Nyheter om Nord-Aurdal


– Jeg er skuffet og lei meg, men kan se at det er mange argumenter for skjevfordeling

Kommuneoverlege i Nord-Aurdal, Per Einar Jahr, er opptatt av det prinsipielle, men tror ikke de reduserte dosene til de seks valdreskommunene vil gi store utslag i regionen, som har relativt lav befolkning.
Les mer om:

– Ingen grunn til å tro at de har smittet noen i Valdres

To fritidsbeboere i Nord-Aurdal fikk torsdag påvist koronasmitte. De har nå reist hjem til sin bostedskommune.
Les mer om:

To nye smittetilfeller i Nord-Aurdal

Torsdag ble det påvist smitte hos to personer i Nord-Aurdal.
Les mer om:

– Viktig fokus for kommunen

Det å kunne tilby faste stillinger etter endt utdanning er et viktig fokus for kommunen, sier Guro Jemterud Solberg, leder for HR, service og kommunikasjon i Nord-Aurdal kommune.
Les mer om:

Nå trenger Marta dine svar: – Spennende å se hva vi kan få til sammen!

Hjelper du eldre med handle? Brøyter du for naboen? Baker hun for deg? Det er også en del av det frivillige livet i kommunen, og dette vil Nord-Aurdal kommune og Frivilligsentralen høre om.
Les mer om:

Nord-Aurdal ber både hyttefolk og fastboende om å bruke munnbind i vinterferien

Vinterferien for mange står for tur i neste uke og Nord Aurdal kommune er godt forberedt på besøk av mange som vil på hytta. Og vi ønsker selvfølgelig alle hjertelig velkommen på hytta i vinterferien, sier ordfører Knut Arne Fjelltun.

Nei til nedbygging i psykiatrien

Nord-Aurdal SV, samla til årsmøte 15. februar 2021, støttar kravet frå opposisjonen på Stortinget om å stoppe nedbygginga av døgnplassar innanfor psykisk helsevern.
Les mer om:

Mari (25) og fire andre ønsker jobben som saksbehandler for eiendomsskatt

Nord-Aurdal kommune utlyste en 100% stilling som saksbehandler for eiendomsskatt med søknadsfrist 10. februar.

Beroliget politikerne: – Vi har søkt midler og forutsetter at skolehelsetjenesten skal bestå 

– Det er lagt til rette for at skolehelsetjenestetilbudet ved Valdres vgs blir videreført, sier Guro Jemterud Solberg fra Nord-Aurdal kommune.
Les mer om:

Kommunens søppeldunker i Fagernes sentrum fylles opp av husholdningsavfall

Kommunens søppeldunkene i Fagernes sentrum blir brukt til husholdningsavfall. Dette er de ikke beregna for, opplyser Runar Kittelsen hos Nord-Aurdal kommune.

Har bedt om at VLMS skal få vaksiner på lik linje med sykehus

De ansatte ved VLMS på Fagernes bor spredd i en rekke kommuner. Kommuneoverlege Per Einar Jahr i Nord-Aurdal har bedt Statsforvalteren om å få vaksinedoser øremerket til de ansatte her, slik det gjøres ved norske sykehus. Hittil har han ikke fått svar.
Les mer om:

– Dette føles som lureri

Ragnhild Strømmen Strand (Sp) er sint for at Nord-Aurdal kommune vil redusere åpningstiden i barnehagene kort tid etter at politikerne innførte utvidet åpningstid. – Det er sterkt å bruke ordet lureri, men det er slik det føles. 

Her sto det en campingvogn og et spikertelt

Innsatsleder Håvard Halvorsen i Nord-Aurdal Brannvesen innrømmer at mannskapene følte stor spenning på veg opp til campingplassen i Tisleidalen.
Les mer om:

God økning i eneboligprisene i Nord-Aurdal – dette må du betale for kvadratmeteren

En ny indeks viser at prisene på eneboliger har økt mer i Nord-Aurdal enn «normalen» i resten av landet.
Les mer om:

Dette bygget i Fagernes sentrum ble det dyreste – se hva det og andre eiendommer i Nord-Aurdal gikk for i januar

Valdresvegen 4 i Fagernes sentrum ble solgt for 3.500.000 kroner i januar. Det samme ble ei hytte i Kølsrudstølvegen på Aurdalsåsen, som dermed ligger likt på pristoppen i Nord-Aurdal. Her kan du se disse og andre eiendommer som skiftet hender forrige måned.

– Liv og helse er viktigere enn å spare noen hundrelapper på strømregninga

Einar Helland, brannsjef i Nord-Aurdal, råder folk til å unngå å lade eller bruke vifteovner, vaske- og oppvaskmaskiner nattetid for å spare strøm i sprengkulda.

Dette er vegprosjektene fylket vil prioritere: Foreslår å bygge tre nye bruer i Valdres

To nye bruer i Øystre Slidre og én i Nord-Aurdal, ny gangveg på Fagernes og utbedringer på tre av fylkesvegene i Valdres – disse er blant fylkesadministrasjonens forslag til handlingsplan for fylkesveger i perioden 2022–2025.

Burger King kommer til Leira – bygging starter i februar

Da er det bestemt at vi bygger til Burger King på Leira. Dette ble endelig vedtatt i planutvalget i Nord-Aurdal kommune sist torsdag, forteller Even Sørflaten til avisa Valdres.
Les mer om:

Nedstenging av samfunnet tærer på ungdommen – hvilke muligheter for sosial aktivitet har de i Nord-Aurdal?

I snart et år har koronaviruset ødelagt hverdagen for folk. Mens de yngste og de voksne tilpasser seg den nye hverdagen forholdsvis godt, er dette noe tyngre for ungdommen. En får stadig høre at deres behov for et sosialt liv til tider er kraftig understimulert, spesielt når skolene har rødt beredskapsnivå. Avisa har snakka med kultursjef Renate Remme Øverseth om hvilke tilbud de unge faktisk har om dagen.

Marit Blomlie og seks andre jobbsøkere vil ha stillinga som prosjektleder  

Det er syv reelle søkere til stillinga som prosjektleder for næringsutvikling i Nord-Aurdal kommune. Marit Blomlie fra Heggenes er en av søkerne. Her er de andre navnene på søkerlista.   
Les mer om:

Hengeren brant onsdag. Fredag morgen står den fortsatt der. Men nå vil ikke politiet vente lenger.

Fredag morgen står hengeren som brant onsdag fortsatt delvis ute i vegbanen utenfor E16 Bagnskleivtunnelen i Nord-Aurdal. Men nå er politiets tålmodighet slutt. Nå har politiet rekvirert Bilberging Valdres AS.
Les mer om:

– Her må Nord-Aurdal kommune ha misforstått. Det er ikke Kirkelig fellesråd som skal regne ut tilskudd til øvrige trossamfunn

Human-Etisk forbund reagerer på praksis for utbetaling av tilskudd til tro- og livssynssamfunn i Nord-Aurdal kommune, og mener at det er snakk om en misforståelse eller en forsømmelse.
Les mer om:

– Glad Silje og Olaf fortsetter. Skjønner ikke Hopes valg

Tor Erling Sæthre er inne i sin fjerde periode for FrP i Nord-Aurdal kommunestyre. Han har sagt ja til å fortsette som nestleder i lokallaget sammen med Olaf Diserud og Silje Diserud. Han er glad for at de fortsetter. Og har egentlig aldri regnet med noe annet.
Les mer om:

– Vi ber alle bruke munnbind når de er ute blant folk i helga

Klar anmodning fra ordfører om at alle ansatte og besøkende i næringslokaler i Nord-Aurdal bør bruke munnbind fra torsdag ettermiddag til søndag kveld.
Les mer om:

Dattera i Nord-Aurdal mister medlemmer til mora i Sør-Aurdal

To medlemmer av Nord-Aurdal FrP har bedt om overgang til Sør-Aurdal og fått ja. I prosessen forholder de seg til mor og datter med viktige verv.
Les mer om: