Nyheter om Navn


Ikke noe russisk flagg i VM

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) offentliggjorde onsdag hvordan de vil straffe Russland de neste to årene for brudd på dopingreglementet. Som i blant annet håndball-VM vil ikke russiske utøvere få bruke det russiske flagget når de deltar i konkurranser arrangert av forbundet. Flagget kan heller ikke bli vist fra offisielt hold under arrangementer, og den russiske nasjonalsangen kan ikke spilles. Istedenfor det russiske flagget og navnet «Russland», må utøverne bruke «RBU» som navn i en egenprodusert logo.

Debatten er frisk om hva Steinars bydel på Tromsøya egentlig heter. Nå er dommen klar

Området på Tromsøs beste vestkant skal endelig få avklart eget navn.
Les mer om:

Frigir navn etter dødsbrannen i Ålesund

To kvinner ble funnet omkommet etter brannen på Aspøy i Ålesund lørdag 23. januar.
Les mer om:

Frigir navn på døde etter boligbrann

Politiet skriver i en pressemelding at søstrene Hildur Peggy Svendsen (78) og Sonja Anita Søvik (68) døde i brannen på Aspøy i Ålesund.

Global Skoda fra India

Skoda har klart det igjen – å finne på et navn som starter på K og ender på Q. Siste tilskudd til SUV-familien blir KUSHAQ.
Les mer om:

Full forvirring da den tidligere Liverpool-stjernen ble meldt fengslet i Russland

En mann ved navn Daniel Agger ble fengslet i Russland i helgen. Det skapte overskrifter og en smule forvirring.
Les mer om:

Frigir navn på omkommet

Det var Kjell Tømmerdal (48) fra Melhus som omkom i snøskred på Vassfjellet i Trøndelag lørdag.
Les mer om:

Matmerk skifter navn til Norsk Mat

Stiftelsen Matmerk bytter navn til Norsk Mat. Det vil skje i løpet av første kvartal 2021.
Les mer om:

Sjelden godt navn på et samlivsprogram

En tjommy pleier å si at «...meningen med livet er å begrense antallet ekshustruer til et absolutt minimum».
Les mer om:

Susanne (27) og familien slet med å velge navn til den nyfødte: – For oss var ikke han en Henrik

Hvor mange Nora-er kjenner du? Eller Jakob-er? Her er navnetoppen 2020.
Les mer om:

Farc i Colombia har vedtatt navnebytte

Farc, som nå er et politisk parti i Colombia, endrer navn til Comunes for å distansere seg fra sin flere tiårige marxistiske blodige kamp mot myndighetene.
Les mer om:

Skål - i demokratiets navn

Med kafeene og restaurantene og barene stenges også en viktig del av den såkalte «offentlige sfære» ned, skriver Vel Ment-spaltist Stein-Gunnar Bondevik.
Les mer om:

Samenes riksforbund får tre offisielle navn

Landsstyret i Norske Samers Riksforbund (NSR) foreslår at organisasjonen skal vedta offisielt navn på skoltesamisk, pitesamisk og umesamisk.
Les mer om:

Susanne (27) og familien slet med å velge navn til den nyfødte: – For oss var ikke han en Henrik

Hvor mange Nora-er kjenner du? Eller Jakob-er? Her er navnetoppen 2020.
Les mer om:

Kabran klar for Viking

Starts ettertraktede kantspiller Kevin Kabran har vært et hett navn de siste månedene. Stort sett hele Eliteserien har vært nevnt som et mulig neste stoppested for Kabran, men nå er det klart at han har bestemt seg for å skrive under for Viking. Det bekrefter klubben selv gjennom en kreativ Twitter-melding.
Les mer om:

Thorisdottir klar for United

Maria Thorisdottir er klar for Manchester United. «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn. Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende. – Jeg er stolt over å komme til Manchester United.

Ingen stor fare for snikislamisering av navn

Da var ‘an her, dagen som får de andre dagene til å stå i skammekroken, dagen som får kalenderen til å smile og almanakken til å gjøre et lite splitthopp. Dessuten er lyset, vaksinene, våren og lønningen på vei snart.
Les mer om:

Farc varsler navnebytte i Colombia

Farc, som nå er et politisk parti i Colombia, har besluttet å bytte navn for å distansere seg fra sin flere tiårige marxistiske blodige kamp mot myndighetene.
Les mer om:

Dette var de mest populære navnene i Fredrikstad i 2020

Leon og Nora var blant de mest populære navn i Fredrikstad, viser Statistisk sentralbyrås (SSB) navnestatistikk for 2020.
Les mer om:

Bytt navn på Isegran Eiendom nå!

Vi opplever at for hver gang eiendomsselskapet er i hardt vær, får navnet Isegran sine alvorlige skrammer. 
Les mer om:

Statistikken er klar: Disse navnene ble gitt til flest barn i fjor

Nora og Jakob var de mest populære navnene for barna som ble født i 2020. Bibelske navn gjør det best på guttesiden. Et mulig Harry Potter-inspirert navn gjør et hopp på jentelisten.
Les mer om:

Norsk Tipping blir generalsponsor for norsk fotball

Avtalen med NFF, NTF og TFK gjør Norsk Tipping til generalsponsor for norsk fotball – i avtale verdt 258 millioner inklusive mva i løpet av fire år. Norsk Tipping har vært en viktig samarbeidspartner for norsk fotball siden 1948. Nå er de også tilbake som generalsponsor. Les: Det som er ille, er at Real Madrid-direktørene heier på Martin Ødegaard Avtalen omfatter blant annet viktige breddeaktiviteter som Kvalitetsklubb og Grasrottreneren, NM-turneringene, A-landslagene, og nå også Eliteserien, OBOS-ligaen, Toppserien og 1.

Wintermezzo: Gratis strømmefestival

Bergen Filharmoniske Orkester inviterer til en fire ukers nettfestival med store klassiske navn på den digitale konsertarenaen Bergenphilive.no. Innlegget Wintermezzo: Gratis strømmefestival dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

– Ikke en gang Nixon benådet sine kompiser på vei ut

Selv om størstedelen av benådningene til Trump går til folk som soner lange dommer for mindre kriminelle forhold, er listen langt fra blottet for kontroversielle navn.
Les mer om: