Nyheter om Munch


Vil oppkalle elferge nummer to etter tanta til Munch – Karen Bjølstad

Byens nye elferge planlegges å settes i drift til påsken i år – og kommunedirektøren har innstilt på navnet «Go'vakker Karen».
Les mer om:

Sivert har norsk kunsthistorie på veggen i stua: – Jeg er opptatt av at kunst skal sees og vises fram

Sivert Bringslid (45) samler på norsk kunst, og har norsk kunsthistorie som sin store interesse. Sammen med flere ønsker han å bygge Kunstnernes Hus i Tønsberg og han drømmer om Munch.
Les mer om:

Hundeadopsjon: – En fantastisk tradisjon

Siden Karina Bernlow og mannen Martin Munch startet hundegården Green Dog for ni år siden har de gitt bort hunder til hele verden. De ønsker flere adopsjonshjem i Longyearbyen.

BBC filmet i Åsgårdstrand. Vises globalt til høsten

BBC dro til Norge for å lage en halv time lang dokumentar om kunstneren Tracey Emins forhold til Edvard Munch. Etter lørdagens opptak i Åsgårdstrand kan filmen bli lengre.
Les mer om:

Datasenteret på Rennesøy hjelper ikke bitcoin-gravere

DATALAGRING: Green Mountains datasenter på Rennesøy brukes ikke til bitcoin-graving, slik Christian Munch Hansen skriver i sitt leserinnlegg. Derimot driver vi med datalagring av stor samfunnsnyttig verdi.
Les mer om:

Severdig Munch-finale

Den endelige finalen for Munch på Tøyen har blitt et fint lite punktum. Men hva er poenget med en live-sending, minutt for minutt, fra «Skrik»?
Les mer om:

Kritisk etter badeulykke

En person ble natt til torsdag hentet opp av sjøen ved Munch brygge i Bjørvika. Vedkommende er sendt til sykehus med kritiske skader.
Les mer om:

Kritisk for person hentet opp av sjøen i Bjørvika i Oslo

En person ble natt til torsdag hentet opp av sjøen ved Munch brygge i Bjørvika. Vedkommende er sendt til sykehus med kritiske skader.
Les mer om:

Innbrudd på hotell i Oslo

Politiet leter etter flere gjerningspersoner etter et innbrudd på Thon Hotell Munch i Oslo.
Les mer om:

Full forvirring rundt «Skrik»-kjøp

Russiske medier påstår at en styrtrik oligark har kjøpt et «Skrik»-bilde av Edvard Munch.
Les mer om:

Nå kan du få Munch på «veggen»

I den virtuelle verden kan du nå henge opp «Skrik» av Munch på veggen. Nasjonalmuseet har tilgjengeliggjort åtte mesterverk i spillet Animal Crossing, som NRKs spillanmelder kaller et globalt fenomen.
Les mer om:

«Aaaaa»: Fredrik Høyer og Bendik Baksaas møter Munch i ny musikkvideo

Høyer og Baksaas fikk tilbringe tid med "Skrik" i det korona-stengte Munchmuseet. Se resultatet i denne musikkvideoen. Innlegget «Aaaaa»: Fredrik Høyer og Bendik Baksaas møter Munch i ny musikkvideo dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Kverulering på syltynt grunnlag

Da Hjelmdal i Dagsnytt 18 (24.O2) skrøt av hvor god Edvard Munch var til å selge bilder, visste hun kanskje ikke at Munch hadde en krevende start på karrieren, med blandet mottagelse.
Les mer om:

Flyktning Shoresh elsker vikinger og Munch. Men det var noe annet som gjorde ham forelsket i Norge

Da Shoresh Golkar (33) fra Kurdistan leste Sofies Verden av Jostein Gaarder, ble han fascinert av Norge. Ikke lang tid etter ble han politisk flyktning og bestemte seg for å oppleve landet han hadde lest om.
Les mer om:

Vår neste Munch må slippe å male trafikkmaskiner

Det hender jeg tar en kveldstur til Edvard Munchs lille fiskerstue ned mot fjorden. For å oppleve lyset, ta inn fjorden og landskapet og kjenne at jeg lever. Det er en kur som anbefales, og den er aldeles reseptfri og gratis.
Les mer om:

Spelet om Munch

Kvifor sat Edvard Munch på visittkortet til Hitlers mektigaste mann i Noreg?
Les mer om:

Nei, men, er det ikke...?

12. desember er ikke en hvilken som helst dag. Det er nemlig fødselsdagen til Edvard Munch, og i år tok Munch turen til hjemstedet Løten.
Les mer om:

Kronprinsessa: – Munch og Knausgård lærer oss å sjå ting på nye måtar

DÜSSELDORF (NRK): Kronprinsesse Mette-Marit ser klare likskapar mellom Edvard Munch og Karl Ove Knausgård. Torsdag opna dei saman ei Munch-utstilling i forbindelse med ein norsk kulturoffensiv i Tyskland
Les mer om:

«Solen» av Munch i VR

Virtual Reality er en teknologi der man ved hjelp av et sett med VR-briller kan se en film i 360 grader – og også bevege seg rundt i rommet. Det er som om man er på stedet der filmen er skutt.
Les mer om:

Gud bedre for et fattig farvel med Munch på Tøyen

«Alt det vi eier» er en tafatt og idéfattig avslutning på flere års intensivt og oppsiktsvekkende utstillingsprogram for Munchmuseet på Tøyen.
Les mer om:

Ser på muligheten for nytt Munch-senter

– Vi skal ikke bare bli en «just another Munch-visitt». Det er hit, til Ådalsbruk, folk må reise om de vil oppleve stedet Munch ble født, sier Eli Skoland, nyengasjert prosjektleder for «Munch på Klevfos».
Les mer om:

Helomvending fra Harry Styles: Takker nei til Disney

For en suppe. I forrige måned fortalte Variety at Harry Styles var i forhandlinger om rollen som Prince Eric alias prins Erik i The Little Mermaid alias Den lille havfruen. Vanligvis betyr dette at rollebesetningen mer eller mindre er i boks, men at de må bli enige om detaljene. Torsdag kveld norsk tid mente det vanligvis troverdige Disney-nyhetsnettstedet The DisInsider (snedig navn) at Harry nå er bekreftet til filmen. To av USAs største kinokjeder twitret det samme. Natt til fredag kunne The Wrap  dog røpe at den britiske popstjernen endte opp med å takke nei. Kort tid etter bekreftet Varie

Harry Styles klar som Disney-prins?

Har Harry Styles takket ja nå? En drøy måned etter at de første ryktene meldes det i kveld at den britiske popstjernen blir med i Disneys live-action-versjon av The Little Mermaid. Dette melder Disney-nettstedet The DisInsider. Nyheten har ikke blitt bekreftet fra filmselskapet eller Harry Styles selv. Godgutten skal selvfølgelig være aktuell som den uimotståelige menneskeprinsen Eric.  The Little Mermaid regisseres av Rob Marshall og har allerede castet barnestjernen Jacob Tremblay (som søtt nok debuterte i The Smurfs 2 i 2013) og Nora Lum alias rapperen Awkwafina (Ocean’s 8, Crazy Rich Asian
Les mer om:

Den bortgjemte døpefonten

At Edvard Munch ble født i Løten, er en kjent sak. Men visste du at døpefonten som ble brukt ved hans dåp står i Oset kapell ved Rokosjøen?
Les mer om: