Nyheter om Narkomane


Pandemien og de svakeste

LEDER: De tyngste narkomane har klart seg bedre gjennom fem måneder med korona enn mange hadde fryktet. Kan mer tillit og mer ansvar faktisk fungere?
Les mer om:

Narkomane bruker kirkegården: – De tar narkotika, har sex og driter

Bent Hansen skulle ønske han hadde en løsning på problemet, men når folk tar kontakt for å få slutt på ulovlig bruk av kirkegården, kan han bare henvise til politiet.

Narkomane bruker kirkegården: – De tar narkotika, har sex og driter

Bent Hansen skulle ønske han hadde en løsning på problemet, men når folk tar kontakt for å få slutt på ulovlig bruk av kirkegården, kan han bare henvise til politiet.

Ny slaktrapport: Hanne ble narkoman og døde

Hva visste fylkesmennene når og hva gjorde de med det? Det har Helsetilsynet undersøkt i sakene til to unge jenter som ble narkomane i barnevernet og seinere døde.
Les mer om:

Markedet for mange narkotiske stoffer er støvsugd på grunn av stengte grenser – det bekymrer kommunen

Narkomane er en særlig utsatt gruppe på grunn av koronakrisen. Det er kommunen særlig oppmerksomme på.
Les mer om:

Narkomane i korona-tider

Koronakrisen utfordrer oss som enkeltmennesker og samfunn. Hvordan vi løser dette i ord og handling forteller hvem vi er som mennesker, og hvilken type samfunn vi har bygd rundt oss.
Les mer om:

Narkomane i korona-tider

Vi er mange som ikke trodde vi skulle høre noe lignende: At samfunnet må skaffe narkotika til de narkomane, og de må innlosjeres på hotell, slik at de er i trygge hender mens de får utlevert narkotika, for de er de svakeste av de svake.
Les mer om:

– Ingen narkomane bryr seg om korona. De dør jo uansett som fluer. Hver eneste dag

Mange av de offentlige hjelpetiltakene er stengt ned eller satt på pause for byens rusbrukere på grunn av fare for koronasmitte. Selv mener de frykt for korona er det minste problemet i hverdagen.
Les mer om:

Forening foreslår område på Grønland som Oslos nye friområde for narkomane

Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) foreslår Elgsletta på Grønland som mulig plassering for et fremtidig friområde for hovedstadens rusmiljø.
Les mer om:

Anklager harstadmann for tyverier, svindel og kjøring i narkorus(pluss)

Påtalemakten mener adferden til en narkomane mannen i 30-årene de senere år har vært kriminell så det holder.
Les mer om:

Ni narkomane skutt og drept i Kabul

Ni narkomane afghanere er drept i en grotte i utkanten av Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser politiet.
Les mer om:

Narkomane og psykisk syke blandes sammen her: - Vi har en reell frykt for tap av liv

SKIEN: - Vi lever i frykt og håpløshet i denne blokka. Her bor psykisk syke, rusmisbrukere og eldre om hverandre. Kommunen er eier og må rydde opp.
Les mer om:

Euphoria sesong 2 har åpen casting for tre nye roller

2019s kanskje beste nye serie utvider rollebesetningen. Midt i sesong 1 av Euphoria ga HBO grønt lys til sesong 2. Ikke så rart… Livene til Zendaya Maree Stoermer Coleman, som den narkomane tenåringen Rue Bennett, Hunter Schafer som transjenta Jules Vaughn, Sydney Sweeney som frisinnete Cassie Howard og resten av folkene fra East Highland High School ble en umiddelbar suksess. BTS fra Euphoria med Alexa Demie, Hunter Schafer og Zendaya (HBO) Den samme gjengen vender tilbake i den nye sesongen, men HBO ser ut til å legge til minst tre nye karakterer: Darian, Ray og Ami. Ifølge Project Casting

Må sitte i fengsel til rettssaken begynner(pluss)

Han begjærte seg løslatt fra varetektsfengsling, men tålmodigheten til rettsvesenet med den narkomane harstadværingen er slutt.
Les mer om:

Barnas no-go-soner

Hvor tidlig bør barn lære seg å håndtere narkomane og speedfriks?
Les mer om:

Har ruset seg siden han var 12 år, nå ber han om hjelp(pluss)

Den narkomane Harstad-mannen i 30-årene er domfelt for diverse kriminalitet hele 18 ganger i tidsrommet 1998–2018. Han er i tillegg ilagt flere forelegg og bøter.
Les mer om:

Ståle Økland tar feil – narkomane trenger hjelp, ikke straff

DEBATT: Bruk og besittelse av narkotika skal fortsatt være ulovlig.

Ansetter innvandrere og tidligere narkomane

Gründerbedrift går nye veier, og innfører nulltoleranse for mobbing, rasisme og religion.

Etter Emmy-utdelingen vil mange ha Zendaya som superskurken Poison Ivy fra Batman

Ønsketenkning er en tankefeil som er et spesialtilfelle av appell til følelser, der man tror eller ikke tror noe fordi man ønsker at det var sant, eller ville like det hvis det var sant. Okay, dette er kanskje ikke SÅ dypt. Men akkurat nå mobiliseres sterke fangirl/boy-krefter for å få Zendaya Maree Stoermer Coleman i rollen som Batman-fienden Poison Ivy. Hvorfor nå? Først og fremst fordi 23-åringen valgte å hylle DC Comics-superskurken på den røde (lilla) løperen til Emmy 2019-utdelingen natt til mandag. Daya stilte i en grønn Vera Wang-kjole inspirert av to forskjellige versjoner av DC-ka

– Siv Jensen åpner for å ta imot innspill fra Bymisjonen. Det er positivt

Hjemløse narkomane har mistet rettigheter som fastlege og medisinsk behandling etter å ha blitt ufrivillig utvandret fra Norge. Nå åpner Siv Jensen for å forbedre Skatteetatens rutiner.

Kjørte til butikken med promille, men uten førerkort

En politimann utenfor tjeneste oppdaget den narkomane kvinnen da hun parkerte bilen. Hun var ruset og har aldri hatt førerkort.
Les mer om:

Hva skjedde egentlig på slutten av Euphoria?

Rue: – I fuckin’ hate this town… 

Jules: – If I could, I’d burn it to the fucking ground.

Andersen (SV) om narkomane som blir meldt utvandret i Folkeregisteret: – Et overgrep

Andersen mener det er uakseptabelt at personer som har mistet alt, også skal bli meldt utvandret av Folkeregisteret. – Vi skal prøve å få en klarere oversikt, svarer Finansdepartementet.

A$AP Rocky forklarer sin versjon av bråket i Stockholm

Det ble huskestue utenfor en Max Hamburger i Stockholm for et døgn siden. Se video av A$AP Rocky og hans følge som kaster en lokal gutt bortover gaten og slår ham når han lander. Gutten og hans kompis mente at amerikanerne hadde ødelagt hans høretelefoner og ville at de skulle betale.

Melissa McCarthy får trolig rollen som Ursula i The Little Mermaid

Perfekt sjøheks? Det ser ut som om Melissa McCarthy kommer til å spille Ursula i den «levende» versjonen av The Little Mermaid. Ifølge Variety er 48-åringen i forhandlinger med Disney, noe som trolig betyr at hun har blitt tilbudt rollen. Melissa ble Oscar-nominert for Bridesmaids i 2012 og Can You Ever Forgive Me? i år. Tegnefilmen Den lille havfruen fra 1989 spilte inn 211 millioner dollar på kino. Den nye versjonen, som regisseres av Rob Marshall (Mary Poppins Returns), skal ha med sangene fra originalen.