Nyheter om Nord-Aurdal


Sør-Aurdal og Nord-Aurdal er samstemte: Garanterer for rettstvist mot Hugaas AS

Sør-Aurdal kommunestyre vedtok torsdag å garantere for utgiftene til ein rettstvist mot entreprenørfirmaet Hugaas AS.
Les mer om:

Nord-Aurdal kulturskole har tilsatt Stian Alexander Olsen som pianolærer og akkompagnatør

Stian Alexander vokste opp i Fagernes har tidligere vært elev ved Nord-Aurdal kulturskole. Han fullførte i 2017 mastergradstudium i klaverspill ved Norges Musikkhøgskole, hvor han studerte med Einar Steen-Nøkleberg og Jens Harald Bratlie.

An­ders Sør­fla­ten har gått bort: - Han har be­tydd mykje for Nord-Aurdal og Vald­res

Mån­dag 10. juni gjekk An­ders Sør­fla­ten bort med den næ­ras­te fa­mi­lien rundt seg. Det blir eit sakn for fa­mi­lien, men An­ders Sør­fla­ten var òg ei driv­kraft i næ­rings­li­vet. - Han har be­tydd mykje for Nord-Aurdal og Vald­res, seier ordførar Inger Torun Klosbøle.
Les mer om:

Jostein Aanestad tjener best av rådmennene i Valdres

Råd­menn i nors­ke kom­mu­ner tje­ner over dob­belt så mye som kom­mu­ne­an­sat­te flest. I Vald­res tje­ner to råd­menn over én mil­li­on kro­ner i året. Ny­sig­ner­te Jo­stein Aa­ne­stad i Øyst­re Slidre er på topp med 1,1 mil­li­o­ner kro­ner, mens Kris­ti­an Dam­stu­en i Nord-Aurdal er like bak med 70.000 kro­ner mind­re.
Les mer om:

- Landbruket er den viktigste sektoren!

Landbruket trenger alle stemmene og talspersonene det kan få. Men er takhøgda for ulike syn i landbruket smal og ekskluderende, spør, Knut Aastad Bråten,  førstekandidat for Venstre i Nord-Aurdal og redaktør i Syn og Segn i et innlegg i Nationen tirsdag.

Sør-Aurdal fikk 450.000 kroner i brannkompensasjon fra Nord-Aurdal som takk for støtte til Storhallen

Formannskapet vedtok 28. mai å slutte seg til rådmannens forslag om å garantere for ekstra låneopptak til Valdres Storhall.

Fautrudvegen i Aurdal har fått asfalt. Nå står en annen av kommunens veger for tur

Nord-Aurdal kommune har en strategi om å redusere antall kilometer med grusveg, og asfalterer to veger i sommer. Fautrud vegen fikk asfalt denne uka, og snart står Valdresvegen for tur.

Til sykehus etter utforkjøring

Tre personer måtte fraktes til sykehus, en med luftambulanse til Ullevål i Oslo, etter en utforkjøring på fylkesvei 51 i Nord-Aurdal sent fredag kveld.
Les mer om:

Tre til sykehus etter utforkjøring i Nord-Aurdal

Tre personer måtte fraktes til sykehus, en med luftambulanse til Ullevål i Oslo, etter en utforkjøring på fylkesvei 51 i Nord-Aurdal sent fredag kveld.
Les mer om:

- For mye jobb å bli en nasjonalparkkommune

Rådmann i Nord-Aurdal anbefaler ikke kommunen å søke om å bli en såkalt nasjonalpark-kommune. Det vil ta for mye tid og kreve for mye arbeid, mener han.
Les mer om:

Generasjonssang på VLMS: - Sangen i skolen må aldri stilne!

Forrige tirsdag var førsteklassinger fra Nord-Aurdal barneskole (NABS) og pasienter ved Valdres Lokalmedisinske Senter (VLMS) samlet i et fellesskap av sang og glede.
Les mer om:

Bokbad med Victoria Bøe mandag

Mandag 3. juni kommer Victoria Bø til Nord-Aurdal folkebibliotek for å samtale med Ivar Brynildsen om den nyeste boka si "Jeg vet meg et land".

– Akkurat nå kjenner jeg på at jeg er litt i sjokk

Ordfører i Nord-Aurdal, Inger Torun Klosbøle, måtte i likhet med nærigshagens folk og pressa forlate lokalet som allmøtet ble holdt i på Fagernes onsdag.

Ga en smakebit av sommer, men Abba slo best an

Nord-Aurdal Sang­lag holdt sin tra­di­sjo­nel­le vår­kon­sert lør­dag og kunne by på både som­mer­vi­ser og to­ne­sat­te dikt.
Les mer om:

Hett og tett i politikken: - Det haster med å få bedre luft

Det haster med å få bedre luft til politikerne i Nord-Aurdal. – Det kan ikke vente av arbeidsmiljømessige hensyn, mener rådmann.
Les mer om:

Sanglaget på museet

Bilder fra konserten med Nord-Aurdal Sanglag på museet lørdag kveld, med dirigent Inge Dahl og konferansier for kvelden, Jon Gjesdal.

Schibsted sier de vil vurdere politikernes innspill

Torsdag 23. juni sendte regionrådsleder og ordfører i Nord-Aurdal, Inger Torun Klosbøle, en epost til Schibsteds ledelse der Oppland fylkeskommune, Regionstyret i Valdres, Valdres Næringshage og Nord-Aurdal kommune sammen skisserte en mulig løsning for å beholde og videreutvikle kundesenteret på Fagernes.

Etnedølene vil la 15.609 meter med valdresbane ligge

Nordre Land har tatt initiativ til bruksendring for Valdresbanen, som medfører riving av skinnegang på Valdresbanen, som gikk mellom Eina og Bjørgo. Nord-Aurdal, Søndre Land, Sør Aurdal, Vestre Toten og Etnedal skal alle ha saken opp til politisk behandling.

Tilrår garanti og støtte til rettstvist

Problema i Valdres kan bli kostbare ikkje berre for Nord-Aurdal kommune, men også for den andre eigarkommunen Sør-Aurdal.

- Reine "gartneriet", sier nabo om huset til den narkotikasikta mannen i 30-åra

Pål Andersen i Politiet Innlandet opplyste til avisa Valdres lørdag at en mann i slutten av 30-åra, bosatt i Nord-Aurdal, var inne til avhør på Hamar. I løpet av avhøret og ransakelse av huset hans ble mannens status endret fra mistenkt til siktet.

- Første kjøpesenter i Oppland som er miljøsertifisert

Tirsdag ble Amfi Valdres på Leira miljøsertifisert. Ordfører Inger Torun Klosbøle overrakte diplomet til senterleder Bård Slette og markedssjef Bente Kristin Anti. Det var den 11. bedriften som ble sertifisert i Nord-Aurdal kommune.

Dette har noen slengt fra seg ved Sustjernet

-Dette er noe av det verste jeg har sett, sier en turgåer i Nord-Aurdal som ofte tar seg turen til Koltjernet fra saga langs veien mot Steinsetbygda.
Les mer om:

Trygve Slagsvold Vedum fikk beredskapspose for kjøring på fylkesveger i Valdres

Mandag var senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum i Valdres, og før han dro til Steinsetbygda ga ordførerkandidat i Nord-Aurdal, Knut Arne Fjelltun (SP) partilederen en beredskapspose for kjøring på fylkesveger i Valdres.

Aksjon og pågripelse i Nord-Aurdal

Politiet aksjonerte mot en mann i slutten av 30-årene lørdag formiddag.
Les mer om: