Nyheter om Nord-Aurdal


Nå er han ikke lenger rådmann

Kristian Damstuen er ikke lenger rådmann i Nord-Aurdal. Nå har han blitt kommunedirektør.
Les mer om:

Fant ti­talls plast­rin­ger i vatnet. Kan kom­me fra et kom­mu­nalt ren­se­an­legg

Avisa Vald­res har fått til­sendt bil­der av noen små plast­rin­ger, som er funnet både i Stran­de­fjor­den og i elva Beg­na. De kan vi­se seg å stam­me fra et kom­mu­nalt ren­se­an­legg. – Vi bru­ker slike i ren­se­an­leg­get vårt i Fløa­fjor­den, sier tek­nisk sjef i Nord-Aurdal kom­mu­ne, Ru­nar Kittelsen.
Les mer om:

23 skyttere kjempet om heder og ære under Valdresmesterskapet i jegertrap

Valdresmesterskapet i jegertrap ble arrangert søndag med Nord-Aurdal JFF som vert. 23 skyttere deltok.
Les mer om:

Sp størst i Nord-Aurdal: - Det ser ut til at jeg må spise mine ord

En fersk meningsmåling for Nord-Aurdal viser at Senterpartiet har forsynt seg godt med velgere fra de øvrige partiene. Nå er Sp størst, med 37,1 prosent av stemmene. Det trodde ikke ordførerkandidat Knut Arne Fjelltun for noen måneder siden.
Les mer om:

Veteranboom i politikken - 150 listetoppar er eldre enn 70 år

Ivar Aars (KrF) er landets eldste representant i Noreg. No stiller 87-åringen som fyrstekandidat i Nord-Aurdal. Han er ein av mange eldre listetoppar.
Les mer om:

Valdres og Innlandet fram i kommune-NM

NHO Inn­lan­det sine 48 kom­mu­ner går i gjen­nom­snitt fram seks plas­ser i årets kom­mu­ne-NM. Også de seks Vald­res-kom­mu­ne­ne går fram, der Øyst­re Slidre og Nord-Aurdal kom­mer best ut på hen­holds­vis 150. og 151. plass. Vang gjør et byks med hele 58 plas­ser.
Les mer om:

AP, SV, Sp og Venstre: Eigedomsskatt bidreg til gode tenester

Arbeidarpartiet, SV, Senterpartiet og Venstre meiner at eigedomsskatt i Nord-Aurdal er eit riktig solidarisk spleiselag som må til for å oppretthalde gode tenester i kommunen.
Les mer om:

Frp og Høgre om eigedomsskatten i Nord-Aurdal - Vi klarer ikkje å få den vekk over natta

- Vi klarer ikkje å få vekk eigedomsskatten frå eit år til eit anna. Men hadde Frp fått sjansen til å styre i eitt år, skulle vi klart å redusere eigedomsskatten, og på sikt fått fjerna han heilt, seier listetopp for Nord-Aurdal Frp, Olaf Diserud.
Les mer om:

Eigedomsskatten: Nord-Aurdal retakserer ikkje for å lure regjeringa

-Vi gjennomfører ikkje retaksering av eigedommar i Nord-Aurdal av strategiske grunnar, men fordi det er lovpålagt, seier verksemdsleiar Runar Kittelsen i Nord-Aurdal kommune.
Les mer om:

Kirkevalget er i gang

Mandag startet forhåndsstemminga til året kirkevalg. Hans Christian Michaelsen var den første som stemte i Nord-Aurdal.
Les mer om:

Litterært pusterom kommer til Valdres

Litterært pusterom er et konsept lånt fra England, kalt shared reading. I høst arrangeres det for første gang i Valdres, på Nord-Aurdal folkebibliotek.
Les mer om:

Sperrer av deler av skolegården ved skolestart

Det asfalteres og bygges uteamfi på Nord-Aurdal ungdomsskole.  Målet er å få ferdig arbeidet så snart som mulig, men entreprenørene rekker ikke å bli ferdig til skolestart.
Les mer om:

Kari Ni­co­lay­sen Bergs­bak­ken fra Steinsetbygda har søkt om bar­ne­ha­ge­plass i Nord-Aurdal to gan­ger, men har fått avslag

Kari Ni­co­lay­sen Bergs­bak­ken bor i Steinsetbygda, men sli­ter med elen­dig fyl­kes­veg til Bru­flat der søn­nen skal le­ve­res i bar­ne­ha­gen. Al­ter­na­ti­vet er Fa­ger­nes, men fram til nå har fa­mi­li­en fått nei når de har søkt om bar­ne­ha­ge­plass.
Les mer om:

Får besøk fra hele verden

Airbnb er et alternativ til hotell hvor privatpersoner kan legge ut hus, hytte og annen type bopel for kortsiktig leie. Fenomenet har spredd seg raskt, I Valdres er Nord-Aurdal og Vang størst, og kan skilte med henholdsvis 69 og 51 boliger til leie.

Kraftigst tordenvær og nedbør i Vestre Slidre og Nord-Aurdal

Mandag ettermiddag og kveld kom det et forrykende uvær innover Valdres og statsmeteorolog John Smits melder at tordenværet var kraftigst i Vestre Slidre og Nord-Aurdal. På Fagernes ble vegene gjort om til elver i det regn og hagl fosset ned.

Oversømmelse i Fagernes

Regn, torden, lyn og haglbyger skaper nå problemer i Nord-Aurdal.
Les mer om:

Foreldre sliter med å få feriekabalen til å gå opp – etterlyser SFO-tilbud i ferier

Flertallet av valdreskommunene tilbyr SFO i ferier dersom interessen er stor nok, men i Nord-Aurdal kommune finnes det ingen slik ferieordning. Foreldre i kommunen fortviler over situasjonen.
Les mer om:

Fylkesmesterskap i jegertrap

Sist helg arrangerte Nord-Aurdal JFF fylkesmesterskap i jergertrap på banen på Rebne.
Les mer om:

De har lært flere valdriser å beherske spansk - nå fortsetter de kursingen

Cecilie Solar og Manuel Garcia Alonso startet spanskkurs for voksne på Nord-Aurdal Folkebibliotek høsten 2018. Etter flere kursrunder og flere forespørsler, velger de å fortsette med tilbudet for å videreutdanne tidligere elever og introdusere språket for nye.
Les mer om:

Eier du en av disse? Da bør du ringe produsenten

Nord-Aurdal Brannvesen informerer sine følgere på Facebook om at de som har brannslokkere av produsenten Gloria eller NOHA må ringe produsenten, da de har en teknisk feil.
Les mer om: