Nyheter om Netland


Fryktar meir Airbnb-utleige i burettslag: – Vil gå utover tryggleiken til dei som bur her

SOLHEIMSVIKEN (NRK): Frå nyttår mister styra i burettslag og sameiger retten til å forby korttidsutleige. Per Arne Netland i Solheim borettslag fryktar Airbnb-kundar skal stele frå naboane.
Les mer om:

Inviterer: Allsang (like) ved markagrensen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Det er langt fra første sommerkonsert med Nordbergkoret, i Nordberg kirke som ligger ikke langt fra marka. Men i år blir det allsang - publikum inviteres til å synge med koret med 70 medlemmer fra nærområdet i arrangementet: Allsang - Ved tidligere konserter har vi hatt med gjesteartister, men denne gangen blir det en ny vri, torsdag 6. juni klokken 19.00.

Fjotland brøt tradisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fjotland feiret tradisjonen tro med start ved kirka. Gunhild Eftestøl (80) Eftestøl holdt tale for dagen og fortalte om sin far som satt på Grini under krigen, en beretning som gav frysninger nedover ryggen og forteller at fred og frihet ikke er selvsagt. Etter tale for dagen flyttes feiringa til Fjotland heimen der korpset spilte og ordfører Per Sverre Kvinlaug overrakte blomster bl.a.

Strålende feiring i Sirdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken ni i dag morges gikk startfløyta for Sinnes barnetog. Store og små fulgte etter Sirdal musikkorps taktfaste musikk. Elevene ved Sinnes skole sang det de var gode for, og sørget sammen med korpset for god stemning i toget. Helt bak i toget sneglet en rekke veteranbiler seg fram og gjorde barnetoget på Sinnes ekstra severdig. Det var lett skydekke og noe vind på Sinnes i morgentimene på nasjonaldagen.

Gruvesjef blir fabrikksjef

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter at Svein Hansen tidligere i år valgte å si opp jobben som fabrikksjef for å gå tilbake som skolesjef i Flekkefjord, har NorDan vært på leting etter en erstatter til fabrikken på Moi.Nå er det gjort, og Knut Petter Netland er ansatt i stillingen. Netland kommer fra stillingen som gruvesjef på Titania.- Knut Petter har god erfaring fra industri.

Krever ny løsning for farlig båtopptrekk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Båtopptrekket i Tonstadstranda har i alle år skapt hodebry for småbåtfolket. Siden 2012 har Tonstad båtforening jobbet for en ny løsning uten å lykkes. Båtopptrekket er bratt (ca. 22 prosent stigning), og bilførerne mister hengeren av syne når de rygger over kanten. Anbefalt helling er rundt 10 prosent.Det skal også være vanskelig å komme opp bakken med henger og båt.

– Vi ønsker felles kulturskole for tre kommuner

– Det spenstigste vi foreslår er en interkommunal kulturskole for Tysvær, Haugesund og Karmøy, sier kultursjef Anders Netland i Tysvær kommune.

Nektes boller under andakt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sirdal kommune nekter det kristne skolelaget å servere boller i forbindelse med andakter, skriver avisen Dagen. Begrunnelsen er at andakten skal være frivillig, og kommunen frykter elever blir «fristet» til å delta på grunn av bakevarene.Kutt ut bolletullet oppfordrer redaktøren i DagenStyret i skolelaget i Sirdal tok saken om skoleandakt i matfriminuttet til topps i kommunen.

God start for karusellen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I konkurranseklassen var Bjørnar Stenberg fra Flekkefjord den klart raskeste i den kuperte løypen på 5,6 kilometer med start/mål ved Kvinesdal stadion. Kvindølen Tore Tjørnhom holdt følge med vinneren på de to første kilometerne - på siste del av distansen ble tempoet skrudd opp og Stenberg gikk til topps på 20.11.

Godkjente ny plan for boligområde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Målet med planarbeidet er å tilrettelegge området for boligbygging, med tomtedelingsplan, byggegrenser, vei/atkomst og annen teknisk infrastruktur.Planområdet ligger på Tonstad (Fintland), like vest for broa over Sira. Sørøstlig plangrense følger ytterkant av fylkesvei 42. I sørvest er plangrensen trukket opp skråningen.

Sendte skoleandakt-sak helt til topps

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Da det før påske ble gitt beskjed fra rektor og skoleledelsen om at skolelaget i Sirdal ikke fikk ha skoleandakter i matfriminuttet lenger.- Vi håper virkelig at dere vil la oss fortsette å ha skoleandakt. Det er faktisk brudd på barnekonvensjonen og menneskerettighetene om vi ikke får lov til å ha skoleandakt.

Klepp-rådmann starta dagen på to hjul

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette var ein kjekk start på dagen!Godt skjult under hjelm og bak solbriller stoppar Klepp-rådmann Torild Lende Fjermestad for å ta med seg ei gulrot. Ho sette seg på sykkelsetet på Sandnes og har trødd dei 12 kilometrane til jobb via Kvernaland. - Eg har alltid sykla mykje og syklar til jobb med ujamne mellomrom.

Reagerer på andakt-klage

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg fikk nylig kopi av brev til rektorer på Sinnes og Tonstad skule fra enhetsleder og assisterende rådmann. Bakgrunnen for brevet var at noen hadde klaget på skoleandakter i regi av skolelaget.

Utvidet skjenking i bakken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rådmannen i Sirdal anbefalte at en søknad om utvidet skjenketid med to timer for Sirdal Booking AS for skjenkebevillingen for pizzeria/ kafe ved stolheisen i Tjørhomfjellet i påsken 2019 ikke skulle imøtekommes.- Sirdal Booking AS sin beliggenhet til skitrekk og aktiviteter som er benyttet av familier med barn tas i utgangspunktet som hovedgrunnlag for avslag. Påsken er en viktig familietid der en bør ta hensyn til andre.

Nytt feriereglement skapte diskusjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nye retningslinjer som ble gjort gjeldende for ansatte innen pleie og omsorg i Sirdal kommune fra februar 2019 har skapt bråk. Reglementet fastslår at i tillegg til at sommerferien deles i to hovedbolker med tidlig eller sen ferie, så må arbeidstagere innen pleie og omsorg allerede innen 15. februar bestemme seg for hvordan man vil ta resterende ferie før sommeren, eller senest 1.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Fornøyd med valglisten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gir oss en ungdommelig, erfaren og resultatorientert ordførerkandidat som jobber hardt for sirdølenes interesser. Uansett om det er eldre, omsorg, skole, barnehage, vei, tunneler eller næringsutvikling, sier Guddal.- Siri Ovedal ble vist stor tillit ved forrige valg og blir andrekandidaten. Hun har bred politisk erfaring og innsikt, særlig fra levekårssektoren.

Kom seg ut av hverdag preget av rus - delte sin historie under AKS-konferansen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Havsø Netland valgte å fortelle sin historie under AKS-konferansen fordi han, mot alle odds, har en suksesshistorie å fortelle. Han er én av mange jobbsøkere som arbeidsinkluderingsbedrift AKS i Egersund fant jobb til i fjor.12 år i ruståka - Allerede som 13-åring begynte jeg å ruse meg, forteller han.Som tidlig voksen jobbet han ved Nortura i Eigersund.- Men det siste året jeg jobbet der, gikk jeg sjukmeldt.

- Kan ikke slippe alt vi har i hendene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Enhetsleder Geir Netland i Kvinesdal kommune har sendt inn en søknad om endring av konsesjon for bygging av Stølen kraftverk på Knaben. Tillatelsen fra 2012 innebar regulering av Finndalsvatnet og Bergetjørn og overføring av vann mellom Bergetjørn og Finndalsvatnet. Endringen som det søkes om innebærer at inntaket flyttes 780 meter nedenfor Dam Findalsvatn til der den gamle/ eksisterende inntaksdammen er.

Ingen tungmetall-lekkasje i Tellenes vindpark

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For ett år siden ga Miljødirektoratet pålegg om å finne ut om det lekker ut kopper, nikkel eller eventuelt andre tungmetaller, fra veiene i vindparken. Det gjør det ikke, ifølge vurderingen av overvåkingsresultatene som nylig ble lagt fram.Gruvesjef ved Titania, Knut Petter Netland, synes at nyheten er gledelig.- Det vi har lært av saken, er at vi må gjøre flere undersøkelser før gruvemassene skal tas i bruk.

Spennende Knaben-satsing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Knaben Via Ferrata AS er et selskap under stiftelse, og målet deres er å etablere en via ferrata på Knaben. Dette er en form for fjellklatring hvor det er tilrettelag en klatreløype bestående av ståltrinn og sikringswire.

Tap mot bunnlaget - treneren gir seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Håndball, 4. divisjon kvinner Grindheim-Flekkefjord 26-19 (13-7)FHK tapte 26-19 for tabelljumbo Grindheim på bortebane torsdag kveld. Dette var den fjerde kampen for det unge FHK-laget på en uke, men burde absolutt vært en kamp de burde ha kriget inn to poeng i. Men slik gikk det altså ikke.FHK mønstret seks J16-spillere til denne kampen, og disse sammen med «veteranene» Siri Velund, Anette Nedrejord og Evy K.

Bare smuler i overskudd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Formannskapet fikk i går utdelt et notat med utkast til driftsrammer og foreløpig regnskap for 2018. I neste uke kommer en egen sak om driftsrammer til behandling i ulike utvalg. Kommunestyret skal behandle forslaget til driftsrammer for 2019 i sitt møte 11.

Oddersjaa-jenter tok KM-gull

For fire år siden debuterte Linne Ausland og Camilla K. Netland for Oddersjaa i sprintstafetten i kretsmesterskapet. Da ble de nummer sju. Søndag vant de.
Les mer om:

Svært bra i 45. min, så raknet det litt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FHK møtte serieleder Greipstad borte tirsdag kveld, og gikk på 26-17-tap. FHK hang på serielederen i halvannen omgang, og det med kun én innbytter disponibel.FHK åpnet med å lede 0-2, deretter snudde hjemmelaget kampen. Det unge FHK-laget kjempet som løvinner og leverte kanskje en av sine beste førsteomganger på lang tid: Knalltøft forsvar, med dirigent Evy K. Netland som hærfører, og hun tok stort ansvar i angrepet.