Nyheter om Nærland


Heller meir skatt enn å bruka meir oljepengar

DEBATT: I Aftenbladet 10. mai er to sentrale samfunnsspørsmål sett på dagsordenen: Mangelen på sjukepleiarar er temaet for leiaren, og striden om bompengar blir omtalt i ein kommentar av Egil Ø. Nærland.
Les mer om:

Sykkelsesongen er i gang - sjekk stort bildegalleri og resultater fra Spinnsprinten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Beste jærbu i den 66 kilometer lange løypa ble Thomas Nærland fra arrangørklubben Bryne CK. Han lå i tetfeltet, men til slutt ble noen Sandnes-ryttere for sterke og det ble delt tredjeplass på Nærland.HER kan du sjekke resultatene.Christoffer Ellingsen fra Sandnes SK vant med tida 1.31.18, mens klubbkollegaene Tor Arne Gilje og Andreas Leander Harvvey ble klokket i mål på henholdsvis 1.31.40 og 1.31.42.

Nå har Tord bestemt seg for hvor han skal krige videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tord Haugseng har vært i tenkeboksen lenge, men torsdag signerte han en toårskontrakt med moderklubben. Den ambisiøse bakspilleren har i flere kamper denne sesongen vist at han allerede som 19-åring er en god eliteseriespiller. Fortsatt gjenstår mye før han er en stabil toppspiller, men det kommer garantert.Storebror Rassin Haugseng (21), ofte kalt Nærbøs «forsvarssjef», skal også signere en toårskontrakt.

Kringkastingsrådets nestleder kritisk til NRKs «Ways of seeing»-dekning

Nestleder Torgeir Uberg Nærland i Kringkastingsrådet mener NRK gikk inn for å skape konflikt i dekningen av «Ways of seeing»-kunstnere.
Les mer om:

Lars + Marit = samarbeid om trim for folket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Zachariassen har det siste året drevet firmaet «Lars Zachariassen» på heltid. Hans egen fagutdanning som fysioterapeut, kognitiv terapi og idrett, utgjør basen i alt han har foretar seg. Før han startet sitt eget selskap, jobbet han ved LHL-klinikken på Nærland, med rehabiliteringsprosesser og livsstilsendringer for mennesker som hadde vært alvorlig syke.

Holdeplassen Bar må stenge andre etasje

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Holdeplassen Bar på Nærbø har blitt tvunget til å stenge andre etasje i sine lokaler grunnet manglende rømningsvei og brannsikkerhet. Daglig leder i Holdeplassen Bar, Kjetil Nærland, forteller at de ikke har nok inntekt til å åpne etasjen igjen.- Andre etasje kommer ikke til å bli brukt mer. Vi har ikke nok penger til å gjøre noe med det.

Knivstikking i Hå - væpnet politi med hunder jakter gjerningspersonen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokka 19.14 fredag kveld meldte politiet at de er på Hå Mottakssenter med flere patruljer som er bevæpnet - etter melding om en person som er knivstukket. - Fornærmede er overtatt av helsepersonell, ukjent skadeomfang, heter det i den første meldingen. Det skal være snakk om en mann av utenlandsk opprinnelse.Noen minutter senere melder de at vedkommende er funnet utendørs med stikkskader, og at hendelsesforløpet er ukjent.

Russebuss køyrde av vegen natt til fredag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politiet i Sør-Vest twitrar fredag morgon at politiet hadde vore ute på 24 oppdrag i distriktet, natt til fredag. Fleire av desse var på Jæren. - Det var vore ei travel natt, med mykje klager. Mest på Nærland, men òg på Kleppe, seier politibetjent Bjørn Søyland ved Jæren lensmannskontor.

Vineksperten meiner folk går for kjedelege vinar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det viktigaste er at folk finn noko dei liker. Men påsken har sine matrettar, og den mest kjende er lam. Då er det raudvin som passar best. Det finst mykje forskjellig, men eg har lett for å tenkja spansk viss eg skal velja. Det er trygt, seier Nils Nærland.Bonden med gard på Nærland i Hå, har lang fartstid som medarbeidar på Vinmonopolet i Stavanger og er aktivt styremedlem i Stavanger Vinforum.

Disse eiendommene ble solgt i mars

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Omsetning av eiendommer 
i Bjerkreim kommune Gnr 35, bnr 20 er overdradd fra Dalane Energi as til Bjerkreimshallen (04.03.2019)Gnr 78, bnr 2 er solgt for kr 300.000 fra Svein Gunnar Hetland til Kai Inge Skjæveland (05.03.2019)Sportsveien 3 A (Gnr 73, bnr 233) i Aurskog-høland kommune er overdradd fra Bolig Partner as til Bolig Partner Prosjekt as (06.03.2019).

Dette er trolig Nærbøs nye høyreback

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For noen uker siden avviste trener Marc Uhd at Sandnes sin toppscorer, Lars Sigve Hamre, var aktuell for Nærbø. Nå er 1997-modellen så godt som klar for eliteserieklubben i Hå.Høyrebacken Hamre er lite lysten på å ta en ny sesong i 1. divisjon, der han føler han ikke har hatt liten eller ingen utvikling denne sesongen.

Helt utsolgt da lokale krefter arrangerte Disney-kveld

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Se! En prinsesse, utbryter en liten kar fra fremste rad idet Åse Marie N. Høyland og Ester F. Pollestad utkledde som Askepott og Snehvit.Lørdag kveld var handballhallen i Nye Loen forvandla til ballscene for prinsessene, og konsertarena for Nærbøs skulekorps og musikkorps. Sammen med barnekoret Emmaus og en rekke solister serverte de ekte Disney-magi lørdag kveld. Konferansier Åse Marie N. Høyland og Ester F.

Leikene strøymer på til takknemlege familiar på asylmottaket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Har du lyst å hjelpe barna på Hå mottak? Har du leker til overs?»Slik starta meldinga som blei lagd ut på Facebook-sida til Noas ark open barnehage i midten av februar. Fleire familiar frå asylmottaket på Nærland har gått fast i den opne barnehagen det siste halvåret, og ein av fedrane fortalde til dei tilsette at det ikkje var så mykje å finna på for dei minste.- Muhammet spurte om me kunne hjelpa litt.

Bygård på Tøyen hyblifisert

I bydelspolitiker Agnes Nærland Viljugreins barndomsgård på Tøyen har to leiligheter blitt til 11 knøttsmå hybler.
Les mer om:

Nærbø skal bli best i landet, og det vil spillerne snart få merke

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter interne diskusjonsrunder, har Nærbø IL satt et hårete mål for herrelaget: Europacupspill innen 2024.Det betyr, i klartekst, at det må skaffes og brukes mye mer penger enn i dag, blant annet for å sikre at dagens spillere blir værende.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Overraskende stempling fra Aftenbladet

DEBATT: Å stemple politikken til Senterpartiet som sosialistisk uten et eneste eksempel å vise til slik Egil Ø. Nærland gjør, er ganske lettvint.
Les mer om:

Segleeventyr blir bok: - Eg får aldri ei betre historie enn dette

Sist sommar segla Morten Nærland til Canada, via Shetland, Færøyane, Island og Grønland. Nå blir turen til ei bok.

Segleeventyr blir bok: - Eg får aldri ei betre historie enn dette

Sist sommar segla Morten Nærland til Canada, via Shetland, Færøyane, Island og Grønland. Nå blir turen til ei bok.

Tonje er fersk bonde med ekspertane i lommen

Tonje Nærland Kloster har vore bonde i snautt to månadar. Ho føler seg trygg med far i nabohuset og snapchat i lommen.
Les mer om:

En mistet lappen, en mistet bilen

Som vanlig var det fangst da UP i dag tidlig hadde fartskontroll på Nordsjøvegen på Nærland.
Les mer om:

I dag spiller Nærbø for sin andre strake cupfinale

Ole Nærland var skadet tilskuer i fjor. I år håper han på ny cupfinale, der han kan spille selv.
Les mer om:

Nærbøguttar var med på å sikra VM-plass

Nærbøguttane Ole Nærland, Sindre Heldal og Andreas Horst var med på å sikra VM-plass til Norge i junior-VM neste år
Les mer om:

Frå Obrestad til Grønland i seglbåt: - Det har vore eit blodslit, men var absolutt verdt det

Etter over fem døgn på sjøen frå dei la ut frå Island, kom Morten Nærland og resten av mannskapet på seglbåten Pegasus til Grønland.