Tabelltoer Lørenskog avgjorde matchen på straffespark, og sendte fotballherrene til Nordstrand ut i en spennede høstsesong.

Andrea (22) fra Abildsø var en av seks hundre jobbsøkere - I sommer jobber hun og førerhunden Ortis på kirkegården

Hvert år er det hard konkurranse om å få seg sesongjobb på kirkegårder i Oslo. Svaksynte Andrea fikk sommerjobb på Nordstrand kirkegård i fjor og er tilbake i år.

Skoleveiene i Bydel Nordstrand skal bli tryggere – nå settes farten ned i Nordstrandveien

I løpet av året skal farten ned på flere lokale skoleveier. Humper og opphøyde gangfelt er andre virkemidler som settes inn for at barna skal kunne ferdes tryggere i trafikken.
Les mer om:

- Det er viktig at ikke utbyggere får ja til å sette i gang store prosjekter, mens privatpersoner som vil gjøre mindre endringer, får nei.

Anne Cecilie Kaltenborn i Malmøya Vel mener det midlertidige forbudet mot å rive og bygge på øyene i Bydel Nordstrand, samt Nedre Bekkelaget og Padda er klokt. Men det må være likhet for loven, sier hun.
Les mer om:

Gamle hedersmenn på Nordstrand formet lokalsamfunnet

Tre profilerte nordstrandsborgere ble presentert i Nordstrands Avis i 1929: Major Marcus Torkildsen, kjøpmann Carl Schjelle og bonde Ole Bjørnsen.