Nyheter om Munch


«Aaaaa»: Fredrik Høyer og Bendik Baksaas møter Munch i ny musikkvideo

Høyer og Baksaas fikk tilbringe tid med "Skrik" i det korona-stengte Munchmuseet. Se resultatet i denne musikkvideoen. Innlegget «Aaaaa»: Fredrik Høyer og Bendik Baksaas møter Munch i ny musikkvideo dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Kverulering på syltynt grunnlag

Da Hjelmdal i Dagsnytt 18 (24.O2) skrøt av hvor god Edvard Munch var til å selge bilder, visste hun kanskje ikke at Munch hadde en krevende start på karrieren, med blandet mottagelse.
Les mer om:

Flyktning Shoresh elsker vikinger og Munch. Men det var noe annet som gjorde ham forelsket i Norge

Da Shoresh Golkar (33) fra Kurdistan leste Sofies Verden av Jostein Gaarder, ble han fascinert av Norge. Ikke lang tid etter ble han politisk flyktning og bestemte seg for å oppleve landet han hadde lest om.
Les mer om:

Vår neste Munch må slippe å male trafikkmaskiner

Det hender jeg tar en kveldstur til Edvard Munchs lille fiskerstue ned mot fjorden. For å oppleve lyset, ta inn fjorden og landskapet og kjenne at jeg lever. Det er en kur som anbefales, og den er aldeles reseptfri og gratis.
Les mer om:

Spelet om Munch

Kvifor sat Edvard Munch på visittkortet til Hitlers mektigaste mann i Noreg?
Les mer om:

Nei, men, er det ikke...?

12. desember er ikke en hvilken som helst dag. Det er nemlig fødselsdagen til Edvard Munch, og i år tok Munch turen til hjemstedet Løten.
Les mer om:

Kronprinsessa: – Munch og Knausgård lærer oss å sjå ting på nye måtar

DÜSSELDORF (NRK): Kronprinsesse Mette-Marit ser klare likskapar mellom Edvard Munch og Karl Ove Knausgård. Torsdag opna dei saman ei Munch-utstilling i forbindelse med ein norsk kulturoffensiv i Tyskland
Les mer om:

«Solen» av Munch i VR

Virtual Reality er en teknologi der man ved hjelp av et sett med VR-briller kan se en film i 360 grader – og også bevege seg rundt i rommet. Det er som om man er på stedet der filmen er skutt.
Les mer om:

Gud bedre for et fattig farvel med Munch på Tøyen

«Alt det vi eier» er en tafatt og idéfattig avslutning på flere års intensivt og oppsiktsvekkende utstillingsprogram for Munchmuseet på Tøyen.
Les mer om:

Ser på muligheten for nytt Munch-senter

– Vi skal ikke bare bli en «just another Munch-visitt». Det er hit, til Ådalsbruk, folk må reise om de vil oppleve stedet Munch ble født, sier Eli Skoland, nyengasjert prosjektleder for «Munch på Klevfos».
Les mer om:

Helomvending fra Harry Styles: Takker nei til Disney

For en suppe. I forrige måned fortalte Variety at Harry Styles var i forhandlinger om rollen som Prince Eric alias prins Erik i The Little Mermaid alias Den lille havfruen. Vanligvis betyr dette at rollebesetningen mer eller mindre er i boks, men at de må bli enige om detaljene. Torsdag kveld norsk tid mente det vanligvis troverdige Disney-nyhetsnettstedet The DisInsider (snedig navn) at Harry nå er bekreftet til filmen. To av USAs største kinokjeder twitret det samme. Natt til fredag kunne The Wrap  dog røpe at den britiske popstjernen endte opp med å takke nei. Kort tid etter bekreftet Varie

Harry Styles klar som Disney-prins?

Har Harry Styles takket ja nå? En drøy måned etter at de første ryktene meldes det i kveld at den britiske popstjernen blir med i Disneys live-action-versjon av The Little Mermaid. Dette melder Disney-nettstedet The DisInsider. Nyheten har ikke blitt bekreftet fra filmselskapet eller Harry Styles selv. Godgutten skal selvfølgelig være aktuell som den uimotståelige menneskeprinsen Eric.  The Little Mermaid regisseres av Rob Marshall og har allerede castet barnestjernen Jacob Tremblay (som søtt nok debuterte i The Smurfs 2 i 2013) og Nora Lum alias rapperen Awkwafina (Ocean’s 8, Crazy Rich Asian
Les mer om:

Den bortgjemte døpefonten

At Edvard Munch ble født i Løten, er en kjent sak. Men visste du at døpefonten som ble brukt ved hans dåp står i Oset kapell ved Rokosjøen?
Les mer om:

Se hvem Harry Styles skal spille i The Little Mermaid

BREAKING HOLLYWOOD NEWS! Bra eller dårlig valg? Det ser ut som Harry Styles blir med i Disneys live-action-versjon av The Little Mermaid. Nei, ikke som havfruen.

Norgesrekord gjorde susen - firedoblet bunnlinjen

Gullhornet, «50 norske» og Edvard Munch satte spor på Blomqvists resultat i fjor.
Les mer om:

21.000 elever gjør som dem, og tilbringer en ferieuke på skolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: - Jeg er veldig glad for at Osloskolen har et slikt flott tilbud til elevene i sommerferien. Og det er stas å se at de strømmer på, forventningsfulle og spente, sier Marte Gerhardsen.I tre uker har hun vært direktør i Utdanningsetaten. Hun forteller om besøk på flere av skolene i hovedstaden, og at det er mye nytt å sette seg inn i.- Det har vært utrolig gøy, og litt overveldende.

Little Steven-initiativ skal gi norske elevar betre kulturundervisning

Steven Van Zandt, eller Little Steven, er eit navn som er kjent for mange nordmenn. Dei fleste kjenner han enten som Bruce Springsteens gitarist, som Silvio Dante i «The Sopranos» eller som Frank Tagliano i «Lilyhammer».

Norge første land utenfor USA i Little Stevens rockeskole

Mandag ettermiddag skrev Steven Van Zandt, Den kulturelle skolesekken Telemark og Edvard Munch videregående i Oslo under intensjonsavtalen om å bruke TeachRock-prosjektet til Van Zandt i sine pensum.
Les mer om:

Tøyenløftet - seks år etter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er oppriktig stolt av å ha fått vært med på disse seks årene. Ordfører Marianne Borgen (SV) smiler bredt over bordet på Aktivitetshuset K1, midt på Tøyen.- Folk virker mer stolt over å bo her nå. Det er nå drøye seks år siden Tøyen-avtalen ble inngått, og området har gradvis blitt løftet gjennom denne tiden, både gjennom fysiske grep, viktige satsinger, og ikke minst et aktivt lokalmiljø.

Sporløst borte etter kunsttyveri: – Det er meg og Munch

ULEFOSS/GVARV: Her skulle det hengt fire bilder, men ett er sporløst borte. – Det er meg og Munch.
Les mer om:

Tons of Rock-scenene har fått navn

Munch lot seg inspirere til «Skrik»-motivet da han gikk tur på en sti langs Ekebergåsen i Oslo, og fikk sin angstopplevelse. Siste helgen i juni har Tons of Rock premiere på Ekeberg, etter i flere år å ha blitt arrangert i Halden. Fredag ble det kjent at hardrock- og metalfestivalen har inngått et samarbeid med Munchmuseet. LES OGSÅ: Norsk festival avlyst. «Skrik» – på engelsk «Scream» – blir navnet på den største teltscenen.

Munch og metal

To av tre scener under Tons of Rock blir oppkalt etter kunst av Edvard Munch.
Les mer om:

Den store flyttesjauen

OSLO (NRK): Nasjonalmuseets tilsette lever med høg risiko når 100.000 kunstverk skal inn i nytt museum. Munch må i heisen.
Les mer om:

Hurtigruten på besøk i Telemark

Tidlig fredag morgen stevnet hurtigruteskipet «Midnatsol» inn Kragerøfjorden, samtidig som de første solstrålene lyste opp det kunstneren Edvard Munch kalte «Perlen».
Les mer om: