Nyheter om Nodland


Teknologien gjør at Ester Nodland (96) føler seg trygg

Den begynner å brumme, så blir den etter hvert høylytt hvis ikke Ester Nodland trykker på ok-knappen. Eigersund er en foregangskommune når det gjelder velferdsteknologi.
Les mer om:

Arne (65) ble frastjålet armsykkelen sin – nå vil venner bidra økonomisk

EGERSUND (NRK): For tre år siden ble Arne Nodland lam fra livet og ned. En armsykkel ble redningen for å bevare 65-åringens sosiale liv. Nå er den stjålet. – Jeg vil hjelpe ham, sier lokal kjøpmann.
Les mer om:

Flere og flere finner veien til Diana: – Det hender folk sender meg rare blikk

Diana Nodland kjemper for å gjøre treningsformen noen fortsatt assossierer med stripping mer stueren. For to år siden tok hun sats og startet eget poledance-studio.
Les mer om:

- Norge ble frarøvet seieren

MGP-eksperter Per Sundnes og Erik Nodland går hardt ut mot juryordningen under Eurovision Song Contest.
Les mer om:

Mehmet Aydin vil driva gatekjøkken i Vikesågata

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mehmet Aydin er i farten etter å få realisert planane sine.- Eg hadde håpt å vera i gang frå 1. mai, men det var meir tidkrevjande enn eg var klar over å få på plass alle godkjenningar, konstaterer Mehmet Aydin.Planen hans er å leiga lokala i Vikesågata som fram til januar i år husa Joker Vikeså. Dei tidlegare daglegvarebutikklokala vil han ominnreia til gatekjøkken.- Det blir eit gatekjøkken av typen grill og pizza.

Eksosrype på 96 år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg har ikke sittet på en motorsykkel siden jeg var i tjueårene. Da pleide jeg alltid å få sitte på med brødrene mine. De hadde store motorsykler, og jeg fikk sitte på, for jeg visste så godt hvordan jeg skulle bevege meg bakpå, forteller Ester og svaier fra side til side i rullestolen, slik en må gjøre for å holde god balanse på en motorsykkel.Leve hele livet Hun har ikke glemt hvordan det var.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

Starter arbeidet med ny strategisk næringsplan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Har du lyst til å være med å påvirke utviklingen av Eigersund? Det spørsmålet stilte daglig leder Anne Vigdis Ellingsen i Eigersund næring og havn, da hun tirsdag inviterte rundt 40 deltakere til strategisamling på Grand Hotell.Og svaret var ja. Folk møtte opp. Men samtidig gjorde de travle næringslivslederne det klart at planen de skulle gi innspill til, ikke måtte havne i den beryktede skuffen.

Puster lettet ut - får flytte hjem igjen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Alle som ble evakuert på grunn av skogbrannen i Sokndal i Rogaland, får flytte hjem igjen.Det opplyste politiet og brannvesenet på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.- Vi er ganske trygge på at det er forsvarlig at de får flytte tilbake akkurat nå. Vi reduserer litt på de ressursene som har hatt med evakueringen å gjøre.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Bygdekvinne deltar på verdenskonferanse i Australia

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Assosiated Country Woman of the World (ACWW) har verdenskonferanse i Melbourne, Australia, for rurale kvinner. Norges Bygdekvinnelag deltar med en delegasjon på 16 kvinner fra hele landet.

"This is me" - eit innblikk i livet til dei unge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)”This is me” tar utgangspunkt i historier elevane sjølv har fortalt til regissør Jenny Storm Nielsen. Kulturskuleelevane viste publikum i Egersund Arena korleis ein dag kan vera i eit ungt liv, med stress på skulen, masete mødrer og frykt for ikkje å vera god nok eller fin nok. Framsyninga munna ut i ei oppfordring til å vera seg sjølv: - Hugs at du er god nok!

Saniteten vil ha søknader om støtte til tiltak for barn og unge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lederen i Egersund Sanitetsforening, Marit Karin Nodland, har en hyggelig melding til folk med gode ideer.- Vi er en forening som blant mye annet også støtter gode lokale tiltak. Vi har blant annet fokus på barn og unge. Men akkurat nå mangler vi søknader, sier hun.- De siste to åra har vi økt medlemstallet betydelig. Det gir oss økonomi til å gi bidrag til beste for befolkningen i Eigersund, legger hun til.

Tilbake på Nærbø etter eitt og eit halvt år i eksil på Vigrestad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har altså blitt så flott.97 år gamle Ally Elise Abrahamsen har funne favorittplassen sin ved det store vindauget på rommet. Bileta har ennå ikkje koma opp på veggen, men utsikta er reine kunstverket i seg sjølv.- Barnebarna går på riding rett borti her. Eg kan nesten vinka til dei frå vindauget. Her er det godt å vera, smiler Ally. Brit Jorunn Waldeland, avdelingsleiar 3.

20-åring frå Eigerøy har bestetid i bilspel

André Nodland Stenberg (20) frå Eigerøy er blant dei beste spelarane av dataspelet Dirt Rally 2.0. Ingen har kjørt fortare på Trois-Rivières-banen i Canada enn han.
Les mer om:

Gjennomfører støymålingar i mars

Norsk Vind Energi er pålagt å måla støyen frå vindkraftanlegget i heia mellom Koldal og Nodland. Målingane vil bli gjennomført i mars, innan fristen som Eigersund kommune har sett.
Les mer om:

- Jeg er klar til å fronte senterpartipolitikk!

May Sissel Nodland er Eigersund Senterpartis ordførerkandidat ved kommunevalget i 2019. Det ble klart på nominasjonsmøtet torsdag.
Les mer om:

Nominasjonskomiteens forslag: Nodland på topp for Senterpartiet

May Sissel Nodland er driftig bonde på Nodland i heia. Hun bør være Senterpartiets listetopp ved valget neste høst, mener nominasjonskomiteen.
Les mer om:

Tøff sekundstrid i Olabil-løpet

Det skilte mindre enn tre sekunder mellom de to beste i Olabil-løpet i Egersund sentrum mandag kveld. Aller raskest var Håvard Svalestad Nodland (14).
Les mer om:

Klokkergården på Helleland: Dropper riving - satser på stiftelse

May Sissel Nodland (Sp) og Terje Vanglo (Ap) er skeptiske, men resten av levekårsutvalget stemte for at Klokkergården på Helleland skal gis bort til en stiftelse.
Les mer om:

Klokkergården på Helleland: Dropper riving - satser på stiftelse

May Sissel Nodland (Sp) og Terje Vanglo (Ap) er skeptiske, men resten av levekårsutvalget stemte for at Klokkergården på Helleland skal gis bort til en stiftelse.
Les mer om:

Krev snarleg helsevurdering av vindkraftnaboar

Lisa Svalestad og Lars-Henning Nodland på Nodland i heia krev at helsekonsekvensane av vindturbinane må undersøkast. Dei meiner det hastar med å koma i gang.
Les mer om:

Krev snarleg helsevurdering av vindkraftnaboar

Lisa Svalestad og Lars-Henning Nodland på Nodland i heia krev at helsekonsekvensane av vindturbinane må undersøkast. Dei meiner det hastar med å koma i gang.
Les mer om:

Legger fiberkabel fra nærmeste vindmølle

Nå kommer «den nye tid» til Nodland i heia, etter at de har gravd over én kilometer med grøft fra nærmeste vindmølle. Samtidig tas nytt fjos i bruk.
Les mer om: