Nyheter om Narkotika


Brukerutstyr og rester av narkotika ble for noen dager siden funnet slengt på veien i Blåbærhaugen(pluss)

Man snakker om poser med narkotika og brukte sprøyter. Utrivelig, i beste fall. I verste fall en helserisiko for befolkningen.
Les mer om:

Trenger noen 30 brukerdoser hasj? Det er et definisjonsspørsmål

NARKOTIKAPOLITIKK: For rusavhengige kan det være hensiktsmessig å kunne kjøpe mer enn en brukerdose, for å slippe å oppholde seg i et rusmiljø mer enn nødvendig. Men avkriminalisering av narkotika er ikke det samme som legalisering.
Les mer om:

Trafikant reagerte på mistenkelig kjøring – fører kastet narkotika ut av vinduet da politiet kom

En mannlig fører i 20-årene ble lørdag kveld stanset av politiet grunnet mistenkelig kjøring. I bilen ble det gjort beslag av narkotika.
Les mer om:

– Ungdom tror dette er legalisering

Åshild Bruun-Gundersen mener det er helt absurd å tillate brukerdoser av narkotika slik rusreformen foreslår.
Les mer om:

- Har sittet i fengsel 10 ganger

Alex Rosén måtte bestikke seg ut av fengselet i Brasil da politiet «fant» narkotika på rommet hans.

Politiet: Barn ned i 13 år selger ecstasy og MDMA(pluss)

Møre og Romsdal politidistrikt melder onsdag om flere beslag av narkotika som MDMA og Ecstasy. De har registrert selgere helt nede i 13-årsalderen, skriver Politiets Nettpatrulje Møre og Romsdal på Facebook.

Kastet «Satans mor» i do da politiet stormet inn: Var våken i dagevis og hadde eksplosiver som hobby

SKIEN: Den 39 år gamle porsgrunnsmannen rusa seg på narkotika og hadde vært våken i ei uke da politiet stormet inn i leiligheten hans, hvor de fant flere typer eksplosiver.
Les mer om:

Nå får politiet et apparat som skal avsløre førere i narkotikarus

Rus i trafikken er et kjempestort problem i Sarpsborg, ifølge Linda Østensvig ved Sarpsborg politistasjon. Nå tar politiet i bruk et nytt apparat som slår ut på legemidler og narkotika.

Narkotikatiltalt finnmarking frikjent i tingretten(pluss)

Kunne ikke bevise at kvinnen visste hun hadde narkotika i sekken.
Les mer om:

Uføretrygdet kokk gikk undercover for å avsløre nordkoreansk våpenhandel

Myndighetene i Nord-Korea har i årevis blitt anklaget for å ha bygget opp et omfattende kriminelt nettverk for å omgå internasjonale sanksjoner. Nå er et lite Stavanger-firma sentralt i avsløringen av hvordan regimet til Kim Jong-un selger våpen og narkotika for å tjene penger.

Northug-saken ferdig etterforsket

Saken etter hendelsene rundt Petter Northugs bilkjøring og narkotika har nå blitt sendt til påtalenemdea. En påtaleavgjørelse i den pågående saken mot Petter Northug vil foreligge før jul.Saken mot Petter Northug er nå ferdig etterforsket, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.– Saken er nå ferdig etterforsket og sent til påtaleavgjørelse. Vi antar påtaleavgjørelse vil foreligge før jul, sier politiadvokat Karoline Ekeberg i Øst politidistrikt.Politiet har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Northug-saken ferdig etterforsket

I en pressemelding fredag, skriver Øst politidistikt at saken mot Petter Northug nå er ferdig etterforsket. – Saken er nå ferdig etterforsket og sendt til påtaleavgjørelse. Vi antar at en påtaleavgjørelse vil foreligge før jul. Vi har ingen ytterligere kommentarer til saken før påtaleavgjørelsen foreligger, sier politiadvokat Karoline Ekeberg. Petter Northug (34) ble mål til 168 km/t i en 110-sone i en fartskontroll på E6 i Ullensaker kommune torsdag 13. august. Samme dag ble det beslaglagt kokain i den tidligere langrennsstjernens leilighet.

Kristiansand-drapet: Politiet er blitt fortalt at offeret oppbevarte narkotika

KRISTIANSAND (VG) Politiet skal ha mottatt opplysninger om at Dan Eivind Lid (48) oppbevarte en betydelig mengde narkotika i sitt hjem. Dette skal ha vært borte da han ble funnet drept.

To voksne menn øvelseskjørte – både «elev» og «lærer» var ruset på narkotika

Nå står Tønsberg-mannen tiltalt for flere lovbrudd.
Les mer om:

Nye fengselsregler skaper frykt

Norske fengsler må redusere antall kroppsvisitasjoner dramatisk og heller bruke kroppsskannere i jakt på narkotika og våpen. Men kun ti av 58 fengsler har i dag kroppsskannere.
Les mer om:

Skal vi virkelig avkriminalisere narkotika?

NARKOTIKAPOLITIKK: Det regjeringsoppnevnte Rusreformutvalget ønsker blant annet å avkriminalisere 15 gram hasj og marihuana til eget bruk. Dette tilsvarer mellom 30 og 50 brukerdoser. Hvem trenger det?
Les mer om:

Krasjet leiebil med 3,9 kilo amfetamin i bagasjerommet. Ville ha mildere straff

Det meste gikk galt da da to tromsømenn skulle frakte narkotika nordover.
Les mer om:

Fikk redusert straff på grunn av narkotika med dårlig kvalitet og lav styrkegrad

I fjor vår ble han tatt med 24 gram metamfetamin. Ett år senere ble han tatt med 95 gram amfetamin og 990 tabletter inneholdende virkestoffet diazepam (Valium, Stesolid). Vi snakker grov narkotikaforbrytelse.

39-åring ble tatt for kjøring i narkorus. Mente han hadde fått det i seg gjennom kosttilskudd fra Sverige

SKIEN: En 39 år gammel skiensmann som ble tatt for ruskjøring, mente at han måtte ha fått i seg narkotika gjennom kosttilskudd som var kjøpt i Sverige.
Les mer om:

Kvinnen prøvde å smugle narkotika over grensen gang på gang - skyldte på politiet

En thailandsk statsborger i begynnelsen av 40-årene måtte møte i Halden tingrett tiltalt for smugling.
Les mer om:

- Har satt en mann i arresten

Denne uken er to menn stoppet og kontrollert på Vegårshei. Begge i ulovlig besittelse av narkotika.
Les mer om:

Skal vi avkriminalisere narkotika? Hvem trenger 30 til 50 brukerdoser hasj?

Hvordan ville trafikkbildet vært med en avkriminalisering av fartsovertredelser? Lover og regler er normdannende og gjør samfunnet trygt å leve i, men den normdannende effekten forsvinner med en avkriminalisering.
Les mer om:

Trump krever at Biden tar narkotikatest før debatten

President Donald Trump forlanger at utfordreren Joe Biden testes for narkotika enten før eller etter den første TV-debatten tirsdag.

Krever narkotest før debatt

President Donald Trump forlanger at utfordreren Joe Biden testes for narkotika enten før eller etter den første TV-debatten tirsdag.