Nyheter om Nielsen


Historielagene: Blankt nei til Hans Nielsen Hauges plass her

Historielagene i Fredrikstad mener at Flesketorvet er et altfor viktig navn til at det bør byttes ut med Hans Nielsen Hauges plass. Isteden foreslår de å døpe om parken rett ved Tamburen i Gamlebyen.
Les mer om:

Mutert koronasmitte påvist i Finnmark

– Oversiktlig situasjon, sier ordfører i Alta, Monica Nielsen.

Mysterier i Bredtvetskogen: Er dette Hans Nielsen Hauges prekestol?

Hans Nielsen Hauge, vekkelsespredikant, kjøpmann, næringslivsgründer og samfunnsreformator er en betydelig størrelse i norgeshistorien.
Les mer om:

Wenche gikk fra å være fast kunde til å kjøpe hele butikken: – Jeg hadde troa på konseptet fra starten av

Midt-Telemark: Allerede dagen etter at Det Gule Hus åpnet i Bø var Wenche Darrud innom butikken. Siden da har hun både vært en trofast kunde og leid hyller for å selv selge varer. Da tidligere eier Niels Gerner Nielsen la ut butikken for salg var hun aldri i tvil om hun ville ta over. – Jeg hadde veldig tro på konseptet helt fra starten av.
Les mer om:

Fredrikstad får 22,2 nye koronamillioner – håper reiselivet får noe av det

Fredrikstad får 22,2 millioner av den nye hjelpepakken til kriserammede bedrifter som Stortinget vedtok denne uken. Både Maya Nielsen i Visit Fredrikstad & Hvaler og NHO Reiseliv håper at destinasjonsselskaper og andre reiselivsbedrifter prioriteres.

På skuddhold til opprykk

Håvard Nielsen scoret det første målet da Greuther Fürth slo Holstein Kiel 2-1 i toppkampen i tysk 2. Bundesliga mandag. Det kom som en utligning etter en snau halvtime i første omgang. Alex Bieler scoret selvmål sju minutter før slutt, og seieren var et faktum. Seieren betyr at Nielsen og lagkameratene er à jour med rivalene i kampen om opprykk til Bundesliga denne sesongen. Hamburg, Greuther Fürth, Bochum og Holstein Kiel har alle 42 poeng i toppen av tabellen. Dermed ser det ut til å bli en thriller om de to opprykksplassene.
Les mer om:

Toppbloggeren fra Tromsø er gravid: – Det blir en helt ny epoke i livet

26 år gamle Therese Charlotte Margrethe Nielsen avslører på Instagram at skal bli mamma til en liten jente.

«TCMN» er gravid: – Skummelt og spennende på samme tid

Den tidligere bloggeren Therese Nielsen (26) avslører på Instagram at hun skal bli mamma.
Les mer om:

Håvard Nielsen lever som glutenallergiker og spiser vegansk – fikk «ny» fotballkropp

Han har under et halvår igjen av kontrakten med Greuther Fürth, men en retur til norsk fotball er uaktuelt for Håvard Nielsen (27). Tyskland-proffen gjør derimot alt han kan for å forlenge oppholdet i utlandet.
Les mer om:

Syv kenguruer mistet livet i dyrepark-brann: – Preger dem som jobber her

Lørdag morgen skulle en av dyrepasserne fôre dyrene. Da var huset de oppholdt seg i, nedbrent. – Det var ikke noe vi kunne gjøre, sier daglig leder i Tangen Dyrepark Erik Nielsen.
Les mer om:

Har spilt 74 av 77 kamper - nå har han skrevet ny kontrakt

Mads Nielsen (26) har vært en trofast og betrodd brikke i FFK. Nå har han signert en ny treårsavtale.
Les mer om:

Vil du drive din egen butikk? Nå satser han på franchise

MIDT-TELEMARK: Litt over ett år har gått siden Niels Gerner Nielsen åpnet dørene til det nye konseptet Det Gule Hus i Bø. Konseptet fra Danmark har slått godt an, og nå jobber han for å utvide konseptet til hele landet.
Les mer om:

Nytt styre for Fond for lyd og bilde

Kulturdepartementet har oppnemnd nytt styre for Fond for lyd og bilde for perioden 2021 til 2023. Susanne Næss Nielsen frå Hammerfest er oppnemnt som ny styreleiar. Innlegget Nytt styre for Fond for lyd og bilde dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Mads (26) lever isolert for å slippe smitte

Mads Nielsen (26) er glad for å kunne duellere igjen, men utenfor FFK-miljøet lever han stort et isolert liv av frykt for å bli smittet. – Det er et ganske strengt regime, men det er bedre å være «safe than sorry», sier dansken.
Les mer om:

Historien om teaterbyen Fredrikstad

Podkast: I denne episoden av «Fredagshølet» snakker Jens Nielsen (32) og Robin A. Olsen (33) om Fredrikstads rike sceneliv.  
Les mer om:

Fikk endelig gjennomslag: Flesketorvet har fått nytt navn

Flesketorvet kommer til å bli døpt om til Hans Nielsen Hauges plass. På andre forsøk lyktes det KrF å få gjennomslag for ønsket om å hedre Hauge med en plass – og navneskiftet er trolig klart før jubileumsfeiringen i år.
Les mer om:

Får 150.000 kroner til restaurering av Hans Nielsen Hauges Minde

Organisasjonen Hauge 2021 får økonomisk støtte til restaureringen av museet Hans Nielsen Hauges Minde fra Stiftelsen UNI.
Les mer om:

Hva betyr det å være inspirert av Hans Nielsen Hauge?

«Hans Nielsen Hauge var en leder med fokus på andre og utøvde det vi i dag kaller tjenende lederskap. Han var drevet av et kall og et oppdrag.»
Les mer om:

I flere år tok ikke Geir ut lønn fra selskapet sitt. Nå har en formue på over 100 millioner: – Det var mange magre år

For 25 år siden var Geir Christian Nielsen med å starte Utleiemegleren. Det har dannet grunnlaget for eiendomsinvesteringene 55-åringen senere har gjort på Romerike.
Les mer om:

Hans Nielsen Hauge

I år er det 250 år siden Hans Nielsen Hauge ble født på gården Hauge i Tune i Østfold den 3. april 1771.

Ja, kunstig intelligens må følges med argusøyne

«Jeg setter pris på at Nielsen tar opp problematikken, for denne diskusjonen er en av de viktigste diskusjonene i vår tid.»
Les mer om:

Hans Nielsen Hauge og den apostoliske kommunisme

Under Hauge-rørslas framvekst leflet dets leder med tanker om et kristent produksjonsfellesskap som ledd i en frigjøringsstrategi for fattignorges bondestand – før han ble fullblods handelsborger.
Les mer om:

- Drastisk forandret

Urokråka Nicki Bille Nielsen (32) er ute i frisk luft igjen. Imponerer treneren: - Har vist seg som en god person.
Les mer om:

Her kan du lese kortversjonen om Hans Nielsen Hauges liv

Som en forsmak på det store Hans Nielsen Hauge-jubileet som starter til våren, er historiske data om legpredikanten, forfatteren, samfunnsbyggeren og industrigründeren nå gjort tilgjengelig for allmennheten.
Les mer om: