Nyheter om Nord


Til nord og tilbake

Det er som oftest småtingene i naturen som gjør meg nysgjerrig, som fanger blikket mitt, sommerens første blåbær, insekter, små små blomster, forglemmegei er mer iøynefallende enn en rose i mine øyne. Jeg tenker det krever at landskapet er litt kjent, for at småtingene skal bli synlige. Uvant landskap gjør at jeg føler meg fremmed, det tar tid å orientere seg nok til å få øye på det lille. 
Les mer om:

Match-making i nord for å få ungdom til å bli

Flere samarbeid på tvers av grenser og næringsliv skal bremse fraflytting fra nord. – Folk tror det er lite å gjøre nordpå, sier hjemvendt 26-åring.
Les mer om:

Bussjåfør angrepet i Sverige – passasjer ville ikke gå inn bak

En mann i 20-årene er mistenkt for vold mot en bussjåfør i Öregrund nord for Stockholm. Bussjåføren ba ham om å gå inn bakdøren i tråd med coronaregler.
Les mer om:

Fv 2510 lar seg ikke asfalteres: – Vil ikke være god samfunnsøkonomi i å gjøre et så omfattende grunnarbeid, med påfølgende asfaltering

Den 3,5 km lange strekningen av fylkesveg 2510 nord for Vangsmjøsa er ikke egnet for asfaltering.
Les mer om:

Nora og Johann ble bekymret ombord på stappfull ferge fra Bodø: - Det var ekstremt tett

Reisende reagerer på det de mener er stappfulle ferger og dårlig ventilering. Torghatten Nord sier de følger de retningslinjene som foreligger.
Les mer om:

– Nå er det god stemning i nord

SOMMARØY (TV 2): Daglig leder Ketil Voll på Sommarøy Sea Family er veldig glad for at man nå åpner opp for at turister fra blant annet Tyskland.
Les mer om:

Ordføreren i Seoul funnet død

Seouls ordfører Park Won-su er funnet død i et skogområde nord i byen etter å ha vært meldt savnet.
Les mer om:

HRW: 180 døde funnet i massegraver i Burkina Faso

Minst 180 lik er funnet i massegraver nord i Burkina Faso, ifølge Human Rights Watch (HRW), som mener regjeringshæren kan ha deltatt i massedrapene.
Les mer om:

Glimts fantastiske form vekker internasjonal oppsikt: - Det nye laget for fotball-hipstere

Flere enn bare nordmenn som følger superlaget ifra nord.
Les mer om:

Disse firmaene konkurrerer om det nye Bodø-bygget til over 500 millioner kroner

Statsbygg har invitert fire deltagere til konkurransen om å bygge lokaler til hav- og helsesatsingen ved Nord Universitet.
Les mer om:

Kort fra nord

Les mer om:

Tor forventer handelsboom på City Nord: – Vi kan leve godt av nordmenn

I 2019 utgjorde sommerhandelen 18,3 prosent av butikkomsetningen i Nord-Norge, i år tilsier en rapport at tallene igjen vil øke.
Les mer om:

Omstridt øyelege innrømmer at han ikke drev forsvarlig: – Det er som å kjøre i 130 i 60-sona

Øyelege Jens Kratholm, som nylig ble fratatt lisensen, innrømmer at han har hatt så mange pasienter at det egentlig ikke har vært forsvarlig. Men han hevder at det er Helse Nord sitt ansvar.
Les mer om:

OnePlus Nord lanseres 21. juli

Kan dette bli mobilen som gir best valuta for pengene i år?
Les mer om:

Bodøsyndromet i nord

Les mer om:

Fra kaia i Tromsø sentrum landet han sitt livs fangst: – Det er umulig å beskrive følelsen

Fikk 65-kilos kveite på stang fra land – rett nord for Tromsø sentrum.
Les mer om:

- Vis do-vett i sommer

Mens naturperlene i nord fylles med forventningsfulle feriegjester, preges flere turområder av toalettpapir. – Vis hensyn i naturen, oppfordrer fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp).
Les mer om:

Opfordrer sterkt om å vise «do-vett» i sommer(pluss)

Mens naturperlene i nord fylles med forventningsfulle feriegjester, preges flere turområder av toalettpapir. – Vis hensyn i naturen, oppfordrer fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) i en pressemelding.
Les mer om:

Oppfordrer sterkt om å vise «do-vett» i sommer(pluss)

Mens naturperlene i nord fylles med forventningsfulle feriegjester, preges flere turområder av toalettpapir. – Vis hensyn i naturen, oppfordrer fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) i en pressemelding.
Les mer om:

Ekspert: Når myggen først klekker, vil den komme i store mengder

Den lange vinteren har utsatt årets myggsesong i nord. Men myggen vil komme, og når den først kommer blir det mye av den, advarer myggforsker.
Les mer om:

Rakett avfyrt mot USAs ambassade i Bagdad

En rakett ble søndag avfyrt mot USAs ambassade i Iraks hovedstad Bagdad, mens en annen ble forsøkt skutt mot en militærbase nord for byen.
Les mer om:

Manchester United har visst glemt hvordan det er å tape

Marcus Rashford, Anthony Martial og Bruno Fernandes med scoring, og sist, men alt annet enn minst: Mason Greenwood. 18-åringen scoret like godt to i 5-2 overkjøringen over Joshua King og gjengen. Bournemouth åpnet med 1-0, men det eneste King (som fikk en trøstescoring på straffe) og gjengen oppnådde med denne scoringen var å sette fyr på United-laget. Les: Jon Obi Mikel er ønsket tilbake på fotballøya Solskjær var selvfølgelig strålende fornøyd med lørdagen på Old Trafford. – Jeg er veldig, veldig glad, for laget spiller med selvtillit. Vi vet hva vi holder på med.

Nasjonal korona-undersøkelse fra Bodø: De vil vite om vi fortsatt stoler på myndighetene

To forskere ved Nord universitet vil spørre minst tusen personer om tillit, trusler og trygghet under Covid-19.
Les mer om: