Nyheter om Narkomane


Ståle Økland tar feil – narkomane trenger hjelp, ikke straff

DEBATT: Bruk og besittelse av narkotika skal fortsatt være ulovlig.

Ansetter innvandrere og tidligere narkomane

Gründerbedrift går nye veier, og innfører nulltoleranse for mobbing, rasisme og religion.

Etter Emmy-utdelingen vil mange ha Zendaya som superskurken Poison Ivy fra Batman

Ønsketenkning er en tankefeil som er et spesialtilfelle av appell til følelser, der man tror eller ikke tror noe fordi man ønsker at det var sant, eller ville like det hvis det var sant. Okay, dette er kanskje ikke SÅ dypt. Men akkurat nå mobiliseres sterke fangirl/boy-krefter for å få Zendaya Maree Stoermer Coleman i rollen som Batman-fienden Poison Ivy. Hvorfor nå? Først og fremst fordi 23-åringen valgte å hylle DC Comics-superskurken på den røde (lilla) løperen til Emmy 2019-utdelingen natt til mandag. Daya stilte i en grønn Vera Wang-kjole inspirert av to forskjellige versjoner av DC-ka

– Siv Jensen åpner for å ta imot innspill fra Bymisjonen. Det er positivt

Hjemløse narkomane har mistet rettigheter som fastlege og medisinsk behandling etter å ha blitt ufrivillig utvandret fra Norge. Nå åpner Siv Jensen for å forbedre Skatteetatens rutiner.

Kjørte til butikken med promille, men uten førerkort

En politimann utenfor tjeneste oppdaget den narkomane kvinnen da hun parkerte bilen. Hun var ruset og har aldri hatt førerkort.
Les mer om:

Hva skjedde egentlig på slutten av Euphoria?

Rue: – I fuckin’ hate this town… 

Jules: – If I could, I’d burn it to the fucking ground.

Andersen (SV) om narkomane som blir meldt utvandret i Folkeregisteret: – Et overgrep

Andersen mener det er uakseptabelt at personer som har mistet alt, også skal bli meldt utvandret av Folkeregisteret. – Vi skal prøve å få en klarere oversikt, svarer Finansdepartementet.

A$AP Rocky forklarer sin versjon av bråket i Stockholm

Det ble huskestue utenfor en Max Hamburger i Stockholm for et døgn siden. Se video av A$AP Rocky og hans følge som kaster en lokal gutt bortover gaten og slår ham når han lander. Gutten og hans kompis mente at amerikanerne hadde ødelagt hans høretelefoner og ville at de skulle betale.

Melissa McCarthy får trolig rollen som Ursula i The Little Mermaid

Perfekt sjøheks? Det ser ut som om Melissa McCarthy kommer til å spille Ursula i den «levende» versjonen av The Little Mermaid. Ifølge Variety er 48-åringen i forhandlinger med Disney, noe som trolig betyr at hun har blitt tilbudt rollen. Melissa ble Oscar-nominert for Bridesmaids i 2012 og Can You Ever Forgive Me? i år. Tegnefilmen Den lille havfruen fra 1989 spilte inn 211 millioner dollar på kino. Den nye versjonen, som regisseres av Rob Marshall (Mary Poppins Returns), skal ha med sangene fra originalen.

HBO klar med ny serie: – Euphoria er det hardeste jeg noensinne har gjort

Bedre enn amerikanske Skam? Om to uker har HBO premiere på Euphoria, basert på den Skins-inspirerte, israelske 2012-serien med samme navn. Trolig en inspirasjon for norske Skam. Zendaya (Maree Stoermer Coleman) har hovedrollen som den narkomane 17-åringen Rue; en karakter delvis basert på livet til serieskaper er Sam Levinson. Bestevenninnen til Rue er Jules Vaugh, spilt av it-transjenta Hunter Schafer. Euphoria-regissøren laget Assassination Nation med Bill Skarsgård, Bella Thorne og Maude Apatow i fjor.

De kvitter seg med rusmisbruket i fellesskap

Selvhjelpsgruppa Anonyme Narkomane (NA) har hjulpet Jarle til å lykkes med et liv uten rusmidler.
Les mer om:

Siw kåret til årets ildsjel: – Dette er helt fantastisk! Nå ble jeg helt skjelven

Siw Indsetviken fikk prisen «Årets ildsjel», for sin innsats for narkomane og hjemløse.
Les mer om:

Chase (3) er endelig nykter

Da Chase (3) ble født, gikk han inn i en ny, dyster statistikk: Bli med til en del av USA hvor ett av ti barn blir født narkomane.
Les mer om:

Politiet om Siw-saken: - Politiet nedprioriterer ikke slitne narkomane

Miljøarbeideren som fant Siw død tenkte umiddelbart at hun var drept, og etter dødsfallet florerte ryktene om årsaken til hennes død. Gjorde politiet nok for å finne ut hva som egentlig skjedde med Siw?
Les mer om:

Politiet om Siw-saken: - Politiet nedprioriterer ikke slitne narkomane

Miljøarbeideren som fant Siw død tenkte umiddelbart at hun var drept, og etter dødsfallet florerte ryktene om årsaken til hennes død. Gjorde politiet nok for å finne ut hva som egentlig skjedde med Siw?
Les mer om:

– Jeg følte boligkontoret sa: «Take it or leave it»

I ett år levde han i konstant frykt i den kommunale boligen han var tildelt for seg og sin 15 år gamle sønn. Tunge narkomane, væpnede politiaksjoner og innbrudd var en del av hverdagen i nabolaget.
Les mer om:

– Jeg var i flere begravelser enn gjenforeningsfester med klassen fra ungdomskolen

Siw Indsetviken er nominert til Romerikes ildsjel for jobben hun gjør for narkomane og uteliggerne i Oslo. Valget om å hjelpe tok hun etter at flere klassekamerater måtte gi tapt for rus.
Les mer om:

Julia Roberts har aldri vært så god som i «Ben is back»

«Ben is back» er en klassisk, men like fullt hjerteskjærende fortelling om en fortvilet mors kamp for å redde sin narkomane sønn.
Les mer om:

Får tilbud om behandling mot rus(pluss)

På nyttårsaften ble den narkomane harstadværingen varetektsfengslet.
Les mer om:

Oslos narkomane skal flyttes igjen

Etter å ha blitt drevet fra sted til sted i hovedstaden i flere tiår, skal det åpne rusmiljøet flyttes igjen, men ingen kan si hvor.
Les mer om:

Ruset på spillet

«Liv» har spilt bort 700 000 kroner. Behandlingen hun ble tilbudt er den samme som narkomane får, selv om «Liv» har behov for annen hjelp.
Les mer om:

Premiereklar med film om «usynlige» narkomane

Kristian Landmark brukte to år på å skrive manuset til dramafilmen «Når jeg faller». Nå har filmen fått kremplassen i programmet til filmfestivalen i Haugesund.

Her skulle norske narkomane få hjelp – nå jaktes rus-stiftelsens verdier

Stiftelsen Ordet, ledet av Per Svendsen (68), tjente millioner på å få rusmisbrukere og kenyanere til å samle inn penger. På en grisefarm i Kenya skulle narkomane hjelpes ut av helvete. Alt endte i disse ruinene.
Les mer om:

TV-serie: Tragikomisk overklassejunkie

Benedict Cumberbatch gjør sin kanskje aller sterkeste rolleprestasjon som den narkomane og dypt traumatiserte overklassedandyen Patrick Melrose.
Les mer om:

Ble narkoman under barnevernets omsorg – nå ber institusjonen selv om tilsyn

Hanne Knutshaug og to andre jenter ble narkomane og prostituerte under barnevernets omsorg, ifølge Dagbladet. Bufetat anklager avisen for feilaktige påstander, og ber om tilsyn ved institusjonen Hanne bodde på.
Les mer om: