Nyheter om NFF


NFF har behandlet ti rasisme-saker på ti år: – Store mørketall

Fotballforbundets ekspert på området, Henrik Lunde, mener rasisme blir tatt på største alvor – men at det trolig er store mørketall.
Les mer om:

Rasistiske tilrop i Sandefjord

Vålerengas Ousmane Camara fikk rasisiste tilrop under kveldens eliteseriekamp mellom Sandefjord og Vålerenga. Det kom fram på Eurosports Fotballrunden søndag kveld. Daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, møtte Eurosport etter kampslutt. Han bekrefter episoden. – Jeg fikk ikke med meg situasjonen selv, men vi fikk beskjed om at det ble ytret rasistiske tilrop mot Camara. Det ble reagert fra Vålerenga-benken, sier Bugge Pettersen. En vakt på kampen skal blant annet ha ropt «apekatt» til Vålerenga-spilleren. Sandefjord kjenner til saken og har allerede tatt affære.

Reagerer på UEFA:– De ber om skader

I det nylig avsluttede landslagsvinduet har de fleste europeiske land spilt tre kamper. Mange av dem har vært privatkamper. – Flere av dem har det vært uansvarlig å spille. En privatkamp kan ikke forsvare noen form for risiko for spillernes helse, sier Jonas Baer-Hoffmann til BBC.

Det holder nå, gjør som danskene!

NFF synes å ha liten vilje til å gjøre noe med landslagets trenersituasjon. Skal Lagerbäck erstattes må initiativet komme fra Lagerbäck.
Les mer om:

Viking satt ut av spill etter koronasmitte – NFF vil ha nye testrutiner

Stavanger (NRK): Mens et karantenerammet Viking venter svar på flere koronaprøver, etterlyser NFF hyppigere testing av eliteseriespillere.
Les mer om:

Vil lage regelverk for rasismesaker

Et ferskt nedsatt utvalg skal utarbeide en felles veileder til bruk for klubber og ledere i rasismesaker i norsk idrett. Det melder VG. Både Norges Idrettsforbund (NIF) og Norges Fotballforbund (NFF) vil delta i arbeidet. – Vi skal skape en felles protokoll for å løse slike saker i fremtiden. Hvordan man skal opptre. Det vil gjøre det mye lettere for en daglig leder i en klubb å ha et regelverk å forholde seg til, sier prosjektleder Freddy Dos Santos i Norsk Toppfotball.

U21-landslagets kamp ble avlyst grunnet smitte

Tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i fotball mellom Norges og Hviterusslands U21-lag i Drammen må utsettes på grunn av koronasmitte hos bortelaget.Det bekrefter Norges Fotballforbund i en pressemelding.Bakgrunnen for utsettelsen er at en hviterussisk spiller har testet positivt på korona.EM-kvalifiseringskampen skulle etter planen vært spilt på Marienlyst stadion i Drammen tirsdag kveld.– Det hviterussiske laget ble i henhold til protokoll testet ved ankomst Norge.

U21-kamp avlyst

Tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i fotball mellom Norges og Hviterusslands U21-lag i Drammen er avlyst på grunn av koronasmitte hos bortelaget, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. – Det hviterussiske laget ble umiddelbart satt i karantene, og NFF er nå i dialog med smittevernoverlegen i Drammen kommune og Folkehelseinstituttet med hensyn til smittevern, smittesporing og raskest mulig sikker uttransportering av laget, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

NFF: Ønsker ikke å kommentere Solbakken, vi har fulltillit til Lars

Flere fotballeksperter mener det er naturlig at Norges Fotballforbund går i dialog med Ståle Solbakken selv om Lars Lagerbäck er fredet som landslagssjef.– Han må kontaktes asap (så fort som mulig), sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til VG.Men det kommer ikke NFF til å gjøre, i hvert fall ikke nå.– Har ingen kommentar til disse spørsmålene ut over uttalelser vi ga fredag. Vi har nå fullt fokus på de viktige kampene søndag (Romania) og onsdag (Nord-Irland) og senere i november.

Lagerbäck om Solbakken: – Vil NFF ha mine råd, så stiller jeg opp

Ståle Solbakkens sjokk-exit i FC København fikk fokuset på pressekonferansen med Lars Lagerbäck.
Les mer om:

Og der ble Ståle Solbakken kandidat til å ledet det norske landslaget

Lørdag morgen hadde FC Köbenhavn gjort unna pressekonferansen der de først ga klubbhistoriens beste trener en klapp på skluderen før de tuppet ham ut døra på Parken. Noen minutter senere hadde TV2s Jesper Mathisen gitt Ståle Solbakken ny jobb. Vi gir Mathisen ordet: – Om Ståle vil så regner jeg nesten med han blir ny landslagssjef nå. Han har både suksess og erfaring på en internasjonal scene. Han må kontaktes «ASAP». Nå røk vi mot Serbia, og da er nok tiden for et nytt prosjekt inne. Det er en spennende generasjon på vei opp og frem nå.

Ståles avskjed dekker bordet for NFF

Ståle Solbakkens sjokkerende avskjed i København gir NFF en mulighet de bare kunne drømme om. Problemet rundt landslagets framtid er løst.
Les mer om:

Jesper Mathisen om Solbakken-sparkingen: – Han må kontaktes «ASAP»

Lørdag morgen kom nyheten om at Ståle Solbakken er ferdig i FC København. Nå mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen at NFF må på banen.

Kritiserer NFF: – Jeg håper de har lært noe før neste pandemi

Vard-trener Kolbjørn Fosen er langt fra fornøyd.
Les mer om:

Ferdig i FCK: - NFF må ringe

Ståle Solbakken (52) er ferdig som manager i FC København, opplyser klubben på sin hjemmeside. Nå mener norske fotballeksperter at han bør bli Norges neste landslagssjef.

Solbakken ferdig i FC København: – Tipper NFF ringer ganske fort

Ståle Solbakken har ledet sin siste kamp i den danske hovedstaden. Det legger press på landslagssjef Lars Lagerbäck, mener NRKs eksperter.

Solbakken ferdig i FC København: – Tipper NFF ringer ganske fort

Ståle Solbakken har ledet sin siste kamp i den danske hovedstaden. Det legger press på landslagssjef Lars Lagerbäck, mener NRKs eksperter.

Selvbedrag er det største problemet

Lars Lagerbäck åpner døra for å snakke om sin egen framtid som Norges landslagstrener. Det er en samtale NFF må ta.
Les mer om:

Lagerbäcks posisjon er ikke et tema hos NFF

Etter tapet for Serbia sa Lars Lagerbäck at han var klar til å tre til side dersom NFF ønsket det. Det ønsker de ikke.
Les mer om:

NFF-sjefene sier Lagerbäck fortsetter: – Skuffelse og frustrasjon

Generalsekretær Pål Bjerketvedt og president Terje Svendsen i Norges Fotballforbund (NFF) legger lite i landslagssjef Lars Lagerbäcks uttalelser etter 1–2-nederlaget for Serbia i EM-playoff.
Les mer om:

Lagerbäck åpner for å tre til side: – Ikke noe problem

ULLEVAAL (VG) Lars Lagerbäck (72) har kontrakt med Norges Fotballforbund (NFF) til Qatar-VM i 2022, men utelukker ikke at han kan være ferdig i sjefsstolen før den tid.
Les mer om:

Reagerer på debattklima

Etter to dagar i uvisse er det klart: Sander Svendsen sin overgang frå Odense til Brann er godkjent. NFF meiner det er verdsrekord.

Fristen for overgangen var midnatt. FIFA fekk papira 23.59.59

Etter to dagar i uvisse er det klart: Sander Svendsen sin overgang frå Odense til Brann er godkjent. NFF meiner det er verdsrekord.

Moldenser i heftig overgangsdrama

Etter to dagar i uvisse er det klart: Sander Svendsen sin overgang frå Odense til Brann er godkjent. NFF meiner det er verdsrekord.

NFF skulle dyrke frem en ny Zlatan – nå raser spiss-debatten

Syv år etter at NFF etablerte et spissprosjekt og drømte om å dyrke frem en ny Zlatan, har Norge blitt en nasjon med spisser i toppklassen.
Les mer om: