Nyheter om Nederland


Norge blir ikke med på historisk havvindsatsing i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland vil tidoble utbyggingen av havvind i Nordsjøen. – Naturlig at Norge kobler seg på samarbeidet, sier forsker. Men Norge vil prioritere egen satsing.

Norge blir ikke med på historisk havvindsatsing i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland vil tidoble utbyggingen av havvind i Nordsjøen.

Varsler storsatsing: Kritiserer norsk bidrag

Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia avtalte onsdag sammen å tidoble havvind-kapasiteten i Nordsjøen til minst 150 gigawatt innen 2050.

Varsler storsatsing på havvind i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia vil samarbeide om å tidoble havvind-kapasiteten i Nordsjøen til minst 150…

Turister i dødsulykker på Mallorca: Menn i 30-årene fra Storbritannia og Nederland omkom

En 34 år gammel britisk turist falt fra syv etasjes høy hotellbalkong, mens en 31-åring fra Nederland hoppet utfor 25 meter høy klippe.

Nå kan Hvaler-gutten Tage (19) bli historisk

FFK-kometen Tage Johansen (19) ble torsdag tatt ut i den norske G19-troppen som skal spille EM-kvalifisering i Nederland i juni. Han kan bli historisk som den første fra Hvaler som får spille en landskamp.
Les mer om:

Fiasko for J17-landslaget i EM – tapte alle kampene

Norge tapte også den tredje gruppekampen i J17-EM i fotball. Signe Gaupset utlignet kort tid etter hvilen, men Finland fikk inn 2-1 på tampen. Det norske laget var allerede slått ut før mandagens oppgjør. 0-4 for Spania og knepent 0-1 for Frankrike sørget for det. Mot finnene var målet å unngå sisteplassen i gruppe B. Etter 20 minutter så det ikke lovende ut. Da sto Elli Seiro alene på bakre stolpe og stanget Finland i føringen. Målet kom etter en corner. Stillingen sto seg til pause, men i det 53. minutt utnyttet Gaupset et svakt utspill fra den finske keeperen.

Velger assistentrolle i PSV Eindhoven fremfor Manchester United

Fred Rutten er en klassisk arbeidshest som har ledet en rekke klubber i Nederland, sist ledet han Anderlecht til økonomisk ruin slit at Vincent Kompany måtte komme hjem og redde klubben med egne penger og arbeidsinnsats. – Siden da har Rutten hatt trenerjobber, men ikke på som hovedtrener. Etter sparkingen av Ole Gunnar Solskjær den 21 november i fjor har en rekke sentrale ledere og personer i støtteapparatet trukket seg. – I påvente av nå manager har klubben ventet med å sette sammen et permanent trener apparat.

Cavendish spurtet inn til Giro d'Italia-seier

36-åringen spurtet inn til en sterk seier på den 3. etappen av årets Giro d'Italia. Da de tre utbryterne ble tatt igjen med 28 kilometer igjen lå det meste an til å bli årets første massespurt i Giroen på den flate etappen som gikk fram til Balatonfüred i Ungarn og var 201 kilometer lang. Briten var ustoppelig på det lange oppløpet etter at han ble perfekt dratt opp av lagkameratene. 36-åringen tok sin første etappe i Giro d'Italia på ni år og den 16. totalt i rittet. Det er 14 år siden han tok sin første etappeseier i Giroen. – Jeg er veldig glad! Mine lagkamerater leverte knallgodt.

Opplysninger til VG: Toppklubber snuser på Molde-profil

Molde-angriper Ola Brynhildsen (23) skal ha tiltrukket seg interesse fra Nederland, Tyrkia og Belgia foran lørdagens toppkamp mot Viking.

Danmark vertskap for europeisk klimamøte

Danmark skal senere i mai være vert for et klimamøte der regjeringssjefer fra Tyskland, Nederland og Belgia skal delta. Også EU-kommisjonens leder blir med.

Chile klager til Fifa – vil ha VM-plassen til Ecuador

En juridisk disputt har blusset opp i søramerikansk landslagsfotball. Chile hevder VM-klare Ecuador brukte en ikke-berettiget spiller i kvalifiseringen. Det kommer fram i en klage fra Chiles fotballforbund. Fifa blir bedt om å etterforske påstander om at Byron Castillo egentlig er colombianer og ikke skulle ha spilt kamper for Ecuador i den søramerikanske VM-jakten. Det internasjonale fotballforbundet bekrefter anmodningen, men har ikke gått ut med en tidshorisont for en mulig disiplinærsak. VM-sluttspillet i Qatar starter 21.

Sola henter nederlandsk forsterkning

Håndballkeeperen Rinka Duijndam blir Sola-spiller fra neste sesong. Hun var OL-deltaker sist sommer. Den nederlandske 24-åringen kommer da fra den tyske klubben Thüringer. Rinka var en del av landslagstroppen til Nederland som vant VM i Japan i 2019.
Les mer om:

Nederlandske fiskere dro opp 756 tonn søppel

Fiskere i Nederland sto for en dyster fangstrekord i fjor: 756 tonn søppel havnet i garnene og ble ført til land.
Les mer om:

Drømmestart på VM for Norges hockeykvinner

Lotte Pedersen og Emilie Kruse scoret begge to ganger da Norges kvinnelandslag i ishockey slo Nederland 7-1 i VM mandag. To strake seirer har gitt det norske laget en drømmestart på turneringen i Frankrike. Søndag ble Slovakia slått 2-1 i Angers. Linköping-proffen Marthe Brunvold ga Norge en kjempestart mot Nederland ved å sette inn 1-0 før fire minutter var spilt.

Venja ser utvekslingsdrømmen gå i vasken: Ber NTNU endre praksis

Om Venja hadde studert i Oslo, kunne hun dratt på utveksling til høsten. NTNUs karakterpraksis satte en stopper for oppholdet i Nederland.
Les mer om:

Russisk bank erklært konkurs i Nederland

Den russisk-eide banken Amsterdam Trade Bank (ATB) ble fredag erklært konkurs av en nederlandsk domstol.
Les mer om:

Leif Harald dro på behandlingsreise til Moskva: – Nå må det bli Nederland neste gang

MS-syke Leif Harald Hermansen fra Holmestrand betalte 600.000 av egen lomme for å få stamcellebehandling i Russland. Oppfølgingen må skje i et annet land.

Supporterne nektet å selge klubben til eierne av Manchester City

Manchester City Football Group har kjøpt seg opp til å bli en av de dominerende klubbeierne i verden. Flaggskipet i Premier League sanker titler, rundt om i verden er det ni andre klubber som har samme eier som giganten i Manchester. Forrige måned skulle Football Group innlemme den tiende klubben i familien. Da sa supporterne stopp. Vi er vant til å se supporteropprør mot eiere i Premier League, men i Nederland endte det med at «grasrota» hindret oljefondet Manchester City Football Group fra å vinne.

Alexander Sørloth helt på villspor?

Da Martin Ødegaard pakket kofferten og lot seg lokke av gull og grønne skoger i Madrid som tenåring, ble to sprikende konklusjoner tatt i den norske forståsegpåer-sfæren: Totalt genialt trekk, eller totalt hodeløst. Begge leire tok feil. På onsdag gikk 23-åringen Ødegaard ut på Stamford Bridge som kaptein og ledet Arsenal til 2-4 seier mot de regjerende Champions League-mesterne. Det viste seg at Ødegaards gjennombrudd aldri skulle komme på San Bernabeu, heller ikke at valget om å reise som purung til en av verdens største klubber skulle ødelegge karrieren hans.

Spania og Sverige til handball-EM

Spania og Sverige blei onsdag det 10. og 11. laget som sikra plass i EM-sluttspelet i handball for kvinner, med kvar sin klare siger. Spania vann 29–20 borte mot Slovakia, medan Sverige gjorde jobben med 29–23 borte mot Island. No står det att berre fem sluttspelbillettar, og fire av dei vil finne sin eigar seinast søndag. Ukraina har på grunn av krigen fått sine to siste kampar mot Tsjekkia utsett til juni. Tsjekkia gav onsdag allereie EM-klare Frankrike det første EM-kvalifiseringstapet på over ti år. Frankrike var utan tap i 19 slike kampar, men Tsjekkia vann 31–30 i Plzen.

Belgia og Nederland vil levere tunge våpen til Ukraina

Både Belgia og Nederland planlegger å levere tyngre våpen til Ukraina, mens Tyskland vil betale for våpen som Ukraina trenger fra tysk industri.

Politiet: «ufyselige» VIF-supportere angrep barn

Alle vet politiet i Nord-Norge er forholdsvis frittalende. – Mens det er helt ok å kalle en politimann for «Jævla Hæstkuk» nord for polarsirkelen i ifølge tingretten i Salten er slike kommentarer sjeldnere og strengt ulovlige lenger sør. -Politiet i Bodø er intet unntak, noe vi har oppdaget etter Bodø/Glimt sine fotballferdigheter har bragt keiseren av Roma helt til Aspmyra. Vålerenga tok med seg Klanen og de aller ivrige supportere nordover på 2.påskedag til det som ble presentert som en toppkamp!.

Russland utviser europeiske diplomater

Russland utviser 36 diplomater fra Nederland og Belgia som svar på utvisning av russiske diplomater.
Les mer om:

Meghan og Harry kysset på scenen

Prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) filmes for Netflix når de kaster glans over Invictus Games i Nederland i påsken.
Les mer om:

Mest lest siste uke