Nyheter om Navn


Oprah Winfrey og O Magazine med 26 Breonna Taylor-billboards i Kentucky

Oprah Winfrey krever rettferdighet for Breonna Taylor. Louisville-jenta, som ble skutt i mars, er på forsiden av septemberutgaven av Oprah Magazine. Dette er første gang ikke har coveret selv siden bladet startet i 2000. Men mediemogulen gjør enda mer for å kaste lys over saken. Nå har hun satt opp 26 store reklameplakater i Louisville, Kentucky, som krever at politibetjentene som drepte Breonna blir siktet og arrestert. Et billboard for hvert år Breonna levde. (Until Freedom) «Vi må bruke hvilken som helst megafon vi har for å rope om rettferdighet», skriver Oprah Winfrey. «Og det er derfor

Endelig er veien fri for Totti!

Roma-legenden fikk en trist sorti fra hovedstadsklubben. Han ble mer eller mindre presset ut av troppen før han var klar, selv om lista var lagt lavt med tanke på spilletid. Så ble det en administrativ rolle i klubben som plaster på såret, men sårene var så dype at så lenge James Pallotta var president i klubben, kunne legenden verken jobbe der eller gå inn på treningsfeltet å se sønnen Christian på Romas U15-treninger. Nå er veien endelig fri. -Jeg ønsket ikke å stanse med å spille. Jeg var i god fysisk form, så hvorfor skulle jeg stoppe?

– Vi finner mange navn. Vi må snakke med jentene og høre hva de er utsatt for(pluss)

Politiet frykter fremdeles at det kan være flere titalls fornærmede jenter i saken der en trondhjemmer er siktet for voldtekt av barn under 14 år.
Les mer om:

Skrtel forteller 58 millioner pund Liverpool mål å kjempe for å bli i Italia

Den tidligere Liverpool-forsvareren Martin Skrtel mener Milan Skriniar bør fortsette i Inter Milan og kjempe for sin fremtid på San Siro. -Liverpool viser interesse for Skriniar, Jurgen Klopp ser på han som en perfekt erstatter Dejan Lovren. Gazetta hevder de røde har samlet et dossier om midtbacken.

Detail arrestert, siktet for 15 seksuelle overgrep

Detail er siktet for 15 tilfeller av seksuelle overgrep. I går ble den Grammy-vinnende produsenten og låtskriveren, som egentlig heter Noel Fisher, arrestert av Los Angeles County Sheriff’s Department. Politiet forteller i dag at de etterforsker overgrep som skal ha skjedd mellom 2011 og 2018. Detroit-mannen er også siktet for fem tilfeller av vold. Hans kausjon er satt til 6,29 millioner dollar (56 millioner kroner). Mugshot avDetail alias Noel Fisher (Los Angeles County Sheriff’s Department) Advokaten til Detail sier til The Associated Press at hans klient trolig vil hevde å være uskyldig. –

Anne-Lise har fått tips om hvem mennene på videoen er: – Vi har gitt navn og nummer til politiet

Etter at Anne-Lise Nilsen og sønnen Theo Nilsen (14) delte historien om den ubehagelige opplevelsen, har flere engasjert seg. Nå har hun fått tips om hvem det er.
Les mer om:

Ratched fra Netflix: Sarah Paulson som sykepleieren fra helvete

Kjenner du til sykepleieren Mildred Ratched? Til tross for riktig yrke: Det er nok ikke henne El Papi hyller på sin norske superhit. Den fiktive helsearbeideren, først introdusert i Ken Kesey-romanen One Flew Over the Cuckoo’s Nest (aka Gjøkeredet) i 1962, er nemlig av det særs utrivelige slaget. Mange kjenner karakteren fra den fem ganger Oscar-vinnende filmen med samme navn fra 1975.

Ny Brann-trener kan være på plass allerede før neste kamp

Sportssjefen i Brann utelukker ikke at en ny trener kan være på plass før bortekampen mot Molde om en knapp uke. Han vil likevel ikke røpe hvilke navn klubbledelsen har på blokka.
Les mer om:

Nilsen borte – møter på dagsorden

Styret i Brann kalte inn til hastemøte i forbindelsen med fortsettelsen etter Nilsen-sparkingen. Dagen etter at nyheten kom om at Lars Arne Nilsen er ferdig som Brann-trener. Har toppledelsen i Brann haste innkalt til styremøtet, for å diskutere klubbens fremtid. Det er tydeligvis en usikkerhet rundt klubben, om hvilken retning klubben ønsker å ta. Som vanlig i Bergens-klubben var det ingen som ønsket å si noe, om hva møtet skulle handle om. For hverken styreleder, nestleder ønsker å si noe til pressen som var møt opp utenfor stadion tirsdag.

Forskjellsbehandling og frihetsberøvelse satt i system(pluss)

I smittevernets navn har man i koronatiden opprettet strengere restriksjoner for personer med funksjonsnedsettelser, enn for funksjonsfriske.
Les mer om:

Det er Rosenborg som er problemet

Før en tredjedel av sesongen er spilt, kunngjør Rosenborg i virkeligheten at klubben har gitt opp. Styret engasjerer en trener som de fra før har tatt fra all autoritet. Situasjonen har antakelig ikke vært så alvorlig siden 1977.Det har naturligvis med mange forhold å gjøre, og det på alle måter alvorligste ligger langt utenfor kontroll selv for Rosenborgs styre. Men veldig mye burde og kunne vært gjort annerledes, og det er ingen tvil om hvem som eier problemet, som det heter nå for tiden. Det er til syvende og sist bare ett ord som dekker situasjonen: Fiasko.

I fjor høst laget Brann en oversikt med navn på trenere. Nå tar styret den frem igjen.

Da Brann vurderte å sparke Lars Arne Nilsen i fjor, gjorde Brann seg tanker om hvem som kunne ta over.
Les mer om:

I fjor høst laget Brann en oversikt med navn på trenere. Nå tar styret den frem igjen.

Da Brann vurderte å sparke Lars Arne Nilsen i fjor, gjorde Brann seg tanker om hvem som kunne ta over.
Les mer om:

Hodepine 27: Klarer du å koble gamle og nye navn på landene?

Også denne sommeren skal du få bryne deg på oppgaver laget av Aftenbladet-redaktør Tarald Aano.
Les mer om:

Skal selge bobiler og campingvogner på Finnsnes(pluss)

Eika-Tronic har skiftet navn til Senja Caravan, og flyttet fra Målselv til Finnsnes. Nå satser innehaver Odd-Sigurd Skoglund for fullt på bobiler og campingvogner ved porten til Senja.

Frigir navn på person som omkom i trafikkulykke i Nordland

Politiet i Nordland offentliggjør navnet på personen som omkom etter trafikkulykke søndag. Vedkommende døde på sykehuset natt til mandag.

Har frigitt navn etter motorsykkelulykke

Politiet har nå frigitt navnet på mannen som mistet livet i en motorsykkelulykke på Engeløya i Steigen lørdag ettermiddag.

Hun har Norges lengste navn: – I passkontrollen ser de ofte to ganger på navnet mitt

– Hei, har jeg kommet til Mirjam Dorthea Ingeborg Petra Dagmar Berg? – Det har du, men du kan kalle meg Mirjam Dorthea, sier 28-åringen i andre enden av telefonen.
Les mer om:

Hun har Norges lengste navn: – I passkontrollen ser de ofte to ganger på navnet mitt

– Hei, har jeg kommet til Mirjam Dorthea Ingeborg Petra Dagmar Berg? – Det har du, men du kan kalle meg Mirjam Dorthea, sier 28-åringen i andre enden av telefonen.
Les mer om:

Siyabång tar deg med til Området

Siyabång rett ut av midten av Oslo. Nærmere bestemt i området rundt Urtehagen. «Området» er også navnet på singelen, hvor den 25 år gamle undergrunnsfavoritten Siyabång alias Unge Pablito alias Siyabonga Mbilase Papa Enyam fra kollektivet 129 teamer opp med flere rappere. Slippet, med bars på bars, har blitt en sertifisert gatehit; i skrivende stund i topp 5 hos Spotify Viral 50 for Norge. Tommy Tee på National Rap Show kåret «Området» til sommerens største norske raplåt. Sjekk ut musikkvideoen til «Området» nedenfor vår chat med Siyabång. Siyabång (Alieer) Hvor i Oslo er Urtehagen? – Urtehag

«Chernobyl» blant Bafta-favorittene

I tillegg til å være nominert i kategorien beste miniserie, er to av seriens skuespillere nominert i hver sin kategori: Jared Harris (beste mannlige hovedrolle) og Stellan Skarsgård (beste mannlige birolle). Sistnevnte kjemper blant annet mot Josh O’Connor, som spiller tronarvingen prins Charles i sesong 3 og 4 av «The Crown». Komedieserien «Fleabag» er en annen favoritt, med fire nominasjoner. Det skal deles ut 26 priser på fredagens galla. Den første runden med TV-Bafta-er ble delt ut for et par uker siden, da de som jobber bak kameraet, ble hedret.
Les mer om:

Chevy’s går fra rockebule til nattbar: Sjekk forvandlingen

Lokalet er lysere og sitteplassene flere. I tillegg får nattklubben, som har vært en del av Stavangers uteliv siden 1992, nytt navn.
Les mer om:

Smitteutbrudd i Moss: Gjestelistene fra bryllupsfeiringen har ett navn per familie

Kommuneoverlegen i Moss sier at de ikke har fått fullstendige gjestelister fra bryllupsfestene. Forklaringen er at listene inneholder ett navn per familie.
Les mer om:

Har sunget inn plate

Navn: Tom Landås (kjelenavn gitt av en ungdom: Tom- plom- kristendom) Alder: 60 Bosted: Haugesund Jeg er først og fremst: Tom, som gjør så godt han kan som ektefelle, far, bestefar, arbeidskar og politiker…

Dansk raseri mot Rema 1000 – vil fjerne «Kæmpe Eskimo»

Danske forbrukere har rettet massiv kritikk mot den norske dagligvarekjeden, med krav om å endre navn på pinneisen «Kæmpe Eskimo».
Les mer om: