Nyheter om Norconsult


Giftstoffet PFOS vil lekke ut fra flyplassen i 150–300 år til

Det viser en rapport fra 2016, som Sweco og Norconsult har utarbeidet på oppdrag fra Avinor.
Les mer om:

Disse to skifter snart jobb

Byplanleggerne i Haugesund kommune Vigleik Winje og Camilla Hovland starter i nye jobber på nyåret. Begge to går til bedriftsrådgivningsselskapet Norconsult AS.

Kjøpte bolig på Facebook, fikk betydelige mangler med på kjøpet

En boligkjøper i Åkrehamn har fått prisavslag på grunn av oversvømmelser i garasjen. Norconsult mener oversvømmelsene skyldes en kombinasjon av underdimensjonert ledningsnett hos kommunen, samt plasseringen i et flomområde.
Les mer om:

Hyrer inn konsulenthjelp for å bestemme togparkering

Tønsberg og Drammen er plukket ut som områder for parkering for togsett som trafikkerer Vestfoldbanen. Nå har Bane NOR engasjert konsulentselskapet Norconsult til å hjelpe seg med å finne egnet sted der togsettene kan plasseres, blant annet om natta.

Slik ser de for seg framtidas Ottestad

Fagfolkene i Norconsult er nesten ferdig med det kompliserte oppdraget for eventuell utbygging av Hobergjordet og Tokstad/Gyrud. I lang tid har det vært politisk ramaskrik, men jernbaneutbyggingen fører til store forandringer.
Les mer om:

Sterk start på året for milliardkonsern i Sandvika

Rådgiverkjempen Norconsult i Sandvika økte både omsetning og resultat i første halvår.
Les mer om:

Nytt ras i Ulladalen

I går, søndag morgon og føremiddag, stengde store steinblokker igjen vegen inn til Ulladalen. Store steinar – Raset vart oppdaga i åttetida søndag morgon, men det tok nokre timar å få gravemaskin på plass. I halv eitt-tida var vegen opna igjen. Vegen er nå farbar, og asfalten er lite skadd. Det fortel Morten Aarhus i Suldal kommune. Han seier at raset nok har starta 50-60 meter ovanom vegen, og at steinane så har fare ned i ei ur og dratt med seg meir ned. Aarhus tippar mengda stein og blokker var på ti til 15 kubikk.

Privat skole bygger laboratorium for 900.000 sponsorkroner

Norconsult byr raust både på penger og kompetanse til landets første private realfagsgymnas (NRG). Denne uken inngikk de to sponsorkontrakt.
Les mer om:

Ser på fremtidens byer

Torsdag møttes 15 mennesker i alderen 20–26 år hos Norconsult for å diskutere fremtidens byer.
Les mer om:

Kilden må forbedre brannsikkerheten

Det må gjennomføres flere strakstiltak knyttet til brannsikkerheten, og det er funnet mugg i et kjølerom. Det viser en fersk tilstandsrapport fra Norconsult.
Les mer om:

Klagar og søkjer(pluss)

Norconsult både klagar på avslaget dei fekk for plassering av batteribygga og søkjer om alternativ plassering på same tid, for å spare tid.
Les mer om:

Norconsult utvider gjennom oppkjøp(pluss)

Sivilingeniør Anders Overrein i Steinkjer og Norconsult slår kreftene sammen for å styrke sin tverrfaglige satsing i Trøndelag.

Nå er det klart: Slik blir det nye sykehjemmet til en halv milliard

Norconsult stakk av med seieren i plan- og designkonkurransen for nytt sykehjem på Hogsnes. Det nye sykehjemmet skal ha 120 plasser og koste over en halv milliard kroner. Hogsnes sykehjem skal være en utadvendt institusjon.
Les mer om:

Oppmoda Fjord1 til å finne ei anna løysing(pluss)

Fjord 1, Hareid kommune, Fylkeskommunen, Statens vegvesen, Norconsult og Mørenett har hatt møte om ombygging av ferjekaia i Hareid.

Grundig sjekk av Moi

Norconsult har gjort en grundig sjekk av Moi for å se hva som er de beste alternativene for en ny E39.
Les mer om:

Ny bebyggelse skal legges til kollektivlinjene

DEBATT: Norconsult har utredet at lokaliseringen av sykehuset til Ullandhaug vil bidra til at vi ikke når målet i Byvekstavtalen.
Les mer om:

Stor interesse for deponimøte(pluss)

Bortimot 300 personer var på plass da Bente Gjerstad i Norconsult åpnet kveldens folkemøte om konsekvensutredning og sårbarhetsanalyse for Raudsand.
Les mer om:

Med spillteknologi på verdens største BIM-konferanse.

De norske byggkonsulentene i Norconsult er nominert til internasjonal teknologipris for andre gang. Vant den i fjor.
Les mer om:

Norconsult vant elbuss-kontrakt i Agder

I 2018 vil elektriske busser bli en del av bybildet i Kristiansand og Arendal. Nå er Norconsult i gang med å utrede elektrifiseringen.

Norconsult vant elbuss-kontrakt i Agder

Agder Kollektivtrafikk AS (AKT) har tildelt Norconsult kontrakt om utredning av elektrifisering av bybussene i Agder.
Les mer om:

Vurderer å hente inn konsulentselskap

Fordi Hamar kommune sitter på begge sider av bordet, har de nå bedt konsulentselskapet Norconsult om hjelp i kadaverdam-saken.
Les mer om:

Kan byggje på sørover

Ulsteinvik barneskule er for liten. Norconsult foreslår at kommunen byggjer på sørover, nedanfor skulen.
Les mer om:

Rådmannen står på at hyttene må bort

Fritidsbebyggelsen og den «grønne lungen» i Kaupanes-området bør vike for industri, konkluderer Norconsult i en ny rapport. Planteknisk utvalg tar stilling til saken tirsdag.
Les mer om:

Rådmannen vil ha bort hyttene

Fritidsbebyggelsen og den «grønne lungen» i Kaupanes-området bør vike for industri, konkluderer Norconsult i en ny rapport. Planteknisk utvalg tar stilling til saken tirsdag.
Les mer om: