Nyheter om Nederland


Gruppeseier for Mol og Sørum i sandvolleyball-EM

Anders Mol og Christian Sørum vant også sin tredje gruppekamp i sandvolleyball-EM i Nederland og er som gruppevinnere klare for åttedelsfinale.
Les mer om:

Groruddøl til prestisjefull sirkusskole

Håkon Hemmer (21) fra Høybråten har gått fra parkour foran kronprinsparet til prestisjefull sirkusskole i Nederland. 
Les mer om:

Vurdert og funnet for lett av Zinedine Zidane, får ny sjanse med ny sjef

Det er liten tvil om at stilen til Real Madrid sin nye manager Julen Lopetegui er veldig forskjellig fra den forrige Zinedine Zidane. – Mens Zidane var en superstjerne og var i flere år verdens beste midtbanespiller var Julen Lopetegui keeper i en periode da keepere ikke var så store stjerner som nå.  På mandag starter sesongoppkjøringen og med i troppen, blant 22 utvalgte befinner overraskende Martin Ødegaard seg. Julien Lopetegui er kjent for å være harmoni skapende i sin tid på landslaget og har en evne til å hente ut det absolutt beste.

Mol og Sørums bragd tok treneren på sengen: – Trodde de ville ryke

Anders Mol (21) og Christian Sørum (23) skulle reise til Nederland lørdag for å starte EM-oppkjøringen. Isteden overrasket de alle og vant Norges største turneringsseier på 20 år. Trener Kåre Mol (54), som reiste i forveien, tilgir forsinkelsen.
Les mer om:

Importfor kan redde dyr fra å slaktes på grunn av tørke

Norske bønder setter nå sin lit til för fra både Nederland og USA for å unngå å måtte slakte dyr på grunn av fôrmangel på grunn av tørken.
Les mer om:

Hollendere i Hollenderbyen

Kaptein Michel van t Zand har sammen med reisefølget sitt seilt hele veien fra Nederland til Norge - kun for å besøke Flekkefjord.

Veteranfly styrtet i fabrikk - én omkom i Sør-Afrika

1954-modell skulle til museum i Nederland.
Les mer om:

En død og flere skadet i flykrasj i Sør-Afrika

Veteranflyet var på vei mot Nederland da ulykken inntraff utenfor hovedstaden Pretoria. Personen som mistet livet satt i flyets cockpit.
Les mer om:

Nederlandsk serie og norsk serie er omtrent like bra

Gaston Salasiwa har signert for Notodden FK. Gaston etter å ha spilt på det nest øverste nivået i Nederland. Han kommer til Notodden i begynnelsen av neste uke og vil være spilleklar for NFK i høstsesongens første kamp som går mot Åsane i Bergen den 22. juli. Gaston Salasiwa er 29 år gammel og kommer fra Nederlandsk fotball.

- Jeg ser hver dag at jeg får til mye mer enn jeg tror

Av og til dukker noe opp ved en tilfeldighet, som viser seg å sette en ny kurs for livet. For Aina Helleren ble kursen helt plutselig satt i retning Nederland.
Les mer om:

- Cruyff, champagne og nakne damer på bassengfest

Full fotballkrig mellom Nederland og Vest-Tyskland. Johan Cruyff måtte bruke halve natta på å berolige kona.
Les mer om:

Evry skal levere kontanter i Nederland

Minibanktjenester for de største bankene i Nederland skal leveres av Evry.
Les mer om:

Faktisk.no: Misvisende å påstå at man ikke må betale TV-lisens i Nederland, Estland, Finland og på Island

Faktisk.no fastslår at det er misvisende å påstå at man ikke må betale TV-lisens i Nederland, Estland, Finland og på Island. De betaler i stedet eksempelvis en «kringkastingsskatt».

Williams slet seg videre i Wimbledon

Serena Williams måtte slite mot Arantxa Rus fra Nederland i første runde av Wimbledon-turneringen, men tok seg videre med 7-5, 6-3.
Les mer om:

Én person omkom i båtulykke i havn i Nederland

Én person mistet livet og to ble skadd da to båter kjørte i hverandre i havna i Scheveningen i Nederland i forbindelse med en regatta torsdag.
Les mer om:

Disse skal seile under Tall Ships Races

Seks av Tanangers sjøspeidere skal i sommer seile om kapp fra Stavanger til Harlington i Nederland under årets Tall Ships Races.
Les mer om:

Interesse fra Italia, drømmer om Tyskland og England

Den meget løpesterke norske midtbanespilleren Morten Thorsby har bestemt seg for å slutte å løpe med hjerter på drakta når kontrakten hans med den nederlandske klubben Heerenveen går ut om et år.  Det betyr som alle vet at det egentlig bare er to ting som skjer, enten signerer han en forlengelse eller han selges.

Nederland innfører forbud mot burka og nikab

På skoler og sykehus.
Les mer om:

Samuelsen kan få mulighet til å imponere ny West Ham-trener

21-åringen kom til West Ham i 2015, men har tilbrakt tilbrakt årene på utlån. Forrige sesong gikk turen til Burton Albion på nivå tre i England. Med Manuel Pellegrino ved roret hos Premier League-klubben blir det nå ekstra viktig å vise seg frem. Muligheten kan ligge i høyeste divisjon i Nederland. Ifølge den nederlandske avisen De Limburger har Æresdivisjon-klubben VV Venlo, som endte på 15. plass, jaktet på offensive forsterkninger. Samuelsen har de rette kvalitetene for klubben, og nederlenderne ønsker nå å sikre seg en låneavtale med samarbeidsklubben West Ham. Ny sjef på London Stadium.

Da Kjellaug skulle delta i VM i Nederland, fikk hun seg en overraskelse

Frøydis og Stina reiste over tusen kilometer helt alene for å heie frem læreren sin. – Hun er en inspirasjon.
Les mer om:

Kampsport-Christoffer har funnet sine arvtagere

Nichlas Helfred Johansen fra Fredrikstad og Mia Rognhaug Hagen fra Sarpsborg gikk i helgen helt til topps under et internasjonalt Ju Jitsu-stevne i Nederland. Landslagstrener Christoffer Forsberg mener de fort kan bli hans arvtagere på matta.

Norskeid tankskip forårsaket alvorlig oljelekkasje i Nederland

Opprydningsarbeidet kan ta flere uker, sier havnemyndighetene. 217 tonn tungolje havnet i vannet da oljetankeren kolliderte med kaien.
Les mer om:

Norskeid tankskip forårsaket alvorlig oljelekkasje i Nederland

Opprydningsarbeidet kan ta flere uker, sier havnemyndighetene. 217 tonn tungolje havnet i vannet da oljetankeren kolliderte med kaien.
Les mer om:

Norskeid tankskip forårsaket alvorlig oljelekkasje i Nederland

Opprydningsarbeidet kan ta flere uker, sier havnemyndighetene. 217 tonn tungolje havnet i vannet da oljetankeren kolliderte med kaien.
Les mer om:

To menn pågrepet for terrorplanlegging i Nederland

Nederlandske myndigheter har pågrepet to menn som mistenkes for å ha planlagt et terrorangrep i landet.
Les mer om: