Nyheter om Navn


Gangsåstoppen - Harstads utsiktsperle

Gangsåstoppen (bildet) er mer enn et navn, en topp, en utsiktsperle. Den er et Harstad-begrep og en del av vår identitet og særpreg.
Les mer om:

Fylkesmannen vil bidra i bevaring av kvensk

Fylkesmannen i Troms og Finnmark kaster seg inn i kampen for å bevare kvensk språk og kultur. Embetet har som den eneste i landet fått navn på tre språk: norsk, kvensk og nordsamisk.
Les mer om:

Har sikret flere tunge navn: – Herregud, vi selger jo dritbra

NISSEDAL: Salget foran årets Treungenfestival ligger 30 prosent over på samme tid i 2017. Bookinga er godt i gang og i år lover festivalsjefen færre, men tyngre band og lenger spilletid.
Les mer om:

– Verden er en tease, og vi får ikke sove fordi dere teaser oss til craziness

Etter Áltá-bandets konsert på showcasefestivalen i Trondheim for tre år siden, skrev GAFFAs Birgitte Garberg Bjerke at Biru Baby «hadde publikum i sin hule hånd» med sin utradisjonelle blanding av joik og aggressiv, energisk punkrock. Hun tildelte konserten hele fem stjerner i sin anmeldelse. Opptredenen til bandet ble også trukket frem som et av festivalens høydepunkter i GAFFA-skribentenes felles oppsummering i etterkant av Trondheim Calling 2016 – sammen med Ary, Gundelach, Dagny og Sauropod.

Lovendring: 15-åringen skal få vite sæddonorens navn

KrF fikk i regjeringsforhandlingene gjennomslag for en lovendring som gir 15-åringer unnfanget med donorsæd, rett til å få vite identiteten til sin donor.
Les mer om:

Lovendring: 15-åringen skal få vite sæddonorens navn

KrF fikk i regjeringsforhandlingene gjennomslag for en lovendring som gir 15-åringer unnfanget med donorsæd, rett til å få vite identiteten til sin donor.
Les mer om:

Europeiske festivalarrangører og promotører til krig mot felles fiende

Det skriver flere internasjonale medier fredag, inkludert Billboard. Den nye organisasjonen, som har fått navnet Face-value European Alliance for Ticketing (FEAT), inkluderer medlemmer som Neo Sala, grunnleggeren av det spanske promotørselskapet Doctor Music, og Folkert Koopmans, CEO i FKP Scorpio. LES OGSÅ: Anmeldelse av Maggie Rogers’ debutalbum. Sistnevnte er basert i Tyskland, men har de siste årene gjort sitt inntog i Norden, blant annet gjennom oppkjøpet av den norske promotøren Goldstar Music høsten 2017. Store artister og festivaler Listen over artistene som promoteres av FEAT-medlemm

Ny George R.R. Martin-serie til Netflix

Den korte historien fra Martin utkom allerede i 1980, altså før suksessen med fantasybøkene som utgjør bokserien «En sang om is og ild». I 1981 kom en utvidet og bearbeidet versjon av historie fra fantasyforfatteren. «Nightflyers» følger åtte forskere og en tankeleser som begir seg ut på en ekspedisjon med et romskip, som bærer samme navn som serien. LES OGSÅ: Premieredato for «Game of Thrones» avslørt. Novellen kom til etter at en kritiker hadde sagt at man ikke kan kombinere science fiction med skrekk og horror – noe Martin ville motbevise. The post Ny George R.R.
Les mer om:

Frigir navn etter dødsulykke i Balsfjord

16 år gamle Adrian Guttormsen Øverli fra Storsteinnes omkom i en snøskuterulykke onsdag.

Frigir navn etter dødsulykke

16 år gamle Adrian Guttormsen Øverli fra Storsteinnes omkom i en snøskuterulykke onsdag.

M&G Elektro AS flytter i løpet av få uker

Innen utgangen av februar flytter M&G Elektro AS fra Kvellure til nye lokaler i Årstaddalen. Samtidig sløyfer de &-en og bytter navn til MG Elektro AS.
Les mer om:

Investerer i skandinavisk selskap – og bytter navn til «Smooth Dogg»

– På denne måten kan vi vise at vi er noe annet enn den tradisjonelt ganske stive og kjedelige bankindustrien, sier selskapets markedssjef David Sandström. Rapperen, som egentlig heter Calvin Broadus, bytter navn til «Smooth Dogg» i Klarnas siste markedsføringskampanje. Hvor mye han har investert i selskapet, er ikke kjent. LES OGSÅ: Miley Cyrus avkrefter ryktene. Se reklamefilmen til Klarna nedenfor.  The post Investerer i skandinavisk selskap – og bytter navn til «Smooth Dogg» appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Fjotlendinger overkjøres av nye veiadresser

I hundrevis av år har gården Stakkeland hatt navn og adresse Stakkeland. Nå er adressen endret til Krågelandsveien 244
Les mer om:

Nå tar IKEA navn fra Telemark

Navnet «Sannidal» kan bli kjent både nasjonalt og internasjonalt gjennom den svenske møbelgiganten.
Les mer om:

Sp er forberedt på å miste listekandidater

-Lista er klar i løpet av kort tid. Vi håper på 29 navn, men nå kan det være noen som hopper av, sier nominasjonsleder Kåre Haugaas i Sp.
Les mer om:

Advarer mot telefonsvindel: – Avslutt samtalen med en gang

Windows navn blir misbrukt i svindelforsøk.
Les mer om:

Tom Cruise varsler stor nyhet på egen Instagram-profil

Med bildeteksten «Summer 2021 and Summer 2022» og en animert «Mission Impossible»-logo, har Tom Cruise denne uken kommet med gledelige nyheter til fans av den svært så suksessfulle filmserien, basert på tv-serien med samme navn som gikk på amerikanske skjermer på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet. Den sjette filmen i «Mission Impossible»-serien kom i fjor sommer, med scener innspilt i Norge. I 2021 og 2022 kan fansen vente seg to nye filmer. LES OGSÅ: Norwegian Wood avlyst for andre år på rad. Christopher McQuarrie, som har stått for regien på de to siste filmene i serien, «Rogu

Eckhoffhøyden: En kombinert innretning

BREV TIL KULTUREN: Kjært barn har mange navn, blir det sagt, og det kan nok stemme, men ikke alle er like gode.
Les mer om:

Ny festival arrangeres i Oslo i slutten av januar

I slutten av januar arrangeres den nye Oslo-festivalen Interstate 19 – Oslo Americana Weekend.

Vender hjem til Flekkefjord

Flekkefjæringen Ellen A. W. Sunde er neste navn på plakaten for Fjellparkfestivalen 2019.
Les mer om:

Stiftelsen Veslefrikk bytter navn til Skapia

Men skal fortsatt arrangere Veslefrikk og nystartede U-trykk.
Les mer om:

Flere profilerte navn på søkerlistene til Vigrestad skule og storskule

Blant dem som har søkt rektorstilligen ved Vigrestad storkule, er tidligere prest Dag Øivind Østereng.
Les mer om: