Nyheter om Nederland


Tysk flomoffer funnet i Nederland etter flere måneder

En kvinne som var savnet etter flommen i Tyskland juli, skal ha blitt ført 300 kilometer i vannmassene. Nå er hun funnet i Nederland.
Les mer om:

Savnet kvinne fra flommen i Tyskland funnet i Nederland

En savnet kvinne fra flomkatastrofen i Tyskland i juli er funnet død i Rotterdam i Nederland. Hun har trolig blitt ført med vannmassene ned elven Rhinen.

Savnet kvinne fra flommen i Tyskland funnet i Nederland

En savnet kvinne fra flomkatastrofen i Tyskland i juli er funnet død i Rotterdam i Nederland. Hun har trolig blitt ført med vannmassene ned elven Rhinen.

Blir i Norge før skjebnekampene

Den norske fotballtroppen kommer til å lade opp til VM-kvalifiseringskampene mot Latvia og Nederland på hjemmebane. Det får NTB opplyst av Norges Fotballforbund. Solbakken vil ha god tid med spillerne før de svært avgjørende kampene. Troppen vil være samlet i Oslo fra mandag 8. november. Norge møter Latvia på Ullevaal stadion 13. november. Tre dager senere venter Nederland i Rotterdam på de norske spillerne.

Til Norge uten de største stjernene

Verken Niklas Landin eller Mikkel Hansen er med når Danmarks håndballherrer spiller firenasjonersturnering i Norge i starten av november. Det kunngjorde Danmarks håndballforbund fredag. Landslagssjef Nikolaj Jacobsen har tatt ut en tropp på 19 spillere, og der er ikke navnet på de to aller største stjernene inkludert. Landin har vært blant verdens aller beste keepere i en årrekke og har ofte stoppet Norge i dueller mellom nabolandene.

Har funnet en «late bloomer» som Haaland erstatter

Den tyske storklubben kommer ikke til å spare så veldig mye med å selge Erling Braut Haaland for så å hente inn erstatter fra Ajax. – Det norske «dyret» har en utkjøpsklausul på 75 millioner euro, som ingen av de aktuelle kjøperne lurer på om de skal slå til på og Sebastien Haller har en «ny vår» i Nederland som gjør at han ikke ligger så langt unna i pris. Borussia Dortmund håper fortsatt at Haaland blir, men skulle det ikke skje er Ajax -spissen Sebastien Haller øverst på deres liste av erstattere.

Nederland-kampen er utsolgt

VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Nederland og Norge i november ble utsolgt i løpet av kort tid. Det melder det nederlandske fotballforbundet. Billettene til norske bortefans som ville til Nederland, forsvant svært raskt etter at de ble lagt ut for salg. Oppgjøret spilles på Feijenoord stadion (De Kuip) i Rotterdam. Der er tilskuerkapasiteten 47 500.

Bekrefter Liverpool interesse: «Kan ikke lyve om det»

Det er en selvsikker kar som snakker med den nederlandske TV-kanaler NOS. – De følger opp tidligere Ajax spillere og nå var turen kommet til Lille forsvarer Sven Botman. 21 åringen kom til Lille fra Ajax i fjor sommer og var der da laget overraskende vant Ligue 1 foran storfavoritten Paris Saint-Germain i vår. Les: Real Madrid håpefull på plass i Molde Den nederlandske backen vakte raskt interesse fra klubber som Liverpool, Wolverhampton og Sevilla. Nå bekrefter Botman at de nevnte klubbene var interessert i sommer og at «noe» snart kommer til å skje.

Frykt for ny smittebølge i Nederland

Regjeringen i Nederland er bekymret over at en ny koronasmittebølge kan være på vei. Den siste uken har antall smittetilfeller økt kraftig.
Les mer om:

Arsenal legger et bud på bordet som er nesten det Club Brugge ønsker seg

Den 22 år gamle nederlandske venstrevingen Noa Lang har i lengre tid vært i søkelyset til sportsdirektører i klubber i større ligaer enn den belgiske. Lang, som nå er en rimelig fast del av landslaget var ikke med da Nederland spilte uavgjort mot Norge i VM kvalifiseringskampen på Ullevål stadion første september. Arsenal forbereder et bud på Noa Lang som har imponert for Club Brugge, denne sesongen har han notert for fire mål og fire assists på 13 kamper med den belgiske storklubben.

City skal i forhandlinger med Haaland i januar

Erling Braut Haalands agent Mino Raiola forventes å ha samtaler med Manchester City i januar om et potensiell overgang for 21-åringen neste sommer, skriver troverdige The Times Borussia Dortmund -angriperens kontrakt, som løper til 2024, inneholder en utkjøpsklausul på beskjedne 64 millioner pund som trer i kraft i 2022. Nordmannens agent Mino Raiola skal ivrig etter å sette i gang med forhandlinger når overgangsvinduet åpnes igjen på nyåret, og City vurderes som den største favoritten til å signere nordmannen.

Slo tilbake med seier

Norges curlingkvinner åpnet med en liten sensasjon i 15-2-seieren over Østerrike i OL-kvalifiseringen i Tyrkia onsdag. Norges lag med skip Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Martine Vollan Rønning tok føringen allerede etter første omgang med hele sju poeng på direkten etter en såkalt «seven ender». Norge tapte tidligere onsdag 5-6 mot Slovakia og står med to seirere og ett tap så langt i første del av OL-kvalifiseringen.

Tap i OL-kvalifiseringen for Norge

De norske curlingkvinnene klarte ikke å følge opp den imponerende seieren i OL-kvalifiseringen mot vertsnasjonen Tyrkia og tapte 5-6 for Slovakia onsdag. Det norske laget, med Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Martine Vollan Rønning, gikk i ledelsen 1-0, men Slovakia slo tilbake og sikret fire poeng totalt i omgang 3, 4, og 5. Norge spiller i gruppe B, der laget også skal møte Østerrike og Brasil. Det er bare de to beste lagene i hver gruppe som kan gå videre til neste runde i OL-kvalifiseringen i Nederland. Den spilles i Leeuwarden fra 5.-18.

Nederland: Tronarvinger kan gifte seg med noen av samme kjønn

Nederlands kronprinsesse har rett til å gifte seg med en person av samme kjønn uten å måtte gi fra seg førsteplassen i arverekken, fastslår statsministeren.
Les mer om:

Reagerer: - Merkelig

Nederlandske supportere vendte seg mot egen spiller da Nederland slo Gibraltar. Om en drøy måned er Norge motstander på samme stadion - De Kuip - i Rotterdam.
Les mer om:

Nederland: Også tronarvinger kan gifte seg med noen av samme kjønn

Nederlands kronprinsesse har rett til å gifte seg med en person av samme kjønn uten å måtte gi fra seg førsteplassen i arverekken, fastslår statsministeren.
Les mer om:

Babylykke for Ulrik og Julie i Nederland: Fødselsordningen overrasket Tromsø-paret

Ulrik Yttergård Jenssen og Julie Andersen har blitt foreldre.
Les mer om:

Solbakken gir blaffen i Tyrkia-mål

Det så ut til å gå mot en gedigen norsk gavepakke i VM-kvalikens gruppe G, men Tyrkia snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot Latvia mandag kveld. Målet kom i det 98. spilleminutt, og det var bare lagt til fire minutter i kampen. Hadde Tyrkia-kampen endt 1-1, hadde Norge vært sikret playoff med seier i neste kamp hjemme mot Latvia i november. Men Solbakken likte ikke at dette ble et tema på pressekonferansen etter kampen. – Det bruker jeg ikke tid på, vi får ikke gjort noe med det. Tyrkia har sluppet inn mål på slutten i to-tre kamper og de har scoret sene mål, det kan vi ikke bruke energi på.

Wijnaldum har fått seg et skikkelig slag i trynet

Jürgen Klopp hyllet Wijnaldum som en av de klokeste spillerne han har trent. Liverpool jobbet til det siste med å prøve å overtale nederlenderen. Resultatet ble likevel at 30-åringen valgte Paris. Når vi hører på Wijnaldum i begynnelsen av oktober, virker det som han gladelig hadde reversert avgjørelsen han tok i våres. Den nederlandske landslagstrener Louis van Gaal planlegger å bygge opp midtbanen til Nederland rundt Wijnaldum, men opplever nå at nøkkelspilleren kommer til landslagstjeneste uten den nødvendige kamptreningen.

Louis van Gaal: Når det går dårlig i Barcelona, skylder de på utlendingene»

Nederlands landslagssjef Louis van Gaal kommer til unseting for Ronaldo Koeman som forlot hans jobb for et år siden for å lede Barcelona. – Det har vært, for å si det forsiktig tøft!. På pressekonferansen foran kveldens VM kvalifiseringskamp mot Gibraltar hadde Luis Van Gaal som ledet Barcelona i to omganger, sist gang bare en halv sesong sitt å si om klubben.

Mol og Sørum vendte til seier – finaleklare på Sardinia

Anders Mol og Christian Sørum lå tynt an, men snudde semifinalen mot Nederland mesterlig og er klar for tittelkamp i verdenstourfinalen i sandvolleyball.
Les mer om:

Slik kommer Norge til VM: – Gode muligheter

ISTANBUL/OSLO (VG) (Tyrkia - Norge 1–1) Om Norge gjør jobben hjemme mot Montenegro og Latvia, venter trolig en ren gruppefinale mot Nederland i Rotterdam.
Les mer om:

Nederlands vinnerrekke fortsatte med knepen seier

Davy Klaassens volleyscoring ga Nederland 1-0 borte mot Latvia i VM-kvalifiseringen fredag. De oransjekledde topper Norges gruppe.
Les mer om:

Nederland skremte ingen - men vant: – Det kan bli ren finale mot Norge

(Latvia-Nederland 0–1) Nederland sprudlet slett ikke, men med 1–0 i Latvia fredag kveld er de alene på tabelltoppen i Norges VM-gruppe.
Les mer om:

Graham Hansen ikke nominert

Caroline Graham Hansen var blant nøkkelspillerne på Barcelona-laget som vant alt sist sesong, men er ikke blant de utplukkede til å kunne vinne Gullballen. Nominasjonene til kvinneklassen ble presentert fredag kveld. Ballon d'Or-prisen, som på norsk ofte blir oversatt til «Gullballen», deles ut i Paris 29.