Nyheter om Mydland


Bil- og MC-treff til hjelp for Hviterussland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Treffet ble holdt ved Myssa bedehus i Sokndal i regi av stiftelsen og hjelpeorganisasjonen En Hjelpende Hånd. Bygdeånden kunne tas og føles på når mer enn 40 forskjellige kjøretøy ble vist fram.Mer enn 250 mennesker møtte opp på lille Myssa i Sokndal. Biler, MC-er, barn og voksne i alle aldre var til stede.

Bilpark à la James Bond

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fartsgrensen setter begrensninger, smale veier gjør det vanskelig å passere. Men Myssa i Sokndal var ikke desto mindre stedet lørdag for bilelskere. RAFFINEMENT: Ikke mye å utsette på disse glisene.

Vårkampanje og valgkamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Denne helgen avsluttes Arbeiderpartiets vårkampanje I to uker har det vært stor aktivitet i hele landet, og kampanjen rundes av med nasjonal aksjonsdag i dag lørdag, forteller ordførerkandidat Svein Hobbesland i Flekkefjord til Agder.Vårkampanjen handler om at partiet går ut og møter innbyggere med blomster og Arbeiderparties program.

På hagetur til Sokndal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det forteller Astri Tønnessen Berg, leder i Kvinesdal Hagelag. Hun forteller en viktig del av arbeidet til hagelaget er å komme seg rundt og besøke hager i distriktet.- Vi får veldig ofte mange praktiske, nyttige tips fordi vi arbeider alle med litt forskjellige ting i hagene.

Førsteklasses frøsåing

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gulrøtter sås side om side med løk for å motvirke gulrotflue. Men først ribbes kassene for småtuster av ugress, og så fylles det på med godt omdannet husdyrkompost.

Plantet 500 epletre, fikk fire epler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvordan man skaper en god markedsplass, var sakens kjerne da de rundt 25 produsentene samlet seg til matkonferanse i regi av prosjektet "Mad - Matopplevelser i Lund".Vanskelig start I 2017 plantet han 500 epletrær. I fjor høstet han fire epler. - Det var flere enn forventet, sier han.Sommeren i fjor var ekstremt tørr. Det slo dårlig ut for den nyetablerte bonden.- Jeg brukte sommeren på å vanne.

Mener brannvesenet burde kommet tidligere til bråtebrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi ringte natt til tirsdag og sa at nå måtte de komme ut. Da fikk vi beskjed om at grunneieren som sto for bråtebrenningen, selv hadde kontroll, sier Mette Karin Rovik.En bråtebrann i området mellom Nesvåg og Åvendal flammet opp mellom 15. og 16. april.

Glad for at liv ikke gikk tapt i storbrannen i Sokndal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gården familien Mydland bor på ligger idyllisk ned mot elva som renner ned fra Blåfjell og som skiller Åmodt og Bjånes. Tirsdag formiddag sitter Irene Søsæther Mydland i hagen og nyter stillheten.- Det var en sånn flott dag. Alt var så fint og stille på tross av at det blåste en del, smiler hun.Lukta av røyk Men så går det ikke mange timene før hun kjenner lukta av røyk og hun ser at det ryker fra Hellershei-området.

Fortsatt flammer flere dager etter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet var ute med hakker for å kjøle bakken ned og slukke det som lå under overflaten. Det var flammer i Årstadmarka også på fredag, etter skogbrannen i Sokndal som startet tirsdag forrige uke. Landskapet var fortsatt svart og svidd mot helgen, og temperaturen i bakken var så høy at det var varmt å bevege seg i området.

Berseløpet samla 100 deltakarar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)97 av dei 100 som stilte til start, fullførte løpet. Mange tok seg heilt ut i den 5,5 kilometer lange løypa og heiv seg ned då dei passerte målstreken.For Salim Yousif frå EIK Friidrett gjekk det betre enn forventa. - Men det var tungt den første kilometeren, kommenterte Yousif, som vann løpet på tida 18,19.Best av damene var Sara Aarseth frå Spirit. Ho sprang på 21,31.

- Viktig å ha noen å leke med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Hva handler denne dagen om?- Å få nye venner! fortalte Julie Haven på 5 år fra Storafjellet FUS barnehage.Ingen skal være alene Fra venstre: Sarah Steines, Emilie Espevik Måland, Eirin Omundsen Mydland og Julie Haven. Under: Tønes Kjølberg, alle fra Storefjellet FUS barnehage.

Bråtebrann trolig brannårsak

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet og politiet tror bråtebrann er kilden til den omfattende skogbrannen i Sokndal i Rogaland, men politiet tviler på at saken vil bli oppklart.I områdene som brant rundt Sokndal denne uken, har det vært organisert bråtebrenning, eller såkalt sviing, skriver Stavanger Aftenblad. Dette skal ha foregått mellom 10. april og 14.

Her er brann-heltene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De første meldingene kom ved 14-tiden tirsdag. Det ble raskt klart at det var alvorlig.- Det var tydelig at det var veldig dramatisk, sa Kjetil Presterud.

Brannen i Sokndal: - Det heftigste jeg har opplevd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Onsdag er han endelig litt letta etter at de begynner å få kontroll på brannen.Under storbrannen har han operert som utrykningsleder med hovedoppgave å få oversikt over brannen. Ellers har han tittelen som leder for beredskap, Sokndal Brann og Redning.Hadde blitt evakuert - Det har vært hektisk med mye telefoner og samband. Det var tre branner som startet samtidig; på Vågan, Hegdal/Rekedal og Hellershei.

Nære på at Hellernhusene brant ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Han fikk telefon fra brannmannskapet i halv tre-tida i natt med beskjed om at brannen nærmet seg husene. - De spurte om det var mulig å fukte husene eller om det ville skade dem. De kunne bare spyle, men ikke bruke for stort trykk. De har virkelig gjort en kjempeinnsats, skryter Leif Dybing. Fikk ned brannbil GNISTREGN: Det regnet gnister fra overhenget og ned mot husene.

200-300 må evakueres

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)500 innbyggere i Sokndal i Sør-Rogaland får evakueringsvarsel på grunn av skogbrannen i området, melder NRK. Kommunen har satt krisestab.- Storbrannen i Sokndal omfatter følgende steder: Bjånes, Lauvås og Årstad. Brannen sprer seg raskt. Alle tilgjengelige ressurser er kalt ut. Brannvesenet fra Flekkefjord, Egersund og Sokndal, Sivilforsvaret og politiet deltar.

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

I påsketrafikken: Førerkortbeslag og 24 bøter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)UP har onsdag ettermiddag avviklet fartskontroll på E39 ved Skoland i Lyngdal. Høyeste hastighet målt til 110 km/t i 70-sone, førerkortbeslag. I tillegg ble 18 bilførere bøtelagt for fartsovertredelser, en for ulovlig mobilbruk.Sirdal På Mydland i Sirdal har også politiet gjennomført fart- og adferdskontroll.

Mange tatt i fartskontrollar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Heile 31 forenkla førelegg skreiv utrykkingspolitiet ut under ein fartskontroll på E39 i Bjerkreim onsdag ettermiddag. Fem stykk går inn i påsken utan førarkort. "Fartsrekorden" blant dei fem som blei politimelde og fekk førarkortet beslaglagt, sette vedkomande som blei målt til 125 kilometer i timen i 80-sona. UP-kontrollen på E39 pågjekk i tidsrommet 13.15 til 17.30.

«Puljevis» påsketrafikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trafikken på E39 forbi Flekkefjord onsdag ettermiddag kan ikke karakteriseres som tett, men mer som «puljevis». Det kom med ujevne mellomrom en pulje på 10-15 biler uten at det så langt har skapt noen trafikk-problemer.UP har onsdag ettermiddag avviklet fartskontroll på E39 ved Skoland i Lyngdal. Høyeste hastighet målt til 110 km/t i 70-sone, førerkortbeslag.

Voldsom gressbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannen ble meldt litt før klokken fire mandag ettermiddag. Ifølge meldingen har det vært brann der i noen dager og det vært kontroll. Brannen blusset imidlertid opp og kom ut av kontroll.- Politiet er på stedet sammen med brannvesenet. Det er lagt skum/vann rundt en hytte og en trafo.

Mange på jaktfeltstevne

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)For mange jegere er jaktfeltstevnet på Flikka liksom start på årets jaktsesong. I år deltok 100 personer på jaktfeltstevnet.Roger Haver skjøt 25 treff. Inga Røyland var beste dame med 20 treff, mens NM-mesteren Matthias Flikka stoppet på 24 treff, bare et bak vinneren.Skytingen var både på Flikka og på Stølen.Noen resultater: Klasse JEG K (Kvinner) 1. Irina Røyland - 20/12 2. Birgitte Spilde - 14/8 3. Lene Gyland - 13/8 4.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

Fikk kontroll på gressbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken 13.40 kom det inn melding om en gressbrann i Sokndal. Det meldt at brannen spredte seg raskt, og Sokndal brann- og redning rykket ut. Ifølge vakthavende hos brannvesenet skal det dreie seg om noe sviing eller en liten brann som har kommet ut av kontroll.- Det begynte med en mindre brann som kom litt ut av kontroll, og de så de hadde behov for assistanse fra brannvesenet.

Mange på møte om lungesykdom

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det var LHL, «Åkke øve 60» og Folkehelsekoordinatorer i Lund som var arrangør. Tilbudet var åpent for alle.I forkant hadde LHL og Folkehelsekoordinator hatt planleggingsmøte på Lund legesenter. Legesenteret støttet forslaget om å arrangere ett opplysningsmøte, og i ettertid tilby en Spirometri test (måle lungefunksjonen), samtidig som en deler ut informasjon om lungesykdom.