Nyheter om Myrvold


Ap: - Vi aksepterer Tom som ordfører(pluss)

Etter drøyt tre måneder med maktkamp i Ørland sier Ap at de aksepterer Tom Myrvold (H) som ordfører, men at partiet ikke har tillit til han. 
Les mer om:

- Ulovlig å halvere ordførerlønna(pluss)

Advokatene i Kommunenes Sentralforbund, KS, mener det er ulovlig av nye Ørland kommune å halvere lønna til ordfører Tom Myrvold (H)
Les mer om:

Myrvold om situasjonen: - Håper vi unngår å havne på Nytt på nytt(pluss)

Kommunestyret skal behandle halveringen av ordførerlønn og nytt driftsutvalg neste uke. Ordfører Tom Myrvold (H) er ikke overrasket over handlingsrommet juristene mener politikerne har.

Kommunens advokater: Halvering av ordførerlønna er ikke lovlig(pluss)

Ørland kommune ba advokatene i KS (Kommunenes sentralforbund) om å vurdere lovligheten av å gi ordfører Tom Myrvold halv godtgjørelse, og opprettelsen av et utvalg for å erstatte det meste av formannskapets oppgaver.
Les mer om:

Går for helt nytt linjetilbud på den videregående skolen(pluss)

Fylkesordfører Tore O. Sandvik, Ørland-ordfører Tom Myrvold og resten av Forsvarsforum Trøndelag går inn for flyfaglinje på Fosen videregående.

Hør ordføreren rappe for fremtiden i ny kommunesang(pluss)

I låten «Felles framtid» rapper Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) sammen med blant andre sokneprest Ole Thomas Bientie Reiten.
Les mer om:

Winnie (39) laget sin egen arbeidsplass: – Det er det beste jeg har gjort noen gang

Etter mange år i jobber hun ikke fant glede i, bestemte Winnie Treiborg Myrvold (39) seg for å prøve noe helt annet.
Les mer om:

- Den politiske støyen har nok vært det tøffeste for meg personlig(pluss)

Ordfører i Ørland kommune, Tom Myrvold (H), mener kommunen til tross for politisk støy sitter igjen med mye etter 2019.
Les mer om:

Frykter nedlegging av flytilbudet på Fosen(pluss)

Både ordfører i Ørland kommune, Tom Myrvold (H) og stortingspolitiker Kirsti Leirtrø (Ap) frykter at manglende statlig finansiering kan føre til at den sivile terminalen i Ørland legges ned.

«Dette vitner ikke om forsoning og godt samarbeidklima innad i kommunestyret»

«Tom Myrvold står i stormen, utfører pliktene som ordfører i dag, og gjør en glimrende jobb», framholder blant annet Frank Robert Lund i dette debattinnlegget.
Les mer om:

Vurderer driftsutvalg ledet av Undertun i stedet for Myrvold(pluss)

Flertallspartiene i nye Ørland diskuterer å fjerne så mange oppgaver fra formannskapet som mulig og heller føre dem inn i et nytt hovedutvalg for drift og strategi ledet av varaordføreren.
Les mer om:

Margrete (17) eller Oda (17) – eller kanskje begge – skal være regionens unge stemmer i nytt fylkespanel: – Vi prøver å være med på det meste

Margrete Myrvold Hegge og Oda Hjelle er innstilt som Valdres sine kandidater til Fylkesmannen i Innlandets Barne- og ungdomspanel.
Les mer om:

Myrvold: - En krevende situasjon(pluss)

Ordfører Tom Myrvold (H) sier ingenting har endret seg etter at departementet stadfestet hvem som er ordfører og varaordøfrer i kommunen. Nye Ørland befinner seg fortsatt i en krevende situasjon, mener han.
Les mer om:

Dette sier Ap og Sp om ordføreravgjørelsen(pluss)

Torsdag avgjorde Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) at Tom Myrvold (H) er den gyldig valgte ordføreren i nye Ørland kommune og Ogne Undertun (Ap) er varaordføreren de neste fire årene. Dette sier Ap og Sp om avgjørelsen.
Les mer om:

Departementet har avgjort ordførersaken(pluss)

KMD skriver i brev til Ørland kommune torsdag at de slutter seg tilFylkesmannens vedtak om at Tom Myrvold (H) er den rettmessig valgte ordføreren i nye Ørland kommune.
Les mer om:

Ungdomsrådet: - Kan det byggjast ein "ninjapark" ved ungdomsskulen?

Ungdomsrådet i Øystre Slidre har hatt møte. Dei som sit i det nyvalde styret er leiar Ragne Aasan, nestleiar Kristin Alfstad, sekretær Margrete Myrvold Hegge og økonomisk ansvarleg vart Isak Ledel.

«Hvis vi ikke tar vår del av ansvaret, kan vi heller ikke regne med at andre vil gjøre det»

Europas historie minner oss om viktigheten av å stå sammen og vise solidaritet gjennom individuelt og kollektivt ansvar, skriver Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) i dette debattinnlegget.
Les mer om:

Aksepterer ikke tilbudet om å trekke seg(pluss)

Mandag morgen skriver ordfører Tom Myrvold (H) i en tekstmelding at han ikke vil akseptere flertallspartienes tilbud om å trekke seg som ordfører.

- De prøver å skape umulige arbeidsforhold så jeg trekker meg fordi arbeidsforholdene er umulige(pluss)

Tom Myrvold (H) sier at presset som blir lagt på ham som lønnet fra kommunen er uverdig. Hvordan ville man reagert om en ansatt eller arbeidstaker ble satt i denne situasjonen, spør ordføreren. Varaordfører Ogne Undertun (Ap) svarer.
Les mer om:

Villige til å betale for at Myrvold trekker seg. Myrvold: - Det har vært en vanskelig natt(pluss)

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Miljøpartiet de Grønne har sendt ordfører Tom Myrvold (H) en forespørsel der de ønsker å inngå en avtale der Myrvold trekker seg som ordfører.

Bare to partier møtte opp da ordføreren kalte inn til møte(pluss)

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) kalte inn til et gruppeledermøte for å diskutere situasjonen med en mindretallsordfører. Frp var det eneste andre partiet som møtte frem.
Les mer om:

Oda Hjel­le og Mar­gre­the Myrvold Hegge imponerte med "E16, den strake vegen heim". Høyr den her

Det vart stor applaus etter at duoen fra Ung i Valdres ved Valdres vidaregåande skule framførte sin song "E16, den strake vegen heim", med melodi frå DDE sin låt.
Les mer om:

Ikke endelig avgjort? - Vi jobber videre med ordførersaken(pluss)

Det finnes ingen formell ankemulighet på Fylkesmannens avgjørelse på Tom Myrvold (H) som nye Ørland kommunes første ordfører. Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet vurderer å ta saken videre til departementet likevel.

Derfor er ikke ordførersaken helt avgjort(pluss)

Fylkesmannen mener valget av Tom Myrvold (H) som Ørland-ordfører er gyldig. Men departementet kan på visse vilkår gjøre om Fylkesmannens vedtak.
Les mer om: