Nyheter om Nord-Aurdal


Nebai Hadghu forlot et liv uten framtidshåp i Eritrea. Nå har han fått et nytt liv som småbarnsfar og helsefagarbeider i Nord-Aurdal.

- Jeg ser mennesker som mennesker. Jeg bryr meg ikke om hudfarge, religion eller funksjonsnivå, sier Nebai Hadghu (36) som jobber i helsesektoren i Nord-Aurdal. Tirsdag fikk han Voksenopplæringsprisen for sin læringsinnsats. 
Les mer om:

1. januar starter elgjakta opp igjen i fire valdreskommuner: – Opplever at en god del ikke vil være med på det

1. januar 2020 kan hjort- og elgjegere legge ut på jakt i 15 kommuner, deriblant Sør-Aurdal, Nord-Aurdal, Vestre Slidre og Vang.

Utvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke

Fra nyttår blir jaktperioden på elg og hjort utvidet i 15 kommuner, deriblant Sør-Aurdal, Nord-Aurdal, Vestre Slidre og Vang. Tiltaket skal stoppe skrantesyke.

Nord-Aurdal kom­mu­ne leg­ger til ret­te for det nye Aurdal om­sorgs­sen­ter. Snart kommer det 24 boenheter her

Nord-Aurdal kom­mu­ne er i gang med end­re vegkrysset ved det plan­lag­te Aurdal om­sorgs­sen­ter. Kra­vet til end­ring kom­mer fra Sta­tens veg­ve­sen i for­bin­del­se med god­kjen­nel­se av pla­ne­ne for om­rå­det. Det skal bygges et senter for demens-pasienter med 24 boenheter.
Les mer om:

- Vær så snill, bruk norsk. Disse begrepene er helt høl i hue!

Ap-politiker Jan Stundal ber på sine knær om at den nye helsesatsingen til Nord-Aurdal kommune skal bruke norske begreper. Han håper at helsepersonell ikke skal komme på døra til folk som allerede sliter og presentere seg som «case managere» fra kommunens «FACT-team».
Les mer om:

Klar tale fra valdresordførerne – høringsforslag vil bety årlig inntektstap bare i Nord-Aurdal på 17 mill. kroner

De seks valdresordførerne har valgt å sende et brev til Finansdepartementet angående skattlegging av vannkraftverk, som i disse dager er ute på høring.
Les mer om:

Løfter kirketaket kvelden før kvelden

Nord-Aurdal Sanglag har gjort det til årlig tradisjon å synge jula inn i Tingnes kirke lille julaften.
Les mer om:

Nord-Aurdal brann­ve­sen ber­get nok en elg. Den­ne gang i Aurdal

Man­dag mor­gen ryk­ket Nord-Aurdal brann­ve­sen ut på ny for å ber­ge en elg som var gått gjen­nom isen, den­ne gang i Aurdal.
Les mer om:

Brannvesenet måtte ut på redningsaksjon i morges: Elgku med tvillingkalver gikk gjennom isen

Nord-Aurdal brannvesen ble lørdag morgen varslet om at en elgku hadde gått gjennom isen i Ulnes. Med fem mann reiste de ut, og fikk berga det uheldige dyret.

- Jeg har sett meg lei på at kaffen blir servert i plast og papp  

I hvert eneste møte i Nord-Aurdal kommune blir det brukt engangsservice i papp og plast når det skal serveres kaffe eller noe å tygge på. Det har SV-politiker Berit Øygard sett seg lei på.
Les mer om:

- Vi har nådd en milepæl for ny barnehagestruktur i Nord-Aurdal

På nyåret skal politikerne i Nord-Aurdal vedta ny barnehagestruktur i kommunen. – En ny milepæl er nådd i arbeidet, sier kommunedirektøren.
Les mer om:

- Det har vært mange rykter om Stabburshella - rykter om at folk både ruser seg her og selger tabletter og rusmiddel

- Vi avviser aldri rusa personer, men vi avviser handlingen, sa styreleder Marit Håvelsrud, da hun orienterte politikerne i Nord-Aurdal om Stabburshella og hvordan de agerer når folk kommer rusa til møteplassen.
Les mer om:

– Avhengige av at folk stiller opp og kommer på konsert

Valdres Brass Band investerer et sekssifra beløp fra korpskassa og et stort antall timer frivillig arbeid i de to julekonsertene de arrangerer. Med over tretti julekonserter i Valdres, halvparten av disse i Nord-Aurdal, er konkurransen tøff.
Les mer om:

Monica jakter korister til tidenes største prosjektkor i Tingnes kirke

Kantor i Nord-Aurdal, Monica Korsli Solberg, legger opp til en storslått konsert i Tingnes kirke 2. februar. Tema er filmmusikk.
Les mer om:

Nytt vogntog av vegen på E16 – denne gangen i Hømandbergsvingen

En semitrailer har kjørt i grøfta på tur vestover, i Hømandbergsvingen, vest for Strand i Nord-Aurdal.
Les mer om:

Rekordmange tar influensavaksine, og det er ikke for seint dersom du også vil ta den

Over tusen personer har tatt influensavaksine i Nord-Aurdal hittil, og forsatt er det mulig å få tatt vaksinen.
Les mer om:

Heimehjelpa satt fast – flere ganger

I går kveld og i natt satt heimehjelpa i Nord-Aurdal fast med bilene flere ganger, på grunn av all snøen. Men hjelpa kom fram til slutt, sjøl om det tok lengre tid.
Les mer om:

Slik blir plastmonsteret som elevene ved Nord-Aurdal barneskole skal få bygget til våren

Elevrådet ved Nord-Aurdal barneskole (NABS) har valgt hvilket plastmonster som skal bygges til våren. - Vi er i gang med å plukke søppel, og vi finner mye, forteller elevene, som skal bruke dette til å lage et plastmonster.
Les mer om:

Kastet seg over konsertbillettene så kjapt at serveren krasjet

– Mottagelsen er over all forventing, sier en fornøyd kulturkonsulent i Nord-Aurdal kommune, Lars Isachsen Jemterud. Etter at billettene til neste års konserter med henholdsvis Hellbillies og Odd Nordstoga ble lagt ut fredag, var nesten en tredjedel av dem solgt bare på få timer.

Stor dag for drik­ke­vanns­for­sy­nin­ga i Nord-Aurdal: I dag ble pum­pe­ne ved Ski­pet test­kjørt

Nå er nordaurdølene ga­ran­tert friskt drikkevann også om det skul­le opp­stå kri­se i den or­di­næ­re vann­for­sy­nin­ga.
Les mer om:

Listhaug skuffet over at få norske kommuner har svart Mattilsynet om drikkevann: Kun to av valdreskommunene har svart

Kun Nord-Aurdal og Sør-Aurdal er blant de 149 av landets 422 kommuner som har besvart Mattilsynet spørreundersøkelse om drikkevann. Vang, Øystre Slidre, Vestre Slidre og Etnedal har ikke gitt Mattilsynet opplysninger om kommunenes drikkevann.

Husker du Chris Medina og "What are words"? Nå kommer han til Aurdal kirke

Nord-Aurdal sanglag slår til med to førjulskonserter i desember, og ingen ringere enn Chris Medina, som har forelsket seg i ei norsk jente og gjort nordmann av seg, skal synge med sanglaget i den første konserten, som holdes lørdag 14. desember.
Les mer om:

– Vi har det meste som skal til

Kultursjef Renate Remme Øverseth mener Nord-Aurdal har det meste som skal til.
Les mer om:

Vil fylle de gamle trykkerilokalene med musikk

For å synliggjøre seg ytterligere i lokaliseringsdebatten om å få huse Musikk i Innlandet, har Nord-Aurdal kommune allerede sett seg ut egna lokale på Fagernes.
Les mer om:

16 millioner til byutvikling – Nord-Aurdal får en del av «kaka»

Nord-Aurdal kommune får nærmere en million kroner til trapp og amfi nedenfor hovedinngangen til Nord-Aurdal ungdomsskole.
Les mer om: