Nyheter om Nesna


Ny meningsmåling: Sju av ti mener det var feil å legge ned Nesna

Sju av ti nordlendinger mener det var feil av Nord universitet å vedta nedleggingen av studiestedet på Nesna. Rektor sier at folk ikke vet hva de har svart på.
Les mer om:

Vedum jubler over Aps snuoperasjoner. Nå vil han snu enda en sak.

MOSKENES (VG) – Arbeiderpartiet blir mer og mer enige med oss, og det er bra, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Nå håper han at Ap skal berge lærerutdanning i Nesna og sykepleierutdanning i Sandnessjøen.

Ansatte og studenter på Nesna: – Rektor ikke velkommen til studieåpning

– Det kan fort bli demonstrasjoner dersom hun viser seg her, sier studentrepresentant Kathrine Øines Johnsen.
Les mer om:

Hevder Ap-topp fører velgerne bak lyset i Nesna-striden

Iselin Nybø (V) mener Arbeiderpartiet nå har avklart at heller ikke de ville ha grepet inn for å hindre universitetsstyret i å legge ned studiestedet på Nesna. Ap-nestleder kaller utspillet trist.

Nesna-aksjonister inviterer utdanningskomiteen til konferanse

Aksjonistene som kjemper mot nedleggelsen av studiestedene Nesna og Sandnessjøen, har invitert utdanningskomiteen på Stortinget til konferanse.

Nesna-aksjonister inviterer utdanningskomiteen til konferanse

Aksjonistene som kjemper mot nedleggelsen av studiestedene Nesna og Sandnessjøen, har invitert utdanningskomiteen på Stortinget til konferanse.

Nesna-studenter krever offentlig beklagelse

Studenter på Nesna mener deres kompetanse er blitt svertet for å begrunne den omstridte nedleggelsen. – Vi snakkes ned av vår egen rektor, mener Ingvild Sivertsen, som frykter et negativt rykte overfor mulige arbeidsgivere.
Les mer om:

Nord universitet brukte fire millioner på konsulenter: – En ukultur mener Sp-Vedum

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum reagerer på at Nord universitet leide inn konsulenter i arbeidet med å endre strukturen som førte til nedleggelse av studiestedene på Nesna og Sandnessjøen.

Ønsker å skape oppmerksomhet rundt sykdom: Morten (25) sykler Norge på langs(pluss)

Ole Magnus Berntsen (25) fra Nesna sykler Norge på langs for å skape oppmerksomhet sykdommen Addison og andre sykdommer.
Les mer om:

Ønsker å skape oppmerksomhet rundt sykdom: Ole Magnus (25) sykler Norge på langs(pluss)

Ole Magnus Berntsen (25) fra Nesna sykler Norge på langs for å skape oppmerksomhet rundt sykdommen Addison og andre sykdommer.
Les mer om:

Politiske kommentatorer: – Urealistisk at Stortinget kan redde Nesna

Nordlandspolitikere er i opprør mot regjeringen, og tror Stortinget kan snu nedleggelsen av lærerutdanningen på Nesna. – Ikke særlig realistisk, mener politiske kommentatorer i Nordlys og VG.

Nedleggelse av studiested Nesna

Et lite hjertesukk fra en oppgitt student. Tragedie er rette ordet.
Les mer om:

Kutter 100 år gammelt studiested for å spare to prosent av budsjettet

Den direkte besparelsen ved å legge ned studiestedene Nesna og Sandnessjøen, utgjør to prosent av Nord universitets budsjett på 1,4 milliarder kroner.
Les mer om:

Ansatte på Nesna fly forbannet: Anklager ledelsen for løgn

Flere ansatte på studiestedet boikottet møtet til universitetsledelsen torsdag. - Det er vanskelig å bli konfrontert med enda flere løgner, sier lektor Knut Lyng Hansen (42).
Les mer om:

Ida Maria raser etter Nesna-nedlegging

Artist og MDG-politiker Ida Maria Børli Sivertsen sammenligner nedleggelsen av studiestedet på Nesna med da kolonimaktene delte opp kartet av Afrika.
Les mer om:

Iselin Nybø avlyser omkamp om Nesna og Sandnessjøen

Utdanningsminister Iselin Nybø (V) kommer ikke til å overprøve styrevedtaket fra Nord universitet om å legge ned studiestedene Nesna og Sandnessjøen.
Les mer om:

Snudde ryggen til Nord-ledelsen: – Klarer ikke se dem i øynene

Norsklektor Anne Lise Wie klarte ikke å møte ledelsen ved Nord universitet, som hadde reist til Nesna dagen etter sjokkbeskjeden om at det 101-årige studiestedet skal legges ned. – Folk gråter åpenlyst, sier hun.
Les mer om:

Ap og SV lover omkamp: – Nesna-nedlegging brudd med avtale om sammenslåing

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran mener nedleggelsen av studiestedet Nesna bryter både med avtalen om sammenslåing med universitetet og med strukturmeldingen. SV lover omkamp på Stortinget.
Les mer om:

Se reaksjonene etter at Nord universitet la ned to studiesteder på Helgeland

Styret ved Nord universitet har med en stemme imot vedtatt å legge ned Nesna som studiested. – Dessverre ser ikke styret verdien av det vi har her, og har hatt i hundre år. Det er veldig sårt, og trist for Helgeland, sier ansatte.
Les mer om:

Legger ned Nesna og Sandnessjøen som studiesteder

Nord universitet har vedtatt å legge ned to av sine ni studiesteder. - En trist dag for hele Nordland, sier tidligere studiesjef Alf Magne Jacobsen.
Les mer om:

Rektors forslag til ny struktur ble vedtatt mot én stemme(pluss)

For Trøndelag sin del innebærer vedtaket at samfunnsvitenskapelige fag og skuespillerlinja flyttes til Levanger. I Nordland avvikles studiestedene Nesna og Sandnessjøen.

Skjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen

Styret i Nord universitet behandler onsdag omstruktureringsplanen der studiestedene Nesna og Sandnessjøen foreslås nedlagt. Den lokale motstanden er stor.
Les mer om: