Nyheter om Nav


Millionunderskudd for næringsparken

Selv om inntektene økte og driften gikk i pluss, ble det et par millioner i minus for Hunsfos Næringspark i fjor. Likevel råder optimismen: Snart flytter Nav inn - noe som gir 4,5 millioner i årlige inntekter.
Les mer om:

TV-pastorens parodi av innvandrere skaper storm på sosiale medier: – Jeg er fra Pakistan. Jeg arbeider på Nav. Der får vi penger hvis vi ikke arbeider

I et videoklipp fra TV-kanalen Visjon Norge etterligner pastor Jan Hanvold utenlandske personer han mener bruker Nav til å «få noe for ingenting». På Twitter reageres det med avsky.

Vil halde fram Nav-samarbeid

Både Volda og Ørsta kommune er innstilt på felles NAV kontor i framtida.
Les mer om:

TV-pastorens stand-up skaper storm på sosiale medier: – Jeg er fra Pakistan. Jeg arbeider på Nav. Der får vi penger hvis vi ikke arbeider

I et videoklipp fra TV-kanalen Visjon Norge etterligner pastor Jan Hanvold utenlandske personer han mener bruker Nav til å «få noe for ingenting». På Twitter reageres det med avsky.

Heidi (41) ble blind og sto utenfor arbeidslivet i flere år – så flyttet hun til Re: – Alt endret seg

Heidi Halvorsen mistet synet og fikk etter hvert diagnosen MS, allikevel kjempet hun for å få seg en jobb. I juni i år fikk hun endelig oppfylt jobbdrømmen sin. – Her viste Nav seg fra sin beste side, sier Halvorsen.
Les mer om:

Nav ødelegger mennesker

Les mer om:

Karoline (27) føler seg lurt: – Jeg mister alltid jobben etter prøveperioden

Nav vil få flere nordmenn ut i jobb ved å betale for opplæringen. Karoline Marie Vassbotn sier opplæringen hennes har vart i ni år.
Les mer om:

Taper på å arbeide

I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Les mer om:

Fikk utbetalt 99.912 kroner av Nav mens han var i USA. Nå er han dømt til samfunnsstraff

Mannen mente han ikke visste at han måtte melde fra om USA-oppholdet. «Ren bortforklaring», mente retten.
Les mer om:

Svindlet Nav for å tilbakebetale penger til Nav

SKIEN: En 44-åring som tidligere trikset til seg over 230 000 kroner for mye i dagpenger fra Nav, fikk økonomiske problemer da Nav krevde tilbakebetaling. Det problemet løste han ganske elegant ved å trikse med meldekortene på nytt.
Les mer om:

Nav: Målet i IA-avtalen er nådd

Økningen i antall årsverk for yrkesaktivitet etter 50 år har økt med omtrent 13 måneder fra 2009. Målet i IA-avtalen er dermed oppnådd, ifølge Nav.
Les mer om:

Nå skal de hente inn flere unge fra Nav og gjøre dem til butikkselgere

SKIEN: – Det blir gøy å gjenta noe som har fungert så bra som dette, sier senterleder Aziz Chaer ved Arkaden.
Les mer om:

Kreftsjuke Marianne Cathrine får møte leder i helse og omsorgskomiteen på Stortinget

Marianne Cathrine Lied (43) i Vang er under kreftbehandling, men får ikke lenger sjukepenger fra NAV. I stedet må hun klare seg med arbeidsavklaringspenger, som er to tredeler av gjennomsnittslønna de tre siste åra.
Les mer om:

Barn født sent på året får oftere støtte fra Nav

Ifølge Nav får de yngste i klassen oftere offentlig støtte enn de som er født tidligere på året.
Les mer om:

Nav-undersøking: Dei yngste i klassen tek oftare imot stønad frå Nav

Ei ny undersøking frå Nav viser at born som er fødde seint på året oftare får hjelpestønad enn andre born – dette er fordi dei oftare får diagnosen ADHD.
Les mer om:

Må i fengsel for trygdesvindel

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Mannen måtte møte i Salten tingrett i slutten av mai, tiltalt for å ha rapportert feil antall timer med arbeid på meldekortet til Nav.I løpet av en toårsperiode rapporterte mannen at han jobbet like over 1000 timer hos sin arbeidsgiver, mens det reelle tallet var over 2300 timer.Det betegnes som grovt bedrageri, og mannen fikk utbetalt over 220.000 kroner fra staten som han ikke hadde krav på.

– Jobbes godt(pluss)

NAV slapp tallene for sjukefraværet i første kvartal i 2019 blant innbyggerne i Møre og Romsdal på onsdag. Kommunene i området kommer både bra og dårlig ut.
Les mer om:

Digitaliseringsprisen 2019 til NAV

De vel 1000 deltakerne på årets digitaliseringskonferanse stemte frem Navs nye nettjeneste for foreldrepenger til vinner av digitaliseringsprisen 2019.
Les mer om:

Arif (23) gikk fra NAV til daglig leder på fire måneder

SKIEN: For fire måneder siden gikk Arif (23) på NAV. Nå er han daglig leder for den nyåpnede The Juicery, det fjerde plantebaserte spisestedet i Grenland.
Les mer om:

Ansatte får ni dager til å uttale seg

SKIEN: Ansatte i Voksenopplæringen og Nav får ni dager til å uttale seg om organiseringen av den nye enheten for kvalifisering og integrering før bystyret neste uke.
Les mer om:

Nordlendinger har landets høyeste sykefravær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nordland har sykefravær på 6,4 prosent i 1. kvartal 2019. Dette er høyest sykefravær i landet. Etter Nordland kommer Finnmark med 6,3 prosent og Østfold med 6,2 prosent. Oslo har lavest sykefravær med 4,5 prosent. I landet som helhet er sykefraværet på 5,5 prosent i 1. kvartal 2019. Høyest hos kvinner Det legemeldte sykefraværet i Nordland er høyere for kvinner enn for menn.

Sykefraværet gikk svakt opp i første kvartal

Sykefraværet i første kvartal var 5,9 prosent, ifølge sesongjusterte tall fra Nav og SSB. Det tilsvarer en økning på 1,1 prosent fra forrige kvartal.
Les mer om:

Ikke noen muligheter til å gjøre noe med

Leder for NAV Valdres, Britt Irene Vårvik, sier situasjonen til Marianne Cathrine Lied ikke er sjelden.
Les mer om:

Folkemøte i Groruddalstinget: Like muligheter er langt unna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Funksjonshemmedes kamp blir ikke anerkjent. Selv om det er så utrolig lite som skiller oss fra alle andre, skapes det store forskjeller, sa Marianne Knudsen, nestleder i Norges Handicapforbund Ungdom. - 80 prosent av norske skoler er ikke tilrettelagt. Da samles funksjonshemmede på noen få skoler. De kaller det omsorg, men det er det motsatte. Det er et signal om at vi er uønsket, at vi ikke er verdt å satses på.

Unnlot å melde USA-tur til Nav – nå må han møte i retten

Tiltalt for å ha bedratt Nav for 99.912 kroner.
Les mer om: