Nyheter om Nordrum


Nå kommer grønnsakene til markedet - og du kan bruke Vipps

Gartner ved Slidreøya fengsel, Anders Nordrum, forteller lørdag blir første dag med salg av grønnsaksplanter fra fengselet i år.
Les mer om:

Maria Nordrum (37) må disputere i russisk lingvistikk på webkamera hjemmefra

Maria Nordrum (37) skal i dag forsvare sin doktorgradsavhandling ved Universitetet i Tromsø. Haken er at det gjøres hjemmefra på webkamera.
Les mer om:

Fjols til fjells: Bli med på årets feteste afterski-fest i Oslo!

Vi tar en pinne for Trysil! Førstkommende fredag har Fjols til fjells premiere, en moderne vri på Norges fjerde mest populære kinofilm noensinne. I den anledning inviterer Nordisk Film Kino til tidenes kalas i Oslo.

Ny «Fjols til fjells»: – Flere stunt enn originalen!

Petter Holmsens første spillefilm er en oppfølger av en av norsk films største klassikere – der Herbert Nordrum gjør stunt og Christian Skolmen går i singlet i snøstorm.
Les mer om:

Ny «Fjols til fjells»: – Flere stunt enn originalen!

Petter Holmsens første spillefilm er en oppfølger av en av norsk films største klassikere – der Herbert Nordrum gjør stunt og Christian Skolmen går i singlet i snøstorm.
Les mer om:

Twitter-storm mot Norge og norsk ambassadør i Iran

«Dere burde heller stå opp for menneskerettigheter enn å finansiere overgripere», skriver USAs ambassadør Richard Grenell til Norges ambassadør i Iran, Lars Nordrum. USA og Israel er rasende over at Norge forsøker å omgå amerikanske sanksjoner i Iran.
Les mer om:

Netflix’ norske juleserie er full av stjerner

Hvor mange norske Netflix-serier kan du ramse opp? Det finnes en håndfull, men flere er på vei. Den neste har premiere allerede om noen uker. Den amerikanske (men globale) streamingtjenesten ringer nemlig julen inn med en helnorsk produksjon. Home for Christmas, eller Hjem til jul, må ikke forveksles med Bent Hamer-filmen med samme tittel fra 2010. Den nye serien følger Johanne (Ida Elise Broch), en 30 år gammel kvinne som innser at hun er den eneste i familien og vennegjengen uten fast følge.

Jakter på den beste hvitløken - i Valdres

I forrige uke la Torstein Jæger Dahlen og Anders Nordrum ut et testfelt med 40 hvitløkssorter i parsellhagen til Engebret Månum ved Førsøddin på Leira.
Les mer om:

HBO satser på norske krefter

«Beforeigners» er den første norske originalproduksjonen fra HBO Europe og 21. august er det klart for den første av seks episoder. Serien kommer fra Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, duoen som tidligere har gitt oss «Lilyhammer» – og det virker som om de har pønsket ut et enda mer ellevilt plott denne gangen: «Mennesker fra fortiden ankommer vår tid.

Fra Hviterussland til Vestre Slidre: Magisk møte med munk ble spiren til hvitløksblomstene

Fengselsgartner Anders Nordrum besøkte den tidligere sovjetrepublikken i 2001. Ute på landsbygda hadde han et fascinerende treff med en munk. To hvitløk fra ham var egentlig starten på Vestre Slidre fengsels grønnsakseventyr.

Anders leverte tre års gartnerpensum på seks timer

- Jeg håper dere er klare for å få tre års pensum fra gartnerskolen presentert på seks timer, spøkte Anders Nordrum da han presenterte seg for de påmeldte på Valdres Folkemuseum en tidlig lørdag i april.
Les mer om:

Norske fotografer i verdensklasse

«Frozen Pond» er tatt med drone 100 meter over skogen. Nå er bildet til Svein Nordrum i finalen i en av verdens viktigste fotokonkurranser.
Les mer om:

Skal prate om grønsakshagens rolle tidlegare og framover

Torsdag 31. januar kjem Anders Nordrum til Vennelaget for Valdres Folkemuseum og snakkar om kva grønsakhagen har betydd for folk, og kva han kan koma til å bety i framtida.
Les mer om:

Kan ikke se et eneste faglig argument for at det er bedre for Geir å sove på institusjon

Steinar Kleiven til Elisabeth Bjørnstad Karlsen og Marte Toft Nordrum i Prosjekt palliasjon i Fredrikstad kommune: – Det dere skriver handler ikke om Geir, men om konsekvensene det skulle få for kommunen om Geir fikk sove hjemme.

Kritiserer FB for ensidig dekning av saken om ALS-syke Geir

Elisabeth Bjørnstad Karlsen og Marte Toft Nordrum i Prosjekt palliasjon i Fredrikstad kommune: Vi vil selvfølgelig bidra på alle mulige måter så også Geir og familien skal kunne leve et så verdig og optimalt liv om mulig.

Alle har et ansvar for matvareberedskapen

Anders og Barbro Nordrum mener at vi ikke kan se på Norge og Skandinavia som en isolert del av verden - uberørt av klodens situasjon forøvrig. -Vi må fortsette å bygge gode overordnede felles beredskaps-strukturer i samfunnet, samtidig må vi være klar over at disse strukturene også er sårbare. Det kan faktisk hende vi som enkeltborgere og lokalsamfunn en dag måtte ta et større ansvar, sier de to.
Les mer om:

Storstilt besøk fra nabodalen

Torsdag inntok 45 nysgjerrige gudbrandsdøler kjøkkenhagen til Anders og Barbro Nordrum.
Les mer om:

De tar den vanskelige praten med pasienter som skal dø – og spør hvordan de kan få det best mulig hjemme den siste tiden

Elisabeth Bjørnstad Karlsen og Marte Nordrum legger til rette for en god avslutning på livet. Nå håper de at kommunen gjør «Prosjekt palliasjon – mer hjemmetid» til et permanent tilbud.

Verdifullt hagearbeid på Slidreøya

Ærlighetens marked har blitt en institusjon i Valdres på de få årene det har blitt praktisert. De 12.500 stemorsblomstene som gikk unna på kort tid i vår er et eksempel på nettopp dette. Sunt for både innsatte og lokalbefolkningen, mener fengselsgartner Anders Nordrum.
Les mer om:

Tomatdyrking i Valdreshager

– Vår erfaring er at tomater stort sett er en enkel plante å få mye ut av, men den har sine krav, sier Anders Nordrum ved fengselet. På lørdag starter de salget av årets tomatplanter på Fagernes.
Les mer om:

Da Margareth skulle besøke graven til pappa, var gravsteinen borte: – Jeg sto med klump i halsen

– Ord blir fattige i en slik situasjon, sier Margareth Nordrum.
Les mer om:

Fengselet trosser vinteren

Nå vil vi ha vår, om det så bare blir i krukker, kurver og kasser ved inngangspartiene, sier gartner Anders Nordrum ved fengselet på Slidreøya. Denne helgen åpner de så smått for salg på ærlighetens marked - en liten forsmak til de ivrigste før det braker løs med fullt sortiment før 1 mai.
Les mer om:

Tok over ungdomsskulen

Då lærarane ved Ørsta ungdomsskule reiste bort på seminar, fungerte Tonje Nordrum og Peter Smørdal som rektorar og la til rette for 60 medstudentar som tok over all undervisning ved skulen.
Les mer om:

Frisk-spiller Torstein: – Vi må score flere mål

ASKERHALLEN: Torstein Bjåland Nordrum sørget for at jubelen ikke helt uteble for hjemmelagets del i den sjette serierunden.
Les mer om: