Nyheter om Muren


Fikk avslag på avslag, ga blaffen og fortsatte arbeidet. Flere naboer mistet vannet

PORSGRUNN: Først søkte de om å sette opp en mur, det ble avslått. Men satte opp muren likevel, to ganger søkte man om tillatelse til gravearbeid. Begge ganger ble det avslått av Porsgrunn kommune, likevel satte man i gang gravearbeidene.

Og der fikk Coutinho muligheten han trengte

Bare ett poeng foran brysomme Julian Nagelsmann og RB Leipzig kom Lewandowski-skaden på et skikkelig ubeleilig tidspunkt for manager Hansi Flick. Ikke noe press, Phillipe, men nå er det mye opp til deg å stå for den offensive magien i helgens Bundesliga-kamp. Det er Hoffenheim som skal opp mot Bayern, og Flick kunne fortelle at han har telt på fingrene og funnet ut at Coutinho skal få den viktige rollen i angrepet.

Storutbyggeren fikk nytt nei – nå må denne muren rives

Ove Trøen må rive støttemuren mot naboen på sin privateiendom på Sørumsand. Det stadfester Fylkesmannen.
Les mer om:

Denne muren koster boliggiganten 3.000 kroner dagen: – Truer naboer med jordskifteretten om de ikke inngår avtale

– Her har en stor aktør tatt seg til rette mot små private grunneiere, så kommer de med forsøk på uprofesjonelle avtaler for å rette opp. Det går ikke.
Les mer om:

Populær skolevei er «direkte farlig for forbipasserende»

Etter å ha forsøkt å få grunneieren til å sikre den falleferdige muren i over to år, så ikke kommunen noen annen utvei enn å sperre av området og lage en ny sti. Det kan komme til å koste mannen dyrt.
Les mer om:

Ødegaard dominerte

Martin Ødegaard storspilte i cupkampen mot Osasuna onsdag kveld. Først tredde han gjennom Alexander Isak på 1-0, før han selv tok ansvar etter drøye timen. Ødegaard bøyde frisprket over muren og ned i nærmeste hjørne. Snaue ti minutter senere slo Ødegaard hjørnesparket som serverte Isak sitt andre for kvelden. Real Sociedad vant 3-1 og er klare for kvartfinale i den spanske cupen.

Ødegaard med mål og assist

Martin Ødegaard er nok en gang toneangivende for Real Sociedad i åttendedelsfinalen i Copa del Rey. Først serverer nordmannen på elegant vis Alexander Isak som gir vertene 1-0 mot Osasuna. Men etter drøye timen spilt er det Ødegaard selv som er ansvarlig for 2-0. Slår frisparket over muren og får en nydelig dupp ned i nærmeste hjørne.

Geolog: Potensiale for svært store steinras som vil øydeleggja heile vegen

Det var i september i fjor at rundt 1500 kubikkmeter stein raste ned over vegen ved Lauvik. Ingen kom til skade i raset, som stengde vegen til ettermiddagstid dagen etter. Rasstaden blir vurdert som ein kjent rasstad, og sist det gjekk eit stort ras her, var i 2012. Då kom fleire tusen kubikkmeter stein ned. Svære heng Suldalsposten har fått innsyn i geolograpportane som blei laga etter rasa.

- Jeg har alltid trodd at synlig armeringsjern var farlig

Noe av betongen i den høye muren inn til Lyngmyrstubben har fått seg en smell.
Les mer om:

Monsteravtrykket utenfor Århus Domkirke

Midt i hjertet av Danmarks nest største by har en kjempe fra oldtiden etterlatt seg et fotspor i muren som går omkring det gamle torget.
Les mer om:

River betongmur – advarer mot støy

Nå rives den siste muren i Presterødbakken.
Les mer om:

Virgil van Dijk og Liverpool best i klassen!

Newcastle sørget for å sende Manchester City hjem med ett poeng etter 2-2 kampen på St. James´Park.

Det var ingen storslått djevel som førte tyskerne til Helvete, det var små og innskrenkede mennesker

KRONIKK: Det er 30 år siden Muren falt, og prosessen med gjenforening i Tyskland begynte. Men hva er det egentlig å være tysk, hva er det for en kulturarv?
Les mer om:

Barcelona på topp igjen etter «hat-trick»

Lionel Messi scoret på to frispark og fra straffemerket da Barcelona slo Celta Vigo 4-1 i spansk fotball lørdag. Med seieren er katalanerne igjen serieleder. Ikke uventet ble Lionel Messi toneangivende for hjemmelaget.

Vi som ikke bygget landet

Muren falt, verden åpnet seg og vi løp hjem til bankebrettet.
Les mer om:

Muren ingen savner – det er 30 år siden den ramlet sammen

– Med stengte grenser og sovjetisk statsgaranti kunne kommunistpartiet i DDR føle seg ganske trygge, skriver professor Sigmund Kvam. Da Berlinmuren falt 9. november 1989 ble dette snudd helt på hodet, og det gikk raskt mot slutten for hele regimet.
Les mer om:

Tårene trillet da det ikoniske bildet ble tatt

Dagblad-fotografen William Mikkelsens blinkskudd lever 30 år etter at muren falt. Men ble Tyskland gjenforent denne novemberdagen? Eller var det DDR som ble overtatt?
Les mer om:

Muren i historien

Les mer om:

Uenighet om ansvar: – Muren raser litt for hvert år(pluss)

I 2008 kjøpte Inger Haseth (82) huset i Kroflata 22 i Leksvik.
Les mer om:

Nå er muren rundt Kristiansten festning belyst, for å gjøre området tryggere(pluss)

Tirsdag kveld ble den nye belysningen av muren rundt Kristiansten festning slått på. Også gangveier, møteplasser og parkeringsplassen har fått ny belysning.
Les mer om:

Legg nytt vegdekke fredag, sjå alle bilda frå raset på Suldalsvegen

Rv 13 mellom Suldalsosen og Nesflaten er forlengst opna og køyrbar etter raset før helga. Men meir enn 1000 kubikkmeter med stein frå 200 meters høgd har merkt vegen og rasert støttemuren og autovernet på staden. Nytt autovern er på plass nå, og denne veka skal dekket fresast og fredag blir det lagt nytt dekke. Muren krev meir planlegging før oppbyggingsarbeidet kan i gang. Ventar på geolograpporten Hjå Statens vegvesen ventar byggjeleiar Angelica Chamorro på den endelege geolograpporten etter raset.

New York Times: Trump ville ha vollgrav med krokodiller langs Mexico-muren

Donald Trump skal ha foreslått å installere en vollgrav med krokodiller eller slanger, skyte immigranter i beina og installere elektrisitet i muren mot Mexico.

Ikke tapt hjemme på 400 dager: - Muren på fortet er høy

MOLDE (VG) (Molde-Lillestrøm 2–1) Molde stanget og stanget mot et lavtliggende Lillestrøm, men på overtid sikret de tre poeng og forlenget den gode hjemmestatistikken.
Les mer om:

Bekreftet: Manchester United beholder verdens beste

Da er det gjort. United og David de Gea har blitt enige og kan endelig se fremover. Ny kontrakt er underskrevet og løper til 2023 med opsjon på nok én sesong.

Trumps omstridte mur finansieres av folket

Mens selve byggingen stadig utsettes, har 330.000 amerikanere donert penger fra egen lomme for å hjelpe presidenten med å reise muren mot Mexico.
Les mer om: