Nyheter om Nordstrand


Slik var Edvard Munchs kjærlighet til Nordstrand – her fant han inspirasjon til flere malerier

Munch-familien hadde en lang historie på Nordstrand og en familiegrav finnes fortsatt på Nordstrand kirkegård.
Les mer om:

Sprik i prisene på norske jordbær – her finner du de billigste

Med sommeren følger også jakten på de ettertraktede norske jordbærene. Nordstrands Blad har saumfart butikkene på Nordstrand og Østensjø på jakt etter de billigste.
Les mer om:

Kokeanbefaling på øyene og Nedre Bekkelaget oppheves

Vann- og avløpsetaten opphever kokeanbefalingen for innbyggerne i Bydel Nordstrand som siden 24. juni er blitt bedt om å koke drikkevannet.
Les mer om:

Kokeanbefaling oppheves i Oslo

Vann- og avløpsetaten i Oslo opphever kokeanbefalingen for innbyggerne i bydel Nordstrand som siden 24. juni er blitt bedt om å koke drikkevannet.
Les mer om:

To nye koronatilfeller i Bydel Nordstrand – forventer å få flere

Denne uken kom testresultatene som bekrefter at to nye personer har testet positivt. Bydelsoverlege Tanja Tomasevic sier virussituasjonen langt fra er over.
Les mer om:

Eiendomsmegler Finn Bragnes fra Nordstrand: – Mange som er imot «eplehageutbygging», bor selv i boliger som er et resultat av fortettingen på 90-tallet

Hele Nordstrand er et resultat av fortetting gjennom tid. Det påpeker den erfarne eiendomsmegleren Finn Bragnes, som har spesialisert seg på nye boligprosjekter. – Det var jo bare Ekebergbanen og noen jorder her. Vi må ta inn over oss at verden endrer seg.
Les mer om:

Frisør Espen på Nordstrand har kjøpt inn sprit for 40.000 siden gjenåpningen av salongen: – Noen synes jeg overdriver litt

Frisør Espen Lindstad bruker nå et kvarter ekstra på hver kunde. – Det taper vi penger på, men jeg ser på det som et samfunnsansvar, sier han.
Les mer om:

Filip Mathias (12) fra Nordstrand har hovedrollen i ny Knerten-film – dette var de vanskeligste scenene å spille inn

Filip Mathias Eide (12) fra Munkerud spiller rollen som Lillebror i den premièreklare barnefilmen «Knerten og Sjøormen». – Ganske rått, sier den unge skuespilleren.
Les mer om:

Planene om båthavn på Ljansbruket opprører Miljøpartiet De Grønne. – Jeg har løsningen, og det er en gavepakke til MDG, sier Espen Andreas Hasle (KrF)

Ljansbruket småbåthavn bør bli Norges første nullutslippshavn, mener KrF-politikeren fra Nordstrand. – Nei, dette løser ikke problemene, svarer MDG-leder.
Les mer om:

Nordstrand Vel klager Sæter-plan inn for Fylkesmannen – frykter dominoeffekt av høye prosjekter rundt Sæterkrysset

– Vi mener saken må tilbake til Plan- og bygningsetaten, sier Heidi Aasheim i Nordstrand Vel. De har klaget arealplanen for det nordvestre hjørnet av Sæterkrysset inn til Fylkesmannen, og påpeker både saksbehandlingsfeil og prinsipielle problemer med den vedtatte planen.
Les mer om:

Nå skal hullete asfalt på Lambertseter og Ljan bli ny!

Et forlik mellom byrådspartiene og Frp gir 10 millioner kroner ekstra i år til asfaltering av gater i Oslo. Det får blant annet Bydel Nordstrand glede av.

Snart kan du benke deg på nye bussholdeplasser på Nordstrand og i Østensjø

Koronakrisen har forsinket oppgraderingen av mange lokale bussholdeplasser, men nå er arbeidet i gang igjen.
Les mer om:

BILDESERIE: Se bildene fra ABBA-showet på nye Nordstrand kulturarena: – Det er gøy å slippe seg løs

Barn fra bydelen har tilbrakt en uke av sommerferien på nye Nordstrand kulturarena på Sæter. Se bildene fra det «Mamma Mia»-inspirerte showet de har laget.
Les mer om:

Håper krisepakke kan oppfylle kulturhusdrøm på Sæter

Ferske krisepenger fra staten kan bli en redningsplanke for Nordstrand Kulturarena. Det håper lokalpolitikere som heier på en rask forvandling av det gamle bydelshuset på Sæter til et «drømmehus» for unge og gamle.
Les mer om:

Kjersti og Trine fra Nordstrand omsetter for 20 millioner i året: – Må klype oss selv i armen

Siden 2013 har gründerne Kjersti Borander og Trine Romskoug fra Nordstrand bygget opp sin egen markedsføringsbedrift for små selskaper. – Det er babyen vår, sier de.
Les mer om:

Nesten 4,7 millioner deles ut til korps, idrettslag og foreninger i Nordstrand og Østensjø: – Dette setter vi utrolig stor pris på

OBOS drysser millioner over koronarammede idrettslag og foreninger. Se hvem som får penger i bydelene Nordstrand og Østensjø.
Les mer om:

Oppussingsobjekt på Nordstrand gikk tre millioner over takst – fem personer kjempet i budrunde

Boligmarkedet er fortsatt hett om dagen. Det fikk eierne av en bolig i Åsdalsveien på Nordstrand merke da boligen deres gikk langt over takst denne uken.
Les mer om:

Nå kan folk på Nordstrand igjen få god nattesøvn – i natt hadde russen årets siste rulling

Årets russekull ble først forhindret av korona, så fikk de utsatt feiringen til juni. Onsdag rullet bussene på Nordstrand og i Østensjø for siste gang. Nå vurderer man å flytte russetiden permanent.
Les mer om:

Oslo-folk anbefales å koke drikkevannet

Vann- og avløpsetaten i Oslo har funnet bakterier i vannet og anbefaler derfor innbyggerne i deler av bydel Nordstrand å koke drikkevannet.
Les mer om:

Bydelsutvalget går imot boligprosjekt i Ryenbergveien – mens naboer jubler, fortviler utbyggeren: – Føler vi ikke fikk vist frem prosjektet

Bonum Eiendom har et ønske om å bygge 65 nye leiligheter i Ryenbergveien. Det vil ikke bydelsutvalget i Nordstrand at de skal. De legger småhusplanen til grunn, til stor skuffelse for utbyggeren.
Les mer om:

Kokevarsel for deler av bydel Nordstrand

Vann-og avløpsetaten har sendt ut en anbefaling om koking av drikkevannet for et større område
Les mer om:

Ella og Ing­rid (12) fikk spar­ke­syk­le­ne fra­stjå­let mens de var på fot­ball­tre­ning: – Det er skik­ke­lig kjipt og slemt gjort

Jen­te­ne var på aka­de­mi­et til Nordstrand IF sam­men med 50 and­re jen­ter da de plut­se­lig opp­da­get at de elek­tris­ke spar­ke­syk­le­ne var stjå­let.
Les mer om:

Oslo kommune kjøpte strandeiendom på Nordstrand, nå skal huset leies ut

Kommunen hadde ikke fått med seg at de selv hadde kjøpt Mosseveien 201c da de sendte varsel om tvangsmulkt.

Selv om mange avlyser finnes det fortsatt steder man kan feire Sankthansaften i Bydel Nordstrand og Østensjø

Tirsdag 23. juni markeres Sankthans, her får du en oversikt over hvor du kan legge feiringen i år.
Les mer om: