Nyheter om New York


New York-comebacket «alle» snakker om

En samlet amerikansk hockeypresse har vendt øynene mot en spesiell begivenhet i Madison Square Garden på Manhattan i New York, natt til lørdag norsk tid. I sentrum av det hele – svenske Henrik Lundqvist (39) og Mats Zuccarello (34).
Les mer om:

Slaktes etter nytt restaurantbesøk

Den tidligere visepresidentkandidaten Sarah Palin (57) besøkte en restaurant i New York to dager etter at hun testet positivt for covid-19. New York-ordføreren er ikke nådig i sin dom over 57-åringen.
Les mer om:

Børsene i Asia faller

Aksjekursene på Tokyo-børsen falt 2,5 prosent ved åpning torsdag morgen etter det uventede fallet i New York før stengetid onsdag.
Les mer om:

Børsene i Asia faller

Aksjekursene på Tokyo-børsen falt 2,5 prosent ved åpning torsdag morgen etter det uventede fallet i New York før stengetid onsdag.
Les mer om:

Pengekrise i Kabul: - Står ikke på Taliban, men på USA, EU og Norge

NEW YORK (VG) Bernt Apeland i Norges Røde Kors beskriver en desperat pengekrise i Afghanistan. Problemet er ikke Taliban, men vestlige land, sier han. Fra Kabul ber han statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tar opp saken i FNs sikkerhetsråd.

«Verdens verste menneske» i New York – men stjernen måtte bli på rommet

Jonas Gahr Støre og regissør Joachim Trier promoterer den norske filmsuksessen i USA. Men Renate Reinsve måtte være på hotellrommet.

Ukraina-konflikten: USA har svart skriftlig på russiske krav

NEW YORK/OSLO (VG): USA og Nato vil fortsette på et diplomatisk spor med Russland om konflikten på grensen mot Ukraina. Men da må Russland redusere den militære trusselen, ifølge USAs utenriksminister Antony Blinken.

Ukraina-konflikten: USA og Nato har svart skriftlig på russiske krav

NEW YORK/OSLO (VG): USA og Nato vil fortsette på et diplomatisk spor med Russland om konflikten på grensen mot Ukraina. Men da må Russland redusere den militære trusselen, ifølge USAs utenriksminister Antony Blinken.

Roser Taliban-samtalene

Mahbouba Seraj dro rett fra forhandlingene med Taliban i Oslo til New York for å møte Jonas Gahr Støre. Hun sier det var modig av regjeringen å arrangere samtalene.

Mahbouba reiste rett fra Oslo til New York for å brife FN om Afghanistan

Taliban-samtalene i Oslo er over, men for kvinneaktivist Mahbouba Seraj fortsetter kampen for rettigheter. Rett etter møtene i Oslo ble hun fløyet til New York for å delta i et møte i Sikkerhetsrådet ledet av statsminister Jonas Gahr Støre.

Politimann døde av skuddskader

Tirsdag døde den andre politimannen som ble skutt og såret i en skyteepisode i New York sist helg.
Les mer om:

Ukraina-konflikten på vei til FNs sikkerhetsråd

NEW YORK (VG) Som formannsland i FNs sikkerhetsråd, kan Norge få mer av Ukraina-konflikten i fanget de neste dagene.
Les mer om:

Støre om corona-tiltakene: - Vi må ha is i magen

NEW YORK (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er ikke umiddelbart klar til å følge Danmark og love at corona-tiltakene forsvinner 31.januar.

Tar krigens største tapere inn i FNs sikkerhetsråd

NEW YORK (VG) Krig i vår tid foregår i byer. De som bor der, må bære lidelser, tap og ødeleggelsene etterpå. Tirsdag drar Norge den brutale sannheten om krig og den høye prisen som sivile betaler, inn i FNs sikkerhetsråd.
Les mer om:

Støre åpner for Ukraina-konflikten i FNs sikkerhetsråd

NEW YORK (VG) Russland-Ukraina konflikten kan komme til FNs sikkerhetsråd mens Norge har formannskapet, altså innen en uke. Det bekrefter statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) overfor VG sent mandag kveld.

Støre om russisk angrep på Ukraina: – Ikke usannsynlig

NEW YORK (VG) Norge har ingen planer om å sende militære styrker til Nato-landene i øst for å avskrekke Russland. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til VG i New York mandag.

Støre i New York måtte svare på kritikk om Taliban-forhandlinger

Jonas Gahr Støre har ankommet New York, der han skal delta på møter i Sikkerhetsrådet, men oppmerksomheten var rettet mot det som skjer på hjemmebane.

Støre om Taliban-besøket: – Jeg måtte gå noen runder med meg selv

NEW YORK (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forsvarer invitasjonen av Taliban til Norge med å forebygge faren for kollaps og en sultkatastrofe i Afghanistan. Men samtidig forstår han godt at det kommer reaksjoner.

To politibetjenter skutt i New York – en drept

En politibetjent er skutt og drept og en annen er kritisk skadd i New York. De to rykket ut til voldsepisode i en bolig i nabolaget Harlem fredag kveld.
Les mer om:

To politibetjenter skutt i New York

Fredag ble to politifolk skutt i Harlem i New York. Én av de omkom, mens den andre er kritisk skadd, ifølge politiet.
Les mer om:

Dyttet i døden

Michelle Alyssa Go (40) sto på perrongen og ventet på t-banen da hun uten noen forvarsel plutselig skal ha blitt dyttet ut på skinnegangen foran et kommende tog på Times Square i New York.
Les mer om:

Tilbyr å betale begravelseskostnader etter storbrann i New York

Cardi B har tilbudt seg å betale begravelseskostnader for alle de 17 menneskene som døde i brannen i en boligblokk i bydelen Bronx i New York søndag 9. januar.
Les mer om:

Justisministeren i New York: Anklager Trump for «bedragersk og villedende praksis»

Donald Trump har gått rettens vei for å slippe å forklare seg for justisministeren i New York.

Nasa: Potensiell farlig asteroide vil fly nært forbi jorden tirsdag kveld

Asteroiden er dobbelt så stor som Empire State Building i New York.
Les mer om:

Skal hente motivasjon fra USA

Den kommende uken slås Australian Open i gang. Casper Ruud kjenner på både nerver og spenning før årets første Grand Slam. Han skal hente motivasjon fra New York for å nå kvarten.