Nyheter om Nord


Bærum, Tromsdalen, Fram Larvik og Strømmen slo ut hvert sitt Eliteserielag

Tromsdalen som knapt har klart å bevege seg inn på motstandernes banehalvdel så langt denne sesongen i OBOS-ligaen sendte Eliteserielaget Sarpsborg ut av cupen i 3.runde med en 1-0 seier. Vålerenga, Sarpsborg, Strømsgodset og Lillestrøm ble alle slått ut av cupen i 3.

Vil lage ny suksess

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Tidligere denne måneden hadde arrangørene av Salten Mat invitert sine samarbeidspartnere til et forkostmøte på Fauske hotell.

Slik vil Maren (22) og Yiyi (22) utstyre festivalgjengere i Tromsø

Nå har de attpåtil fått Buktafestivalen med på laget. – Mine søringvenninner syntes «pung» var et litt stygt ord, men de mente det ville fungere bra i nord, blant fritt-talende nordlendinger, sier én av gründerne.
Les mer om:

Nord universitet har gjort nye funn: Mener temperaturen vil stige mer enn antatt

Forskere ved flere universiteter i Norge og utlandet har kommet fram til at de mest anerkjente klimamodellene undervurderer hvor mye temperaturen på jorda vil stige på grunn av klimagasser.
Les mer om:

Tror ikke det er mulig å drive jernbanen på tilslaget fra SJ

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Leserbrev: - PK Strøm må dokumentere at det er behov for et steinbrudd på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gjennom høringsrundene har det kommet en rekke innspill fra innbyggere og offentlig forvaltning som peker på negative konsekvenser av et massetak/steinbrudd i utmarka på Drageid, samt manglende utredninger. I hovedsak er de negative konsekvensene konsentrert rundt forurensning (støy, støv, vassdrag/fisk) og trafikksikkerhet, manglende utredninger og vurderinger knyttet til disse, samt mangelfull beskrivelse av ressursen.

Nord: Har fått over 270 høringsuttalelser(pluss)

Rektors innstilling til ny struktur for Nord universitet blir offentliggjort fredag. Først skal over 270 høringsuttalelser behandles.
Les mer om:

Ingen snakket om klima da fusjonen ble vedtatt. I fjor fløy de ansatte over 3800 ganger mellom Trondheim og Bodø

Hvor klimavennlig er det egentlig å drive «Norges lengste universitet»? Ledere ved Nord universitet flyr hyppig mellom studiestedene. Det er ingen konkrete planer om å kutte i flyreisene.
Les mer om:

Vil bygge 25 elbil-ladere i nord: – Vi regner ikke med å tjene penger

Endelig har noen sagt ja til å bygge hurtigladere i Nord-Troms og Finnmark, men de regner ikke med å tjene på det.
Les mer om:

Vil bygge 25 elbil-ladesteder i nord: – Vi regner ikke med å tjene penger

Endelig har noen sagt ja til å bygge hurtigladere i Nord-Troms og Finnmark, men regner ikke med å tjene på det.
Les mer om:

Bretter Arktis vakrere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På universitets gjestehus blir man møtt med elefanter, svaner, blomst og annen pynt vakkert brettet av håndklær og vaskekluter.- Dette skal brukes, selv om det er pynt, sier kunstneren. For sikkerhets skyld legger hun inn ekstra håndklær på rommene, slik at gjestene kan ha glede av hennes pynt lenge.Hjemme i Thailand var Sunan Sangkharak frisør, og ble lokket til Svalbard av sin søster som hadde etablert seg på 78 grader nord.

Regjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind

Olje- og energidepartementet sender om kort tid ut et forslag om å åpne området Utsira Nord utenfor kysten av Rogaland for søknader om vindkraft til havs.

Mener Nord skal ha ett hovedcampus i Bodø(pluss)

Bodø kommune har avgitt en høringsuttalelse der det argumenteres for at Nord universitet skal ha ett hovedcampus – med sete i Bodø.
Les mer om:

Regjeringen vil åpne Utsira Nord for havvind

Olje- og energidepartementet sender om kort tid ut et forslag om å åpne området Utsira Nord utenfor kysten av Rogaland for søknader om vindkraft til havs.

«Det meste er nord!»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)God sikkerhet og en høy beredskap mot uønskede hendelser er avgjørende for en bærekraftig utvikling av samfunnene i Arktis og for en sunn økonomisk utvikling i nordområdene. All kommersiell aktivitet i nord må derfor inkludere en sikkerhets- og beredskapsdimensjon.

Disse vil ha toppjobben i Helse Nord

Kvalitets- og utviklingssjef ved UNN, Einar Bugge er blant søkerne til toppstillingen i Helse Nord.
Les mer om:

17-årig knivstikker fra City Nord

Nå må han møte i retten.
Les mer om:

TOGSENSASJON I NORD!

Les mer om:

Pakistansk klatrer omkom, italiener skadd i snøskred i Pakistan

En klatregruppe med flere italienere er tatt av et snøskred på et fjell nord i Pakistan. Én pakistansk klatrer omkom og to klatrere er skadd.
Les mer om:

Slår alarm om kjøttetende bakterie

Vibriobakterien blir stadig oftere å finne lenger nord enn hva som er vanlig, ifølge forskning.
Les mer om:

Fredrik Ljungberg får en ledende rolle i Arsenal

Det var et stort skritt som Fredrik Ljungberg gjorde i sin tid da han reise fra Halmstad til nord London og ble en del av Arsenal, en klubb han spilte for i nesten ti år.  Da den svenske landslagsvingen la opp etter et kort opphold i India og Mumbai City var det naturlig for han å vende seg til Arsenal.  Den siste tiden har han jobbet med Arsenals U23-lag i dag har han blitt forfremmet til ny assistenttrener. London-klubben bekrefter selv på sine nettsider at den svenske fotballprofilen nå får en ledende oppgave rundt klubbens a-lag. Les: I fjor var det for tidlig, men nå er Herman Geelmuyden

Inn i midnattssolas rike

Nord for polarsirkelen skinner sola døgnet rundt flere måneder i året. 
Les mer om: