Nyheter om New Zealand


Jøsendal fra start mot Danmark

Landslagssjef Martin Sjögren gjør noen endringer i forsvar i den viktige EM-generalprøven mot Danmark onsdag kveld. Inn fra start kommer Rosenborg-spiller Anna Jøsendal. Hun tar ventreback-posisjonen, mens Julie Blakstad flyttes over på høyreback. – Det er fordi våre to tiltenkte høyrebacker er skadet. Synne Skinnes Hansen prøvde vi der sist, men nå ønsker vi å prøve Anna, fordi hun har vært god og unnagjort debuten hvor hun var veldig nervøs, sier Sjögren til NRK. Både Tuva Hansen og Anja Sønstevold står over mot Danmark på grunn av skader. Det samme gjør Celin Bizet Ildhusøy.

Strekkskadet Lisa Naalsund mister EM:– Veldig skuffet

MR-undersøkelsen av skaden Lisa Naalsund pådro seg i lørdagens kamp mot New Zealand, viser en strekkskade i leggen. Hun vil være ute i 6–8 uker, sier landslagslege Said Tutunchian på Fotballforbundets nettsider. Dermed mister Brann-spilleren EM i England i sommer. Vålerengas Thea Bjelde kommer inn i den norske troppen. – Akkurat nå er jeg selvfølgelig veldig skuffet. Jeg føler at jeg er i god form og hadde naturligvis gledet meg stort til EM i England.

Naalsund mister EM: – Selvfølgelig veldig skuffet

Sommerens fotball-EM går uten Lisa Naalsund (27) etter at hun pådro seg en strekkskade i lørdagens kamp mot New Zealand.
Les mer om:

Hegerberg med Pride-markering i Norge-seier på Ullevaal

Ada Hegerberg og Guro Bergsvand scoret målene da New Zealand ble slått 2-0. Kampen på Ullevaal stadion fikk en spesiell ramme etter nattens skyteepisode.
Les mer om:

Hegerberg feiret med Pride-hyllest da Norge vant

Norges slo New Zealand 2-0 under et døgn etter de alvorlige hendelsene i Oslo Sentrum.
Les mer om:

Slik starter Norge – Pettersen får tillit

Landslagssjef Martin Sjögren har landet på følgende 11-er til det NRK2-sendte oppgjøret mot New Zealand klokken 17.00: Guro Pettersen, Synne Skinnes Hansen, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Julie Blakstad – Amalie Eikeland, Frida Maanum, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten – Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg. Det betyr at Pettersen får tillit i skadefraværet til Cecilie Fiskerstrand, som mister sommerens EM. Anja Sønstevold fikk en liten kjenning i låret under oppvarming og ble erstattet av Synne Skinnes Hansen.

Norges landskamp går som planlagt – NFF vurderer forsterket beredskap

Landskampen mellom Norge og New Zealand på Ullevaal lørdag blir ikke avlyst tross skytingen i Oslo natt til lørdag. Det bekrefter NFF til NRK.
Les mer om:

Politiet øker beredskapen rundt Ullevaal – slik blir landslagets markering

Norges Fotballforbund bekrefter at politiet øker beredskapen rundt stadion i anledning landskampen mellom Norge og New Zealand på Ullevaal lørdag kveld.
Les mer om:

Landskampen spilles - kvinnelandslaget varsler markering

Landskampen mellom Norge og New Zealand på Ullevaal lørdag blir ikke avlyst tross skytingen i Oslo natt til lørdag.
Les mer om:

Politiet vurderer ekstra beredskap på landskampen

Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt. – Etter dialog med politiet går kampen i dag som planlagt.

Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass. Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter. Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000. Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter.

Lørdag kan det avgjøres om Sunniva (20) blir Norges EM-keeper

Sunniva Skoglund (20) er den yngste spilleren i Norges EM-tropp. Starter hun lørdagens landskamp mot New Zealand, er det stor sannsynlighet for at hun er Norges EM-keeper.
Les mer om:

Nærmer seg publikumsrekord

Det er solgt 15.300 billetter til kampen mellom New Zealand og Norge på Ullevaal stadion lørdag 25. juni. Den forrige rekorden er på 15.762 solgte billetter. Den ble satt på 2000-tallet, da Per-Mathias Høgmos Norge-lag slo USA 2–1 i en oppkjøringskamp til OL i Sydney. – Det var rett før jeg debuterte på landslaget. Vi var aldri i nærheten av det samme, etter det, sier Klaveness. – Men det var på åpning av Norway cup, så det er en hårete målsetning. Men det er allerede solgt 15.300, som er veldig fantastisk, og utrolig stas. Det er siste kamp før fotballandslaget drar til EM i England.

Norge nærmer seg 22 år gammel rekord – 12.000 billetter solgt til New Zealand-kampen

Norge jakter tilskuerrekord for en kvinnelandskamp på norsk jord i generalprøven mot New Zealand før EM. Over 12.000 billetter er solgt så langt.
Les mer om:

Norge nærmer seg 22 år gammel rekord – 12.000 billetter solgt til New Zealand-kampen

Norge jakter tilskuerrekord for en kvinnelandskamp på norsk jord i generalprøven mot New Zealand før EM. Over 12.000 billetter er solgt så langt. Den nåværende rekorden stammer fra juli 2000, da 15.762 tilskuere så Norge slå USA 2-1 på Ullevaal stadion i generalprøven til Sydney-OL, der de norske kvinnene tok gull. Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, Gro Tvedt Anderssen, tror rekorden ryker lørdag. – Salget har gått bra så langt, og vi har allerede passert 12.000 solgte billetter.

Filmanmeldelse: «Grandmother»: Rørende regidebut

Regidebut fra New Zealand byr på et sterkt og rørende kammerspill med fabelaktige Charlotte Rampling i hovedrollen.
Les mer om:

Costa Rica løste siste billett til VM i Qatar

Joel Campbells tidlige mål ble kampens eneste da Costa Rica og New Zealand gjorde opp om den aller siste VM-plassen i fotball, og costaricanerne kunne juble.

Costa Rica tok siste VM-plassen

Costa Rica slo New Zealand 1-0 og tok den 32. og siste plassen i fotball-VM i Qatar i haust. Joel Campbell scora kampens einaste mål allereie etter 3 minutt. New Zealand fekk også ein spelar utvist midt i andre omgang, og hadde ei scoring annullert etter VAR-sjekk. Dermed er alle VM-landa klare. Heile lista finn du her.

Australia til VM på straffer

Australia blei det nest siste laget som kvalifiserte seg til fotball-VM i Qatar etter å ha slått Peru 5-4 i den interkontinentale finalen. Det stod 0-0 etter 120 minutts spel på stadion i Doha. Og det stod 4-4 etter at laga hadde teke fem straffer kvar. Awer Mabil scora på Australias sjette forsøk, og deretter redda Andrew Redmayne skotet frå Alex Valera for Peru. Redmayne var bytta inn før straffesparkkonkurransen. Dermed er Australia klar for sitt sjette fotball-VM, og sitt femte på rad. Tysdag skal New Zealand og Costa Rica møtest til kamp om den 32. og siste plassen i VM, som opnar 21.

Formel 2: Hauger avanserer etter rivalenes regelbrudd

Dennis Hauger hopper to plasser opp i Formel 2-kvalifiseringen som følge av at Liam Lawson og Ayumu Iwasa begikk regelbrudd da Felipe Drugovich krasjet. Det bekrefter Det internasjonale bilsportforbundet (Fia). Hauger ble opprinnelig nummer elleve, men blir flyttet to plasser opp som følge av straffene mot Lawson (New Zealand) og Iwasa (Japan). To hakk opp vil gjøre at han starter lørdagens sprintløp fra nest best startspor og som nummer ni i hovedløpet lørdag. F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken.

Nytt drama for Hauger i Formel 2 – rivaler sjekkes for regelbrudd

Dennis Hauger var igjen uheldig da Formel 2-feltet inntok Monaco fredag. Han fikk kvalifiseringen ødelagt på tampen, men kan komme til å klatre på listene. Aurskog-gutten fulgte regelverket og bremset ned farten etter en avkjøring fra brasilianeren Felipe Drugovich. Episoden førte til to gule flagg. Førerne skal slippe på gassen for å overholde sikkerheten på banen i slike situasjoner. Det gjorde ikke Liam Lawson (New Zealand) og Ayumu Iwasa (Japan), som begge satte bestetider på siste runde etter Drugovichs uhell. Det pågår i øyeblikket en etterforskning i Monaco.

Norge har verdens nest høyeste dødelighet av føflekkreft

I 2020 døde 295 personer av føflekkreft i Norge. Det er kun New Zealand som har høyere dødelighet, og det er langt flere som får det nå enn før.
Les mer om:

Norge har verdens nest høyeste dødelighet av føflekkreft

I 2020 døde 295 personer av føflekkreft i Norge. Det er kun New Zealand som har høyere dødelighet, og det er langt flere som får det nå enn før.
Les mer om:

Norge har verdens nest høyeste dødelighet av føflekkreft

I 2020 døde 295 personer av føflekkreft i Norge. Det er kun New Zealand som har høyere dødelighet, og det er langt flere som får det nå enn før.
Les mer om:

Norge har verdens nest høyeste dødelighet av føflekkreft

I 2020 døde 295 personer av føflekkreft i Norge. Det er kun New Zealand som har høyere dødelighet, og det er langt flere som får det nå enn før.
Les mer om: