Nyheter om Munch


Birgitte var toppleder med millionlønn. Så hoppet hun helt av karrierejaget.

Birgitte Munch (41) hadde gitt alt for lederjobben i oljenæringen da hun kjente at det var nok.
Les mer om:

Munch'en SÅ folk

Det er vinterferie. Mer enn normalt trengte ungene ferie nå, tror jeg. Det har vært harde tider. Men for noen er også ferie en krevende tid.
Les mer om:

Jan Pet­ter er fjerde generasjon som driver denne nordstrandsbedriften: – En tøff bransje

Jan Pet­ter Kil­de­borg holder liv i en familiebedrift som i sin tid hadde Edvard Munch som kunde.
Les mer om:

Listhaug og Raja i coronafeide

Frp-lederkandidat Sylvi Listhaug går i strupen på kulturminister Abid Raja (V): Hun mener han gir for mange corona-millioner til kulturlivet. Raja slår tilbake med Jon Fosse, Ane Dahl Torp, Karpe og Munch.

Stor auksjon: Nå kan du kjøpe Jahn Teigens flygel

Snart er tiden inne for Sara Skorgan Teigen til å si adjø til minnene etter faren. Blant trofaste fans av Jahn Teigen er interessen stor for å sikre seg noe den folkekjære artistlegenden har hatt i sitt eie. I januar ble det kjent at deler av Jahn Teigens store samling skal under hammeren på nettauksjon. Memorabiliaauksjonen startet 30. januar, og er den første i sitt slag her til lands. – Hvis du kan kalle dette en kjendisauksjon, så er dette første gang i Norge. Det har ikke vært gjort før. Går du til utlandet heter det gjerne celebrity auctions, og det er ikke uvanlig.

Vil oppkalle elferge nummer to etter tanta til Munch – Karen Bjølstad

Byens nye elferge planlegges å settes i drift til påsken i år – og kommunedirektøren har innstilt på navnet «Go'vakker Karen».
Les mer om:

Sivert har norsk kunsthistorie på veggen i stua: – Jeg er opptatt av at kunst skal sees og vises fram

Sivert Bringslid (45) samler på norsk kunst, og har norsk kunsthistorie som sin store interesse. Sammen med flere ønsker han å bygge Kunstnernes Hus i Tønsberg og han drømmer om Munch.
Les mer om:

Hundeadopsjon: – En fantastisk tradisjon

Siden Karina Bernlow og mannen Martin Munch startet hundegården Green Dog for ni år siden har de gitt bort hunder til hele verden. De ønsker flere adopsjonshjem i Longyearbyen.

BBC filmet i Åsgårdstrand. Vises globalt til høsten

BBC dro til Norge for å lage en halv time lang dokumentar om kunstneren Tracey Emins forhold til Edvard Munch. Etter lørdagens opptak i Åsgårdstrand kan filmen bli lengre.
Les mer om:

Datasenteret på Rennesøy hjelper ikke bitcoin-gravere

DATALAGRING: Green Mountains datasenter på Rennesøy brukes ikke til bitcoin-graving, slik Christian Munch Hansen skriver i sitt leserinnlegg. Derimot driver vi med datalagring av stor samfunnsnyttig verdi.
Les mer om:

Severdig Munch-finale

Den endelige finalen for Munch på Tøyen har blitt et fint lite punktum. Men hva er poenget med en live-sending, minutt for minutt, fra «Skrik»?
Les mer om:

Kritisk etter badeulykke

En person ble natt til torsdag hentet opp av sjøen ved Munch brygge i Bjørvika. Vedkommende er sendt til sykehus med kritiske skader.
Les mer om:

Kritisk for person hentet opp av sjøen i Bjørvika i Oslo

En person ble natt til torsdag hentet opp av sjøen ved Munch brygge i Bjørvika. Vedkommende er sendt til sykehus med kritiske skader.
Les mer om:

Innbrudd på hotell i Oslo

Politiet leter etter flere gjerningspersoner etter et innbrudd på Thon Hotell Munch i Oslo.
Les mer om:

Full forvirring rundt «Skrik»-kjøp

Russiske medier påstår at en styrtrik oligark har kjøpt et «Skrik»-bilde av Edvard Munch.
Les mer om:

Nå kan du få Munch på «veggen»

I den virtuelle verden kan du nå henge opp «Skrik» av Munch på veggen. Nasjonalmuseet har tilgjengeliggjort åtte mesterverk i spillet Animal Crossing, som NRKs spillanmelder kaller et globalt fenomen.
Les mer om:

«Aaaaa»: Fredrik Høyer og Bendik Baksaas møter Munch i ny musikkvideo

Høyer og Baksaas fikk tilbringe tid med "Skrik" i det korona-stengte Munchmuseet. Se resultatet i denne musikkvideoen. Innlegget «Aaaaa»: Fredrik Høyer og Bendik Baksaas møter Munch i ny musikkvideo dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Kverulering på syltynt grunnlag

Da Hjelmdal i Dagsnytt 18 (24.O2) skrøt av hvor god Edvard Munch var til å selge bilder, visste hun kanskje ikke at Munch hadde en krevende start på karrieren, med blandet mottagelse.
Les mer om:

Flyktning Shoresh elsker vikinger og Munch. Men det var noe annet som gjorde ham forelsket i Norge

Da Shoresh Golkar (33) fra Kurdistan leste Sofies Verden av Jostein Gaarder, ble han fascinert av Norge. Ikke lang tid etter ble han politisk flyktning og bestemte seg for å oppleve landet han hadde lest om.
Les mer om:

Vår neste Munch må slippe å male trafikkmaskiner

Det hender jeg tar en kveldstur til Edvard Munchs lille fiskerstue ned mot fjorden. For å oppleve lyset, ta inn fjorden og landskapet og kjenne at jeg lever. Det er en kur som anbefales, og den er aldeles reseptfri og gratis.
Les mer om:

Spelet om Munch

Kvifor sat Edvard Munch på visittkortet til Hitlers mektigaste mann i Noreg?
Les mer om:

Nei, men, er det ikke...?

12. desember er ikke en hvilken som helst dag. Det er nemlig fødselsdagen til Edvard Munch, og i år tok Munch turen til hjemstedet Løten.
Les mer om:

Kronprinsessa: – Munch og Knausgård lærer oss å sjå ting på nye måtar

DÜSSELDORF (NRK): Kronprinsesse Mette-Marit ser klare likskapar mellom Edvard Munch og Karl Ove Knausgård. Torsdag opna dei saman ei Munch-utstilling i forbindelse med ein norsk kulturoffensiv i Tyskland
Les mer om:

«Solen» av Munch i VR

Virtual Reality er en teknologi der man ved hjelp av et sett med VR-briller kan se en film i 360 grader – og også bevege seg rundt i rommet. Det er som om man er på stedet der filmen er skutt.
Les mer om: